Att lära sig räkna

 
Det är helt otroligt hur olika två syskon kan vara. I vår familj är Pyret den spontana som alltid är kreativ och pysslig och som är fantastisk på att rita. Lillebror är lite mer tillbakadragen och analytisk. Redan nu tycker han att bokstäver är kul men favoriten är matematik.
 
 
Svärmor köpte en bokstavsbok till Pyret och en matematikbok till Lillebror för några dagar sedan och Lillebror löste alla uppgifter i boken på bara några dagar och nu är han redo för fortsättningen. Om ni har barn som också tycker om matematik eller som behöver träna på det kan jag tipsa om appen Nomp som Lillebror gärna roar sig med. Där får han en mängd matematikuppgifter och det går att välja svårighetsgrad utefter barnets kunskaper. Att det går att vinna medaljer på vägen gör det bara roligare.
 
 

Insidan ut

 
I fredags hade jag och Pyret en tjejkväll då vi tog oss ner till biografen i centrum för att titta på Insidan ut. Pyret har tjatat om den i flera månader och trailern har sett riktigt bra ut.
 
 
Tyvärr måste jag säga att jag blev lite besviken. Jag hade laddat för en riktigt rolig fredagsfilm men den var mest sorglig och dyster. Det gick tio minuter och sedan blev Pyret rädd och satt i mitt knä under resten av filmen. Det säger i och för sig inte så mycket då hon blir rädd för nästan alla filmer.
 
 
Pyret och jag är överrens om att de sista minuterna i filmen är de allra bästa. Bredvid oss i salongen satt ett pensionärspar och när filmen var slut sa damen att det här inte var en barnfilm. Det var inte med en bra känsla jag lämnade salongen vilket var lite trist. Förhoppningsvis ser barn filmen på ett annat sätt men med tanke på att Pyret inte ville se på stora delar av filmen och även höll för öronen bitvis kan jag bara säga att detta inte var en film för oss. Trots det var det kul att komma ut och göra någonting bara hon och jag.
 
Nu är maken och Lillebror på bio för att se Nicke Nyfiken 3: Tillbaka till djungeln och jag hoppas att de får en bättre bioupplevelse än vad vi fick. Pyret och jag ska snart gå ut i skogen och plocka blåbär då jag lovat  att vi kan göra en blåbärspaj till dessert.

Lunch på golfklubben

 
Idag bjöd svärmor oss på lunch på golfklubben. Mitt val blev en club sandwich och till efterrätt åt vi alla lingonparfait med chokladrippel som var jättegott. Det är härligt med efterrätter som känns mer fräscha än söta.
 
 
 
Efter maten åkte vi till driving rangen för att slå lite bollar. Barnen var jätteduktiga men mina första bollar gick hur dåligt som helst. Maken ändrade mitt grepp och även lite i min swing och sedan gick bollarna riktigt rakt och fint. Det blev även lite puttande och efter en stund slog barnen läger och softade lite medan jag och maken puttade lite till. Det är underbart att kunna vara ute nu när vädret fortfarande är riktigt bra. Det har blåst riktigt ordentligt idag men vindarna har ändå varit varma.
 
 
 
 
 
 
 

Nya gymnastikskor till Pyret

 
Nu är det mesta tillbaka till det normala efter semestern och barnens aktivieter har börjat. Det är nu jag inser att de har växt en del under sommaren och både nya kläder och skor måste köpas. En jobbarkompis har i veckan varit på Stadium och köpt gymnastikskor till sin dotter på extrapris men då de inte passade dottern köpte jag dem av henne istället för att hon skulle behöva lämna tillbaka dem.
 
 
Inte illa att betala 149 kr för dem och nu har Pyret ett par nya inneskor vilket kommer att behövas då det är friidrott en gång i veckan (än så länge utomhus men träningen kommer snart att hållas inomhus) och dessutom har hon gymnastik i skolan två gånger i veckan. Jag kan tipsa om att både Stadium och Inter Sport har rea på just gymnastiskor för barn. Nu i helgen blir det till att gå igenom båda barnens garderober för att se vad som behöver köpas inför hösten och vintern.
 
Jag vill knappt tänka på att vi inom några månader kommer att behöva vinteroveraller och vinterstövlar. Fy så trist.

iittala outlet

 
För många år sedan brukade vi åka till iittala outleten i Gustavsberg någon gång per år för att köpa på oss lite bra ha saker till hemmet. När vi sedan började åka båt till Finland för att semestra på svärmors sommarställe var det billigare att köpa iittala produkter på båten och då har det inte blivit av att vi åkt till Gustavsberg igen.
 
