Tändsticksask

Nu är vi tillbaka igen och det är bara en jobbig och ihållande hosta som hänger kvar. Igår var det inflyttningsfest vilket var bra då Pyret fick chansen att springa och busa med en massa andra barn. Jag har tidigare skrivit att jag tycker om att hitta en massa småprylar att ge bort när vi ska på middag eller fika hos kompisar. Jag tillhör fortfarande dem som använder tändstickor att tända ljus med och inte gaständare. Det finns ett jättefint etui till asken som jag tycker är kanon att ge bort som en liten present. Supersnygg är den verkligen. Designer är Kristina Stark.

Tändsticksark från Kristina Stark

Bild: minthe.jetshop.se


Sjukstuga

Här händer det inte mycket med tanke på att det är värsta sjukstugan här hemma. Jag har varit dålig i flera dagar men tagit mig till jobbet ändå (vilket inte alltid är bra om man vill bli frisk). Maken var hemma med Pyret idag för även hon har blivit sjuk. Jag återkommer med lite inlägg när vi har piggnat på oss. Reamonstret har nämligen varit i farten igen men jag visar bilder senare.

Rosa blommor

Foto: Privat


Firefly

Jag har tidigare skrivit om drycken Firefly som jag så gärna har velat testa. Tyvärr har det varit lite svårt att få tag på dessa men hederliga NK går det alltid att lita på. Min absoluta favorit är smaken Peach & Green tea. De är inte billiga men de innehåller en massa nyttigheter och då tycker jag att det är helt ok som törstsläckare någon gång ibland.

Firefly dricka

Foto: Privat

Första hjälpen låda

Igår var vi hos familjen E och åt middag. Det var alldeles för länge sedan vi sågs och småtjejerna tyckte att det var kanon att busa tillsammans. Då vi alla har haft en fullspikad helg blev det thaimat till middag som vi hämtade på ett av lidingös take away ställen. Generösa som familjen E alltid är fick jag en röd fin första hjälpen låda i födelsedagspresent och dessutom fick vi massor med smarrig mörk choklad som vi idag har smaskat på. Lådan har jag nu ställt in i badrummet och jag ska fylla den med en massa bra ha saker. Jag känner att jag har en liten eländig förkylning på gång. Jag har nyst hela dagen och nu börjar det att rinna i näsan. Attans! Hoppas att det inte blir värre.

Röd Första hjälpen låda från Bruka

Foto: Privat


Disktrasa från Lena Linderholm

Det verkar vara mäkta populärt just nu att ha disktrasor med en massa roliga motiv och mönster. Jag kan säga att jag inte har fallit för den trenden utan köper de vanliga på Willys. Av min svärmor har jag nu fått en disktrasa med ett motiv gjort av Lena Linderholm. Jag måste erkänna att den är jättefin och förgyller sin plats 100 gånger mer än mina vanliga trista trasor. Ett tips för er som kommer att besöka Vaxholm är att ta en fika eller äta en lunch på Lena Linderholms café. Där lagas det mat som är helt fantastisk och inspirationen kommer från Provence. Jag åt en limepaj där en gång och det var bland det godaste i dessertväg jag någonsin smakat. I butiken under cafét finns det massor tavlor, keramik och annat som Lena gjort. Det finns även lite saker från Provence så som kryddor. Helt klart värt ett besök.

Disktrasa av Lena Linderholm

Foto: Privat

Tillökning bland Pebbles vaserna

Visst är det trist när någonting man har önskat länge inte blir av. Jag har under en längre tid gått och suktat på efter en massiv oval svart spegel från Sia. Den är inte speciellt billig men när lönen kom bestämde jag mig för att jag verkligen vill ha den. Det är klassisk och kommer att hålla designmässigt i många år. Glad i hågen kliver jag och maken in i affären för att äntligen köpa min efterlängtade pryl. Då jag ser att det är små märken i den övrigt felfria svarta lackeringen frågar jag om de har någon som inte är repad. Tyvärr ska de se ut så säger tjejen i kassan och maken och jag tittar förbryllat på varandra. Jaha, jag vill ju gärna ha den och vi kommer överens om att det går att måla i lite och ber expediten ta fram en ny spegel till oss. Men se det gick inte. Vi säljer bara saker som finns framme i affären säger hon. Va!!! Det är ju som att köpa ett demoex, kläcker jag ur mig. Hur många har inte gått omkring och repat sakerna med både naglar, ringar och allt möjligt. Men nej, hon kunde inte beställa hem en ny spegel till mig. Efter mycket tjat från min sida sa hon att spegeln utgått från det ordinarie sortimentet och att jag minsann fick köpa den som hänger på väggen till fullt pris. Urtrist och det blev helt enkelt ingen spegel. Vart sjutton ska jag nu hitta min drömspegel?

Jag får istället nöja mig med en ny Pebbles vas från Lindform. Det blev en nougatfärgad till de andra vita. Inte lika roligt som en spegel men betydligt billigare.

Pebbles keramikvas från Lindform

Foto: Privat


Fredagsmys med skaldjur

Nu har mina föräldrar åkt efter att ha bott hos oss i snart en vecka. Det är alltid lika roligt att ha dem här och Pyret älskar verkligen deras hund. Hon har lärt sig att klappa fint och inte dra honom i pälsen som hon kunde göra när hon var liten. En kompis mailade mig i veckan om att hennes barn nu äntligen var friska efter en sjukdomsperiod och jag skrev stolt att Pyret inte har varit sjuk en dag trots att hon började på dagis i mitten av augusti. Det skulle jag inte ha skrivit. När hon kom hem från dagis i fredags var hon varm och temperaturen visade på 39 grader. På natten var den uppe i 40 grader. Mamma och pappa var barnvakter i lördags kväll då jag, maken och ett kompispar var på KB (kontnärsbaren) och åt middag. Efter det gick vi till Dramaten och såg Scener ur ett äktenskap med Jonas Karlsson och Livia Millhagen. Måste säga att skådespelarna var fantastiska med pjäsen i sig är ju lite deprimerande. I dag är Pyret bättre men säger NEJ till allt vi säger och vill bara se på Teletubbies på tv. Bilderna nedan är från i fredags då vi hade fredagsmys med krabbor, räkor, gott bröd, goda vita viner och en lagrad gréve. Inte illa alls!

Skaldjur

Räkor Krabba

Foton: Privata

RSS 2.0