Sugarpaste (rosetter, hjärtan, blommor och fjärilar)

Jag har börjat pyssla med tårtorna inför Pyrets barnkalas i helgen. Jag brukar alltid göra modelleringarna några dagar innan då det tar lite tid men jag är orolig för att denna sockerpasta stelnar ruskigt fort och att det då inte går att forma modellerna runt tårtan. Jag brukar använda Ballinas sockerpasta men när B´s Skafferi stängde ner köpte jag en redan färgad variant från en annan leverantör. Kanske inte min favorit men jag får hoppas att det fungerar den här gången. Ni får se mer framöver.

Fjärilar och blommor av sockerpasta sugarpaste

Hjärtan och rosetter av sockerpasta sugarpaste

Foton: Privata

Träning (rehab)

Träning på gymet nike och puma
Foto:Privat

Idag är det dags att börja träna. Det var alldeles för länge sedan jag var på gymet sist men det har alltid slutat med att jag fått värk i ryggen och därför har jag lagt ner träningen under de senaste månaderna. Förra veckan var jag hos min sjukgymnast och nu har jag fått ett gediget program som jag ska köra tre gånger i veckan. Hemma på ön måste också köra rehab och nu ska vi träna tillsammans för då blir vi nog mer motiverade att gå. Om jag är seg någon dag och hellre skulle vilja vara hemma får hon se till att jag kommer iväg. Det är ju alltid skönt efter ett träningspass men jag kan vara så otroligt slö på att komma iväg.

Med till gymet kommer mina Nike skor som jag köpte ruskigt billigt när vi var i Californien i somras och Puma väskan som även den var jättebillig och inköpt i Boston för två och ett halvt år sedan. Nu ska skorna få visa vad de går för. Ska bli intressant att se om jag ens kommer upp ur sängen i morgon. Ni får hålla tummarna.

Kompishelg

Nu har vi avverkat ännu en härlig helg som gick i vänners tecken. På lördagen var det dags för Pyrets bästis B att fylla 4 år. Det firades med många barn och en mycket hög ljudnivå från deras sida. De blir verkligen som galna när de träffas och får röja runt tillsammans. Senare på kvällen kom svärmor över för att vara barnvakt och jag och maken åkte till Hemma på ön för att fira hennes födelsedag. Det var verkligen supermysigt och som vanligt var maten och efterrätterna fenomenala. Maten var från Säbb och Blomqvist (jag hade också dem på min 40-års fest) men alla desserter hade hon gjort själv. Det var gudomligt gott och vi blev bjudna på chokladpavlova med lemoncurdgrädde och färska bär, chokladmacarons med hallonfyllning, chokladcupcake med rocky road topping och en mjuk kaka med hallonfyllning. Ni kan förstå att vi nästan rullade därifrån.

Lillebror lägger pussel
Foto: Privat

Idag blev det en lugn dag då det blev lite att dricka igår vilket varken jag eller maken är vana vid. Pyret och maken åkte iväg till söder för att gå på konsert på Göta Lejon. Vi köpte biljetterna för halva priset på Groupon för några månader sedan. Konserten bestod i att Amy Diamond, Sara Edwardsson och Nassim Al Fakir sjöng och uppträdde med sånger från Barnkammarboken. Jag och Lillebror stannade hemma och lade pussel. Det är hans nya favorit och han lägger både knoppussel och lite enklare varianter utan problem. En av hans absoluta favoriter är ett pussel där han lägger olika djur på sina platser och då låter dem.

Millesgården Lanthandel och Pata Negra Gran Reserva

Millesgårdens Lanthandel

Jag har hamnat i skinkhimlen!

