Georg Jensen Henning Koppel väckarklocka

Det verkar som om jag har snöat in på just klockor men denna har lite mer funktion än väggklockan jag visade tidigare. Jag har sedan flera år använt min mobiltelefon som väckarklocka och då min nya telefon är inne på lagning för 5:e gången får jag leva med min gamla telefon som är mer trasig än hel. Denna väckarklocka från Georg Jensen skulle passa perfekt att ha på sängbordet. Klockan har inbyggt ljus och snooze funktion. I like!

Georg Jensen Henning Koppel väckarklocka
Bild: www.danskdesign.nu

Klockan Benjamin

Jag kommer ihåg när jag var liten och det fanns väggklockor överallt för att man skulle kunna se vad klockan var. I vårt hem har vi inte en enda väggklocka. Nu visas tiden i mobilen, på mikrovågsugnen, i datorn och till och med på spisen vilket gör att väggklockan blir onödig att ha. Däremot går det ju att ha en väggklocka som en inredningsdetalj. Jag skulle gärna vilja ha klockan Benjamin från EM. Den finns i tre olika storlekar nämligen 60cm, 65cm och 75cm. Den som är 65cm är gjord i grå metall. Mycket snyggt att ha hängandes på väggen.

Väggklocka Benjamin från EM
Bild: www.kollacity.se

Kaisa vinterstövel från Viking

För första gången på många år är jag lite sugen på att snön ska komma. Det är inte pga att jag gillar vintern (tvärt om) utan för att jag ska få ta på mig mina muklukar. Normalt brukar jag tycka att de "vanliga" märkerna är lite tråkiga i designen men de har börjat bli bättre och bättre. Skor kan jag aldrig få för många av och jag har hittat ett par fina vinterstövlar från Viking. Priset är det samma som mina muklukar men vem säger att det inte går att ha två vinterskor?!

Kaisa vinterskor från Viking
Bild: www.vikingfootwear.com

Lidingöloppet 2011

I helgen har det åter varit dags för Lidingöloppet. Detta var 47:e gången som loppet arrangerades. Det brukar alltid bli totalt kaos gällande bil- och busstrafik och det är inte så konstigt när löpare från 37 länder invaderar ön. I år ställde även damernas skidlandslag med Anna Haag, Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla och Sara Lindborg upp i Lidingöstafetten som gick av stapeln i fredags. På lördagen var det dags för 3 milen där vår kompis M sprang. Meningen var att även maken och en till kompis skulle springa men maken skadade sig i augusti och fick tyvärr inte springa och den andra kompsien hade inte någon bra ursäkt utan där berodde det nog mest på lathet. Kvar blev då M som fick springa själv. M:s fru kom över till oss på förmiddagen och vi satte barnen i vagnar och gick ner till början av Karins backe där det är 2 km kvar till mål. Vädret var helt fantastiskt och jag kände verkligen medlidande med de som hade det slitit inför backen. M sprang förbi oss och såg riktigt fräsch ut trots att det efteråt visade sig att han hade problem med knät. Han gick i mål på strax över 3 timmar vilket jag tycker var riktigt bra. Det verkar som om både han och maken ska satsa på att springa nästa år. Då får vi ta med oss matsäcken och picknickfilten och sätta oss vid spåret och heja.

Lidingöloppet 2011

Lidingöloppet 2011
Foton: Privata

Smörkräm att spackla tårtor med

Jag har tidigare gjort en smörkräm av kondencerad mjölk och smör men den blev lite väl hård att spackla med. Nu har jag hittat en annan variant som är kanonbra. Den blir lätt och smidig samt smakar smask. Det räcker utan problem till en tårta som är ungefär 24 cm. Det går att lägga till olika essenser och de får bäst smak om man använder sig av vit choklad iställer för mörk. Dock tycker jag att det smakar riktigt gott av chokladen och egentligen behövs inte någon annan smak.

100 vit choklad
100 g smör
120 g florsocker

Vispa smör och florsocker länge (gärna med hjälp av en assistent) så att den blir vit och fluffig. Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna något och häll i lite i taget i smörsmeten och vispa kraftigt.

