Stövletter

 
Jag har under flera års tid letat efter ett par svarta stövletter. Tyvärr vet jag redan vad jag vill ha innan jag hittat dem och det gör det nästan omöjligt att få tag på ett par. Då jag har smala anklar och vader vill jag ha ett par som inte är så stora vid skaftet.
 
 
Från början tänkte jag mig ett par Pistol från Acne men jag har insett att de ser löjligt klumpiga ut på mig. Jag behöver ett par som är lite mer kvinnliga. På lunchen i går gav jag mig ut på jakt efter det perfekta paret och jag tror knappt fortfarande att det är sant då jag på första stället hittade precis de som jag letat efter.
 
 
Jag har alltid trott att Ecco gör fotriktiga "tantskor" men det var faktiskt där jag hittade mina nya stövletter och jag måste säga att jag älskar dem. Klacken är lite galen men jag gillar det verkligen. Nu har jag både impregnerat dem och smörjt in dem så nu ska de få ta en liten sväng.

Lidingöloppet

 
I helgen har det varit Lidingöloppet här ute på ön. Hela stället formligen invaderas av människor och det är svårt att röra sig på öns norra delar och även över bron. Pyret har varit med de senaste två åren och sprungit knatteloppet (1,7 km) och i år stod hon på startlinjen igen.
 
Hon fick även sällskap av Lillebror som körde sitt första lopp. Planen var att jag skulle springa med Pyret och en kompis till henne medans kompisens mamma skulle möte upp vid målet. Redan innan pratade jag med tjejerna om att den som kommer först in i mål måste vänta på de andra.
 
 
Då Pyret springer ganska snabbt stack hon iväg efter en liten stund samtidigt som kompisen började få håll. Hon och jag gick därför nästan hela sträckan och det tog ett tag innan vi kom i mål. Väl framme ser jag Pyret men en medalj runt halsen men hon står nästan och gråter därför att hon tror att hon tappat bort oss. Mamman som skulle möta upp står inte alls vid målgången och Pyret var verkligen jätteledsen. Pyret hade till och med försökt få någon att ringa mitt telefonnummer men ingen hade tyvärr hjälpt till.
 
Nu har vi bestämt att nästa år (då är hon så gammal att föräldrar inte får springa med) ska jag stå precis vid målgången och möta upp.
 
Lillebror sprang med maken och gjorde riktigt bra ifrån sig. Jag trodde att han skulle gå en del av sträckan men han sprang på hela vägen in i mål.

Böcker under bordet

 
Nu har vi börjat flytta tillbaka alla möbler och andra saker in till vardagsrummet. I morgon får vi förhoppningsvis upp tv:n på väggen och sedan kan vi börja använda rummet som ett vardagsrum igen. Tidigare hade vi ett riktigt skruttigt vardagsrumsbord från IKEA som vi bytte ut mot ett glasbord som köptes via Blocket. Problemet nu är att vi inte har någon skiva under bordet att lägga böcker på. Vad göra? Jo, jag lade helt enkelt böckerna på mattan istället. Det fungerar faktiskt helt ok tycker jag.
 
 

Bokrea på Åhléns

 
I förrgår på lunchen tog jag en tur till bokrean på Åhléns. De hade inte så mycket saker men en hel del godbitar fick jag i alla fall tag på. Till mig blev det två pocketböcker och en träningsbok av Charlotte Perrelli. Jag kan tyvärr inte säga att jag är speciellt förtjust i henne men jag behöver få lite inspiration då nästan all min träning just nu består av löpning och jag börjar tröttna lite på det. Att titeln sedan är i form på 4 veckor gör inte saken sämre.
 
Till barnen blev det Pelle hjälper en riddare av Jan Lööf. Hans böcker är verkligen annorlunda och både jag och barnen läser dem gärna vid sängläggningen. Jag köpte även två böcker till barnen som heter Min världsatlas med fakta och klistermärken. Där visas de olika världsdelarna och barnen får genom att klistra klistermärken på rätt ställe se vilka djur och människor som lever i olika läner. De får även lära sig om olika byggnader som är kända för just det landet. Jag funderar på om de ska bli julklappar eller om vi ska ta fram dem i vinter när det är alldeles för kallt för att kunna gå ut och leka.
 