Maken kom och hämtade mig och barnen på Lidingö Sjukhus på eftermiddagen där jag varit på 4-år kontroll med Pyret. På vägen hem kände vi oss lite trötta och orkade egentligen inte laga mat trots att det låg en framtagen köttfärs från frysen som väntade på oss. Maken styrde snabbt om bilen för att testa Millesgården Lanthandel. Jag har läst en del om den men inte varit där tidigare. Det var inte den bästa affären att gå in i med barn då mycket fanns i Lillebrors höjd men oj vad mycket gott det fanns. Vi köpte ett levainbröd från stenugnsbageriet Fabrique, en camembert, en riktigt stark Manchego, kokt skinka och en Pata Negra Gran Reserva. Priset för Pata Nergran var 1 790kr per kilo vilket jag tycker är hur mycket pengar som helst. Efter att ha ätit den kan jag dock säga att det var värt var enda öre. Jissus vilken god skinka. Mitt nya budord är -Jag ska inga andra skinkor hava jämte dig.

Här kommer en liten förklaring till vad denna gudomliga skinka egentligen är:

Pata Negra betyder svart fot och grisarna som skinkan är gjord på har just svarta klövar. De svarta grisarna måste vara av den iberiska rasen och de ska vara uppfödda på ekollon. Själva skinkan är lufttorkad och en Gran Reserva ska ha hängt på tork i minst 36 månader. Det riktiga namnet för skinkan är Jamon Iberico de Bellota Gran Reserva de Salamanca.

Pata Negra Gran Reserva
Pata Negra

Kokt skinka
Kokt skinka

Manchego och Camambert
Manchego och Camambert

Levain bröd från Fabrique
Levain bröd

Foton: Privata

Gant, Desigual och Didriksons

Gant, Desigual och Didrikson
Foto: Privat

Idag har jag och Lillebror fortsatt att uträtta ärenden. Ett av dem var att lämna tillbaka några DVDs som maken lånat förra veckan. Vi hade lite dötid innan affären öppnade och vi passade då på att gå på Wayne´s Coffee som ligger vägg i vägg. Där fick vi även sällskap av en annan dagismamma och hennes dotter. Det roliga var att när vi kom in på Wayne´s hälsade de på Lillebror med hans namn och berättade att han brukar äta en biscotti och de talade även om vad maken brukade dricka för kaffe. Jag inser att här hänger killarna nog ett antal gånger i veckan.

När affärerna öppnade passade jag och Lillebror på att titta lite på rean. Det var minst 50% och jag hittade en del bra saker. Till Lillebror blev det en långärmad tröja från GANT och en mössa från Didriksons. Båda var nedsatta med 50%. Till Pyret blev det ett linne från Desigual till 70% rabatt. Inte illa med andra ord.

Presenter

Presenter
Foto: Privat

Idag har jag och Lillebror fortsatt med temat födelsedagar. Vi har shoppat presenter och även slagit in några av dem. I övrigt har det varit en lugn dag då jag bl.a pysslat med ärenden till Skatteverket och Försäkringskassan. Jag kommer knappt ihåg hur jag anmäler föräldraledighet längre då det var så länge sedan.

I övrigt börjar jag redan ladda för alla tårtdekorationer och bakverk som ska göras nästa vecka. Det är dags att göra ett litet schema för att se vad som ska fixas. Jag har förträngt det hela en aning men nu är det dags att ta tag i det. Det är som sagt många gäster och de ska givtvis få en massa smaskiga saker att äta.

Förberedelser

Tallrikar och servetter Tingeling
Foto: Privat

Nu är det dags att på allvar börja planera inför Pyrets 4 års dag. På vägen hem från jobbet idag smet jag in på ÖB och köpte några tallrikar och servetter med Tingeling på. Nästa lördag och söndag kommer att betyda födelsedagskalas. På lördagen kommer vänner med barn och på söndagen är det dags för dagiskompisarna med föräldrar. Helt hysteriskt mycket folk med andra ord. Till dess ska det göras tårtor, fikabröd och fiskdammspåsar. Från och med i morgon kommer jag att vara ledig från jobbet för att ta hand om Lillebror och på tisdag är det dags att skola in honom på dagis. Det ska bli kul då det var maken som skolade in Pyret och nu är det alltså min tur.

