Sängpåse BedBag - ett portabelt sängbord

BedBag sängpåse. Ett portabelt nattduksbord som fästs på sängen.

Bild: www.designtorget.se

Ordet sängpåse kanske inte låter så exalterande men jag måste säga att det är en väldigt smart sak. För de som är trångbodda eller av någon annan anledning inte vill hänga ett nattduksbord på väggen är detta en kanongrej. Det är nämligen en påse gjord i grovt bomullstyg som är indelad i några mindre fickor och en stor. Helt enkelt kanon för att förvara glasögon, fjärrkontroll, tidningar, böcker och allt annat som vi behöver vid sängen. Själv har jag sängbord från Maze men en BedBag skulle vara kanon att ha när det kommer gäster som sover över. I själva sängpåsen är en tygremsa fastsydd och den läggs under madrassen och det är så den hängs fast i sängen. Den är alltså superenkel att ta bort och passar då både till bäddsoffan eller till en permanent gästsäng. De som designat denna heter Maria Persson och Nina Jeppsson. Hur smart som helst och går att köpa på Designtorget.






Essie

Nu när jag har börjat med nagellack igen har jag hittat en riktig goding. Det är nämligen nagellack från märket Essie. Det finns en hel uppsjö av färger att välja mellan och det är som att titta på smågodis. För mig skapar det ett grymt "vill ha" begär. Vad jag förstår har det tidigare varit lite svårt att få tag på märket i Sverige men nu har Kicks fått in en hel del färger. Namnen på färgerna är dessutom riktigt roliga som sugar daddy, blushing bride, strawberry shortcake och jelly apple.

Essie nagellack

Essie nagellackEssie nagellack
Bilder: www.essie.com

Lovisa Burfitt "All Tomorrow´s Parties"

Lovisa Burfitt All Tomorrow´s Parties
Bild: www.wonderwall.se

Jag har tidigare försökt få tag på denna tavla men inte lyckats. Nu finns det ett antal signerade exemplar på Wonderwall och jag slog till direkt. Den är 70 x 100 och kommer att passa som handen i handsken i vårt sovrum.

Galen klättring




Jag älskar att vandra i alperna och för några år sedan gjorde jag och maken en riktigt häftig klättring över en bergskam. Däremot kan jag säga att vi ligger i lä jämfört med denna kille som friklättrar på tid. Undra om man har lite dödslängtan för att ge sig på någonting som detta. När jag står för nära en hög kant börjar det kittla i tårna och det kan jag säga att det verkligen gör när jag ser detta klipp.



Sista sommardagen

I går var det nog den sista sommardagen för det här året. Vädret var kanon och solen verkligen gassade. Morgonen började med ett dopp i bubbelbadet. Vi gick sedan och tittade på maneterna och lekte på stranden. Senare under eftermiddagen tog vi båten till en ön där vi plockade krikon (en underart till plommon). På kvällen blev det ytterligare bad och bastu. En toppenmiddag på det och gott vin gjorde dagen komplett. Nu har vi kommit hem efter en riktigt skumpig resa på havet. Jag glömde givetvis sjösjuketabletter och insåg att resan skulle bli långt ifrån trevlig. I taxfreebutiken såldes armband som tydligen ska hjälpa. Jag vet inte riktigt hur bra det fungerade med tanke på att jag satt still på hela resan och försökte att inte resa mig. Det är nog mer mentalt än något annat och jag försökte intala mig att det fungerade. Någonting nytt på båten var att om man köper fyra backar öl eller mer kan man säga till redan när man checkar in. Då får man en lapp att lägga i bilen samt en lapp som ska lämnas i taxfree senast 45 minuter efter avgång. Man betalar sedan och backarna bärs ner till bilen av personalen. Normalt brukar vi inte köpa så mycket men just den här gången ska vi använda det till fest och svensexa m.m. Mycket smidigt måste jag säga.

Åland

Åland

Åland

Åland

Foton: Privata

Åland

Nu är jag, maken och barnen på Åland och hälsar på släkten. Som vanligt är värdparet i världsklass och det bjuds på fantstisk mat, goda viner och trevligt sällskap. Dessutom bastar vi varje dag och badar i det stora bubbelkaret som står utomhus. Mycket härligare än så här blir det inte.

Idag har vi tittat på runt 50 maneter, låtsasfiskat samt plockat lingon, blåbär och havtorn. Det har dessutom byggts sandslott. I morgon ska det tydligen bli 26 grader varmt och jag kan tänka mig att stora delar av dagen kommer att spenderas på stranden.

