Dino-Doris

 
Ett litet helgtips så här i regnvädret tecken är att gå på Naturhistoriska Riksmuseet. Vi var som sagt där igår med tre barn och det finns verkligen någonting för alla oavsett ålder. De har öppnat avdelningen "Fossil och evolution" som varit stängd ganska länge och två gånger om dagen på helgerna kommer Dino-Doris som gör en guidad tur genom utställningen. Det står att det är för barn från sex år men Lillebror som fyller fem i sommar följde med under de 25 minuterna som turen pågick och han gick längst fram och lyssnade intresserat. Det handlar mest om olika typer av dinosaurier och barnen tyckte det var riktigt coolt och superspännande.
 
 
Lillebror fick även vara assistent till Dino-Doris och hålla den ask som hon förvarade en alldeles riktig dinosaurietand i. Spännande, spännande.
 
 
 
 

Barnens dag

 
Maken är aningen seg idag efter en sen kväll ute med grabbarna igår och det är en helt ok dag att bara göra ingenting med tanke på vädret. Jag har däremot svårt att ta det lugnt och började morgonen med att duka upp både melon och jordgubbar. Det gäller att försöka få fram sommarkänslan trots att vädrets makter vill något helt annat.
 
 
Idag har det varit barnens dag nere vid Lidingö Centrum och vi var tidigt på plats så att Pyret kunde få en ansiktsmålning innan hon skulle iväg på friidrottsträning. Jag och Lillebror stannade kvar i centrum och åt popcorn, fick ansiktsmålning och åkte skansentåget.
 
Efter det blev vi hämtade av maken, Pyret och hennes killkompis för vidare färd till Naturhistoriska Riksmuseet vilket är en perfekt sysselsättning en regnig dag som denna.
 
Nu är det snart dags för middag hos vänner och Pyret har sagt att hon är en riktig lyckost. Först många timmar tillsammans med killen som hon är hemligt kär i och sedan middag hemma hos bästa kompisen. En bättre lördag än så kan det inte bli.

Marabou Choco Jelly

 
När allt inte är på topp behöver man lite uppmuntran ibland. Precis så är det på jobbet då vi har galet mycket att göra och är kraftigt underbemannade. Tyvärr är detta ingenting som kommer att ändras och då vi sliter på brukar vi passa på att köpa lite smask till varandra ibland.
 
Fikapauser finns inte men att ta en liten godisbit, bulle eller någonting annat vid skrivbordet när vi jobbar är ett alternativ. Igår köpte jag nya chokladkakan Marabou Choco Jelly som kollegorna fick testa. Tyvärr tyckte jag att den var för söt (föredrar själv mörk choklad) och jag tycker det mest var konstigt att ha Jelly i den. Däremot är det lite roligt att den poppar i munnen. När jag var liten hade jag klubbor som jag doppade i någon form av godis som sedan också poppade i munnen. Precis samma sak är det med den här chokladkakan. Lite roligt för barn kanske.

AgnesAmelia 40% rabatt

 
Jag har helt glömt bort att tipsa om att AgnesAmelia har 40% rabatt på hela sortimentet fram till sista maj. När det är så billigt passade jag på att köpa på mig några fler favoriter. Det blev två ljus från Enjoy Candles (går inte att ha för många) och sedan blev det även doftljuset Pink Citron från Voluspa. Doften är riktigt somrig och fräsch.
 
För att få rabatten måste ni skriva Lagerflytt i kassan så dras rabatten av. Tyvärr är nog mycket slutsålt men några godbitar finns det allt kvar.
 
 

Muntra barn

 
I lördags när vädret bjöd på både sol och ösregn bestämde vi oss för att gå till Muntra Barn som ligger ganska nära Lidingö Centrum. Det är verkligen ett pysselmecka för barn och passar Pyret som handen i handsken. Vi ville göra en liten familjeutflykt av det hela och tog även med Lillebror trots att han (enligt honom själv) absolut inte skulle pyssla.
 
 
 
Väl på plats blev vi väldigt trevligt bemötta och när Lillebror surade ur kom personalen med lite leksaker (magneter som kan fästas i varandra) för att fånga hans intresse och få honom att göra någonting. Det tog inte lång tid innan han började måla en ödla och när den var klar ville han göra en till.
 