Idag har jag haft en udda dag då jag varit på en datortomografi av mina urinvägar på Sophiahemmet. Jag var tvungen att vara där en timme innan jag skulle in på röntgen för de skulle ge mig en massa vatten att dricka. När jag kom in i väntrummet satt det en kille och väntade. Han reste sig upp för att gå på toaletten och två minuter efter att han kommit tillbaka gick han in på toa igen. Jag började undra om han var nervös. En sköterska kom förbi och gav mig en jättekaraff med vatten (minst 1 liter) och bad mig dricka ur den under den kommande timmen. Efter ett tag började även jag springa till toaletten av förklarliga skäl. Killen bredvid mig fick komma in för att göra sin röntgen och när han sedan kom ut hade han bara långbyxor och en sjukhusrock på sig. Han småsprang förbi mig i korridoren och jag började undra om han blivit lite knasig där inne eftersom det såg ut som om han skulle gå därifrån i rocken. Senare skulle jag inse vad det var som hände med den stackaren.

När det var dags för min tur fick jag ta av mig på överdelen och lägga mig på en brits. Sköterskan stoppade sedan en kanyl i min arm som jag skulle få kontrastvätska igenom. Jag fick åka fram och tillbaka några gånger i CTscannern och sedan började det på allvar. Sköterskan förklarade att hon skulle spruta in kontrasten och att jag troligtvis skulle få en brännande/varm känsla i kroppen. Sedan skulle det kännas som om jag kissade på mig. Nu började jag känna mig lite skeptisk och undrade lite fint om folk faktiskt brukade kissa på sig på riktigt. Det har aldrig hänt förklarade hon och körde sedan in medlet i mitt blod. Plötsligt insåg jag att jag faktiskt kissade på mig. Hur patetiskt är inte det vid 40-år fyllda. När jag förklarade detta lugnade hon mig med att så inte var fallet men jag stod på mig och sa att jag kännde hur det rann ner för mina ben. Jag fick verkligen påpeka detta ett antal gånger och hon lyfte sedan på filten jag hade på mig och förklarade att det inte hade kommit en enda droppe. Vilken sjuk känsla. Jag var helt övertygad om att hela britsen var dyngsur.

Nu började det jobbiga. Hon förklarade lite fint att medlet är vätskedrivande och att det nu skulle följa sex minuter där jag var tvungen att ligga helt stilla. Tack och lov hade "kissa på sig" känslan försvunnit men nu började jag inse att jag var kissnödig på riktigt. Sköterskan förklarade att nu var det dags att knipa och sedan var det bara att springa på toaletten när allt var klart. Det var lättare sagt än gjort. Sköterskan räknade ner två minuter, en minut och sedan fyrtio sekunder. Jag hade helt klart svårt att ligga still och mina tår gick som trumpinnar i skorna. Innan jag skulle resa mig upp sa hon åt mig att springa iväg med bara rocken och hämta resten av kläderna efterråt. Nu förstod jag precis vad killen innan mig gick igenom. Stackare, han hade nog samma panik som jag.

Thisismykea

Thisismykea. Gör om vanliga IKEA möbler till nya möbler med hjälpa av plastfilm i olika färger och mönster

Först ut att göra om IKEA möbler var Bemz. Det är kanon att kunna sätta sin egen prägel på en förhållandevis billig produkt och då få någonting ganska unikt. Nu har det dykt upp ytterligare ett företag som ger oss möjligheten att göra om vita "basmöbler" från IKEA till någonting helt annat. Det är thisismykea. Vem har inte en tråkig Billy bokhylla eller en gammal Malm byrå. Nu går dessa att få i en mängd olika utföranden och det förändrar fullständigt möbeln från något trist till ett riktigt blickfång. Det går att leka fram en mängd olika utföranden på företaget hemsida och här nedan följer några varianter. Problemet blir bara att välja mellan de olika varianterna för det finns så mycket fint.

Thisismykea. Gör om vanliga IKEA möbler till nya möbler med hjälpa av plastfilm i olika färger och mönster
Thisismykea. Gör om vanliga IKEA möbler till nya möbler med hjälpa av plastfilm i olika färger och mönster
Thisismykea. Gör om vanliga IKEA möbler till nya möbler med hjälpa av plastfilm i olika färger och mönster
Bilder: www.thisismykea.com

Aino Aalto dricksglas

Jag är redigt trött på våra dricksglas från IKEA. Det är ju faktiskt någonting som ställs fram på bordet varje dag och ofta både till frukost, lunch och middag. Då vore det trevligt med några fina varianter. Min absoluta favorit är glasen från Iittala designade av Aino Aalto från 1932. Jag skulle vilja ha de höga 33 cl i grått och 22 cl i klarglas.