Det går givetvis att ha annan choklad än vit men om tårtan sedan ska täckas med sockerpasta som är ljus är vit choklad att rekommendera istället för mörk.

Smörkräm att spackla tårta med

Foto: Privat

Stowaway- badkarspanel med förvaring

Med tanke på mitt tidigare inlägg med alla dusch och badkarsprodukter som vi har i badrummet behöver vi någonstans att ställa allt. Badrumsskåpen är tyvärr fulla och då badrummet är litet finns det inte utrymme för mer förvaring. Där hade jag allt fel. Det finns ett utrymme som aldrig används, nämligen innanför badkarspanelen. Varför har jag aldrig tänkt på det förut. Nu finns det en panel som heter Stowaway och som har små hyllor innanför panelen. Perferkt för duschcreme, schampo och annat. Det känns som om det är för bra för att vara sant. Vad är haken?

Stowaway badkarspanel med förvaring

Bild: www.diamondbathrooms.com

Mitt badrumsfönster

Många bloggar som jag läser visar upp fantastiska hem där inte en sak ligger på fel plats. Det är alltid städat och nyputsat. Jag kan tyvärr inte säga att så är fallet hemma hos oss. Hur jag och maken än försöker hålla ordning är det alltid ett litet kaos i slutet av veckan. Förra veckan gick Pyret med ett syskonpar hem efter dagis. På vägen hem från mitt jobb hämtade jag henne och blev inbjuden i hemmet. När jag klev in genom dörren var det som att kliva in i mitt drömhem. Färgerna gick från mjuka pasteller till olika jordtoner. I taken fanns stora infällda spotlights som föll mjukt på väggar och olika föremål. Inredningen var fantastisk. Det var lite som om Asien möter Skandinavien. Det fanns inte en enda sak jag skulle ha ändrat på om det vore mitt hem.

När det nu gäller mitt eget hem finns det mycket kvar att önska. Jag vet precis hur jag vill ha det men får aldrig till det. Speciellt svårt tycker jag det är att kombinera ett stilrent hem med ett hem som är hemtrevligt och mysigt. Här bjuder jag på en bild från vårt badrumsfönster. Jag kan inte förstå hur en familj på fyra personer med en man och en son som knappt har något hår lyckas ha så många saker. Riktigt så illa är det inte i resten av lägenheten men nästan.

Badrumsfönstret
Foto: Privat

Lilla plutten

Ruffi
Foto: Privat

Idag har mina föräldrars hund fått somna in. Han var en Cavalier King Charles Spaniel och som många andra av hans ras orkade inte hjärtat längre. Han var tapper in i det sista och på morgonen idag var han ute och jagade fåglar för sista gången. De sista dagarna hade han slutat äta och mina föräldrar åkte med honom till veterinären idag och de beslutade tillsammans att han skulle få somna in. Det var bäst för honom men det är en klen tröst nu när han inte längre finns hos oss. Vi får försöka tänka på vilket härligt liv han har haft där han fått vara ute på gården mest hela dagarna och fått göra det som faller honom in. Det var svårt att få in honom ibland då han hellre ville vara ute och njuta i friska luften. Nu är det tyvärr slutsprunget här på jorden men förhoppningsvis får han springa någon annan stans. Sov så gott lilla killen.

Tjejmiddag

Är det bara jag som klumpar ihop alla roliga saker till helgen? Ibland blir det så mycket att vi måste åka från en "happening" på förmiddagen till en annan på eftermiddagen. Om vi för en gångs skull inte har någonting bokad en helgdag börjar Pyret undra vad det är för fel och frågar -Ska vi inte träffa några idag?

Jag förstår inte varför jag är så fixerad över att få till någonting på just helgerna och inte mitt i veckan. Det är ju veckan som är mindre rolig och det är då vi behöver piggas upp lite. Nu har jag jobbat två veckor efter att ha varit mammaledig i 1 år och 3 mån. Det är nästan så att jag får dåligt samvete av att jobba och formligen kastar mig hem efter jobbet för att försöka hinna hem till middagen och få lite tid med barnen innan de går och lägger sig.

