Katt och fjäril

 
Bild: www.mio.se
 
Jag hittade en jättefin tavla på Mio till Pyrets rum. Hon är helt kär i katter efter att en kompis på dagis fått en katt som heter Chanel. Tyvärr blir det inte någon katt i vårt hem (ska egentigen inte säga tyvärr då jag inte vill ha någon) då jag är allergisk mot dem. Som substitut skulle Pyret istället kunna få denna jättesöta tavla av en kattunge som jagar en fjäril. Den är 60x60 cm och går att köpa för 299 kr på Mio. Jag ska nog ta en sväng dit på lunchen i veckan och se om den är lika fin i verkligheten.
 
I måndags var jag så upprörd på våra hantverkare att jag nästan inte kunde sova på kvällen. När vi lämnade lägenheten innan renoveringen tejpade jag igen våra tre sovrumsdörrar, golvlisterna mot dörrarna och nyckelhålen för att inte dammet från renoveringen skulle ta sig in. När jag senast var i lägenheten för att hämta posten såg jag att någon har öppnat alla tre sovrumsdörrarna och det är fullt med damm i alla rum. Sängkläderna, leksakerna, golvet, kläderna och allt annat är fullt med ett tjockt lager damm. Jag kan inte för mitt liv förstå vad de ska in i sovrummen att göra när de renoverar vårt badrum. Det förstod inte den ansvariga heller när jag pratade med honom i tisdags och det ska bli intressant att höra vad han säger när han ringer tillbaka.

Ny lampa till sovrummet

Bild: www.lekiosk.se
 
När badrummet väl är klart skulle jag vilja ta itu med de andra rummen i lägenheten. Prio nr.1 är att skaffa en matta till vardagsrummet. Sedan blir det till att ta ett rum i taget. Maken och jag har alltid kallat vårt sovrum för rummet som gud glömde bara för att alla saker som inte får plats någonstans hamnar just där. Det är kartonger, kassar och urvuxna leksaker. No more säger jag bara och nu ska det bli ordning. Jag har nu hittat en jättefin lampa som vi kan ha i taket och den heter XL Moth origami och är 40 x 40 cm. Tyvärr står Lillebrors nya garderob i vårt sovrum vilket betyder att hans gamla platsbyggda måste rivas ut för att den nya ska komma in. Då det inte kommer att finnas golv under den platsbyggda måste ett nytt golv läggas i rummet. Då måste golvsocklarna tas bort och då kommer även väggarna att behöva målas om. Jaha, en helrenovering av Lillebrors rum med andra ord bara för att vi byter garderob. Rummet som gud glömde får nog helt enkelt vänta ett tag till.

Grönt är skönt

Jag har hittat en gratis internettidning som heter Adore Home magazine. När jag läste den sist hittade jag en bild från en inredningsfirma som heter Prego Sem Estopa. Jag gick in på deras hemsida och tittade igenom några av bilderna från deras olika projekt som de gjort. De hade en hel del gröna detaljer som jag blev ruskigt förtjust i. Nu vill jag ha grönvita tapeter med ett vitt skrivbord och en grön stol. Problemet är att jag inte har någonstans att ställa det. Ja, ja fint är det i alla fall. Titta och njut.
 
 
 
 

Influensa eller något annat elakt

Tyvärr har det blivit glest med inläggen men de har sina förklaringar.
 
 
I lördags var det fullt ös då vi började dagen med att gå på dop och sedan bjöd vi in oss till min syster med familj på lunch. Jag har tidigare berättat att hon är bra på att laga både mat och bakverk och den här gången bjöd hon på en riktig buffé till lunch. Det bjöds på kycklingspett, mini quiche lorraine pajer, grönsaker, sallad med ceasardressing, nanbröd stekta i chili och vitlök. Till det serverades också en paj på kyckling, zucchini, soltorkade tomater, kronärtskocka och den var helt fantastiskt god. Jag ska be om receptet så att jag kan dela med mig till er. Den kommer att bli toppen att ha med på picknicken i sommar. Till efterrätt serverades hemmagjorda brownies och en chokladcheescake. Det var nästan så att vi alla rullade hem efterråt.
 
 
På kvällen började jag känna mig trött och 04.30 på söndagen vaknade jag och mådde illa. Sedan gick hela söndagen i ett töcken. Jag kräktes och hade 38,9 graders feber. Inte alls roligt. Idag måndag har jag mindre feber men nu har jag fått en sån himlans magknip. Det blir inget jobb för mig idag eller i morgon men förhopppningsvis är jag på benen på onsdag igen.
 