Aaino Alto dricksglas
Bild: www.iittala.com

Iittala har alltid varit en favorit hos mig. Mina föräldrar har haft en hel del saker och jag kommer främst ihåg ljusstakarna Festivo. Hemma hos oss när jag var lite hade vi säkert en fem sex stycken i olika höjder. Dessa stod på soffbordet i vardagsrummet och tändes alltid när vi fick besök. Det roliga är att de är lika fina idag som när de designades 1966. En riktig klassiker med andra ord.

Festivo ljusstakar från Iittala
Bild: www.iittala.com

En annan favorit är serien Kastehelmi från 1964. Vi har dessa desserttallrikar i genomskinligt glas och de har tidigare tillhört min svärmor. De är alltså från 70 talet någonting och håller än idag. Så fort det ska fikas med kompisar åker dessa assietter fram.

Kastehelmi från Iittala
Bild: www.iittala.com

Den absoluta favoriten är dock dessertskålarna på fot i serien Ultima Thule av Tapio Wirkkala. Som liten fick jag alltid chokladpudding med vispgrädde i dessa och hos svärmor får vi alltid efterrätt i likadana skålar. Jag brukar skämta med svärmor och säga att jag måste få ärva dem av henne när hon dör. Skämt och sido så är de verkligen förknippade med härliga stunder från barndomen.

Ultima Thule från iittala
Bild: www.iittala.com


Bokyllan Expedit i Lillebrors rum

Nu har vi fått lite ordning på alla leksaker i Lillebrors rum efter att maken monterat ihop bokhyllan Expedit från IKEA. Just för tillfället ser det lite trångt ut med tanke på att skötbordet står precis bredvid men så småningom ska det bort och vi hade då tänkt att lägga hyllan ner så att det ser lite luftigare ut.

Idag har varit en ruskigt produktiv dag här hemma och klockan är ännu inte ens 14.00. Lillebror och jag har lekt en massa och jag har dessutom hunnit med att rensa båda barnens garderober, kört och hängt två tvättar, dammsugit och städat ut under diskbänken för att rörmokaren ska kunna göra sitt jobb. Vår blandare i köket läcker nämligen och rörmokaren skulle vara här klockan 12.00 men fortfarande efter 1 1/2 timmer har han inte dykt upp. Jag förstår inte vad det är för fel på handtverkare. Har de ingen som helst respekt för andras tid? Jag är så innerligt trött på att detta händer om och om igen. Jag börjar få lite smått panik över att vi måste hitta hantverkare som kan bygga om vårt badrum men med tanke på vad vi har upplevt tidigare är det en smärre mardröm att dra igång ett sådant projekt.

Expedit bokhylla från IKEA

Expedit bokhylla från IKEAExpedit bokhylla från IKEA
Foton: Privata

Som en Dabbagam

Dabbagam en ödla
Foto: Privat

Nu sitter jag här i soffan och känner mig som en Dabbagam (eller rättare sagt hur jag tror att de känner sig). Den ser verkligen ut att vara aningen slö, seg och redigt taggig. Precis så känner jag mig och även lite arg men det går nog över efter en natts sömn. De sista 1 1/2 veckorna på jobbet har verkligen varit hemska. Tack och lov ska jag nu vara ledig i två dagar för att ta hand om Lillebror då han inte börjar på dagis förrän den 31 januari. Förhoppningsvis kommer jag att ha mer energi i helgen och nästa vecka kan det bara bli bättre. Nu ska tvätten hängas och sedan är det bums ner i sängen. Det ska bli härligt att få två dagar med barnen för det var ändå några månader sedan jag började jobba igen och jag saknar dem verkligen på dagarna.

Sorry att det varit lite trist på bloggfronten men som sagt har jag inte haft mycket engergi den här senaste tiden men det kommer garanterat att bli bättre.