 

Många foton blir det

 
När Pyret föddes för snart sju år sedan köpte vi en systemkamera. Många sa åt oss att vi aldrig kommer att använda den då den är stor och otymplig men så har det faktiskt inte blivit. Jag har inga problem med att släpa runt den i handväskan och om jag vet att jag ska bära runt på den länge tar jag bara med det lilla objektivet.
 
 
Många foton har det blivit genom åren och maken brukar köra lite random bildspel på tv:n då och då vilket både vi och barnen tycker är kul att se på. Vi brukar också göra fotoböcker till nära och kära som vil brukar dela ut i julklapp vilket brukar vara mycket uppskattat.
 
 

Bästa badrocken från Geggamoja

 
Jag måste bara tipsa om det bästa plagg jag någonsin köpt till mina barn. Det är en badrock från Geggamoja som de använder hela året runt. Den tjänstgör som morgonrock här hemma och som badrock i badhuset och även på stranden på sommaren. Givetvis var de även med till Turkiet där barnen svepte in sig i dem när de började frysa efter en lång stund i poolen.
 
Jag älskar att den har dragkedja då jag blivit smått tokig på glipande rockar som hela tiden måste knytas om. Dessuom är de vändbara där ena sidan är gjord av en randig ekologisk trikå och den andra sidan är gjord av en enfärgad frotté. Det finns två fickor fram på båda sidorna.
 
Badrockarna till mina barn köpte jag lite billigare på Campadre. Ni kan hålla utkik där då de med jämna mellanrum har med just Geggamoja och dessa härliga badrockar. Jag köpte mina i en storlek större då det är fint att vika upp ärmen så att den andra färgen syns. Dessutom räcker de då lite längre och de växer inte ur dem så snabbt.

Ny kofta från Zara

 
Var kom den här hösten ifrån? Den slog ner som en blixt från en klarblå himmel och här i Stockholm har vi haft riktigt ruggigt väder i två dagar nu där det ösregnar och blixtrar. Visst kan det vara mysigt men då ska det vara helg så att vi kan sitta inomhus och mysa utan att behöva gå ut.
 
Jag har ganska snabbt också insett att Pyrets garderob behöver uppdateras. De tunna sommarkläderna värmer tyvärr inte speciellt mycket längre. Problemet är bara att hon är så smal att det blir ett problem att köpa tights i storlek 122 utan att de trillar av. Är det någon som har tips på tights som även är smala i midjan? Jag har redan provat H&M men de fick jag lämna tillbaka. Zara har jag också tittat på men de har inte fått in några ännu (de har bara några få sommarvarianter kvar).
 
 
En fin kofta fick jag i alla fall tag på hos Zara. Fungerar jättebra till både en finklänning och till vardags. Jag är verkligen förtjust i deras barnkläder och brukar titta in där titt som tätt med tanke på att det ligger nära jobbet. Ett tips är deras mjukisbyxor som jag köper till Pyret då de både är smala och makalöst mjuka.

En hektisk dag

 
Idag har vi haft många saker på agendan. Störst prioritet just nu är vardagsrummet där vi ska måla tak och väggar. Tyvärr har jag och maken gjort allt i fel ordning där inne då vi började med att slipa golvet för att sedan inse att vi även måste måla.
 
I fredags plockade vi ut varenda liten pinal och tog även ner all väggfast förvaring. Nu har vi tv:n, en säng och två fåtöljer i köket, en stor tvbänk i Lillebrors rum och ett vardagsrumsbord samt förvaring i sovrummet. Jag kan lätt säga att det ser ut som om en tornado har rört sig igenom lägenheten och det får nästan mitt blodtryck att stiga då jag verkligen avskyr att ha saker överallt.
 
Idag har maken målat taket två gånger och i morgon ska jag gå lös på väggarna. Under dagen idag har vi även varit i simhallen, bakat kaka, varit på middag och sett till att Pyret kom iväg till ett kalas.
 
 
I simhallen ägnade sig båda barnen åt att plocka upp ringar från botten i både den lilla och stora poolen. Tufft av Lillebror att våga göra det där han inte bottnar trots att han inte kan simma.
 