 
 
Pyret klädde en pappsko med någon form av lera och båda barnen var överlyckliga över vad de skapat. Pyrets omdöme var att detta är himmelriket och Lillebror vill komma tillbaka minst 50 gånger. De har massor med pyssel som går att göra på plats eller som man kan köpa med sig hem. Billigt måste jag också säga att det är.
 
 
I affären finns även leksaker och spel till salu som är gjorda för att stimulera barns lärande och utforskande. Det går även att prenumerera på en pysselkasse vilket är en supersmart idé. Hit kommer vi helt klart att gå flera gånger och Pyret är lite sugen på att ha sitt kalas i butiken nästa gång hon fyller år.

Elfviks Gård

 
Vilket underbart väder vi har haft idag. Vi passade på att åka ut till Elfviks Gård här på Lidingö för att njuta av solen och naturen. Det är verkligen ett fantastiskt ställe med stora gräsmattor, djur, café, restaurang och sandstrand. Det finns helt klart någonting för alla.
 
 
 
 
Pyret var mest intresserad av djuren. Det finns hästar, lamm, getter, höns och kaniner. Det är lite roligt när hönsen och tuppen promenerar runt på området och kommer förbi och hälsar när de känner för det.
 
 
 
Lillebror vill bara spela fotboll vilket fungerar hur bra som helst på gräsmattorna. Just nu ska han skjuta höjdare och spela matcher mot oss. Igår fick han sina första riktiga fotbollsskor av kompisar till oss och han vill inte gå ut utan dem trots att han har fått skavsår.
 
 
 
Sedan blev det picknick i gräset för alla utom Pyret. Hon avskyr nämligen myror (vi såg en enda under hela dagen) så hon tog sin mat och gick ner till vattnet och satt på en parkbänk och åt. Efter maten ville hon flyga drake men det gick inte så bra då det var för lite vind.
 
 
 
 
Dagar som de här kan jag leva länge på. Att bara få ta det lugnt med familjen och bli alldeles varm i kroppen av solen är underbart.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu är den här


Idag gick jag tidigare från jobbet för att åka till Uppsala och hämta hem vår nya bil. Vår förra var från 2003 och hade kassettdäck så ni kan tänka er att mitt huvud nästan snurrade runt av alla tekniska lösningar som finns på den nya bilen. 



Säljaren gick igenom de flesta men när jag väl skulle åka hem fick jag inte ens igång radion. Så typiskt mig. 

Finesserna i bilen är många och det går till och med att prata med den så utför den olika uppdrag. Det är inte klokt vad tekniken har gått framåt.

Vad blev det då för bil? Jo, en Ford S-max business och redan idag lastade vi in tre barn och tre vuxna och åkte på fotbollsträning. Fungerade hur bra som helst.

Grattis etiketter

 
När vi skulle iväg på fest i helgen kom jag på att jag saknade etiketter till paketen. Tur att Lagerhaus ligger runt hörnet från jobbet så jag smet in där på vägen hem och hittade några olika varianter. I vanliga fall brukar jag köpa kort som jag överlämnar tillsammans med presenterna men jag har insett att korten kommer bort och då vet inte födelsedagsbarnet vem som har gett vad.
 
 
Mycket smartare är det då med etiketter som går att sätta fast ordentligt. Lagerhaus har flera olika alternativ och de varianter som jag köpte kostar 25 kronor för ett 6-pack. Supersmidigt att ha hemma och bara ta fram när de behövs.
 

 

Ingen mer Saab


Det är med lite sorg i hjärtat som jag inser att på fredag har vi ingen Saab i familjen längre. Då åker jag nämligen till bilfirman i Uppsala för att hämta upp vår nya bil.

Min pappa har kört Saab under många år och mina två sista bilar har varit av samma märke. Mycket bra bilar måste jag säga och väldigt sköna att sitta i. Att vi har haft sportsäten i skinn har nog gjort sitt till och det har varit extra kul med en riktigt kraftig turbomotor.

Nu blir det helt annat som gäller och här kommer det i framtiden att köras en riktig familjebil (lovar att visa bilder på fredag).

I somras när vi åkte till Jämtland såg det ut som på bilden ovan men förhoppningsvis kommer det att bli betydligt bättre med nya bilen. Fattar inte att vi klarade hela vägen upp med en så överfull bil.

Vilket väder


Är det fler än jag som tycker att det liknar mer höstväder än vårväder nu för tiden? Längtar till dess barnen kan ha sommarkläder och sandaler precis som på bilden ovan med nyckelpigan som är från från förra året.


