Vårtecken

 
Då det är omöjligt att hitta några vårtecken utomhus får jag se till att ordna dem inomhus.Den fina ljusstaken Gloria från Klong som jag fick av maken i julklapp har fått komma fram. Jag vill ha det så vitt och fräscht som möjligt för att få det att kännas lite vårigt.
 
 
I mars får jag alltid ett sånt oroligt sug efter att köpa nya blommor. Lillebror är likadan och det gäller att se upp när han följer med till Blomsterlandet. Varukorgen brukar fyllas till bredden och hälften av växterna vill han ha i sitt rum. Den här gången har vi köpt några gröna väåxter, påskliljor och buketter.
 

Rimbobullar

 
När det är lite för bistert väder för att vara ute passar jag på att baka rimobullar. I vanliga fall är inte bullar min favorit då jag tycker att de lätt blir för torra. Dessa däremot blir riktigt saftiga av fyllningen och påminner lite om wienerbröd.
 
 
Rimbobullar

ca 25 stycken.
Ugnstemperatur 225 grader

Bulldeg:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning (dubbla gärna receptet):
75 g smör
1 1/2 msk socker
1 1/2 tsk vaniljsocker

Pensling och garnering:
ägg

Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut den till en fyrkant (40x40 cm) och skär sedan i fyrkanter (8x8 cm). Lägg lite fyllning i mitten och vik ihop kanterna in mot mitten. Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa under duk 2 timmar i rumstemperatur. Pensla dem sedan med uppvispat ägg och strö eventuellt över pärlsocker och finhackad mandel. Grädda mitt i ugnen i 5-8 minuter.
 
 
 

Längdskidor och fruset vatten

 
Vi vaknade till ytterligare en dag med kallare än -20 grader. Hela veckan har det varit strålande sol men priset vi får betala är det kalla vädret.
 
I morse insåg vi att vattnet till badrummet har frusit. Vi har ställt ner element i källaren och förhoppningsvis ska det snart vara ok igen. Till dess har vi vatten i köket vilket underlättar. Duschandet får vi göra hos mamma och pappa.
 
 
På eftermiddagen var det "bara" -14 grader och då åkte maken till Strömsund för att åka längdskidor i ordentliga spår men jag och barnen stannade hemma och gjorde egna spår i omgivningen. Vi tog även skidorna på en tur ut på isen. Det är verkligen härligt att titta ut över de öppna vidderna när vi glider fram på den frusna sjön.
 
 
Som ni ser på bilden ovan är det ovanligt mycket snö här uppe och vi skämtar om att det förhoppningsvis hinner tina och försvinna innan det är dags för vinter igen senare i år.

RSS 2.0