Floating

Åh vad jag vill testa floating. Det verkar hur härligt som helst (vattnet är 34 grader varmt) och att det dessutom motsvarar mellan 4 till 6 timmars djupsömn är ingenting jag säger nej till. Tidigare har det varit så attans dyrt men nu har jag hittat ett ställe där det kostar 420 kr per gång eller 825 kr för tre gånger (om dessa gånger sker under en månads tid). Måste erkänna att jag skulle vilja ha någon med mig första gången (de har två flyttankar) för tänk om jag får panik där inne och måste ha någon till att glänta lite på locket. Vore roligt om vi båda ligger bredvid varandra och gallskriker och igen får upp locket. Detta är verkligen någonting som jag skulle behöva efter att alla julstök är avklarade.

Floating

Foto: floatingrest.com


Bildbevis

Jag får alltid skäll av min mamma för att jag inte sköter mina orkidéer. Måste erkänna att jag är usel på allt som blommar och har därför uteslutande gröna växter (förutom mina tre orkidéer). Min mamma däremot har gröna fingrar och har nog runt 60 orkidéer hemma. Nu har jag i alla fall bildbevis på att jag har fått en av mina orkidéer att blomma om. Om jag ska vara riktigt ärlig trillade två knoppar av innan de ens hade slagit ut men nu har jag två knoppar kvar och en blommar. Inte illa för att vara jag.

Orkidée

Foto: Privat

Fotolabb

Förr använde jag bara fotolabb till att framkalla kort. Nu tycker jag att de erbjuder alla möjliga typer av fototjänster. För julkort och liknande har jag valt crimson som jag tycker funkar kanon. Några som har lite roliga saker i sitt produktutbud är postfoto. Jag har inte använt mig av dem men här är några av de saker som de säljer. Varför inte fixa en julklapp till någon.Roliga saker från Postfoto
Foto: Kollage med bilder från postfoto.se

Vipp

Snacka om att produkterna från Vipp är så snygga. Otroligt stilrena och strikta och fullkomligt skriker ut "kom och köp mig". Dessvärre skriker min plånbok "nej, aldrig i livet". Den svarta tvätttunnan är min favvis. Locket i stål har små hål för luftning och tunnan är delad i två för att det ska gå lättare att sortera tvätten enligt olika färger.

Olika produkter från Vipp
Foto: Eget kollage med bilder från designonline.se

Egen choklad

Tittade på "Efter Tio" på tv en morgon och såg att de gjorde egna chokladpraliner med hallontryffel. Jag kan inte säga att jag är någon chokladfantast men det såg så roligt ut att jag gärna skulle vilja testa. Om inte annat för att bjuda på. Det blir jul tillsammans med hela familjen i år och därför är det roligt att ha lite att pyssla med tillsammans. En jultradition som vi har är att några dagar innan julafton göra polkagrisar. Det är både roligt och gott. Jag lovar att visa lite bilder framöver. För att återgå till pralinerna har jag förstått att jag måste köpa formar i hårdplast som finns på Panduro eller någon internet site. Sedan behövs även en skrapa till att skrapa av överflödig choklad från formen. Recpeptet på hallontryffel finns på recept.nu

Chokladpraliner
Foto: Eget kollage med bilder från mumsigt.se

Förvaringslåda

Måste tipsa om en förvaringslåda till barnens saker. Jag måste erkänna att jag aldrig har satt min fot på Jysk men det är dem som har denna fina förvaringslåda som rymmer hela 60 liter. En kompis har den i rosa i sin dotters rum och den har både hjul och är stapelbar. Priset är inte heller så dumt, nämligen 119 kr. Jag gillar att den har lock för att slippa få damm på sakerna.

Förvaringslåda till barn i rosa eller blått

Foto: jysk.se

Julströssel

Dessa fina strössel har jag köpt av dahlarna. Kommer att bli kanon att ha på bakverk i jul. Varför inte en cupcake som smakar pepparkaka. En fin vit kristyr och sedan dessa pepparkaksgubbar på toppen. Går inte att misslyckas med. Julen är räddad!