För några veckor sedan när vi var på väg hem från Jämtland passade vi på att stanna till på iittalas outlet i Sundsvall och den var verkligen 100% bättre än den i Gustavsberg. Vi var de enda kunderna så vi behövde inte direkt trängas och dessutom fanns det en mängd bra saker (både 1:a sortering och 2:a sortering). I butiken i Gustavsberg brukar mycket vara slut vilket inte är så kul med tanke på att det är en bit för oss att ta oss dit.
 
 
Vi fick dessutom 25% extra rabatt på en valfri produkt när jag sökte medlemskap i iittala klubben. De hade också ett bra paketpris på fyra Lempiglas (1:a sortering) vilket jag köpte och ska ta med mig upp till Jämtland nästa sommar. Det blev även två Aino Aalto dricksglas i färgen grå vilket är de glas vi använder till vardags. Då våra saxar alltid försvinner (så är det med två barn hemma som tycker om att pyssla) köpte vi två nya för säkerhets skull. Jag vet inte hur många barnsaxar och vanliga vi köpt men de försvinner alltid och brukar tyvärr sällan dyka upp igen.
 
Bra knivar går det inte att ha för många av och vi köpte med oss ett 3-pack för en ruskigt billig peng och sedan blev det även den nya skålen från Swedish Grace som rymmer 60cl och som än så länge bara finns i färgen snö.
 
 
Under tiden fick Pyret måla en mugg som vi tog hem och "brände" i ugnen. Det är tydligen morfar som ska få den att dricka sitt morgonte i.
 
 

De sista sommardagarna?

 
I helgen har vi verkligen njutit av det fina vädret och idag mötte vi upp en klasskompis till Pyret och hans mamma på Breviksbadet som är ett utomhuspoolbad här på ön. Senare fick vi sällskap av tre till killar från klassen och deras familjer så vi blev ett stort gäng som umgicks i ett antal timmar. Pyret hade på sig sin fina baddräkt som jag köpt på H&M. Själv hade jag min nya sandaler från Ecco som jag köpte extra billigt (20% rabatt på reapriset)
 
 
Jag passade även på att springa runt Kottlasjön vilket är strax under fem kilometer och det var riktigt varmt idag kan jag säga. Efter mycket glass, bad och umgänge följde Olivia med en av killarna hem och jag och Lillebror städade lite hemma samtidigt som maken åkte för att veckohandla.
 
Jag har börjat få en känsla av att dessa härliga sommardagar som vi nu haft i några veckor snart kommer att försvinna och att hösten är på väg. Gillar inte alls regn och mörker men det är oundvikligt så det är bara att bunkra så mycket sol och värme som det går.

Mango, feta och avokadosallad

 
Det har varit full fart de här senaste dagarna då jag var ute med en kompis i torsdags kväll (hade den snurrigaste servitrisen någonsin på Pane Fresco) vilket följdes upp med en middag hos en dagisfamilj på fredagen.
 
 
Nu har vi kommit hem från en middag hos kompisar där vi suttit på deras altan i solen och ätit smarrig laxmiddag. Apråpo smarriga middagar ska jag dela med mig av en jättegod och lite annorlunda sallad. Den är nämligen gjord på mango, fetaost och avokado. Jag brukar laga den till kyckling eller kött.
 
Receptet är för 4 personer
 
2 x 250g paket med frysta mangobitar eller två mogna mango
200g fetaost
4 rädisor
1 mogen avokado
1 förpackning av ärtskott eller ruccola
1 lime
olivolja
salt och svartpeppar
 
Lägg upp mangotärningarn på ettt stort fat och smula över fetaost. Skölj rädisorna och skär dem i tunna skivor och fördela över mangon och fetaosten. Skär avokadon i bitar och fördela ut på fatet. Skölj ärtskotten och fördela även ut dem på fatet. Salta, peppara och ringla över olivolja. Toppa till sist med limesaften.

Det ska tydligen börjas i tid

 
När jag hämtade Lillebror på dagis i måndags blev jag överöst av frågor från en tjej i hans grupp. När ska du hämta honom? Varför ska du hämta honom? Kommer han tillbaka i morgon?
 
