Shopping av mammakläder

God morgon. Här sitter jag vid datorn och har shoppat lite nya mammakläder. Det är så trist att bara ha några få klädesplagg att välja på i garderoben. Och varför finns det inte lite snyggare varianter för oss gravida. Jag hittade en fantastisk amerikansk sida men då kostar en skjorta 1000 kr och det känns lite väl men snyggt var det. Jag använder mig av kläderna från min förra graviditet och jag kommer ihåg hur trött jag var på dem på slutet. Dessutom lånade jag ut en hel del kläder innan jag blev gravid och jag har tyvärr inte fått tillbaka dem än. Snälla, jag behöver dem!

Pyret sitter i soffan och tittar på Små Einsteins och maken har sovmorgon. Senare blir det full rulle då jag och Pyret ska på lekland med en av hennes kompisar och ikväll blir det middag och Settlers hos kompisar. Fullt upp med andra ord. Här kommer några bilder på vad jag beställde. Ett tips är att det finns massor med fina gravidjackor på deras hemsida som dessutom är på rea.

MammakläderMammakläder

Bilder: lillamirakel.se


Nya lampor över köksbordet

Det är snart så mörkt hemma hos oss att det känns som om vi har fått dålig syn. Problemet är att vi har så dåliga lampor. När vi flyttade in till en mycket större lägenhet än tidigare ville vi bara få lite quick fix och var då på IKEA och köpte spotlampor med tre lampor i varje och satte upp för att överhuvudtaget kunna se någonting. Nu har det gått runt 2,5 år och de är fortfarande kvar. Jag kan ju lätt säga att dessa lampor (en i varje rum) knappast lyser upp ett rum och nu går vi omkring i ett dunkel. Problemet är att hitta lampor som vi verkligen tycker om är inte någon billig historia. Samtidigt vill jag inte lägga ut massor med pengar på lampor. Vi har ingen lampa över köksbordet vilket verkligen behövs och nu har vi äntligen hittat vad vi letat efter. Det kommer att bli två Caravaggio Cecilie Manz P1. De är i svart med en röd sladd och det kommer bli hur snyggt som helst.

Carravaggio Celilie Manz P1 lampa
Bild: danskdesign.nu

Nya tuggummin från Mentos

Jag har precis provat de nya tuggummina från Mentos. De kommer i ett litet etui i hårdpapp som man vecklar ut och där innuti ligger varje tuggummi inslaget i ett glänsande omslag. Hur snyggt som helst. Visst det gäller ju inte bara att ha en snygg förpackning men det gör ju inte saken sämre att de smakar riktigt smaskigt. Jag har bara hunnit prova smaken Hawaiian men den är otroligt fruktig och god. Tyvärr håller smaken inte för evigt men säg vilket tuggummi som klarar av det.

Tuggummin från Mentos

Tuggummin från Mentos

Foton: Privata


Nu har vår KitchenAid kommit

Jag har länge gått och suktat efter en KichenAid men tyckt att de är alldeles för dyra. Dessutom har vi gjort bröd i vår bakmaskin men nu har den lämnat in och hamnat på skroten. Vi fick innan jul reda på att vi skulle få en KitchenAid i julklapp av svärmor. Det svåra var då bara att bestämma vilken färg vi ville ha. Det finns ju massor av olika varianter. Slutligen bestämde vi oss för en svart och den beställdes från Bagaren och Kocken i torsdags och kom till oss i fredags. Maken satte för några dagar sedan surdegar och igår blev då första brödet klart. Jättesmarrigt blev det. Vi kommer senare att köpa till lite andra saker till vår KitchenAid så att vi även kan strimla grönsaker och liknande. Fortsättning följer. Tack svärmor för den fina julklappen!!!

Vår nya svarta KitchenAid

Foto: Privat

Polkagrisar

Ingen jul utan polkagrisar. Det är en tradition i vår familj att göra polkisar dagen innan julafton. I år var det som vanligt pappa och min man som gjorde dem och resten av familjen fick sitta beredda med saxarna när det var dags att klippa längderna till små mumsbitar. Det går så snabbt för dem att stelna så det gäller att vara kvick som attan med saxen. Polkagrisarna vilar nu ut i den nya skålen (den mindre varianten än de jag har sedan tidigare) och som jag fick av Ålandstomten. Tack så mycket!

Hemmagjorda polkagrisar

Hemmagjorda polkagrisar

Hemmagjorda polkagrisar

Hemmagjorda polkagrisar

Foton: Privata

Ofrivillig ommålning av parkettgolvet

Under ledigheten började jag röja ur några skåp som vi har i vardagsrummet. Vi kommer att behöva flytta om en del när bebben kommer och vårt gästrum kommer att försvinna när barnen får var sitt rum. Därför behövs det nu mer utrymme och en hel del ändringar kommer då även att behöva göras i vardagsrummet. Efter att jag rensat en del blev det en hög liggandes på parkettgolvet och jag hade nog tyvärr inte full koll på vad som fanns i högen. I ett obevakat ögonblick hittade Pyret tuschpennor bland alla saker och lyckades tyvärr måla både på sig själv och på golvet. Tack och lov var de vattenlösliga och det gick enkelt att få bort färgen med en blöt trasa.

Pyret målar på parkettgolvet

Pyret målar på parkettgolvet

Foton: Privata

Gott Nytt År!

Hoppas att ni har haft en lika bra start på 2010 som jag. Inte helt fel med sovmorgon till efter 10. Igår var vi hos kompisar och firade nyår. Det var mycket trevligt och våra små tjejer lekte fantastiskt bra tillsammans och var inte osams en enda gång på hela kvällen. Mycket tid för oss vuxna att prata och njuta av god mat med andra ord.

När vi firar nyår med våra kompisar brukar vi göra som så att dem vi är hos brukar laga huvudrätten och de andra tar med sig förrätt och efterrätt. I år var vi bara två par och vi gjorde därför både förrätt och efterrätt och värdparet gjorde smarriga snittar och huvudrätten. Menyn såg ut som följande:

Snittar med skagenröra och snittar med parmaskinka och brieost

Gratinerad hummer
Helstekt kalkonfilé med risoni i chèvresås och grönsaker
Chokladfondant med hallonsås och glass

Nyårsmeny 2009

Nyårsmeny 2009

Nyårsmeny 2009

Nyårsmeny 2009 med snittar, gratinerad hummer, kalkonfilé och chokladfondant med hallonsås och glass

Foton: Privata

RSS 2.0