Någonting som jag helt har glömt bort är "egen tid". Sedan lillebror föddes för över ett år sedan har jag sovit utan honom en natt. Annars är barnen med för det mesta och jag har faktiskt börjat förstå att det behövs lite tid för att kunna ta det lugnt och återhämta sig lite. Maken har varit lite bättre på detta än jag men nu ska jag faktiskt också bli lite bättre på det. Då passar det alldeles utmärkt att B har bjudit in mig och två andra tjejer till tjejmiddag hemma hos henne ikväll. Det ska bli skönt att bara sitta i lugn och ro och prata. Som en liten "tack för att jag får komma present" gick jag som vanligt in på Tehuset Java och köpte med mig lite smått och gott. Denna gång blev det olika tepåsar från Kusmi och tre små glasburkar med marmelad. Det smög sig även ner tre stycken chokladbitar. Hoppas att du inte läser detta B för då blir det inte någon överraskning.

Present från Tehuset Java innehållande tepåsar från Kusmi, choklad och marmelad.
Foto: Privat





Bröllop

Idag ska jag och maken på bröllop och brudparet har verkligen en fantastisk tur med vädret. Igår sprang jag runt på stan som en yr höna för att hitta någonting att ha utanpå min bruna omlottklänning från Tiger. När jag verkligen behöver någonting är det omöjligt att hitta just "det" i affärerna men när jag bara slötittar då hittar jag minsann allt som jag vill ha. Varför är det så? Problemet är nämligen att min klänning känns lite bar då den inte har några armar och är djupt urringad fram. Jag sprang runt i alla klädesaffärer i Gallerian igår (måste vara rekord på 30 min). Till slut hittade jag en tunnt stickad kofta i vinrött på JOY som jag köpte. Jag har nu provat allt tillsammans och fått godkännt av maken. På bilden ser koftan lite stor ut men den är figursydd och är lite längre fram med 3/4 ärm.

Brun klänning från Tiger och kofta från JOY
Foto: Privat

Skor från Bianco

Foto: Privat

Nu är det dags för smink och naglarna målade jag redan igår med nagellacket IsaDora Wonder Nail nr 110 Milkshake. Ikväll ska det festas! Vi ses i morgon.

Nagellack från IsaDora 110 Milkshake

Foto: Privat

Timberland Wellington gummistövel

Nu när hösten börjar komma och regnet visar sig nästan varje dag är det hög tid att investera i ett par gummistövlar. Jag köpte ett par förra hösten då jag var hemma med lillebror och gick och hämtade Pyret på dagis i ur och skur. Det är lite smålustigt att se att så många på Lidingö har Hunter som märke på sina stövlar. Här är det nästan mer ett regel än undantag. Det intressanta är att det har blivit "helt ok" och mode att använda gummistövlar. Många som vill visa upp sina Hunters har dessa även när solen skiner vilket känns lite knäppt om ni frågar mig. Om inte annat måste man bli redigt svettig om fötterna. Om jag ïnte redan hade ett par hyfsat nya gummistövlar skulle jag garanterat köpa Timberlands Wellington gummistövel. Den är så snygg och liknar deras vanliga stövlar.Den "gula" färgen tycker jag är finast men den finns även i svart. De har även en variant med kort skaft och den är så gullig på barn. För barn finns den i "gult", rosa och svart men till vuxna tror jag att det bara är "gult" som finns.

Timberland Wellington Gummistövel

Bild: www.spartoo.se

Timberland 6in Rain Boot
Bild: www.timberlandonline.se





Lillebror får inte komma in

Nu har min andra jobbvecka efter mammaledigheten börjat men fortfarande känns det riktigt kul att jobba. Det som är trist är att jag får träffa barnen så lite. Det är knappt att jag hinner hem till middagen men med tanke på att maken nu är hemma och fixar middagen hinner vi för det mesta äta tillsammans precis när jag stiger innanför dörren. Däremot förstår jag inte de föräldrar som skaffar en barnflicka och knappt hinner hem för att säga god natt till sina små. Då lillebror går och lägger sig runt 19.00 tiden får jag bara 1 1/2 timme med honom på kvällen. Pyret är uppe lite längre och vi har bra diskussioner på kvällarna om allt från kroppen till vad som finns ute i rymnden.