 

FREDAG

 
Den här veckan har varit alldeles för lång och seg. Det var inte en dag för tidigt att det äntligen blev fredag. Mina små pluttar ligger nu på madrasser på golvet och sover och jag ska snart lägga mig bredvid dem då jag är ruskigt trött. När vi bor hos svärmor sover vi alla i samma rum och barnen tycker verkligen att det är toppen. Enligt dem är det som att vara på semester.
 
Ikväll var vi lata och beställde hämtmat som sköljdes ner med lite vitt vin. Bilden ovan är från tidigare i veckan då jag lånade en av svärmors stekpåsar och gjorde kyckling i ugn. Det var verkligen toppen och det är bara att tömma påsen på skyn som blir och piffa till den lite så har du en god sås på ett litet kick.
 
I helgen blir det fullt ös. Dop och besök hos syster i morgon och på söndag har vi lekdate med dagiskompisar och deras föräldrar. Vi ska även ta en sväng till lägenheten för att kolla status på badrumsrenoveringen. Hoppas att det ser lite bättre ut än förra gången.

Doppresent

Bild: www.brio.se
 
I dag efter jobbet tog jag mig till Leksaksborgen vid Östermalmstorg som är en fantastisk leksaksbutik. Tidigare fanns en liknande vid namn Hulteri Bulteri här på Lidingö men den stängdes ner i höstas. Jag var nu på jakt efter en doppresent till en liten kille som döps nu på lördag.
 
Det är så svårt att hitta någonting till killar men jag fastande för en goding från Brio. Mina barn leker med makens leksaker från Brio som han hade när han var liten och de håller fortfarande och är även lika färggranna som då. Nu har Brios saker blivit lite mer stilrena och det fick bli en liten stapelleksak i form av två pandor. Jag hoppas att lillkillen kommer att kunna använda dessa under en lång tid och det är ett stort plus att den är gjord i trä istället för tråkig plast.

Oj, oj, oj, oj, oj

 
Jag börjar få lite smått ångest över vårt badrum. Maken var där idag för att ta några några biler och det ser faktiskt ut som om en bomb har exploderat på platsen. Jag antar att det är så det ska vara men jag kan inte förstå hur det ska bli ett stort och fint badrum till slut. Fortsättning följer helt enkelt.

Nostalgi

 
När jag rensade köksskåpen för ett tag sedan hittade jag två glas som jag själv drack ur när jag var liten. Jag fick dem tydligen när jag var på McDonald´s 1981. Oj, oj, oj då var jag bara 10 år. Lite kul att ha kvar saker från det att jag var liten och Pyret och Lillebror har nu dessa som sina favoritglas.

Bye-bye badrummet

 
Nu har riviningen börjat av vårt badrum. Hantverkarna var där i morse för att få nycklarna och givetvis var de 50 minuter sena. Jag förstår faktiskt inte vad det är med hantverkare. Båda hade enligt dem försovit sig. Jo, tjena.
 
Förhoppningsvis kommer i alla fall badrummet att bli fint och det enda som vi nu måste införskaffa är handdukstork och tvättmaskin. Som ni kan se av bilden är dagens badrum inte speciellt kul. Rosa plastmatta och en rosa bård säger nog det mesta. Ni ska givetvis få se bilder när det är klart. Åh vad jag längtar till dess vi kan kliva in i vårt alldeles nya och fina badrum.

Alla hjärtans dag

 
Det blev en väldigt annorlunda alla hjärtans dag för mig men ändå en riktigt trevlig sådan. Jag lämnade jobbet 15.30 för att under 25 minuter ta mig till dagis. Det var i alla fall vad jag trodde. När jag väntat ett tag vid
tunnelbaneperrongen ropades det ut i högtalarna att det var obehöriga på spåret i Gamla Stan och därför stoppades både gröna och röda linjen. När jag väntat i 40 minuter och vi ombads att hitta andra sätt att ta oss hem började jag fundera på bästa alternativet för detta. Nu har jag tur som bor så nära stan och har flera bussar att välja på för att ta mig till Ropsten.
 
Jag knallade ner till Nybroplan och tog buss 76 därifrån. Tyvärr var jag inte ensam om det tänket och vi fick stå som packade sillar på bussen. Jag träffade dock en dagismamma som satt i samma knipa som jag och vi fick i alla fall sällskap av varandra hela vägen till dagis. Där träffade vi ytterligare en mamma som hittat en annan väg hem och när vi anlände till dagis 17.10 var det bara våra barn (5 st) som satt ute och väntade. Jag måste säga att det är lite märkligt att av 120 barn är det bara 5 kvar vid 17 tiden. På vårt dagis hämtas många barn vid 15 tiden och efter det går de flesta hem vid 16 tiden. Min hemresa tog den här dagen 1 timme och 40 min istället för 25. SUCK!
 