Diverse från B´s skafferi

Baksaker från B´s skafferi
Foto: Privat

Runt jul såg jag att B´s skafferi skulle lägga ner och jag passade på att köpa upp mig på lite produkter då det var 45% rabatt. En del av sakerna kommer väl till pass i början av februari då det blir födelsedagskalas för Pyret två dagar på rad. Min plan är att göra en våningstårta som ser ut som ett slott (har aldrig tidigare byggt på höjden), en vit tårta med lila rosetter, fjärilar och hjärtan samt en godistårta med chokladfingers runt om. På måndagen efter att kalasen gått av stapeln kommer jag att vara helt slut. Maken undrar varför jag plågar mig igenom sena nätter för att fixa dekorationerna till tårtorna men det är någon slags terapi för mig. Det är så skönt att kunna jobba med händerna och se någonting växa fram som någon dessutom förhoppningsvis kommer att tycka om.

Det jag beställde från B´s skafferi var muffinsformar i två olika varianter, lila sockerpasta, chokladbönor, pärlemofärg, rosettutstickare samt utstickare för bokstäver och siffror med ejektor.

Monopol med visakort

Monopol med visakort
Foto: Privat

Igår hade vi familjen K här på middag och spel. När barnen somnat plockade maken fram vårt Monopol som vi fick för över fyra år sedan av mäklaren när vi köpte lägenheten. Spelet har inte öppnats sedan dess och jag kan lätt säga att Monopol är det tråkigaste spel jag vet. De andra ville i alla fall spela och jag besämde mig för att vara domare. Det behövdes verkligen med tanke på att det fuskades en hel del hos alla de tre spelarna. Lite annorlunda från när det spelades Monopol när jag var liten är att det idag inte finns några pengar. Varje spelare får ett visakort som sedan sätts in i en dosa för att laddas med pengar eller dras bort pengar ifrån. Dock var det lite irriterande att dosan lät varje gång en transaktion gjordes.

Idag var jag ute länge med barnen i parken och Lillebror var så trött efterråt att han nästan somnade i min famn när vi gungade tillsammans innan hemgång. Resten av dagen har gått åt till att städa ut julen vilket känns lika skönt som att få ta fram sakerna i december.

I morgon börjar maken jobba efter sex månaders pappeledighet. Nu börjar vårt livspussel på riktigt. Lillebror börjar inte på dagis förrän om två veckor och då jag har väldigt mycket på jobbet rycker svärmor ut och är barnvakt till Lillebror två dagar i kommande vecka och även veckan efter det.

Musiktips - Maroon 5 Hands All Over

Maroon 5 Hands All Over
Bild: www.maroon5.com

Jag har tidigare skrivit att jag lyssnar på Maroon 5 via min iPhone till och från jobbet på dagarna. För er som inte lyssnat till dem innan och för er som verkligen tycker om dem vill jag tipsa om deras nya skiva Hands All Over. Den är verkligen helt suverän. Om jag känner mig lite seg (vilket jag verkligen är efter denna hektiska vecka på jobbet) knappar jag fram låten Moves Like Jagger och börjar digga. Det är helt omöjligt att stå still på bussen när jag lyssnar på den och jag mimar med och ser hur de andra medresenärerna tittar konstigt på mig men det kan jag bjuda på.