Igår när vi åt middag pratade vi om att ska skaffa ett fadderbarn som bor i Afrika. Jag förklarade att det barnet då får en möjlighet att gå i skolan och att äta sig mätt om dagarna. Pyret svarade med att säga -"Då kan vi göra oss av med lillebror. Han är inge rolig i alla fall." Jaha, vad svarar man på det? Jag fick förklarade att fadderbarnet inte skulle bo hos oss vilket hon trodde och hon fick förklara varför hon ville bli av med lillebror. Hon förklarade att han stökade till i hennes rum och aldrig frågade om han fick låna någonting. Då fick jag förklara att lillebror inte kan prata och att han tycker om att vara i närheten av henne och att leka med henne. Hon har nu ritat en teckning och satt på dörren där hon säger att det står att lillebror inte får komma in i hennes rum. Det lär bli många diskussioner om detta framöver. Däremot måste jag säga att hon aldrig är elak mot lillebror och visar på alla andra sätt att hon tycker om honom. Jag tror att det mesta kommer från tvprogrammet Max och Ruby där Ruby förra veckan satte upp en lapp på sin dörr där det stod att Max inte fick komma in i hennes rum. Pyret är allt en liten copycat.

Lillebror får inte kmma in

Foto: Privat

Tågtårta och godistårta

Idag har vi firat att lillebror fyllde ett år i somras. På eftermiddagen idag fick vi besök av 11 vuxna och 12 barn. Jag kan lätt säga att det var fullt ös från första stund. I vardagsrummet hade vi dukat långbord med barnbord och små stolar och pallar. Till fika blev det en tågtårta, en godistårta, kokostoppar doppade i choklad, kladdkakemuffins med chokladfrosting gjord på choklad med hallonsmak. Dessutom fick barnen kex och minismartisar.

Det blev en lyckad dag och lillebror fick en massa fina presenter. Det är alltid kul att samla sina vänner då det tyvärr är alldeles för sällan vi ses. Maken hade dammsugit och torkat golven i veckan men runt barnbordet var det rester av det mesta och det är alltså dags att torka golven igen. Att man aldrig lär sig. Det är bättre att göra det efter istället för innan. När Pyret skulle gå och sova var hon verkligen uppe i varv och berättade om allt kul som hänt på kalaset. Plötsligt började hon prata om hjärnan och hjärtat och ville veta allt om hur de fungerar. Det gick nästan inte att få henne att sova då hon pratade oavbrutet. Lillebror var inte heller sugen på att sova och var uppe och lekte en timme senare än han brukar.

Tågtårta gjord av sockerpasta, hallonmousse och dumlefluff
Tågtårta fylld med limemousse och vitchokladfluff. Täckt med sockerpasta.

Tågtårta fylld med dumlefluff och hallonmousse täckt med sockerpasta

Godistårta med chokladfingrar och godisbilar
Godistårta fylld med dumlefluff och hallonmousse. Täckt med ahlgrens bilar och "chokladfingrar".

Kladdkakemuffins med chokladfrosting gjord på hallonchoklad
Kladdkakemuffins toppade med chokladfrosting gjord på choklad med hallonsmak.




Att vika ihop ett Tetra Pack

Nu tror ni nog att jag har blivit alldeles tokig. Rubriken är aningen konstig men faktum är att jag blir så less på att soppåsen av någon konstig anledning alltid är full. Hur många gånger jag än går ut och slänger den är den lika full igen. Någonting som tar stor plats är just Tetra Pack. Då det går åt mycket mjölk hemma hos oss är det 1 1/2 liters varianten som åker in i kylen. Min svärmor har nu lärt mig att vika ihop olika Tetra Pack till små förpackningar som inte alls tar stor plats i soporna. Jag ska försöka förklara under följande bilder hur det går till.

Att vika ihop ett tetrapack
Öppna upp hela toppen på förpackningen

Att vika ihop ett tetrapack
Vik upp botten och platta till förpackningen

Att vika ihop ett tetrapack
Vik in kanterna mot motsatta sida. De ska gå in mot mitten mer än vad som syns på bilden.