 
När vi sedan gick hem från dagis slog vi följe med en mamma och hennes dotter som går på en annan avdelning och som jag inte träffat förut. Jag bestämde snabbt att det fick bli sallad och pizza på pizzerian som ligger i vårt hus och då ville det andra barnet också följa med. Det slutade med att vi fick en trevlig date på pizzerian där barnen hade kul tillsammans och jag och den andra mamman hade tid att prata med varandra. Mycket trevligt var det.
 
Senare kom maken hem med goda semlor som vi åt tillsammans.

Cloud Nine

 
Igår gick jag och min kompis A till Cloud Nine för att umgås och äta middag. Det var första gången jag var där men definitivt inte den sista. Efter en riktigt hektisk dag på jobbet gick vi ut hårt och beställde varsin martini bianco vilket inte brukar tillhöra vanligheterna klockan 17.30 en vardag.
 
 
Maten var kanon och för första gången i mitt liv provade jag dumplings. Det blev två ångkokta med räkfyllning och två friterade med kycklingfyllning. De friterade var fantastiska och A och jag lovade varandra att vi ska gå dit och beställa bord i deras Dim Sum Room där de serverar en mängd olika dim sums. Jag åt även skaldjurstacos av gyoza med krabba, hummer, räka, tomatsalsa, koriander och yuzomajonnäs. SMASK! Jag kunde inte hejda mig där utan tog även en charkuteritallrik.
 
 
 
Till maten drack vi ett vitt vin från Venedig och till dessert fick vi i oss var sin chokladfondant. Det var en lagom salongsberusad jag som tillsammans med A tog en promenda genom stan på väg till tunnelbanan. En riktig superkväll helt enkelt.

Glass i stora lass

 
Idag hade Pyret sitt andra kalas. Det var totalt 11 busungar från dagis som röjde runt här hemma. Dagen till ära hade Pyret bestämt att vi vuxna skulle äta tårta men barnen skulle få glass med en mängd olika tillbehör. Det blev helt klart en succé.
 
 
 
Till det serverade jag kladdkakemuffins med chokladfrosting, chokladbollar och chokladkex. Efter en massa lek och fika blev det dansstopp. Maken satte på Gangnam Style och barnen blev som galna. Både killa och tjejer studsade ut på golvet i vardagsrummet och dansade som aldrig förr. När det var dags att gå hem var det flera som inte alls var sugna på det och smög runt här hemma i ytterkläder så att föräldrarna inte skulle få tag på dem.
 

Mmmmmm....Marabou

 
Igår när barnen skulle få lördagsgodis fick Pyret öppna en av sina presenter från födelsedagskalaset förra helgen. Det var en stor låda med 2 kg mjölkchoklad. Först trodde jag att det var en gigantisk chokladkaka men det var 20 stycken 100 grammare. Pyret och Lillebrors ögon höll nästan på att poppa ut när de såg all choklad och de kunde inte hålla händerna borta. De fick några bitar var och resten sparar vi till kommande lördagar.
 

Lugnet före stormen

 
Det är verkligen mycket på gång just nu. Vi håller på och röjer för fullt då vi snart ska flytta ut i 5 veckor för att låta hantverkarna bygga ut vårt badrum. Vi passar då även på att gå igenom en massa saker för att kunna skänka till behövande i Lettland. På lördag ska jag och maken hjälpa till att packa sakerna i lastbilen som ska iväg. Känns bra att kunna göra någonting för andra människor som inte har det lika bra som vi. Pyret har än en gång gått igenom sina gosedjur för att skänka till barn som inte har några.
 
Jag har även varit och handlat inför kalaset som Pyret ska ha i morgon för sina dagiskompisar. Det blir inte tårtor till barnen denna gång utan glass med en massa olika tillbehör. En av kompisarna är allergisk mot ägg och det är en liten utmaning att lusläsa innehållsförteckningarna. Jag har även bakat kladdkakemuffins utan ägg och de blev faktiskt riktigt bra.
 
 
Lillebror har hjälpt mig med att fylla fiskdammspåsarna idag. Jag var runt till två olika mataffärer idag men hittade inga påsar. Jag fick då rota runt i lådorna hemma och hittade dessa i papper som är reklampåsar från Mentos. Ja, ja inte världens snyggaste men man tager vad man haver.
 