Åland

Maneter på Åland

Åland Havtorn

Åland

Åland

Foton: Privata

Svarta Mukluk från Timberland

Svarta Mukluk från Timberland

ÄNTLIGEN!
Förra året sprang jag omkring som en yr höna för att hitta ett par svarta Mukluk i min storlek. Det är ingen överdrift att säga att jag misslyckades kapitalt och fick frysa om fötterna hela vintern. Då lovade jag mig själv att jag i år skulle vara ute i god tid för att få tag på ett par. Tidigare har jag haft ett par Bally curlingkängor som jag köpte för ungefär 15 år sedan. Tyvärr gav de upp för två år sedan och jag har inte haft någonting varmt om fötterna de här sista åren som varit riktigt iskalla.

Svarta Mukluk från Timberland

Först var jag inne på att köpa ett par nya curlingkängor men priset på 3 500 kr tyckte jag var lite väl saftigt och dessutom tycker jag att de är lite korta i skaftet. Jag har ett antal gånger fått in snö och blivit blöt om fötterna vilket inte är ultimat när det är -20 grader ute. De personer som jag känner och som har Mukluk som vinterskor formligen älskar dem. De är vattentäta och klarar att hålla fötterna varma när det är upp till -30 grader ute. Då jag är superkänslig om fötterna och alltid fryser ska jag gardera mig genom att ha en tunn ullstrumpa i stövlarna.

Svarta Mukluk från Timberland
Foton: Privata

Uppe hos mina föräldrar där det kan bli riktigt kallt (kommer ihåg vintern för två år sedan då vi hade -36 grader) har jag ett par Kamik som klarar ner till -50 grader. Tyvärr är hela stöveln väldigt stor då all stoppning ska få plats och det ser ut som om jag har storlek 48 istället för 38. Jag kan ju inte påstå att mina Mukluk är världens snyggaste heller utan ser mer ut som makens "stövel" i plast som han fick ha på sig när hans hälsena gick av.

Smarrig äppeljuice

I vårt hem dricks det både apelsinjuice och äppeljuice på helgerna. Vi har för länge sedan slutat köpa juice gjort på koncentrat då vi tycker att det smakar riktigt illa. Nu är det bara "färskpressad" som gäller. När vi sist var och handlade hittade vi en ny variant som ska vara ofiltrerad för att så många nyttigheter som möjligt ska följa med ner i flaskan. Den var riktigt smarrig. Nackdelen med färskpressat är att hållbarheten blir kort men det kan det vara värt.

Färskpressad äppeljuice

Foto: Privat

Härligt brun lädersoffa från Ire Möbler

Det är någonting speciellt med cognacfärgat läder. Speciellt när det gäller möbler. Jag har hittat en fantstisk soffa från Ire Möbler som heter Infini. Den är så snygg. Dessvärre är inte priset lika trevligt. Det är ju tyärr ofta så att om det smakar så kostar det också. Jag har gett upp lottovinsten för länge sedan och soffan är ytterligare en sak som jag får fortsätta drömma om.

Infini soffa från Ire möbler
Bild: www.iremobler.se

Café Stora Skuggans Skafferi och 4H Gård

Idag skulle bli en slappardag och vi hade ingenting på agendan. Då ringde en kompis till mig och undrade om jag och Pyret ville hänga med henne och hennes dotter till en 4H gård som tydligen låg på Norra Djurgården i närheten av Universitetet. Då tjejerna är bästa kompisar och egentligen skulle vilja tillbringa varenda vaken tid tillsammans tackade vi givetvis ja och gav oss iväg. Vädret var kanon och barnen tyckte det var kul att titta på djuren. De har kaniner, hästar, får, kor, katter och grisar. Nästan vägg i vägg med 4H gården finns Café Stora Skuggans Skafferi. De har en mängd olika bakverk och maträtter att välja bland. För mig blev det en bakad potatis med en skagenröra gjord på stora smaskiga räkor. Min kompis tog en grillad macka med kyckling, pesto och mozarella. Båda barnen åt pannkakor med sylt och grädde.