 Julströssel med motiv av pepparkaksgubbar och julgranar

Foton: Privat

Smarrig fredag

Gissa om jag blev glad när min man gick en sväng till Gateau på vägen hem från jobbet i fredags. Några bakelser och annat gott fick han med sig hem. I like!!!!

Bakelse från Gateau

Foto: Privat

Tidningställ

Vår lägenhet håller på att svämma över av alla tidningar. Själv älskar jag Plaza Interiör och min man prenumererar på den ena datatidningen efter den andra. Vart ska då alla dessa tidningar ta vägen. Det tidningsställ vi har idag är väl ok men ett riktigt mordredskap för vår dotter nu när hon har börjat stå upp. Jag har därför funderat på om ett annat tidningsställ skulle passa. Jag tycker verkligen om det vägghängda tidningsställ som Pid.se har men jag skulle vilja ha en i vitt. Har för mig att jag har sett det någonstans men kan inte komma ihåg vart. Typiskt!!!

Tidningsställ att hänga på väggen


Foto: danskdesign.nu

Tidningsställ från Pid  Tidningsställ från Pid

Tidningsställ från Pid Tidningsställ från Pid

Tidningsställ från Pid

Foto: pid.se

Tidningsställ vit design  Tidningsställ vit design

Foto: vitdesign.se

Tidningsställ eget

Foto: Privat

Till våra övervintrande fåglar

Varför inte se till att våra övervintrande fåglar får sin mat med lite stil. Det finns massor med fina mathållare att köpa. Trist att jag själv inte har någon tomt att sätta alla dessa kreationer på men min mamma och pappa har fåglar så att det räcker och blir över. Å andra sidan bor de ganska långt norrut vilket gör att fåglarna där behöver all mat de kan få. Mamma snålar inte på maten och det märks, alla fåglar i byn har parkerat på deras tomt över vintern.

Fågelmatare från Menu. Den består av ett gummisnöre som har glastyngder i varje ände. På själva snöret finns spetsar som gör det lätt att trä snöret igenom talgbollar, äpplen och annat smaskigt.

Fågelmatare från Menu Fågelmatare från Menu

Foton: designonline.se

Jag tror inte ni har undgått att se att jag verkligen tycker om allt av märket Eva Solo. Deras fågelmatare är så snygga.

Fågelmatare från Eva Solo Fågelmatare från Eva Solo

Foton: danskdesign.nu

Varför inte ha en rolig hink att förvara fågelfrö i som även har en spade för påfyllning inbyggd i locket.

Hink för fågelfrön med spade i locket Hink för fågelfrön med spade i locket

Foton: cosas.se

Väggdekorationer

Jag är en riktig fegis när det gäller tapeter på väggarna. Det finns massor av varianter som jag skulle vilja ha men för det första är jag kass på att tapetsera och för det andra känns det som om det blir så mycket jobb när en tapet ska ner och en ny upp. Jag är en sån som försöker få bästa möjliga resultat med så få ansträngningar som möjligt. Synd bara att det sällan fungerar på det viset. Mitt alternativ blir då att måla väggarna (givetvis utan tapetrester och dyligt) och sätta upp någon form av väggdekoration för att ändå få det att se lite annorlunda ut. Jag har tidigare visat vad vi gjort i Pyrets rum och jag lovar att det kommer att ändra sig många gånger framöver. Här kommer lite snygga saker att sätta på väggarna.

Barnens rum

Väggdekor blommor        Väggdekor djungel

Väggdekor bilar    Väggdekor myror            

Tvättstugan

Väggdekor tvättsymboler   Väggdekor tvättsymboler

Foto: vimsadekor.se


Övrigt

 


Väggdekoration blomma  Väggdekoration löv
Väggdekoration kvist  Väggdekoration världen
Foto: designonline.seAhlgrens julgranar

Nu är årets nya biltillbehör här, nämligen julgranen. Det går ju att fundera på hur en julgran kan vara ett biltillbehör men meningen är nog att det är tänkt att i bilars värld har man en doftande julgran hängandes i backspegeln. Goda är dem i alla fall och riktigt gulliga. Varför inte använda dem som dekoration på cupcakes eller på en liten jultårta.