Det märktes att hon inte alls ville att han skulle gå och hon följde sedan efter oss hela vägen in i kapprummet där en av pedagoderna satt. Pedagogen berättade att flickan hela dagen talat om för Lillebror hur kär hon är i honom och att han aldrig kommer att älska henne lika mycket som hon älskar honom. Pedagogen skrattade och sa att det aldrig tog slut. Flickan i fråga har också skickat vykort till Lillebror i sommar vilket jag tycker är jättegulligt. Den här dagen hade hon ritat en teckning av ett torn omgivet av hjärtan som han fick ta med sig hem.
 
På vägen till skolan för att hämta Pyret frågade jag Lillebror om flickan och han blev lite förlägen och berättade att en och annan puss hade det faktiskt blivit under dagen.
 
Väl i skolan hämtade jag en upprymd Pyret som viskade att hon hade någonting att berätta. Nä, det var nog egentligen för hemligt men jag var så nyfiken att jag till slut fick henne att berätta. Villkoret var att jag ABSOLUT INTE fick berätta för någon och speciellt inte för en viss kille på skolan. Hon fnissade och berättade att killen minsann hade sagt att han är lite kär i henne. Det lustiga är att pojken är storebror till flickan som är jättekär i Lillebror.
 
Sedan berättade Pyret att pojken blir lite retad av killkompisarna då de börjar förstå att han gillar en tjej men det är så det blir när man är kär säger Pyret och tycker inte att det är ett dugg konstigt. När jag frågar om hon är kär i honom säger hon bestämt nej men talar om att han är väldigt snäll och kul att leka med.
 
Sedan säger hon att hon aldrig någonsin kommer att gifta sig. Det är hon bombsäker på. Att skaffa barn är en helt annan sak för så långt kan hon faktiskt sträcka sig.

Måttsats i stengods

 
Förra veckan slank jag in på Lagerhaus på lunchen för att se om de har fått in några nya vårnyheter. Det fanns inte speciellt mycket som lockade mig men jag hittade några fina måttsatser som jag köpte. De vanliga i plast är ruskigt tråkiga och dessa kommer garanterat att pigga upp matlagningen.
 
 
4-packet kostar 49 kr och decilitermåttet 29 kr.
 
 

Grillad aubergine med chimichurri

 
Både jag och maken försöker att dra ner på snabba kolhydrater och därför försöker jag hitta andra saker som kan ersätta potatis, pasta och ris. För mig som aldrig varit speciellt förtjust i grönsaker har det verkligen varit en utmaning att hitta någonting som är både nyttigt och gott.
 
Igår gjorde jag grillade auberginer med chimichurri som var jättegott. Till det stekte jag marinerade kycklingfiléer och det behövdes inte någon sås då chimichurrin nästan blev som en dressing på auberginerna. Recepetet är hämtat från kokboken How to be a better cook av min favoritkock Lorraine Pascale (jag köpte kokboken billigt på amazon.uk). Här kommer receptet:
 
Grillad aubergine med chimichurri (4-6 pers)

2 tsk hela koianderfrön
3 stora auberginer
olivolja
50 g osaltade grovt hackade cashewnötter
25 g gruyére eller parmesanost
chimichurri
salt och peppar
 
Rosta korianderfröna i en torr stekpanna på låg till mediumvärme i 2-3 minuter. Häll i en mortel och mortla. Blanda med lite salt och peppar.
 
Rosta sedan cashewnötterna i en torr stekpanna på samma sätt som med korianderfröna.
 
Ta bort den gröna delen i ena änden av auberginerna och skär varje på längden i fyra delar och pensla köttsidorna med olja. Fördela de mortlade fröna över de oljade sidorna. Värm en stekpanna och häll i olja. Stek de två köttsidorna på auberginen 3 minuter per sida (de ska få en fin mörk yta men se till att de inte bränns). Vänd dem sedan till "skinnsidan" och stek ytterligare tre minuter.
 
Lägg dem på ett uppläggningsfat och fördela chimichurri, cashewnötter och hyvlad ost ovanpå.
 
Det går givetvis att göra egen chimichurri men jag köpte en färdig variant på Willys från Garant som är jättegod.
 
 
 

Pane Fresco

 
Då jag jobbar mitt inne i city finns det många lunchrestauranger att välja på när vi ska äta lunch. Jag och mina kollegor har några favoriter som vi brukar gå till men nu börjar vi faktiskt att tröttna en aning. Därför gick vi i måndags till Pane Fresco som just den dagen öppnade på 4:e våningen på Åhléns.
 