 

Taxfree shopping

 
Jag hinner nästan aldrig shoppa någonting på taxfree när jag är ute och reser. Tiden räcker inte till och när jag dessutom reser med barnen är det näst intill omöjligt att få tid att gå runt och dofta på parfymer och titta på olika sminkprodukter.
 
När vi åkte till Turkiet hade SAS en stor katalog med saker som vi kunde välja och som sedan låg på stolen och väntade när vi åkte hem. Det är ju super att kunna bläddra igenom den i lugn och ro för att sedan välja ut några godbitar. För min del blev det fyra varianter av parfymen Daisy från Marc Jacobs. Jag har redan Daisy Eau So Fresh men nu blev det även Daisy, Daisy Delight och Daisy Eau So Fresh Delight. Det är perfekt att ha små flaskor istället för stora då jag tycker att den större varianten aldrig tar slut och det är ju kul att variera dofterna mellan varven.
 
 
Det blev även mina två favoritprodukter från Cliniques Even Better Serie nämligen Skin Tone Correcting Lotion SPF 20 och Dark Spot Corrector.
 
 

Fotboll i parken

 
Idag har jag och barnen varit lediga. Tanken var att vi skulle komma igång lite försiktigt efter semestern men Lillebror hade andra planer och vaknade redan 06.30 i morse. Det var bara till att kravla sig ur sängen och sätta fart på dagen.
 
 
Innan lunch gick vi iväg till parken för att spela fotboll. Lillebror är galen i allt som har med fotboll att göra och i Turkiet fick han en Neymar och en Ibrahimovic tröja som han älskar. Han längtar till att han ska till dagis i morgon så att han kan ha en av dem på sig och visa för kompisarna.
 
 
Vi tog även en sväng till Gateau där vi köpte chokladbakelser för att fira att Pyret lärt sig simma. På vägen tillbaka träffade vi på en Cossus Cossus (trädödare). Det är den största larv jag någonsin sett. Den var nästan 10 cm lång och tjock som ett finger.
 
 

Hej då Turkiet


Nu är det dags för oss att säga hej då till Turkiet för den här gången. Jag kan absolut tänka mig att komma tillbaka men då skulle jag vilja hyra någonting istället för att bo på hotell.


Semestervecka har bjudit på sol, bad, god mat och en resa i historien.








Att ha en sjöjungfru i familjen


Idag släppte det verkligen och nu simmar Pyret utan puffar. Maken har försökt att lära henne under veckan men hon surar ihop och försöker någon halvhjärtad gång och sedan struntar hon i det. 



När vi skulle äta lunch idag blev hon lite varm och klev istället ner i poolen och började simma. Det är precis som när hon lärde sig att åka skridskor, det går från noll till hundra på en gång. 


Nu gör hon allt utan puffar. Hon simmar både över och under vattnet, dyker, hoppar ljushopp så att fötterna träffar botten och sätter sig på botten där det är 1,60 meter djupt.

Hon har kommit på att hon är mer av en sjöjungfru än en människa. Med tanke på att vi åker hem i morgon längtar hon till simhallen så att hon kan fortsätta träna.

Mina solklara favoriter


Jag är inte direkt känd för att bli knallbrun när jag är på solsemester och därför gäller det att skydda huden så att den inte blir röd. Det hände alldeles för ofta när jag var ung att jag brände mig dag ett och fick spendera resten av semestern iklädd en t-shirt eller sarong, även vid poolen. 

Mina favoriter är solskyddet från Biotherm. Förutom att de gör jobbet med att skydda huden doftar de underbart av citrus. Efter duschen smörjer jag in huden med deras Lait Corporel och sedan är jag redo för en ny dag i solen.

En annan gammal klassiker som också är med på resan är Piz Buin.



Restaurante Espanol i Bodrum


Idag blev det ett besök till Bodrum igen. Vi tog oss bort från de värsta turistgatorna och hittade en spansk restaurang i en liten gränd. Nu har vi ätit turkist sedan i söndags och det var gott att bryta av med lite tapas.