Jag längtar också till dess syrénerna slår ut och på väg till bussen går jag varje morgon förbi ett hav av just syrénbuskar. När de väl slår ut doftar de himmelskt.

Nä, nu får jag rycka upp mig och hålla tummarna för att det faktiskt blir 18 grader senare i veckan precis som meteorologerna har lovat.



Mot en ny bil?


Just nu sitter jag och maken i bilen på väg hem från Sundsvall. Det var toppen på festen igår och födelsedagsbarnen överraskade med att ha på sig bröllopskläder då de i smyg gift sig i början av maj.

Nu kör vi på för fullt mot Stockholm och när jag surfade i bilen hittade jag en annons på en bil som vi båda föll för. Jag ringde säljaren och nu är vi lite wild and crazy och kör på för att åka och testa bilen och förhoppningsvis köpa den. Vi har inte ens provkört modellen men har bara hört gott om den och läst en hel del recensioner där den fått bäst i test varje gång.

Nu får vi bara hoppas att den går in i vårt lilla garage från 40-talet.

Hjärntvättad


Jag verkar ha blivit fullständigt hjärntvättad, och det av mig själv. I alla år har jag i grund och botten varit en riktig latmask. Har alltid ätit för mycket snask och godsaker och struntat i träningen. Då jag aldrig gått upp ett gram extra i vikt har jag kunnat låta det pågå. 

På senare år har jag i och för sig börjat träna till och från (tack vare att min man fört in en sundare livsstil i mitt liv) men jag har hittat på ursäkter när jag inte orkat. 

Därför blev jag nästan chockad när jag tidigt i morse klev upp för att springa 6 km innan frukosten (jag som älskar att sova länge). Jag har helt enkelt börjat tycka om löpträningen och det tack vare träningsprogrammet inför tjejmilen som jag tränat inför under de senaste fyra veckorna. 

Visst är det riktigt jobbigt men oj så skönt det var att på förmiddagen idag sätta sig i bilen och köra några timmar upp till Sundsvall och känna att dagens träning redan är gjord. Dessutom känner jag mig riktigt nyttig.

På vägen hem från löprundan gick jag förbi Lidingö Patisserie för att köpa surdegsbaguetter som Pyret älskar.

Nu blir det snart fest här i Sundsvall.

Caravaggio vägglampa

 
Under vintern varje år (november och december) har Illums Bolighus en adventskalender. Varje dag öppnar de en ny "lucka" där de har ett fint erbjudande. Det brukar vara riktigt bra priser och förra året var det caravaggio vägglampan som fanns i en av luckorna.
 
Maken åkte in till stan och köpte två svarta som sedan skulle sättas upp vid våra sängar. Där tog det tyvärr stopp. Några månader innan hade vi nämligen köpt en ny sänggavel men vi tog av fötterna på den för annars slog den i våra sänglampor som då satt uppe på vägen ovanför sängen och inte vid sidan av.
 
När vi nu skulle sätta upp våra nya lampor ville vi sätta tillbaka fötterna på sänggaveln så att det blev som den skulle och för att veta i vilken höjd lamporna skulle sättas. Tror ni att vi hittade fötterna? Givetvis inte. Maken måste ha gömt dem på ett mycket smart ställe för vi har letat överallt och inte hittat dem. Till slut gav vi upp och maken åkte till byggaffären för att göra nya.
 
 
Nu (flera månader efter inköpet) sitter vägglamporna äntligen på plats och vi är supernöjda. Jag återkommer senare med lite bättre bilder när vi fixat sladdarna och jag ska även försöka hitta några andra sängbord. Då ska jag även tipsa om mått för hur ni får den ultimata höjden på en sänglampa.
 
Nu måste jag sova då det bara blev fyra timmars sömn i natt och i morgon åker jag och maken iväg på en road trip till Sundsvall för att gå på 100-års kalas.
 
 

Jell-O

 
När jag var 13 år (skulle fylla 14) åkte jag på EF-resa till Hastings i England med en kompis. Det som följde med mig hem i resväskan var förutom kläder i alla möjliga pastellfärger var Jell-O i olika färger och smaker. Egentligen tycker jag inte att det är speciellt gott men av någon anledning var det verkligen ett måste på den tiden.
 
