Nappbox från Cult Design

Jag knallade in på Björklund & Wingqvist idag. Det är verkligen en dröm för alla som älskar tapeter. De har verkligen ALLT och lite till. Nu var jag inte där för att titta på tapeter utan för att hitta skjutdörrar till vår blivande garderob. På vägen ut hittade jag en hel del Cult Design. Jag har länge tittat på nappboxen och idag var den på rea. Snabbt som attan bestämde jag mig för att köpa den och nu ska det minsann bli ordning på Pyrets nappar.

Nappbox från Cult Design

Nappbox från Cult Design

Foton: Privat

Kyl och frys från Husqvarna

Äntligen är dem här. Nämligen vår nya kyl och frys från Husqvarna. De är verkligen supersnygga och ljusår från vår tidigare. Den var dessutom en delad kyl och frys och i ärlighetens namn fick vi knöla in allt i kylen varje gång vi veckohandlade. Nu är det 100% ordning i kylen och det går faktiskt att hitta saker nu för tiden. Det kanske inte syns på bilden men dörrarna är inte helt raka utan lite kantiga på mitten. Svårt att förklara men mycket snyggt.

Kyl och frys från Husqvarna

Kyl och frys från Husqvarna

Foton: Privat

Skivomslag på väggen

Jag har letat som bara den efter ett tidningsställ att hänga på väggen. Det går inte med vad som helst utan jag har sett en vit ram som kan hängas upp och det går sedan att stoppa in några tidningar i ramen. Tyvärr kan jag inte komma ihåg vart jag har sett den och kan därför inte få tag på den. Däremot har jag hittat denna variant för skivomslag. Mycket snyggt måste jag säga och ett kul sätt att ändra färg och form på. Tröttnar du på färgen eller mönstret så är det bara att byta omslag. Så fiffigt!

Ram för skivomslag för att hänga upp dem på väggen som tavlor

Foto: designtorget.se

Frozen cheesecake

En av mina stora passioner i livet är god mat som jag både älskar att äta och laga. Mina favoriter är förrätter och efterrätter. Ibland när jag går på restaurang kan jag skippa huvudrätten och istället beställa flera förrätter och efterrätter. Ikväll hade vi vänner på middag och vi satt sex vuxna och två barn i köket. Det hade vi bara kunnat drömma om innan vi gjorde om. Till efterrätt idag gjorde jag en kanonenkel och snabb cheesecake som är supergod. Tyvärr är inte bilden speciellt bra men gästerna går i god för att den är supersmarrig. En av gästerna tog tre bitar vilket borde betyda att den är mer än god. Jag brukar servera olika frukter till och idag blev det hallon.

Frozen Cheesecake

Foto: Privat

Recept:

200g philadelphiaost
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vanillinsocker
1 nypa salt
3 dl grädde
6 st digestivekex

Separera gulorna från vitorna Ta fram en bunke och blanda med elvisp ihop ost, socker, salt, vanillinsocker och äggulorna. Vispa grädden i en separat bunke. I en tredje bunke ska vitorna vispas ganska hårt. Ha sedan i grädden och vitorna i den första smeten. Smörj en form. Smula sönder hälften av kexen och lägg i formen. Häll på smeten och smula över resten av kexen. Låt stå i frysen minst 4-5 timmar innan servering.

Lycka till!


Pillerburk från Marimekko

När jag var nere på den lokala teaffären idag såg jag små söta pillerburkar från Marimekko. De finns i massor av olika mönster och färger. Tyvärr hade jag inte tid att stå och välja då min man och Pyret stod utanför i kylan och därför fick jag nöja mig med lite nytt te. Jag ska däremot vid tillfälle köpa två olika pillerburkar att ha i handväskan. I den ena tänkte jag ha läkerol tabletter och i den andra alvedon. De är måstesaker i min väska och varför inte ha dem i en snygg liten ask?