Ahlgrens julgranar. Nya tillskottet gällande biltillbehör till Ahlgrens bilar

Ahlgrens julgranar. Nya biltillbehören till Ahlgrens bilar.

Foton: Privat

Tavelvägg

Å vad jag vill att kökselendet ska börja. Måste säga att jag tycker det är hopplöst med hantverkare. Vi har väntat i över två veckor för att ens få en offert och ändå säger byggfirman att de ska hinna klart innan jul hur det nu ska gå till. Problemet är att allt annat står still pga detta. Meningen är nämlligen att vi ska kunna börja fixa sovrummet och gästrummet när köket är klart. Vi kan inte göra det innan med tanke på att det ska rivas och byggas upp väggar som gränsar mot ena sovrummet. I gästrummet vill jag sedan göra en tavelvägg. Det ska vara svarta ramar och svartvita foton i lite olika storlekar. Inspiration kommer jag att hämta från bilderna nedan.

Tavelvägg

Tavelvägg

Foton: thepicturewallcompany.com

Lisa Rinnevuo

Jag tycker att tavlorna som Lisa Rinnevuo gör är så häftiga. Hon använder spray och akryl till sina tavlor. En känsla som jag får är att man antingen älskar hennes tavlor eller verkligen inte tycker om dem. Jag skulle gärna vilja ha en av hennes färgstarka tavlor hemma men tycker tyvärr att dem är alldeles för dyra. Alternativet är då att köpa en littografi. Dem är inte direkt gratis men mycket billigare. En kompis till mig har en målad tavla och den är så snygg. Littografierna nedan och flera andra går att köpa på Södra galleriet.

   	Lisa Rinnevuo

Tavlor av Lisa Rinnevuo Tavlor av Lisa Rinnevuo

Foto: sodragalleriet.se

Pepparkakor och Röda Korset

När vi nu ska äta pepparkakor i jul kan vi göra det med ett mycket gott samvete. Detta genom att köpa pepparkakor från Göteborgs Kex som för varje sålt paket skänker 3 kronor till Röda Korset.

Pepparkakor och Röda Korset
Foto: redcross.se

Periodare

Snacka om att jag är en periodare. Jag kan aldrig göra saker måttligt utan jag håller på i flera månader till dess att jag tröttnar. Det finns massor med exempel. Jag äter samma typ att bröd till frukost varje morgon till dess jag inte tål det längre och byter till en annan variant. Jag tittar på olika serier och bandar in varenda avsnitt för att inte missa någonting men när nästa säsong börjar har jag redan bytt till något annat program. Listan kan dessvärre göras riktigt lång. Det är inte speciellt enkelt för min man kan jag säga. När han vill ge mig någonting som jag verkligen tycker om, ja då vill jag inte ha det längre fast jag ville förra veckan.

Min nya passion är att köpa "gå bort presenter". Nu kan jag inte gå på en middag eller bli bjuden på fika utan att köpa med mig saker. Det blir snålt med inköp av inredningsprylar då jag lägger mycket pengar på presenter. Jag skulle nästan kunna börja jobba på Tehuset Java för jag är ju ändå där varje dag. Min enda tröst är att det så småningom kommer att avta. Men håll med om att det är kul att få lite småsaker (te, kaffe, choklad, marmelad, kex, oljor och liknade) i små fint inslagna paket i staniolpapper. Det knäppa är att jag tycker nog det är roligare att ge bort presenter än vad kompisar tycker om att få presenter. Jag blev jätteglad idag när jag hade lunch här hemma och fick en jättesöt burk med hemmagjord marmelad i av M. Jag tycker att det är så kul med små personliga saker istället för att tex köpa en blomma. Inte för att jag förväntade mig någonting i dag, absolut inte. Men jag blev så otroligt glad över min marmeladburk. Tar med ett foto så att ni också får se. Min andra lunchkompis (också på M) har jag nästan förbjudit att ta med sig någonting för av henne får jag så mycket att jag skäms. När ska jag kunna åtgälda det? Men, men det är tanken som räknas. Så vad ska jag göra i morgon då? Jo, jag ska promenera till ett visst teställe och köpa en stor påse med godsaker till en mycket gravid kompis som förtjänar ett stort TACK från mig.