Café Stora Skuggans Skafferi och 4H Gård

Café Stora Skuggans Skafferi och 4H Gård

Café Stora Skuggans Skafferi och 4H Gård

Café Stora Skuggans Skafferi och 4H Gård

Café Stora Skuggans Skafferi och 4H Gård

Foton: Privata

Läslampor i sovrummet

Jag har tidigare berättat att vi håller på att få lite ordning i sovrummet. Det är fortfarande mycket som saknas och en sak har varit lampor vid sängen. Det är hopplöst att ligga och läsa en tidning eller bok (vilket jag tyvärr aldrig hinner med) med en taskig allmänbelysning från taklampan. I vårt tidigare sovrum som nu är Pyret rum och en del av köket hade vi läslampor vid sänggaveln som vi köpt på IKEA. Vi tycker fortfarande att de är helt ok och i helgen monterade maken upp dem på väggen. Vi ska bara köpa några "klämmor" för att sätta fast kablarna med i väggen under sängen så att de blir raka och inte så krokiga som de är nu. Resultatet blev i alla fall tusen gånger bättre än innan.

Sänglampor från IKEA

Sänglampor från IKEA

Foton: Privata


Veronica Maggio på Cirkus

Som jag berättat tidigare fick jag diamantörhängen av maken när jag fyllde 40 år i somras. Men inte nog med det. Jag fick även biljetter till Veronica Maggios konsert Cirkus i Stockholm. För det första tycker jag att hon är fantastiskt duktig och för det andra älskar jag att gå på konserter på just Cirkus. Det är så litet och intimt och det går att se allt som händer på scenen. Grymt stor skillnad mot Globen där det knappt går att se vem som sjunger. Där får man titta på de stora tvskärmarna vilket inte är lika kul. Det roliga var nämligen att dagen innan jag fyllde år satt vi på mamma och pappas uteveranda och drack lite vin. Av en händelse var radion på och de spelade en konsert med Veronica. Vi började prata om henne och jag berättade att Cirkus är mitt favoritställa att se artister på (då visste jag inte ens att hon skulle ge en konsert i Stockholm). Maken satt nog och smålog inombords med tanke på att han resan köpt biljetterna som jag fick nästa dag.

Veronica Maggio konsert på Cirkus i Stockholm

Foto: Privat

Igår kväll gick maken och jag på Morkullan och åt middag. Sedan trotsade vi regnet (hade inga paraplyer) och tog oss ut till Cirkus. Konserten var grymt bra och hon hade hade med Petter som gästartist på en av låtarna (vilken egentligen var en av Petters låtar som Veronica gästspelat på). Det var en stor surprise för alla och maken var mäkta nöjd (han är ett stor fan av Petter). Efter konserten var det till att ge sig ut i ösregnet igen och innan vi kom hem såg vi ut som dränkta katter. Barnen sov hos famor vilket gjorde att vi fick en ordentlig sovmorgon och frukost på Gateau. Tack kära svärmor för all hjälp!

Deckare och kriminalromaner

Jag har inte läst en bok sedan Lillebror föddes för ett år sedan. Annars brukar jag läsa en bok så fort jag har en stund över. Jag saknar verkligen att stänga allt annat ute och bara få känslan av att jag är i en helt annan värld. Igår var jag på Willys och handlade och de hade ett erbjudande om att köpa 3 pocketböcker för 99 kronor. Det blev tre böcker inom genren deckare och kriminalromaner. Maken är inte ett dugg intresserad av att läsa böcker men han lyssnar på ljudböcker istället. Tyvärr fungerar inte det för mig då jag tydligen inte kan göra två saker samtidigt. I alla fall inte lyssna på bok och någonting annat. Då faller min koncentration bort. Jag vill hellre gosa ner mig i soffan och läsa en god bok. I september ska jag börja jobba och då får jag passa på att läsa under de få stopp med tunnelbanan som jag har till jobbet. När det är som mest spännande önskar jag inbland att resvägen vore betydligt längre. De böcker som jag ska läsa denna gång är Donna Leons bok Falska bevis, Anna Janssons bok Drömmen förde dej vilse och Johan Theorins bok Nattfåk. Donna Leons böcker år nog lite snälla av sig för att vara deckare men jag älskar skildringarna av Venedig. Den staden är verkligen magisk. Jag har varit där två gånger men ser fram emot att få åka dit igen. Det finns hur mycket som helst att se speciellt om man håller sig borta från turiststråken.