Pillerburk från Marimekko
Foto: www.4her.nu

Våren kommer 20-25 mars

Ja, i alla fall om man får tro dagens Metro. Det är beräknat på SMHI:s genomsnittsliga datum för våren i stockholmstrakten. Jag vet att jag inte ska tro på allt som jag läser men jag kan i alla fall få hoppas. Jag är så innerligt trött på vintern. I måndags var min första dag på jobbet efter mammaledigheten och jag höll verkligen på att frysa rumpan av mig när jag gick till jobbet tidigt på morgonen. Nä, därför säger jag fram med våren nu!!!!! Under tiden får jag tänka tillbaka till vårt älskade Österrike och några av alla de underbara vandringar som vi har gjort där. Se upp där nere, snart kommer vi igen.


Vandring i Österrike

Vandring i Österrike

Vandring i Österrike

Vandring i Österrike

Vandring i Österrike

Foton: Privata

Tävling om poster

Tävla om en poster

Vilken läcker poster Livet i byn har som vinst på sin tävling. Jag är givetvis med och tävla. Häng med du också. Sista tävlingsdag är den 20 feb.

Foto: livetibyn.blogg.se

Vårpyssel på balkongen

Det formligen kliar i fingrarna för jag vill börja pyssla på balkongen. När solen skiner får jag nästan hålla mig från att springa och hämta utemöblerna. Runt påsk är det nog dags att ta fram dem för det är så skönt att sitta i lä i solen och bara få lite värme. Inför sommaren måste jag införskaffa lite fina blomkrukor till balkongen och lite härliga ljushållare. Här kommer ett litet urval från Buxus.

Collage gällande balkongprylar
Foto: Eget collage med bilder från buxus.se

Brödskrin à la 50-tal

Varför inte fortsätta med köksprylar med 50-tals känsla. De här brödskrinen tycker jag är jättecoola. Däremot skulle jag vilja ha en i mintgrönt men den finns inte i just den färgen. Det finns en massa andra härliga färger från pastellrosa till den i brunt nedan. Den sötaste tycker jag är en i rosa och den ser ut som en utsökt liten pralin.

Brödskrin från Wesco Brödskrin från Wesco
Brödskrin från Wesco Brödskrin från Wesco

Foton: Moasskafferi.com

Kökstimers i härliga färger

Visst är dem härliga? De känns som en stor godispåse med färggranna timers. Synd att jag har en inbyggd timer i spisen för annars hade denna suttit på dörren till kylen. Hur snygga som helst!

Ursnygga kökstimers i 50-tals stilUrsnygga kökstimers i 50-tals stil
Ursnygga kökstimers i 50-tals stilUrsnygga kökstimers i 50-tals stil


Foto: cosas.se

Nya gästrummet

Här kommer några bilder från det nya gästrummet. Det blev ett lite mindre rum nu när vi gjorde ett större kök och därför bestämde vi att byta plats på tidigare sovrum och gästrum. Det måste förstås piffas till lite och vi ska även hänga upp några tavlor. Om du tittar riktigt noga i bokhyllan kan du se bokstödet från IKEA (bokstaven X) som jag har skrivit om tidigare. De ska målas vita i helgen.

Gästrummet

Gästrummet

Gästrummet

Foton: Privata

Påhälsning på balkongen

Den här lilla sötisen satt på vårt balkongräcke. Med tanke på att vi bor några våningar upp hade jag inte förväntat mig att få se en ekorre på balkongen. Söt var den i alla fall. Bilden är lite dålig då min man fotograferade genom balkongdörrarna för att inte skrämma bort vår lilla besökare.