Stället är som en liten oas och vi var helt ensamma på restaurangen (verkar vara mer av ett middagsställe). Pyret fick sin favorit honungsmelon och serranoskinka. Lillebror tog kyckling och för oss vuxna blev det, tortilla patata med korv, manchego med fikon, patata brava med aioli och stark sås samt vitlöksfrästa räkor. 









Det blev inte en billig lunch men det var det värt. Restaurangen har fått en mängd utmärkelser av Tripadvisor både 2012, 2013 och 2014. Kan rekommenderas för er som åker till Bodrum. 














Poolhäng


Dagarna spenderas vid poolen och i havet. Det är härligt att flyta som en kork och när vi snorklat har vi sett fiskar, sjöborrar och krabbor.



Pyret är jätteduktig på att snorkla i poolen men är lite för skrajsen för att försöka i havet. Vi ska se om hon fixar det innan vi åker hem. Att ta av armpuffarna verkar också vara läskigt. Hon kompromissar med att endast ha en armpuff på sig. 


Annars tränar de sig på att dyka. Lillebror har inte förstått att han ska hålla ihop händerna utan spretar med fingrarna som om han har klor. 










Att ha gjort Bodrum


Idag har vi varit i Bodrum för andra gången. Vi var där redan i måndags för att besöka borgen men då var det stängt och vi gjorde ett nytt försök idag. Nedanför hotellet finns en brygga där taxibåtarna plockar upp passagerare för vidare färd till Bodrum marina. Då hotellet ligger 900 meter därifrån blir det en ganska kort men fin båttur. 


På borgen finns ett museum med tema undervattens arkeologi. Det går att se skepp som är 3500 år gamla, smycken, mynt, amforor och skulpturer som plockats upp ur havet runt turkiets kust. Riktigt spännande tyckte både vi vuxna och barn att det var och det var häftigt att gå runt på borgen och se allt från fängelsehålor till tronsalar. 















Turkiet

I söndags morse 02.30 var det uppgång för att sedan få skjuts att svärmor till Arlanda. Barnen var superduktiga och gnällde inte det minsta. 



Vid lunch var vi framme vid hotellet som ligger otroligt vackert i en vik några hundra meter från Bodrum stad. Här njuter vi av solen och det varma vattnet i både poolen och havet.







Om två dagar är det dags

 
Idag har det promenerat omkring väldigt många orangea väskor på stan. Det är alla kvinnor som ska springa tjejmilen på lördag som fått en liten goodie bag när de hämtat ut sin nummerlapp. Jag var givetvis också där idag i sällskap med barnen för att hämta min lapp. Lite humor är det att de stavat mitt efternamn fel (vilket händer fler gånger än det faktiskt blir rätt).
 
Nu gäller det att hålla sig frisk till på lördag. Foten krånglar lite men det är inte värre än att jag i alla fall kan springa. I morgon får vi besök att vänner från Sundsvall som kommer över på middag. Dagen efter är det dags för mig och mamman i familjen att utmana banan och se till att komma i mål. Jag har insett att det inte är någon idé att försöka slå personbästa då det kommer att gå trögt i omgångar med tanke på hur många det är som är ute på banan samtidigt.

Glasvas från H&M

 
Jag jobbar väldigt nära en H&M Home butik. Alldeles för nära. Det händer ganska ofta att jag slinker in på lunchen för att se om de har fått in någoning nytt. Det gäller att hänga på då saker ofta går åt som smör i solsken.
 
 
Ett stort plus är att sakerna är så pass billiga att jag kan unna mig några saker då och då. Förra veckan köpte jag med mig en liten vas av modellen flaska. Jag ska givetvis sätta någonting roligare i den men Pyret plockade en bukett blommor i helgen och då fick de givetvis ställas ner i den nya vasen. Pris 69.50 kr.

Violer

 
Av våra gäster i lördags fick vi en jättefin kruka med violer. Jissus så söta dem är. De är inköpta på Lidingö GREENHOUSE vilket jag verkligen kan rekommendera om ni vill ha någonting lite extra och lite mer annorlunda. Titta bara på krukan jag fick igår, den är så fin. Tidigare i år fick jag en bukett med rosa rosor som var inköpt på Lidingö GREENHOUSE och de var så perfekta att jag var tvungen att känna på dem för att se att de verkligen var äkta.
 
 
 
 
 

RSS 2.0