Väggdekoration Mushroom från Ferm Living

Väggdekoration Mushroom från Ferm Living
Bild: www.happystore.se

Det har äntligen blivit lite ordning inredningsmässigt i Pyrets rum. Det som är kvar är en fondvägg och fler tavlor på väggarna. Däremot har Lillebrors rum helts glömts bort. Tyvärr är hans rum långsmalt och lite svårt att möblera. Maken var iväg till IKEA igår och köpte bokhyllan Expedit med röda lådor till. Jag tycker att det är jättefint med rött till killar och jag vill gärna ha rött som accentfärg i Lillebrors rum. Just nu är ena väggen målad med stora rosa och limegröna ränder men jag ska måla över de rosa ränderna och ändra till rött eller ljusblått. Det blir lite plottrigt med för många färger men jag får kolla vad som passar bäst med det gröna. Jag var idag inne på Happy Store och hittade en väggdekoration med röda svampar som är så himla fin. Svamparna kommer att bli jättefina på Lillebrors sovrumsvägg. Dessutom var det 50% rabatt och de kostade "bara" 200 kr. Vi ska även riva ut garderoben ur rummet (den är original från 40-talet och saknar bra inredning) som är helt hopplös att använda. Det kommer att bli en likadan Stuva garderob som Pyret har. När den gamla garderoben är ute ska ett nytt golv läggas. Förhoppningsvis kommer det att bli jättefint när det är klart. Jag är även lite sugen på att måla en Playsam bil på väggen vid hans säng i rött, svart och limegrönt (se detta inlägg från gladjeamnen.blogg.se). Jag vill däremot inte måla flera bilar utan det räcker med en stor.

Wild Rose handkräm

Rose Sauvage handkräm från The Body Shop
Foto: Privat

Är det fler än jag som har ruskigt torra och nariga händer nu när det börjar bli kallare ute? På jobbet hanterar jag en hel del papper vilket är rena döden för redan torra händer. På förmiddagen idag tog min handkräm slut och jag gick in på The Body Shop på lunchen för att köpa en ny. Jag blev rekommenderad att köpa en variant som heter Hemp Hand Protector. Jag har även hört från andra att den ska vara helt syverän. Tyvärr gillar jag inte doften och det fick istället bli en Wild Rose med solskyddsfaktor 15. Den innehåller paranötsolja från Peru, ekologisk odlad sojaolja från Brasilien och shiasmör från Ghana. Nu ska här smörjas.

Slutsmaskat

Hemmagjorda kakor och godis
Foto: Privat

Nu är det nya tag efter julhelgerna och godisförbudet är på igen (i alla fall fram till påsk). Alla kakor och godisar från julen är uppätna och så många nya kommer inte att göras. Pyret frågar varje dag om det är lördag då hon vet att det är godis som gäller på lördagar. Det blir inte mycket men vi åker till affären och hon får välja fem bitar lösgodis. Det är verkligen en riktig höjdpunkt för henne. Hon får sedan äta godiset när Lillebror sover på förmiddagen då han inte behöver lära sig vad godis är.

Jag vet inte riktigt hur jag och maken ska komma över vårt sötsug men cashewnötter och frukt kanske gör tricket.

Skön helg trots förkylning

Pyret i parken
Foto: Privat

Äntligen en helg där vädret visar sig från sin goda sida. Sol och några grader kallt det är toppen och vi gav oss ut på en lekdate i fredags med Pyrets "pojkvän" från dagis. Redan när hon var 2 1/2 berättade hon att hon och H skulle gifta sig och att hon var kär i honom. Varje gång vi gick in i en blomsteräffär berättade hon för mig vilka blommor hon skulle ha på deras bröllop och hon berättade också vilka smycken hon skulle ha. H är dock inte ett dugg intresserad av några bröllopsplaner och tycker nog inte att tjejer är mer intressanta än bilar. Nu fick vi tyvärr höra att H med familj ska flytta från Lidingö och han ska då sluta på dagis. Det blev stora tårar i Pyrets ansikte när jag berättade och jag hoppas att det kommer att ta bra många år innan hon gråter över killar igen. Kanske om sådär tolv år.

Som sagt i fredags var vi i alla fall ute med H och hans familj på dagisgården och vi hade med oss varm choklad, mariekex, nötter, russin och torkade aprikoser. Efter leken gick vi hem till oss så att H fick titta på marsvinen och det blev även köttbullar och makaroner här hemma för alla barn.

Lördagen bjöd på lika fint väder och då blev det dags för lite skridskoåkning. Pyret hade vuxit ur sina skridskor från förra året och vi åkte förbi Byt & Köp här på Lidingö och hon valde ett par ljusblå nya skridskor. De gamla fick Lillebror ärva. Vi köpte även en hjälm till Lillebror och sedan gav vi oss ut på isen alla fyra.