 
Nu har mina barn börjat tjata om Jell-O och när jag nu var nere i Spanien hittade jag ett paket i den lokala lilla affären (som förövrigt hade en mängd svenska klassiker). Det var bara ett måste att köpa med ett paket Jell-O hem och idag har vi gjort en variant som smakar jordgubb. Tyvärr hade vi varken fina bägare att hälla den i eller någonting fint att dekorera med men det fick gå ändå. Lillebror som är familjens gottegris tyckte att det var jättesmarrigt men Pyret som inte är så förtjust i sötsaker åt inte ens upp sin del. Själv tycker jag fortfarande inte att det är speciellt gott men jag tycker att konsistensen är lite rolig.
 
 
 

Ränder från Zara

Zara har många snygga plagg till sommaren och jag som tycker om det strikta, enkla och klassiska föll pladask för de randiga blusarna ovan. De är supersnygga till vita eller blå jeans nu i sommar eller varför inte till svarta byxor och under kavajen till hösten. Problemet är bara att veta vilken färg jag skulle vilja ha (den längst upp till vänster är min favorit). Med tanke på att de kommer att vara långlivade i min garderob är det kanske lika bra att köpa alla tre. Lite extra kul med skärningen bak och de japanska ärmarna.
 
 
 

Strandväska

 
På lunchen igår var det strålade solsken men det är inte riktigt behagligt varm tycker jag. Det blåser mycket och pendlar vädermässigt från en dag till en annan.
 
För att få lite sommarfeeling tog jag en sväng till H&M Home och tittade på alla fina sommarsaker som de börjar ta fram. Det fanns många saker som skulle passa hemma hos mig men jag skärpte till mig och köpte "bara" en strandväska vilket jag saknade förra sommaren. En stor väska där jag kan slänga ner badkläder, handdukar och solskyddsfaktor och som dessutom går att tvätta i maskinen.
 
Den kommer att få hänga med på mycket kul i sommar.

Att börja måla om utemöbler

 
Vår stackars balkong har tyvärr inte blivit speciellt ompysslad under de åtta år som vi bott här. Vi brukar lägga ut en plastmatta på golvet och sedan sätta upp blommor. Inte så spännande kan tyckas men balkongen är ganska liten och det finns inte utrymme för så mycket mer.
 
I år ska jag i alla fall lägga lite mer själ i det hela och jag har köpt en svartvit plastmatta från Lagerhaus och jag har även bestämt mig för att måla om våra utemöbler. Idag är de bruna IKEA möbler och tyvärr har vi inte skött om dem som vi borde vilket har gjort att de blivit flammiga och riktigt fula.
 
I fredags fick jag nog och gick iväg till färgaffären för att köpa svart färg att måla om möblerna med. Tjejen i butiken berättade att jag ska ha fönsterfärg vilket tydligen är mycket tåligt. Nu väntar jag bara på bra väder så att jag kan börja slipa och sedan måla.
 
På vägen hem från jobbet ikväll ska maken ta en tur förbi Rusta för att köpa ett vitt balkongsskydd då vårt blåa som satt på balkongen när vi flyttade in har blivit ordentligt solblekt. Det kanske finns hopp för balkongen i år trots allt. Jag får återkomma med bilder lite senare.

KM i friidrott

 
Idag har Pyret varit med på sitt första klubbmästerskap i friidrott. Det krävdes en glass i muta men efter det gick det ganska bra. Första grenen var löpning 60 meter som hon klarade av galant och det var jämt mellan Pyret och en annan tjej men Pyret var snabbare. När hon kom tillbaka efter löpningen berättade jag att det är viktigt att springa hela vägen in i mål (hon gjorde ett litet stopp precis på slutet då hon nog inte riktigt visste hur långt hon skulle springa).
 
 
 
Då började hon sura ihop fullständigt. Hon är nämligen väldigt bestämd, har ett himlans humör när hon sätter den sidan till och vill alltid vinna. Hon blev så arg på mig att jag var tvungen att gå av planen och då gick det mycket bättre. Hon var sedan med på både längd och kula och tyckte på det hela taget att KM var riktigt kul. När jag frågade om hon ska vara med nästa år blev svaret NEJ. Vi får hoppas att hon hinner ändra sig.
 
 
Efterråt åkte vi till golfklubben där svärmor bjöd på lunch. Tusen tack för det.
 
När vi sedan kom hem sov jag i tre timmar. Allergin gör mig så otroligt trött och tyvärr har min njursten (den på 3 mm som jag har kvar) börjat göra sig påmind. Jag funderar på om det är för att jag springer så mycket och att den därför flyttar på sig hela tiden. Jag har nämligen haft två anfall på två veckor. Om det inte blir bättre får jag riga läkaren och se till att de spränger den. Nu är det dags att pussa kudden då jag knappt kan hålla ögonen öppna.