 

Fredagsmys

 
Idag är Pyret feberfri för första dagen sedan förra onsdagen. Vi tyckte att hon var ok redan i söndags då vi hade kalas men på kvällen hade hon 38,4 i feber. Idag har vi i alla fall varit hos BVC och gjort en 5-års kontroll på Pyret. Det gick hur bra som helst men då hon ligger under kurvan viktmässigt vill de att hon ska få ett kvällsmål varje kväll innan hon går och lägger sig. De räknade även ut att hon kommer att bli ungefär 170 cm lång när hon blir stor. Det är inte klokt att tänkt sig att hon kommer att bli en stor tjej. För mig kommer hon alltid att vara min "lilla" tjej.
 
 
På vägen hem från BVC hyrde vi två filmer till helgen. En till barnen och en till mig och maken. Vi kunde heller inte låta bli att slinka in på Gateau och köpa Pyrets favoritbakelse. Tyvärr fick jag näsan ingenting alls då Lillebror slukade båda bullen och halva min bakelse.
 
Lite senare i eftermiddag kommer svärmor hit för att passa barnen och jag ska då gå till dagis för att träffa en av pedagogerna och ha ett kvartsamtal gällande Lillebror. Det ska bli kul att höra hur han har det på dagis och hur det går för honom.

Plockepinn

 
Pyret har fortfarande feber och är inne på 7 dagen. Jag ringde faktiskt till läkaren idag för att se vad detta kan vara. Enligt henne är det ett virus som härjar och ger barnen hög feber upp till 10 dagar. Om det inte är bättre till på fredag vill hon att vi kommer förbi och tar lite prover.
 
Jag tror nog inte att jag och maken är direkt populära hos våra arbetsgivare just nu men vad sjutton kan vi göra. Maken får stanna hemma i morgon och jag på fredag.
 
En fördel med att vara hemma och vabba är att jag har börjat plocka ur de tre garderoberna som försvinner när bygget av badrummet börjar v.8. Paniken börjar komma smygande för jag vet inte hur sjutton vi ska få plats med alla saker. Att stoppa ner saker i källaren blir inte lätt då det där är så fullt att det knappt går att öppna dörren. Nåja, jag har börjat rensa och en hel del ligger nu på maken (han gillar att spara på saker han aldrig kommer att använda).
 
 
Inne i en garderob hittade jag en skohylla som jag köpte billigt förra året men aldrig monterat ihop. Idag satte jag igång och nu har jag fått in 27 par skor i hyllan som jag sedan ställt in i den andra stora garderoben som finns i hallen. Tyvärr finns det varken plats för maken eller barnens skor och en till hylla skulle nog behövas. Vilken himlans tur att mina andra skor finns på jobbet. Det får verkligen inte plats fler här hemma.

Jag vill ha sommar

Är det inte typiskt att det ska börja snöa nu igen när det äntligen kändes som om det fanns hopp om att våren skulle komma om en månad eller så. Denna snö är inte till någon som helst nytta om du frågar mig.
 
 
För att tänka mig bort började jag titta på bilder från i somras. Jag och familjen kan verkligen skatta oss lyckliga som har två fantastiska ställen att vara på under sommaren. Dels är det sommarhuset i Finland som bara ligger några meter från vattenkanten och gården uppe i Jämtland hos mamma och pappa. På alla bilder som vi tagit på barnen från dessa ställen är det ren glädje i deras ansikten. De skrattar hela tiden och vem skulle inte göra det när det finns hur mycket som helst att upptäcka. De badar i sjön, plockar svamp, blåbär och hjortron i skogen. Åker båt och går på allmänna upptäcksfärder. Ett stort bonus är även att vi har släkt på Åland. Att få åka dit på våren är helt fantastiskt.
 
 
Jag kan knappt bärja mig. Jag vill ha vår och sommar nu! Jag vill ut och upptäcka och njuta av värmen.

Chokladtårta, kladdkakemuffins och annat smask

 
Jag måste visa upp vad vi åt för smask på Pyrets kalas. Det blev en chokladtårta gjord på chokladbottnar med mjölkchokladfluff och hallonmousse. Den täcktes med smörkräm smaksatt med mörk choklad och toppades sedan med riven choklad och färska hallon.
 
 
 
Tårta nummer två var gjord på vanliga tårtbottnar fylld med jordgubbsmousse och vit chokladmousse. Den spacklades med smörkräm smaksatt med vit choklad och toppades med godis. Båda tårtorna fick chokladfingrar runt kanten och ett rosa band för att hålla dem samman.
 