Restaurangen ägs av Paolo Roberto och luncherna är ganska mycket dyrare än en vanlig lunch. Det finns många smaskiga rätter på menyn och jag föll för pizzan quattro formaggi som är lite av en favorit när jag beställer pizza. På den här restaurangen är pizzorna vedugnsbakade och jag kan säga att jag inte blev det minsta besviken.
 
Jösses vilken god pizza. Själva degen är tjock och smaskig och den serverades med mängder av fyllning som smakade gudomligt. Det är faktiskt den godaste pizzan jag har ätit men så är jag även tokig i ost. Flertalet av mina kolleger åt lax som också var riktigt god.
 
Vi gick tillbaka senare i veckan och jag ville inte ändra ett vinnande koncept och därför tog jag en likadan pizza igen. Några kolleger tog spaghetti vongole men den var tydligen inte speciellt god. Spaghettin var kall och alldeles oljig. Trist med tanke på att det är ganska dyrt.
 
Ett stort plus för den här restaurangen (förutom deras goda pizzor) är deras härliga takterrass där vi suttit vid båda våra besök. Vid ett av besöken har även Paolo lagat maten vilket är lite kul.
 
 

Kaknästornet

 
 
Det gäller verkligen att ta vara på solen och värmen nu under helgerna då vi inte haft så mycket av den varan under vår semester. Vi har länge prata om att åka till lekplatsen vid foten av Kaknästornet och idag blev det äntligen av. Det tar bara några minuter hemifrån med bil och nästa gång ska vi ta med oss cyklarna för att göra en liten cykeltur på Djurgården.
 
 
 
 
Barnen hade hur mycket spring i benen som helst och bäst på lekplatsen var en karusell där det hängde några "knappar" liknande de som finns vid linbanan. Maken fick springa runt och ge fart samtidigt som Lillebror skrek fortare.
 
 
 
 
Sedan tog vi en tur upp i Kaknästornet och barnen häpnade verkligen över utsikten. Vi fick också se en enorm rovfågel som flög högt i skyn. Pyret pekade ut Globen och vi pekade ut en massa annat och det gick även att se hem till oss vilket är lite extra roligt. Efteråt blev det fika och det fanns mängder med mjölkfria produkter för Lillebror att välja på.
 
 
 
 
Väl hemma igen gick vi till Pyrets skola för att leka och även för att få lite utrymme för henne att träna på cyklandet som nu går alldeles utmärkt.
 
 
 
 

Dunkin Donuts

 
Någonting som verkligen är USA för mig är munkar. Många tycker att det är rent skräp och det är det nog egentligen om man tittar på vad de innehåller men jag älskar verkligen munkar. Gärna någon variant med choklad på eller inuti.
 
 
Jag blev därför lite extra glad när Dunkin Donuts öppnade i Gallerian inte så långt från jobbet. Tyvärr kan jag inte köpa hem några då Lillebror inte tål dem och det är inte så snällt om vi andra skulle sitta och smaska dessa godingar och han inte får smaka.
 
När någon går på semester på jobbet måste personen bjuda på fika. Idag var det dags och jag och en jobbarkompis hintade om att munkar skulle sitta bra. Lite senare kom den blivande semesterfiraren med en låda munkar och vi satte oss i solen på takterrassen och åt. Jag lyckades få ner en hel munk med choklad och en halv rosa och en halv blå. Det är inte klokt vad goda de är.

Lillebror och jag

 
Pyret följde med en klasskompis hem efter fritids idag vilket betyder att jag och Lillebror fick några timmars egentid tillsammans. Då vädret är så härligt satte vi oss ute på balkongen för att spela Uno och försvunna diamanten. Lillebror vinner för det mesta och som vanligt sitter han med ett berg av pengar framför sig samtidigt som jag ur lyckas pricka in alla rövare som finns på hela spelet.
 
 
 
När jag förlorat tre gånger i rad var det dags att hitta på någonting annat. Bokstavligen runt husknuten har vi en skog och där kryllar det nu av blåbär och ett och annat hallon. Det blev en sväng dit för att plocka lite nyttigheter.
 
 
I övrigt börjar vi komma in i rutinerna igen efter semestern. Tisdagar och torsdagar är skärmfritt men jag fuskar lite idag och skriver detta inlägg då jag istället hade skärmfritt igår. Då hade vi nämligen kompisar från Frankrike över på middag vilket var supermysigt. Det är inte helt lätt att få till en träff då båda familjerna har barn och vi bor i olika länder. Men att det ska ta fyra år för oss innan vi träffas är riktigt illa. Nästa gång blir det en tripp för oss till Lyon för att hälsa på.
 