Ekorre på balkongen

Foto: Privat



Pyret 1år

Jaha, då gjorde vi ett nytt försök med att fira att Pyret har fyllt 1 år. Det gick inte så bra förra helgen när hon var sjuk och därför fick vi ändra datumet till denna helg. Det hade kunnat börja lite bättre med tanke på att det var strömavbrott på morgonen när vi vaknade. Efter ett samtal till Fortum insåg vi att hela vårt område var strömlöst. Jaha, hur ska jag då kunna baka muffins, dammsuga och koka kaffe till gästerna? Tack och lov kom strömmen tillbaka i tid så att vi kunde fixa det vi behövde. Det blev ett riktigt bra kalas med tårta, presenter och fiskdamm.

Pyrets 1-års dag

Pyrets 1års dag

Pyrets 1års dag

Foton: Privata

Bokstöd

Maken och jag flyttade igår in bokhyllan till vårt nya gästrum (tidigare vårt sovrum innan det blev mindre då vi nu har gjort köket större). Vi passade på att rensa ut lite skräp som vi inte vill ha kvar och då blev det en hel del utrymme kvar. Följden blir då att böckerna ramlar omkull. Därför har jag nu börjat se mig om efter lite bokstöd. De finns massor med fina varianter men de är tyvärr inte billiga. Då jag i alla fall skulle behöva några stycken känns det som om det blir för dyrt. Jag måste påminna mig om att köket fortfarande kommer att kosta en hel del då vi ska till IKEA och rita in lite fler skåp och sedan ska kyl och frys inhandlas. Då jag har snöat in på bokstäver för tillfället har jag bestämt mig för att köpa dessa bokstöd med bokstaven X som finns på IKEA. För att det ska passa in i bokhyllan kommer jag att måla dem vita. Priset är helt ok 45 kr styck. Bilder kommer när de är inhandlade och ommålade.

Bokstöd med bokstaven X

Foto: ikea.com

Tesilar

Är det fler än jag som gillar te? När jag och mina kompisar träffas blir det både en och två koppar te som slinker ner. Tyvärr har jag bara de tråkigar vanliga runda tesilarna som går och köpa i varenda mataffär. Visst har jag fina tebryggare av olika slag (Eva Solo och Höganäs) men det är så kul när alla kan välja sitt eget favoritte ur min samling. En kompis tipsade mig i veckan om en snygg tesil från Designtorget. Här kommer några av mina fovoriter.

Tesil från Designtorget Tesil från Designtorget
 Tesil i plastTesil i plast

Tesil från Rosendahl Tesil från Rosendahl




Foton: designtorget.se
           coozy.se
           rosendahl.com

Gymboll, ingen snygg inredningspryl

Äntligen har jag tagit mig i kragen och börjat träna. När jag blev mammaledig skrev jag in mig på ett gym och när jag sedan skulle börja träna och skola in Pyret på barnpassningen fick jag veta att de hade lagt ner barnpassningen för tillfället. Då blev det helt enkelt inte någon träning för mig. Men nu har jag som sagt bestämt mig för att fixa det på egen hand. Gymbollen har jag fått av min man och jag inhandlade dvdn Shape Up med Blossom. Jag körde första passet igår när Pyret hade gått och lagt sig. Det var riktigt kul och lite annorlunda att göra nästan alla övningar på gymbollen. Idag kommer träningsvärken att sätta in men det är skönt att känna att jag faktiskt har gjort någonting. Men nu undrar jag, vad sjutton ska jag göra av gymbollen? Jag har inte något bra gömställe för den och den är ju inte speciellt snygg att ha framme. Det är ju inte direkt ett plus att den är gul.

Träningsredskap, gymboll och yogamatta

Träningsvideo, Shape Up med Blossom

Foton: Privata

Halloumisallad till lunch?

Denna goda sallad ska jag göra till en kompis som kommer över på lunch idag. Den är busenkel men ändå himlans god. Jag brukar lägga isbergssallad i botten. Sedan toppar jag med fint skurna strimlor av rödlök och bitar av tomat. Därefter steker jag skivor av halloumiost och lägger ovanpå salladen. Jag häller sedan på lite olivolja smaksatt med citron. Så otroligt gott!

Halloumisallad

Foto: Privat

RSS 2.0