Idag har vi däremot tagit det lugnt då jag har åkt på en dunderförkylning som maken varit snäll nog att dela med sig av. Lite veckohandling blev det med båda barnen och sedan åkte vi till en thairestaurang och köpte hämtmat. Nu blir det till att kurera sig då halva styrkan är borta på jobbet i morgon men det är verkligen hur mycket som helst att göra och då gäller det att vara pigg och alärt.

Barnkalas - inbjudningskort

Idag har jag och Pyret haft en riktig pysseldag. För någon vecka sedan var vi inne på Panduro där hon fick välja några saker som skulle passa för att göra egna inbjudningskort till hennes födelsedagskalas. Jag har alltid köpt kort på affären men nu tänkte jag att vi skulle vara lite pyssliga och då Pyret tycker att det är kul är det bara att köra på. Hon valde lila kort och lila och rosa klistermärken som är lite tjockare och med glitter på. Motiven var hjärta, slott, prinsesskrona och en fjäril. En lila glitterpenna valde hon så att vi kan skriva på korten. Jag klippte med en specialsax ut vita rutor att sätta på framsidan. Där skrev jag med den lila pennan "kalas och Pyrets namn samt de år hon fyller". Innuti korten ville Pyret måla en teckning till var och en av gästerna som får inbjudan. På andra sidan inne i kortet skrev jag information om kalaset och Pyret satte fast ytterligare ett klistermärke. Hon var mäkta stolt när alla kort var klara. Nu ska vi bara köpa frimärken och lägga korten på brevlådan.

Inbjudningskort barnkalas

Inbjudningskort barnkalas
Foton: Privata

The Body Shop reashopping

The Body Shop Bodybutter

I går jobbade jag jourdag på jobbet och på lunchen passade jag på att smita in på The Body Shop då deras rea började igår. Jag tycker om deras produkter och tycker att de flesta luktar helt underbart. Jag använder The Body Shops bodybutter som är kanon för huden. Den här gången blev det en body butter med doft av passionsfrukt och en med doft av mango. Inför sommaren köpte jag en krämig kroppsskrubb med nattljusfrön och finmalda valnötsskal. Till badet gick jag loss på en bad- och duschgelé med passionsfruktkärneolja och ett badskum med blomdoft. På köpet fick jag en ansiktsmask gjord av kaolinlera, tång och eteriska oljor. Nu ska huden fräschas till.

The Body Shop Bodybutter

The Body Shop Bodybutter

Foton: Privata

Vitt vin och Pina Colada

George Breuer Sauvage Riesling vitt vin och Pina Colada mix

George Breuer Sauvage Riesling vitt vin och Pina Colada mix
Foto: Privata

På torsdagar är det Systemet dags på jobbet. Då är det alltid lunch på Burger King och sedan inhandlande av diverse ädla drycker som gäller. Idag hängde jag på lemmeltåget och fick tag på två vita viner och en Pina Colada mix. Det vita vinet George Breuer Sauvage Riesling blev tydlingen årets vita vin 2011 (enligt DN tror jag). Mixen köpte jag då jag älskar Pina Colada. Visst, det smakar inte lika gott när det är nollgradigt som när jag är på semester och det är runt 30 grader varmt men det går nog ner ändå.

Idag har vi familjen S här (minus barn) och vi kommer givetvis att spela Settlers lite senare på kvällen när barnen har gått och lagt sig. Lite lustigt att just nu sitter jag med datorn vid matbordet (vi har ätit klart) och de andra tre sitter med sina mobiler och spelar Wordfeud. Ja sisses, det är andra bullar nu när man umgås än vad det var förr i tiden.

Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig helg.

Rea på Polarn o. Pyret

Jag och en kollega insåg att vi måste muntra upp oss lite med tanke på det trista vädret och gav oss iväg på en shoppingrunda på lunchen idag. Det blev en hel del spring men inte så mycket köpt. Vi gick i alla fall in på Polarn o. Pyret som nu har 50% rabatt på mycket både i butiken och på nätet. Då Pyret börjar växa ur sina 98 plagg köpte jag på mig lite i storlek 104. Det blev en lila och en röd tröja samt en mörkblå- och vitrandig klänning med fickor och avtagbar huva. Den randiga kommer inte Pyret att sätta på sig frivilligt men jag tycker att den är så fin och jag ska nog komma på något sätt att få henne att tycka om den. Dagens favorit var helt klart den röda med blommor på framsidan.