Godispizza

 
Efter en vecka med mycket jobb och sjuka barn var både jag och maken helt slut igår kväll. Jag jobbade sent och mötte familjen på Hemmakväll där vi hyrde filmer och till Lillebrors glädje köpte en godispizza. Jag har tidigare sett en variant som ser ut som en vanlig pizza men denna hade djungeltema och ovanpå "pizzabitarna" låg spindlar, maskar, ormar, ödlor och andra djur.
 
 
Barnen formligen kastade i sig middagen så att de kunde titta på film i Lillebrors rum där de hade pizzakartongen mellan sig och smaskade i sig olika kryp. Tack och lov orkade de inte så mycket då jag kan tänka mig att dessa godisar mest består av diverse E-nummer och annat onyttigt.
 
 

Ätpinnar för barn


Mina barns favoriträtt är wokade nudlar med kyckling. När vi köper det får vi alltid med träpinnar och barnen tycker att det är ett litet elände att försöka få i sig maten men vill gärna försöka då det är roligare att äta med pinnar än med vanliga bestick.

Jag har tidigare visat några fiffiga ätpinnar för barn som jag köpt och ovan är en bild på några fler varianter. 


Pinnarna är inköpta på Nooni Sushi + Kök i Stockholm.

Soso salt


När jag var på Hemköp under Åhlens i Stockholm hittade jag dessa snyggingar som innehåller salt från Spanien. 


De finns i en mängd olika smaker och är  jättefina att titta på. Perfekt ge bort present om ni frågar mig.

Las Columnas

 
Nu ska jag sluta tjata om Spanien men innan jag är klar ska jag tipsa om den restaurang som vi var på i Torrevieja (ligger lite utanför stadskärnan). Den heter Las Columnas och ligger med fin utsikt över havet. Antingen kan man sitta i loungemöbler på en höjd precis vid havet eller längre in mot själva restaurangen som är väldigt fräsch och ganska ny.
 
 
Vår kypare pratade bara spanska men det gick bra ändå trots att vi inte är jättebra på språket. Vi beställde in en del olika smårätter som var jättegoda men det bästa av allt var deras pizza med parmesanost, mozzarella och serranoskinka. Jag har aldrig ätit en godare pizza i hela mitt liv.
 
 

Några bilder till

 
Det absolut sämsta med att vara tillbaka i Sverige igen är vädret. Kylan går verkligen genom märg och ben och det är faktistkt lite chockartat för kroppen.
 
 
Jag har gått omkring i lager på lager hela dagen då jag varit hemma med Pyret som har ont i örat. Efter en tur till doktorn trodde jag att jag skulle frysa ihjäl. Visst, det är ok för årstiden men min kropp uppskattar inte att åka från 26 grader och hamna på 8 grader under samma dag. Tar nog ett tag att ställa om sig.
 
 
Hur som helst har vi haft en jättemysig resa och nu håller jag tummarna för att vi får sol och värme på resan till Österrike i juni.
 
 
 
 
 
 
 

Hemma igen


Nu är vi tillbaka igen och trots att det var fint väder när vi landade saknar jag värmen. 

Det bli till att kasta sig in i vardagen igen då väckarklockan är ställd på 05.30 i morgon bitti.

Jag får visa bilder i morgon när jag är lite piggare.

Att tänka på hemfärd


Idag är sista heldagen här i Spanien.


Morgonen startade jag med en löprunda på 6 km utmed vattnet följt av yoga. Sedan har vi bara slappat och tagit det lugnt.


Jag som är värsta badkrukan har faktiskt badat i havet idag och det var så otroligt skönt. Det var säkert 20 grader och det gick att flyta omkring som en kork.

Nu har vi packat, spelat Settlers och druckit en flaska Cava. I morgon åker vi hem till kalla Sverige.

Godaste pizzan


Igår åt vi middag på Las Columnas som är en ganska nyöppnad restaurang här i Torrevieja. Vi beställde lite olika småplock, Cava och den godaste pizza jag någonsin har ätit.

Den hade en tunn och krispig botten och en fyllning av mozzarella, parmesan, serranoskinka och mycket oregano. Fantastiskt god helt enkelt.

RSS 2.0