 

Lite sol och bad blev det

 
 
Jämfört med Stockholm har vi haft ganska bra väder på semestern (förutom sista veckan då vi hade några dagar med regn) men då vattnet i vår sjö bara kommit upp i 15 grader var vi inte vid badstranden för att bada en enda gång. Däremot åkte vi till poolbadet i Strömsund en av de sista dagarna så att barnen fick chansen att plaska runt i vattnet.
 
 
För min del var det fortfarande alldeles för kallt men barnen tyckte att det var helt ok. Stället är riktigt bra då det är gratis inträde, det finns en jättestor gräsmatta och en lekplats. När vi väl var på plats insåg vi att vi helt glömt bort att ta med oss fika men då gick vi till Dollarstore som ligger precis vägg i vägg. De har jättebilliga priser på en mängd olika saker och min kompis sa att det är som att handla på IKEA. Planen är att inte köpa någonting men sedan kommer man ut med en hel kasse full med saker.
 
 
Vi roade oss i alla fall med att bada, spela fotboll, leka på lekplatsen och spela boccia. Lite slappa blev det också i våra nya solsängar med kuddar som vi beställt på Claes Ohlson. Barnen hade med sig sina fina hundstolar med drickhållare.
 
 
 
 
 

Beer can bacon burgers

 
Under semestern har vi försökt att grilla så mycket som möjligt och både en och två gånger har det blivit hamburgare mest för att det är så enkelt att göra trots att jag faktiskt inte är förtjust i de vanliga varianterna. På bloggen matplatsen hittade jag istället ett recept på beer can burgers och var tvungen att prova.
 
Oj, oj, oj vilka smarriga hamburgare det blev och dessutom går de att variera i all oändlighet vilket är toppen. Varför inte byta ut champinjonerna mot kantareller eller osten mot fetaost, Västerbottenost eller grönmögelost. Åh, jag blir hungrig bara av att tänka på det. Till hamburgarna brukar jag använda hamburgerbröd från MAX samt grönsaker och mycket hamburgerdressing.
 
 
Beer can bacon Burgers (6 hamburgare)
 
1 kg nötfärs
0,5 dl bbq sås
salt och peppar
 
12 skivor bacon
250g färska champinjoner
1/2 burk soltorkade tomater
1/2 påse riven ost
salt och peppar
en gnutta socker
 
Börja med att blanda köttfärs, bbq sås samt salt och peppar i en skål. Gör sex stycken lika stora bollar och tryck en aluminiumburk på köttfäsen och forma köttfärsen lite runt om burken. Lyft bort burken och det ska nu bli en stor fördjupning i köttfärsen (det ska inte gå hål igenom köttfärsen för då kommer fyllningen att rinna ut). Vira två baconskivor runt kanten.
 
Dela champinjonerna i mindre bitar och stek tillsammans med smör i en stekpanna. Salta och peppra samt strö över socker. Hacka även tomaterna i mindre bitar och blanda med champinjonerna. Låt röran svalna och ha sedan även i osten.
 
Fyll hålen i hamburgaren med röran och ställ dem sedan på grillen. De ska endast grillas från undersidan men de kommer ändå att bli genomgrillade. Om de börjar få lite för mycket färg kan ni lägga aluminiumfolie på grillen och hamburgarna ovanpå så att de får fortsätta grillas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En dag på Millesgården

 
Sista dagen på semestern har vi spenderat på Millesgården. Barnen fick själva välja vad de ville göra idag och då blev det ett besök till ett av deras favoritställen. Väl på plats passade vi på att köpa årskort då det kostar 250kr och inträdet per gång 150kr. Vi har promenadavstånd hit och då barnen tycker att Millesgården är ett toppenställe brukar vi gå hit några gånger om året. Jag vet inte varför vi inte har fixat årskort förut men nu är det i alla fall ordnat.
 
 
 
Alla barn får ett häfte med ritningar på några av statyerna i parken och det saknas några saker på varje bild. De ska sedan rita in de föremål som fattas och både Pyret och Lillebror for runt i parken för att hitta alla statyer i häftet. Jag får heller aldrig nog av Millesgården då det är en liten oas med sitt lugn, porlandet av vatten från fontänerna och sin grönska. Det måste ha varit helt underbart att bo i Olga och Carls hus med parken nedanför och sjöutsikten.
 