 
Som lite övrigt gott blev det chokladbollar, hallongrottor, jitterbuggar och kladdkakemuffins med chokladfrosting. Jag kör nog samma koncept nästa helg när det är kalas för dagiskompisarna. Dock kommer en kompis som inte tål ägg och jag får därför ändra om lite. Tror nog att det går att göra kladdkaka utan ägg, ska undersöka lite.
 

Pyrets 5-års kalas

 
Idag har vi firat Pyret tillsammans med vänner och familj. Det blev lite stressigt med tanke på att barnen och maken var på Pyrets bästa kompis kalas som började 12. De fick snabba sig hem till 14 då Pyrets eget kalas började. När vi alla träffas igen inser jag att det är alldeles för sällan som vi hinner träffa våra kompisar och släkt. Det är dock inte så konstigt med tanke på att vi bor på olika ställen och två kompispar har tre barn vilket gör att fritiden inte blir så stor som tidigare. Tyvärr kunde inte svärmor vara med idag då hon är hemma för att krya på sig från en förkylning.
 
 
Våra barn har varit feberfria sedan igår men efter kalaset idag ser Pyret hängig ut och har börjat hosta jättemycket. Vi får se om det blir till att vara hemma med sjuka barn i morgon igen. Jag fick idag reda på att februari är den månaden på året då föräldrar har flest vab dagar. Det verkar som om vi hjälper statistiken på traven.

Hermès Hapi 3

 
Jag glömde helt bort att visa vad Hemma på ön fick i födelsedagspresent. Då jag vet att hon gillar Hermès gick vi ihop några kompisar och köpte armbandet Hapi 3 i mangofärgat skinn. Det är verkligen jättefint och jag måste säga att jag är "lite" avis på hennes fina armband. Tyvärr var det inte enkelt att få tag på det. Den enda affären som säljer Hermès i Sverige är NK i Stockholm och där hade de inte den mangofärgade varianten. När jag frågade om de kunde beställa blev svaret nej då de inte ägs av Hermès. SUCK.
 
Det var bara till att lyfta luren och ringa till Paris men med tanke på att min franska är aningen knackig gick det sådär. Så småningom kom jag i alla fall fram till en person som kunde engelska och jag lade beställningen på armbandet innan lunch en måndag och dagen efter försökte Fed Ex leverera den till min hemadress. Jag var dock på jobbet men snacka om snabb postgång. En stor eloge till Hermès för det. Nu går det inte ens att köpa just denna variant med det silverfärgade spännet längre så det var en himlans tur att jag fick tag på ett av de sista exemplaren.
 
Jag var ju tvungen att titta i förpackningen att det verkligen var rätt armband innan det skulle lämnas över till födelsedagsbarnet. Hade blivit aningens pinsamt om det legat två manschettknappar där i stället.
 
 

40-års brunch

 
Idag lämnade jag och maken över två gallskrikande barn till svärmor för att åka till Hemma på ön och äta brunch. Hon har nämligen fyllt 40-år under veckan som gått och nu var det dags för lite firande. Som vanligt var maten jättegod och tårtan ska vi inte tala om. Det blev den berömda pavlovan med lemoncurdgrädde och färska bär. Vi började hela tillställningen med champagne och sedan frossade vi i en massa goda juicer. Ett toppenbrunch med andra ord. Skönt också att få sitta ner och prata i lugn och ro med alla kompisar.
 
 
 

Smaskiga hallongrottor

 
Idag har jag varit hemma med två sjuka barn. Nu håller jag tummarna för att de är pigga i morgon så att vi kan ha Pyrets födelsdagskalas på söndag. Dagen har barnen mest spenderat i soffan tittandes på tv. Det har även blivit lite lekande med Barbie men de har tappat orken ganska fort. Lillebror tar sig då och då en tupplur i soffan.
 
 
Jag har däremot hunnit fixa lite inför kalaset. Igår bakade jag hallongrottor och idag har det blivit jitterbuggar och kladdkakdemuffins som nu åkt in i kylskåpet. Det är skönt att få lite "extra" tid och nu känner jag att läget börjar bli lite under kontroll inför våra 22 gäster som kommer på söndag.
 
Jag passar på att lägga upp receptet på hallongrottorna.
 
ca 20 kakor
 
200 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl hallonsylt
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Blanda mjölet med bakpulver och arbeta in det i socker- och smörblandningen.
 
Forma degen till en rulle ca 20 cm lång och låt den vila ca 15 min. Ställ ut pappersformar på en plåt. Skär rullen i 20 bitar och rulla till små bollar som läggs i formarna.
 
Gör en liten fördjupning i varje boll och fyll hålet med ungefär 1 tsk hallonsylt. Grädda kakorna 12-15 minuter i mitten av ugnen.

RSS 2.0