Världens enklaste muffins?

Idag har min syster med familj varit här och firat att jag har fyllt år. Med tanke på att jag inte gör så mycket mer än ammar (så känns det i alla fall) har jag inte mycket tid över till att stå och göra bullar och kakor till dess vi får gäster. En kompis har introducerat mig till världens enklaste muffins. Förpackningen måste ligga i kylen då smeten redan är färdig. Det kommer med 20 st muffinsformar och sedan är det bara till att klippa ett hål i plastförpackningen som blir en sprits och spritsa ut smeten i formarna. Sedan ska muffinsen in i ugnen i 14 minuter. Hur enkelt som helst. Jag har provat smakerna citron och choklad och jag tycker att de smakar riktigt gott. Enda nackdelen är att dem blir väldigt små men då får man helt enkelt ta och äta fler.

Färdig muffinsmet i förpackning. Klara muffins på 14 minuter

Färdig muffinsmet i förpackning. Klara muffins på 14 minuter

Färdig muffinsmet i förpackning. Klara muffins på 14 minuter

Foton: Privata

New York plastmatta

Sedan vi gjorde om i köket och byggarna lade in vårt parkettgolv har vi märkt att golvet är ganska mjukt och att det lätt blir repor eller märken. Lösningen på detta har varit att vi ska skaffa en köksmatta att ha nedanför diskbänken för det är där vi tappar ner saker på golvet. Vi har tittat runt en hel del på olika mattor från plast till bomull och när jag nu fyllde år fick jag ett penningabidrag från mamma och pappa för att köpa just en matta. Igår när jag surfade runt på nätet hittade jag två snygga snurrfåtöljer på EM:s hemsida och när vi idag skjutsade ut min mamma till Arlanda åkte vi förbi en EM butik vid Infracity. På vägen hem stannade vi till men som vanligt (händer alltid oss) fanns inte dessa två fåtöljer i deras butik men vi hittade däremot en plastmatta som heter New York och som var 70 x 300 cm. Den fick istället följa med hem och ligger nu på golvet i köket.

New York plastmatta med vita och svarta stjärnor

Foto: Privat

+32 grader i skuggan

Efter den kalla och långa vinter som har varit är det nog inte läge att klaga på värmen men fy farao vad varmt det är. Stackars Pyret och lillebror tycker det är riktigt jobbigt. Min mamma börjar få lite hemlängtan till det lite kyligare klimatet (+14 grader) som min pappa har i Jämtland. Jag tror inte att hon längtar lika mycket efter myggen och enligt pappa är det väldigt mycket mygg, knott och annat elände i år. Igår hade vi +32 grader i skuggan och vi passade på att tvätta fyra maskiner tvätt och på balkongen torkade den på nolltid. Det regnade kraftigt i natt och i morse var det härliga +22 grader och nu mitt på dagen är vi uppe på +26 grader. Grymt skönt jämfört med igår. Jag tycker lite synd om min svägerska och hennes familj i USA då jag såg på väderkartan att de har +37 grader. Hemska tanke.

Vi hade middag i söndags och fick dess fina glas och en karaff i plast från Marimekko från våra kompisar. Karaffen står i kylen laddad med citronvatten och det är så gott med riktigt kallt vatten nu när det är så varmt.

Marimekko karaff och glas i plast med blå blomma

Foto: Privat

Millesgården

Nu är min mamma här och hälsar på. Hon kommer att stanna totalt två veckor och vi försöker hitta på lite roliga saker att göra på dagarna. Pyret har sommarlov från dagis och det gäller att få henne att springa av sig lite på dagarna vilket hon är van vid från dagis. I fredags var vi på Millesgården som ligger bara en liten promenad ifrån där vi bor. Pyret ville titta på statyer och fontäner. Det som hon tyckte var allra roligast när vi väl var där var att stå på den stora terrassen och titta ut över värtan och båtarna. Hon ville absolut inte gå därifrån. Sedan fanns det en jättefisk som var uthuggen ur en stor sten och den satt hon på och klappade på massor av gånger. Det är helt otroligt att Carl och Olga Milles hade hela denna park som sin trädgård. Det måste ha varit helt underbart på 30-talet och vilken utsikt. Tyvärr gick vi inte upp och tittade på boningshuset med tanke på att det var massor med trappor och vi hade barnvagnen med lillebror med oss. Nästa gång får vi gå dit utan barn och då hinner vi nog se lite mer.

Statyer och fontäner på Millesgården

Statyer och fontäner på Millesgården

Statyer och fontäner på Millesgården

Foton: Privata


Terör från GRANIT

För någon vecka sedan var vi iväg för att titta på Howardfåtöljerna som jag skrivit om tidigare. På The Home fick vi bra service och deras fåtöljer var riktigt sköna att sitta i. När vi kom till Furniture Box i Kungens Kurva var servicen urusel. Bakom disken i butiken stod en ung kille med stora hörlurar och tittade på You Tube. Jag, maken och lillebror var ensamma i butiken och inte en enda gång klev han fram från disken för att hjälpa till när jag frågade om olika saker. Det fanns en hel del saker vi hade tänkt oss att köpa men mycket fanns inte ens i butiken och måste köpas över nätet. Jag vill ju i alla fall se hur det ser ut innan jag köper det men det går inte enligt butikskillen. Deras fåtölj var heller inte skön att sitta i.

Istället gick jag till Granit som ligger vägg i vägg och köpte några fina terör. Våra tråkiga vanliga tesilar börjar ge upp och dessa tycker jag är riktigt fina och det var ett bra pris på dem.


Jättesnygga terör från GRANIT

Foto: Privat

RSS 2.0