Semester

Nu  kommer det att bli tyst på bloggen några veckor då jag ska ha en välförtjänt semester och bara lata mig och umgås med nära och kära. Vi ses och hörs i augusti.

Semester i skärgården

Semester i skärgården

Foton: Privata

Republiken Jamtland

Nu har mamma och pappa kommit för att hälsa på. Med sig hade dem en gemensam födelsedagspresent till mig och maken. Det var sex stycken nubbeglas med Jämtlands flagga på. De är riktigt snygga tycker jag. Det blev till att testa dem till middagen och nubben smakade riktigt gott i dessa nya glas. Tack så mycket för presenten!

Nubbeglas republiken Jamtland

Foto:Privat

Ekskivan till sideboardet är inköpt

Nu ska det förhoppningsvis se lite bättre ut i köket när ekskivan kommer på plats. Maken lämnade Pyret hos min syster en dag i veckan och åkte iväg till IKEA. Det är ju inte lätt att balansera en 2.40 meter lång och massiv ekskiva samtidigt som man ska hålla koll på en springgalen liten unge. Min svåger hjälpte sedan maken att såga till den och nu ligger den på köksbordet slipad och insmord. När den har torkat ska den läggas på plats och det kommer att bli så fint.

Ekskiva till sideboardet

Foto: Privat

Pyret plockar hallon

Pyret har varit hos sin farfar och plockat hallon. Han har en helt fantastisk trädgård och om han fick välja ett nytt yrke tycker jag att han skulle bli trädgårdsmästare. Någon annan med så gröna fingrar som han har har jag aldrig träffat. Pyret trivdes som fisken i vattnet. Ja i dubbel bemärkelse dessutom. Det är nämligen så att farfars trädgård har en fontän som Pyret kan leka med. Hallonen var en riktig hit och hon ville inte sluta äta dem.


Pyret plockar hallon Pyret plockar hallon
Pyret plockar hallon Pyret plockar hallon

Foton: Privata

Shopping till Pyret

Idag tog jag och Pyret en promenad ner på "stan" (sorry E). Maken hjälpte sin pappa att flytta vilket gjorde att jag och dottern hade hela förmiddagen för oss själva och vi gick runt i lite affärer. Det är lite annorlunda med shoppingen nu efter det att jag har fått barn. Det blir inte mycket shoppat till mig själv men desto mer till pluttan. Med tanke på att jag är ett riktigt reamonster blev det en hel del bra saker som fick följa med hem idag. Pyret börjar dagis i augusti och därför måste vi ladda upp med långärmade tröjor till hösten och vinterkläder. Vad jag förstår går det åt en hel del kläder och inget plagg går att ha mer än en dag innan det är dags att tvätta. Lindex har 50% på en massa barnkläder och det var där jag köpte de rosa tightsen och den långärmade bodyn. Kavat stövlarna som är fodrade köpte jag med 50% rabatt på den lokala skoaffären. Dessutom lyckades jag hitta en necessär till Pyret för endast 40kr. Inte illa alls. De små sandalerna ska Pyret ha på landet då hon inte tycker om att gå ner i vattnet utan att ha skor på sig. Det är synd att förstöra hennes skinnskor och därför köpte jag dessa sandaler på H&M som är gjoda i våtdräktsmaterial. En helt ok shoppingdag helt enkelt.

Shopping till Pyret

Foto: Privat

Pebbles vaser från Lindform

Nu har jag fått mina efterlängtade vaser. Maken och Pyret var inne i stan och köpte dem igår och nu står de på den svarta skänken i hallen och är så fina. Risken är att vi kommer utöka samlingen då maken tyckte att de randiga också var fina. De kostar runt 100kr styck vilket jag tycker är helt ok. Skulle kunna tänka mig att ha några mörkare på en vit yta. Nu gäller det bara att hitta några små fina blommor och stoppa i dem. Lite trixigt dock att få i vattnet i de små springorna.

Pebbles vaser från Lindform

Foto: Privat

Födelsedag

Då var det dags igen att fira en födelsedag. Den här gången var det dessutom min födelsedag. Trots att jag nu närmar mig 40 kan jag inte säga att jag känner mig en dag äldre än 30. Någon 40-års kris kommer jag inte att få med tanke på att jag har gjort det som jag skulle vilja vid den här åldern. Jag har rest runt i världen, jag har en fantastisk make och en underbar dotter, jag har ett bra jobb och en fin lägenhet. Dessutom har jag en toppenfamilj och många fina vänner. Varför skullen någon krisa över allt detta? Ja, inte vet jag.