Nu är klockan strax efter 22.00 men Pyret har ännu inte somnat. Hon och Lillebror sover så länge på morgonen att det är hopplöst att få henne i säng på kvällen. Hon har legat tyst ganska länge när hon nu har förklarat att det faktiskt inte går att sova. Maken har dockat iPoden i hennes rum och nu ligger hon i sängen och lyssnar på Madicken. Jag ska i alla fall krypa ner i sängen. Det är inte varje dag jag somnar före Pyret, om det nu någonsin har hänt.

Tröjor och klänning från Polarn o. Pyret
Foto: Privat


Pyrets favoritjulklapp - ett slott

Slott från Br leksaker

Jag har tidigare berättat om slottet som Pyret fick i julklapp. Som jag anade blev det en stor hit. Hon leker med det varje dag och när hon har kompisar över kastar de sig på slottet och börjar leka med figurerna. Tack och lov är det i trä och tål även Lillebrors framfart. Han tycker mest om att rycka upp stolparna till vindbryggan vilket inte uppskattas av storasyster. Nu när marsvinen är här har vi ställt upp slottet på hennes bord för annars sätter de små rackarna tänderna i det. Idag fick hon sitta med ett av marsvinen i knät innan hon gick och lade sig och hon tyckte verkligen att det var hur mysigt som helst. I morgon ska vi släppa ut dem på golvet så att de får springa av sig lite.

Slott från Br leksaker

Slott från Br leksaker

Foton: Privata

Vi har blivit med marsvin

Långhårigt marsvin

Marsvin
Foton: Privata

När jag var liten hade jag alltid husdjur. Jag har hunnit med kaniner, marsvin, hamster, fiskar och små kycklingar runt påsk varje år. Min syster hade till och med vandrande pinnar men det var ingen höjdare då de förökade sig något kollosalt och sedan fanns det vandrande pinnar i hela huset. Maken däremot har inte haft husdjur och är inte speciellt intresserad när jag säger att vi kanske skulle kunna köpa kaniner.

Vi har ett kompispar som i morgon åker till Thailand och vi har fått äran att ta hand om deras marsvin. Det är perfekt. Vi får pyssla om dem i några veckor och sedan åker de tillbaka till sina ägare. Pyret tycker att det är spännande och de bor i hennes rum. Hon fick ha en av dem i knät en stund men hon tyckte att det kittlade och ville hellre gå ut i vardagsrummet för att se på tv. Lillebror däremot blev helt hysteriskt glad när han såg dem och går runt deras bur och småskriker av glädje.


Nyårsmiddag

Så har årets sista dag passerat och vi är inne på 2012. Det är inte klokt vad fort tiden går men jag har haft ett riktigt bra 2011 och hoppas att 2012 blir minst lika bra. Nyårsafton firade vi med tre andra par och vi körde lite "knytis" där varje par gör en rätt och de andra vet inte vad det blir. Jag har tidigare berättat att vi skulle göra huvudrätten vilket jag har fasat för. Det är inte lätt när jag vill göra någonting extra men samtidigt vill jag ju inte att det tar halva kvällen med tanke på att maten ska göras hemma hos våra kompisar och vi vill ju mingla så mycket som möjligt. Det blev en mycket trevlig kväll och en väldigt sen kväll vilket har märkts idag. På jobbet har jag varit helt slut och nu har vi verkligen hur mycket som helst att göra så det är bara till att bita ihop några veckor till.

Parmaskinka med hummerfyllning
Förrätt: Hummerröra med parmaskinka

Hummerrissotto med halstrad marulk, hummerolja och örtolja
Huvudrätt: Halstrad marulk, hummerrissotto, hummerolja och örtolja

Vit chokladcreme med vinbär
Efterrätt: Vit chokladcreme med vinbär

RSS 2.0