Att vika ihop ett tetrapack
Vik sedan kartongen på mitten mot det håll där botten är uppvikt. Soppa in toppen på
under det uppvikta botten. KLART!

Hoppas att det gick bra. Nu ska jag återgå till att göra tårtor inför lillebrors födelsedagskalas i morgon. Han fyllde visserligen år i somras men vi har ännu inte hunnit ha något kalas. Jag visar lite bilder från tårtorna i morgon.

Have Your Cake & Eat It

Jag har just hittat en kanonsida för att köpa roliga saker till tårtor och cupcakes. Webbutiken heter Have Your Cake & Eat It. De har mängder med roliga saker och jag skulle verkligen kunna köpa hur mycket som helst. Nu när jag beställde var jag orolig för att frakten skulle bli väldigt hög med tanke på att företaget finns i England. Som ni kan se på bilderna beställde jag en hel del plus att några saker som är dubletter till min mamma inte finns med på bilden. De flesta av sakerna (speciellt utstickarna) är halva priset mot exepelvis Tårtdecor. Frakten gick på 11 GBP vilket jag inte tycker är farligt. Är man dessutom några som delar på frakten blir det ju ännu billigare. Det är ju inte heller helt fel att pundet till och med är billigare än Euron. Jag kommer garanterat att shoppa mer på denna fantastiska sida.

Have your cake & eat it. Mängder med roliga saker för dig som älskar att göra cupcakes och tårtor

Have your cake & eat it. Mängder med roliga saker för dig som älskar att göra cupcakes och tårtor

Have your cake & eat it. Mängder med roliga saker för dig som älskar att göra cupcakes och tårtor

Have your cake & eat it. Mängder med roliga saker för dig som älskar att göra cupcakes och tårtor

Foton: Privata

Tekannan Kettle

Hösten och vintern är inte min favorittid på året men det gäller att göra det bästa av det. Någonting som jag faktiskt tycker är mysigt är att värma sig med en kopp smarrigt te. Tidigare hade vi en jättefin tekanna i glas från Bodum men efter endast två användningar lyckades maken ha sönder den mot bänkskivan i köket. Nu är jag sugen på en ny. Varför då inte testa en ny variant? Jag har hittat denna tekanna Kettle från Menu. Den rymmer hela 1,5 liter och är sådär fulsnygg. På något sätt tilltalar den ändå mig. Det är smart att behållaren för teet går att sänka ner och sedan höja upp så att det inte blir för stark smak.

Tekannan Kettle från Menu
Tekannan Kettle från Menu
Bilder: www.designonline.se


En härlig helg

Pyret leker med förpackningsmaterial

Så här glad blev Pyret när jag fick min beställning från Tårtdecor. Jag visste att det skulle bli en hel del att städa upp men det var det värt. Jag kommer själv ihåg hur kul det var när jag fick leka med förpackningsmaterial när jag var liten. Bubbelplast var det bästa. Jag brukade springa på den och höra hur det smällde.

I helgen har det varit full rulle som vanligt. I lördags var vi hemma hos Hemma på ön för att fira att stora N fyllde 6 år. Som vanligt hade E gjort fantastiska bakverk. Hennes kladdkaka med choklad ganache, mini marshmallows, jordnötter och dumle var helt fantastisk. Så otroligt smaskig!!!! Då maken var på svensexa hade jag ansvaret för barnen själva på kalaset. Lillebror lyckades ändå smita ut genom köksdörren och ta sig till sandlådan som han spanat in. Det är ingen bilväg utanför utan en liten lekplats mellan husen men efter det hade jag stenkoll på honom hela tiden.

Idag var jag och Pyret hos hennes bästis B och lekte. De bjöd på nybakade scones till lunch. På eftermiddagen åkte hela familjen till min syster med familj. Där bjöds det på kycklingspett och spett fyllda med mini mozzarella och coctailtomater vilket är Pyrets favoriter. Jag åt också så att jag trodde att jag skulle spricka. Till barnens lycka tog syrran fram en massa gamla leksaker som hennes söner lekt med när de var små. Både Pyret och lillebror blev saliga när alla saker kom fram.

I morgon börjar allvaret. Första jobbdagen på ett år och tre månder. Oj, oj, oj.

RSS 2.0