Födelsedagen var lugn och skön precis som jag vill ha den. Maken och Pyret ordnade frukost från Gateau och maken köpte min favoritdricka och munkar till dessert. Han vet precis vad jag tycker om. Jag fick två fina böcker av honom och kommer även att få tre vita vaser från Lindform som heter Pebbles. Under dagen tog vi det lugnt och tog en promenad. Sedan kom min syster med familj och Pyret blev överlycklig när hon fick leka med en av hennes kusiner och en av hans kompisar som var med. Tonårskusinen låg hemma och sov och missade den smarriga princesstårtan och chokladmuffinsen som jag och Pyret bakade tidigare på förmiddagen. Sedan åkte jag, maken och Pyret till en restaurang på Lidingö som ligger vid vattnet. Pyret var alldeles salig över att se så många båtar och hon fick även se de stora finlandsfärjorna. Jag kan bara säga att detta har varit en riktig kanondag. Presenterna nedan är böckerna från min man och två glasbehållare från Rosendahl från syrran med familj. Nu har jag totalt fyra glasbehållare att hälla fina saker i.

Böcker

Glasburkar från Rosendahl

Foton: Privata

Familjen är hemma

Vilken surprise jag fick i fredags morse när maken ringde 06.45 på morgonen. Först blev jag rädd att någonting hade hänt med tanke på att han ringde så tidigt på morgonen för normalt skulle de båda fortfarande ligga och sova. Då berättade han att de satt i Åbo och väntade på att få åka ombord på båten till Stockholm. Jag blev överlycklig med tanke på att de egentligen inte skulle komma hem förrän på tisdagen. Då de varit borta nästan tre veckor var det på tiden att de kom hem. Pyret firade med ett bad trots att de kom hem sent på kvällen men hon tjatade om att bada sedan hon klev in över tröskeln. Senare firade jag och maken med vin i badkaret och mina nya favvochips från OLW med smak av Sourcream & Peppar.

Vin och chips i badet

Foto: Privat

Väggen är målad

Äntligen! Jag kunde inte vänta på att få låna laserpasset utan började utan. Resultatet tycker jag blev riktigt bra. Tack och lov har jag lärt mig att göra knivskarpa linjer så att de olika färgerna inte flyter ut mot varandra. Det är svårt att ta ett bra kort med tanke på att jag inte har vår fina kamera utan bara en liten gammal rackare. Hoppas att ni ändå får en känsla för hur det ser ut. I helgen ska jag måla Pyrets stolar och bord i samma limegrönt som en av ränderna på väggen. Undra om hon känner igen sig när hon kommer hem? Hoppas i alla fall att hon tycker det är fint.

Barnrum med ränder på väggen i rosa och limegrönt

Barnrum med ränder på väggen i rosa och limegrönt

Foton: Privata

Färgglatt i Pyrets rum

Trots strålande sol tog jag mig i kragen och gick till måleributiken i morse. 1 200 kr fattigare blev jag men jag fick fina färger och diverse "måste ha" saker för att kunna börja sätta igång. Förarbetet är så himlans tråkigt men iförd bikini satte jag igång. Det är så varmt att varenda rörelse får en att svettas. Jag som hade hoppats på lite regn utanför fönstret när jag står inne och sliter. Men med tanke på hur glad Pyret kommer bli när hon får se sitt nya rum är det verkligen värt det.

Målning av Pyrets rum

Innan jag började var ena väggen blå (den som jag nu ska måla över) och vi hade satt upp en massa stickers så att hela väggen liknade ett akvarium. Några av dem har jag sparat (dem som Pyret inte har rivit ner och haft sönder). För tillfället har jag satt dem runt hennes säng. Nedan kan ni se färgerna i grönt och rosa som kommer att bli ränder på den tidigare blåa väggen. Jag hoppas att det blir kanon. Däremot måste jag vänta med att måla ränderna till dess att jag får låna ett laservattenpass av min svåger. Jag får det om två veckor och till dess får jag hålla mig. Vill så gärna få upp lite färg på väggen.

Målning av Pyrets rum

Foton: Privata

Tavlor i Pyrets rum

I helgen finns det ingen återvändo. Det ska regna och då har jag inga ursäkter när det gäller att fixa Pyrets rum. Jag är fantastiskt duktig på att sätta igång projekt men det är alltid min man som får slutföra dem. Å andra sidan är han dålig på att komma igång så vi kompletterar varandra bra. Nu är han inte hemma och därför får jag försöka att göra detta på egen hand. Planeringen inför helgen är att köpa färg. Det blir vitt och flera färger av grönt. Jag verkligen älskar tavlorna från Isa Form och jag håller på att leta efter några fina motiv till Pyrets rum. Givetvis kommer bakgrundsfärgen i tavlorna att bli limegröna. Det häftiga med hennes tavlor är att det går att välja färgskalan precis som man själv vill. Jag ska fotografera lite från rummet i helgen och då får ni se hur långt jag kommit.

Tavlor från Isa Form

Tavlor från Isa Form

Foto: Isa Form

RSS 2.0