Marmeladburk

Marmeladburk Marmeladburk Marmeladburk

Foton: Privat

Guzzini

Var idag och tittade på olika Guzzini prylar. Deras designers måste ha en mycket livlig fantasi då de blandar både plast, glas och aluminium i samma produkt. Resultatet blir häftiga och ibland riktigt crazy saker. Deras plast blir nästan genomskinlig även om den är färgad. Så häftigt. Här kommer ett litet smakprov på några av deras saker.  De två nedersta är en kaffeburk (eller vad man nu vill ha burken till) och en papperskorg.

Guzzini burk  Guzzini tekoppar
Guzzini klocka  Guzzini salladsskål

Guzzini kaffeburk Guzzini papperskorg
Foto: fratelliguzzini.com

Djurmatsburk

Jag tycker att våra kära husdjur förtjänar lite snygga sprylar. Däremot kan jag tycka att det är lite väl att klä ut dem i glittriga outfits och liknande men lite snygga koppel och liggdynor kan vara snyggt. Det är ju inte heller helt fel att förvara deras torrfoder eller godis i några snygga burkar. Dessa hittade jag på den nyöppnade shopen Carlssoninterior.se. Riktigt snygga. Undra om mammas hund vill ha en snygg burk i julklapp istället för hundgodis?

Burkar för torrfoder åt husdjuren  Burkar för torrfoder åt husdjuren

Burkar för torrfoder åt husdjuren  Burkar för torrfoder åt husdjuren

Foto: calssoninterior.se

Vattenkokare för finsmakare

Jag har en vattenkokare från OBHNordica i serien Chilli som jag tycker är riktigt snygg. Nu har jag däremot börjat se nya varianter i butikerna där du själv kan ställa in temperaturen. Varför skulle det vara nödvändigt, tänkte jag först men sedan har jag kommit på att det är hur smart som helst. Vattenkokaren från Royal som heter aquagrad går att ställa in från 30 grader till 100 grader. Det finns en varmhållningsfunktion som gör att vattnet hålls vid den bestämda temperaturen till dess att kannan töms. Den finns att få tag på i välsorterade teaffärer. Vad jag förstår ska olika typer av te ha olika temperatur på vattnet. Det är visserligen lite överkurs för mig även om jag tycker om att dricka te men jag kom på att den är hur smart som helst att ha till att göra gröt och välling till Pyret. Annars blir det så varmt att jag ändå måste låta vattnet svalna lite. Visst, micron fungerar ju också men med tanke på allt som skrivs om att innehållet från plasten i nappflaskorna fälls ut i vattnet när de värms i micron så känns denna vattenkokare som en bra idé. Philips har också en variant men den är inte lika flexibel när det gäller olika temepraturer.

Vattenkokare Aquagrad där du själv kan ställa in temperaturen på vattnet Vattenkokare från Philips där du själv kan ställa i temperaturen
Foto: sonafrance.fr                                                                          Foto: tretti.seTekanna från Eva Solo

Du har väl inte missat att det är REAEva Solo produkter hos danskdesign.  Min kompis E ringde och undrade om jag inte var sugen på en tekanna från Eva Solo nu när det var halva priset. Det är nämligen så att kannan kommer i 2-pack. Jag var inte sen att övertalas trots att vi här hemma redan har två riktigt snygga tekannor sedan tidigare. Men är det rea så är det.... Nu har kannan i alla fall kommit och den är jättefin. Måna kannor från Eva Solo har ett överdrag i något våtdräktsliknande material men den här har en stickad strumpa runt sig så att det går att hålla i den även om det är varm te i den. Den är droppfri och locket öppnar sig med automatik när man häller. Alla tiders tekanna med andra ord.