Deckare

Foto: Privat


Jelly Belly beans i lösvikt

Jelly Belly bean i lösvikt på Vi

Jag blev mäkta förvånad när jag traskade in på vår lokala mataffär igår och såg att det hade Jelly Belly beans i lösvikt. På båten hem från Finland köpte jag nämligen en liten burk med 36 olika smaker och jag kan lätt säga att det gick fort att äta upp dem. Även när vi var i USA slank det ner en och annan geléböna. De är verkligen supesmaskiga (förutom deras cinnamon som smakar urk). Nu kan jag alltså åka till Vi och handla dem på lösvikt. Det fanns inte så många smaker men om de säljer bra kanske de utökar sortimentet. Jag vet att Jelly Belly säljer askar med olika teman. En är tex Coctail Classics där det finns smaker som Mojito, Strawberry Daiquiri, Pomegranate Cosmo, Peach Bellini och Pina Colada. De har även börjat med att doppa deras bönor i mörk choklad. SMASK!

Jelly Belly bean i lösvikt på Vi

Jelly Belly bean i lösvikt på Vi

Foton: Privata

Cake Pops, Macarons och Kärleksmums

Någonting som är toppen med att fylla år mitt i sommaren är att jag blir firad under en lång period. När vi i slutet av juli var och åt middag hos familjen S firade de mig med flera fina presenter. Jag fick tre olika bakböcker. En av dem är Cake Pops av Bakerella som jag har funderat på att köpa under en längre tid. Dessutom fick jag boken Macaron som är skriven av Annie Rigg. Det formligen vattnas i munnen på mig när jag tittar på alla bilder och läser recepten. Den sista boken heter Kärleksmums 101 söta favoriter och är skriven av Emma Hamberg och Anette Rosvall. Den känns lite mer "old school" och "helylle" jämfört med de andra två. Det betyder dock inte att det finns färre smaskigheter i den boken utan det finns massor med goda recept. Nu gäller det bara att finna tiden för att baka de olika delikatesserna.

Cake Pops, Macaron, Kärleksmums

Foto: Privat


Kungsörnens långpannekaka

I ärlighetens namn är jag inte förtjusti halvfabrikat vare sig det gäller bakning eller matlagning. Men ibland räcker inte tiden till och då kan jag rucka lite på reglerna och göra någonting oväntat. Igår hade vi familjen E här på lunch och jag ville bjuda på någonting till fikat efter lunchen. Då kom jag på att jag hade en Långpannekaka från Kungsörnen i skafferiet (som jag för övrigt inte köpt själv utan fått). Till själva smeten behöves bara vatten och smält smör tillsättas och sedan gjorde jag även frostingen vars recept finns på paketet. Det skulle vara ganska mycket kaffe i den vilket inte riktigt är min stil men maken gillade den skarpt. Kakan i sin helthet blev helt ok.

Kungsörnen långpannekaka chokladKungsörnen långpannekaka choklad

Kungsörnen långpannekaka choklad

Foto: Privat


Electrolux UltraSilencer

Dagen innan vi åkte till USA gav vår gamla trotjänare dammsugaren av märke Volta upp. Med 15 år på nacken insåg vi att den nog gick lite på övertid men då slangen inte längre hölls på plats i dammsugaren blev det något besvärligt att dammsuga. Maken och jag är lite väl hopplösa när det gäller att köpa nytt och lusläser alla tester som har gjorts av respektive fabrikat. Vi kom fram till att vi skulle köpa en dammsugare av märket Electrolux UltraSilencer. Den ska vara den tystaste på markenaden med en ljudnivå på 68 dB. Dessutom ska den vara riktigt bra på att suga upp smuts. Att den är snygg är bara en bonus. Däremot tycker jag kanske inte att den är så tyst som jag trodde. Enligt reklamen ska det gå att prata i telefon samtidigt som du dammsuger och även dammsuga när barnen sover. Visst, om den är inställd på den lägsta styrkan är det ok men på max tycker jag fortfarande att den låter mycket.

Electrolux UltraSilencer

Electrolux UltraSilencer

Foton: Privat





Sebra

Lillebror fyllde ett år i juni och då vi för några helger sedan var och besökte familjen S fick han jättefina saker från Sebra. Det var en tallrik och en mugg i plast samt en sked och en gaffel. Motivet är verkligen passande för honom med tanke på att han älskar allt vad bilar, lastbilar och traktorer heter. Undra om det är någonting medföddt hos just pojkar? Pyret hade bilar att leka med när hon var liten men var inte speciellt intresserad. Lillebror är däremot helt galen i dem trots att vi inte har uppmuntrat honom till det mer än vad vi gjorde med hans storasyster. Nu kan han i alla fall äta på en fin tallrik. Och det där med att äta är hans favoritsysselsättning. Jissus vad den killen kan äta. Han är trots det inte större än vilken liten kille som helst men han äter nästan mer än vad jag gör. Idag till middag åt han 12 plättar och sedan fick vi sätta stopp. Annars hade han ätit mycket mer. Han väger 10 kg och är ett år och två månader gammal och det verkar som om han förbränner allt han får i sig. Tur är väl det för annars skulle han nog väga det dubbla.