 
 
Ibland brukar vi äta på restaurangen i närheten men idag hade vi med oss fika som vi åt i skuggan vid huset. Jag kan inte förstå att jag ska börja jobba i morgon utan hade kunnat tänka mig en vecka semester till. Speciellt med tanke på hur vädret kommer att bli denna vecka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen klara

 
 
Sorry att jag inte har uppdaterat på ett tag men vårt internet i stugan har fått spunk och fungerar inte längre. Vi har i alla fall blivit klara med taket på ladugården som har tagit två somrar att lägga. Underbart skönt att inte ha några stora projekt inför nästa sommar och det enda som jag bestämt mig för att göra då är att renovera och fixa lekstugan.
 
 
För att fira att vi blivit klara bjöd vi igår in mina föräldrar på middag och pappa kom över med en flaska champagne. Det är inte min favoritdryck men den här varianten Beaumont des Crayères Champagne Grande Reserve var riktigt god. Vi avslutade middagen med att grilla XXL marshmallows vilket har blivit lite av en favorit.
 
 
 
 
 
På måndag börjar jag jobba igen vilket jag inte direkt ser fram emot men det ska bli skönt att komma hem då vi har varit borta i fyra veckor. Vi lämnade faktiskt Jämtland i morse men har tagit ett stopp i Sundsvall på vägen ner.

Samma sak varje dag

 
Nu börjar semestern att närma sig slutet och vi har bara några dagar kvar innan vi måste lämna Jämtland och åka hem igen. Det händer tyvärr inte så mycket på dagarna förutom att vi jobbar allt vad i kan för att få ladugårdstaket klart innan vi åker. Just nu sliter vi som sjutton med mittendelen av taket då ladugården har en övervåning med två dörrar på mitten och där är det inte lätt att lägga tak.
 
Vi har även fått sällskap av spanienresenärerna som har tagit med sig sol men tyvärr ingen vidare värme. Förhoppningsvis blir det bättre i morgon och då är planen att åka iväg och bada vilket är på tiden då vi inte har haft badkläder på oss en enda gång under hela semestern.
 
Det blir till att ställa klockan tidigt i morgon så att jag och maken kan hinna med lite takläggning innan vi åker iväg.
 
 
Annars försöker vi ta en stund varje dag till att öva cykling med Pyret vilket nu går riktigt bra. Tyvärr har hon lite väl hög fart för mitt tycke och smak vilket gör att det nog kommer att göra ganska ont när hon väl trillar (vilket jag är fullkomligt övertygad om att hon kommer att göra). Nu håller hon på att lära sig att cykla i uppförsbackar vilket betyder att hon måste stå upp för att få extra kraft.
 
Återkommer i morgon med recept på gårdagens smarriga middag nämligen beer can Burgers.

Strumpor av bambu

 
 
På jobbet har jag en kollega som är fullkomligt tokig i skor, klockor och kläder. Han köper speciella hästrumpeskor (låter helt galet jag vet) från USA då dessa tydligen är helt fantastiska. Det är ganska kul att höra om alla hans inköp och innan jag gick på semester tipsade han mig om strumpor gjorda av bambu.
 
Det lät aningen konstigt tyckte jag men han sa att Granngården har just denna typ av strumpor och att de är helt suveräna. Jag är inte den som springer på Granngården (vilket även är ett otippat ställe för min kollega att handla på) men när vi nu är här uppe gick jag in på affären och köpte tre par svarta bambustrumpor till maken.
 
 
Det är inte klokt vad mjuka de är och efter att ha gått omkring i makens strumpor en dag (oj då, råkade visst ta fel trots att han har storlek 43 och jag 38) var jag fast. Jag har aldrig haft på mig skönare strumpor.
 
I veckan fick jag ett paket av maken och han hade köpt strumpor och trosor i bambu från Frank Dandy som har 70% rea på vissa bambustrumpor på sin hemsida. De är inte riktigt lika mjuka som de från Granngården men mycket skönare än vanliga strumpor av bomull. Dessutom andas de bättre och håller värmen bättre på vintern. Dessutom blir de inte statiska vilket jag avskyr med vanliga strumpor. När vi kommer hem efter semestern är det dags för bomullsstrumporna att åka ut ur garderoben och in kommer mina nya favoriter.

RSS 2.0