Tekanna Eva Solo

Tekanna Eva Solo Tekanna Eva Solo Tekanna Eva Solo

Foton: Privata

Bokstäver på väggen

Jag är sugen på att sätta upp något fint ord på väggen. Då vill jag gärna ha bokstäver som sticker ut lite från väggen. Visst finns det även fina väggord som klistras upp på väggen men jag skulle vilja ha lite mer robusta bokstäver. Här är några av de olika typer av bokstäver som jag funderar på.

Väggbokstäver  Väggbokstäver
Foto: inreda.com

Väggbokstäver Väggbokstäver Väggbokstäver

Foto: countrybymail.se

Väggbokstäver Väggbokstäver Väggbokstäver

Foto: anskuskammare.se

Personlig almanacka

Har hittat en kanonrolig sida där du kan göra din egen almanacka. Det är jättelätt att leka sig fram på sidan och ändra färg, innehåll och lägga till en massa coola "måste ha" saker på de olika sidorna. Jag kan nästan lova att ingen kommer att ha samma almanacka som du. Jag har varit inne och laborerat lite och har nog kommit på hur min kommer att se ut för år 2009. Jag lovar att visa upp den när den kommer. Inte illa heller att priset är 275 kr inklusive frakt. Du kan också köpa ett presentkort på sidan som skickas till personen som du vill överraska. Personen i fråga kan sedan gå in och göra sin egen almanacka.

Gör en personlig almanacka
Gör en personlig almanacka

Foto: personligalmanacka.se

Blossa 08

Jag fick tag på två Blossa 08 glöggflaskor igår. Varje år har vi glöggfika och då provat årets variant på glögg från Blossa. Detta betyder att årets glöggfika kan gå av stapeln. Vad jag har hört är denna glöggflaska redan slutsåld på vissa Systembolag. Årets 08 har en smak av blåbär, kryddnejlika, kardemumma och ingefära. Visste ni att svenskarna runt jul dricker cirka 7 miljoner flaskor glögg. Inte illa. Jag måste även slå ett slag för Blossa Five där du får fem årgångsglöggar från Blossa i en presentförpackning för 150 kr (5 x 200ml). Kanon att ta med sig som en present i jul.

Blossa 08 glögg

Blossa 08 glögg

Foto: Privat

Blossa Five årgångsglögg i presentförpackning
Foto: blossa.se

Choklad i hjärtform

Efter babysimmet i söndags var vi hos familjen E på lunch. Våra knottar fyllde 9 månader och det firades med en kanongod jordgubbstårta. Ska tillägga att det var mannen i huset som hade gjort den. Dessutom fick vi en supersmaskig tacopaj och rött vin till det. Inte ofta som jag dricker rödvin klockan 12.40 på dagen. När vi drack the och kaffe fick vi dessa söta chokladhjärtan. De smakar precis som de vanliga noblessgodisarna i de rosa förpackningarna. Men de här är 100 gånger sötare än de runda, håll med om det.....

Noblesse hjärtan

Noblesse hjärtan

Foton: Privata

Önskelista

Här kommer ytterligare en sak att lägga till önskelistan. Nu när jag kommer att vara ute med Pyret i ur och skur har jag insett att jag måste ha en riktig regnjacka. Inte en högteknologisk variant (som jag redan har) då den efter en stund i regnet i alla fall blir blöt. Nej, en riktig regnjacka är någonting som jag behöver. Redan tidigare såg jag en bild på Liza Coat från Didriksons. Måste säga att det är det snyggaste jag har sett på länge och den vita med gråa prickar får hamna på min önskelista.

Liza Coat regnjacka från Didriksons
Foto: Didriksons.com

Knäckformar

Tog en sväng förbi Åhléns igår och hittade dessa söta knäckformar. De har olika motiv som renar, stjärnor, snöflingor, julgranar, fåglar, brinnande ljus och texten GOD JUL. De har en non-stickbeläggning så att knäcken inte fastnar. Nu kommer knäcken bli ännu "sötare" än den brukar.

Knäckformar från Åhléns med julmotiv

Knäckformar från Åhléns med julmotiv

Foton: Privat

RSS 2.0