Sebra tallrik, mugg och bestick

Foto: Privat

IsaDora wonder nail nagellack

Dagen innan jag åkte iväg på semester var jag nere på centrum för att fixa en del "sista minuten" saker. Då passade jag på att ta en sväng in på H&M då jag sett reklam om att de hade rea på IsaDoras wonder nail. Det är mitt favoritmärke och då de sänkt priset från 69 kr till 49 kr kände jag att det var dags att köpa upp mig på några nya färger. Jag har alltid haft långa och fina naglar men för min del måste jag verkligen sköta om dem för att hålla dem fina. Tyvärr har jag inte prioriterat detta då jag varit mammaledig men i september ska jag börja jobba och då är det dags att fixa till sig lite. När jag nu stod och tittade på de olika nagellacken fick jag en redig beslutsångest och köpte tre stycken. Färgerna är Icy Nougat, Porcelain och Glacé. På bilden nedan har jag målat naglarna med Porcelain. Visst, de ser ganska lika ut men jag vill ha några olika varianter som ändå är ganska neutrala så att de passar att ha på jobbet. Dessutom börjar sommaren lida mot sitt slut och då hösten kommer vill jag inte ha knalliga färger. Däremot är det kanske just knalliga färger jag skulle behöva när mörkret kommer och vi alla behöver piggas upp lite.

IsaDora wonder nail

IsaDora wonder nail

Foto: Privat

Muminvärlden

När vi var i Åbo passade vi på att ta med barnen på Muminland. Vi hade även med ett kompispar och deras två barn. För att slippa den värsta trängseln var vi där redan när de öppnade och vädret visade sig verkligen från sin bästa sida. Muminvärlden är ett riktigt fint ställe men vi tyckte nog att det var lite klaustrofobiskt när alla andra började välla in cirka en timme efter att vi kommit. Barnen hade i alla fall kul och kramade mumintrollet och hälsade på de flesta andra figurerna. Däremot tror jag att våra tjejer som är i 3:års åldern var lite för små och tyckte att en hel del saker var läskiga. Ett stort plus var att det aldrig var fullt på matserveringarna. Det var inte långa köer och det gick ovanligt smidigt när vi hade fyra utsvultna ungar som skulle utfodras. För lite äldre barn som inte är rädda för stinky, morran och hattifnattarna är detta ställe toppen.

Muminvärlden

Muminvärlden

Muminvärlden

Muminvärlden

Foton: Privata

Sorry....

Det har blivit ett ofrivilligt bloggstopp här hos mig. Orsaken är att jag åkte till Finland på semester och skulle skriva ett inlägg om detta när jag befann mig på hotellet i Åbo. Tyvärr var det problem med blogg.se sidan både under den kvällen och morgonen som jag befann mig på hotellet och jag kunde därför inte tala om att jag skulle vara borta i några dagar.
Jag kan i alla fall passa på att rekommendera hotellet Scandic Julia i centrala Åbo där vi bodde. Det ligger mycket bra till och har renoverats i 6 månader och öppnades nu i juni. Ett riktigt fräscht hotell och det till och med luktar nytt. Inget gammalt sunkhotell här inte. Dessutom var frukostbuffén riktigt bra och i samma byggnad finns ett garage på två våningar som bara är till för hotellets gäster och kostnaden är 15 euro för ett dygn.

Som sagt jag kom hem med färgan från Finland i morse och möttes av ett riktigt mulet och trist väder. Sanningen är ju den att vi går mot mörkare tider men vad gör väl det. Vi får se fram mot vintersolen som glänser på snön i vinter. Usch, vem försöker jag lura? Jag är inte en stor supporter när det gäller hösten och vintern. Däremot har jag laddat med att varit ledig 3 månader i sommar och det kommer förhoppningsvis hålla mig igång till nästa sommar då nya utlandsresor och äventyr väntar.


RSS 2.0