Långtråkigt

Suck och stön vad långtråkigt jag har det på dagarna. Jag har pga min graviditet varit sjukskriven hela februari och kommer att vara hemma även hela mars. Jag får inte ta promenader eller göra så mycket annat heller. Plocka i och ur diskmaskinen och sätta igång tvättmaskinen brukar vara mina dagliga sysslor. Dessutom finns det inte speciellt mycket att titta på när det gäller tv program och tiden sniglar sig fram. Höjdpunkten på dagen är när posten kommer och i veckan var det jackpot när tre tidningar kom samma dag. Det är nästan som i Trissreklamen "Plötsligt så händer det". Jag saknar verkligen att ha någon vuxen att prata med på dagarna. Min snälla mamma ska komma och bo här en vecka i mars och det kommer att bli kul. Då kan vi spela spel och sitta och sällskapa på dagarna. Håll tummarna för att jag kan börja jobba efter påsk så att jag inte blir helt galen av tristess.

Tidningar

Foto: Privat

Bilbana

När jag skulle födas i början av 70-talet var min pappa övertygad om att jag skulle bli en pojke och köpte därför en bilbana som jag skulle få leka med. Kan tänka mig att han lekte mer med den i början än vad jag gjorde men då fick han i alla fall en orsak att köpa den. Nu blev jag ju inte en pojke men jag har haft riktigt roligt med denna bilbana under flera år. Det har nu röjts lite i källaren och då dök bilbanan upp igen efter att ha legat nerpackad under flera årtionden. Jag tog upp den och Pyret blev eld och lågor och hjälpte mig att bygga ihop den. Tyvärr visade det sig att transformatorn saknades och vi kunde inte köra bilarna. -Pappa laga den, sa Pyret till sin pappa när han senare kom hem från jobbet. Nu har min pappa i alla fall hittat transformatorn men då de bor i Jämtland får vi vänta några månader på att få igång bilarna. Jag måste säga att det känns lite kul att ens barn kan leka med samma saker som jag själv gjorde när jag var liten.

Bilbana från 70-talet

Foto: Privat

Äntligen Snapple

När vi var på semester i USA i juni förra året hittade jag min favoritdricka Snapple. Den är underbart god och fanns i massor med smaker. Jag har tyvärr inte sett den någonstans i sverige förrän jag var på Vi och skulle handla. Jag har nämligen varit ganska dålig under min graviditet och läkaren har sagt åt mig att dricka lite sportdryck när det är som värst så att jag i alla fall får i min lite nyttigheter som tydligen ska vara tillsatta i sportdrycker. Som vanligt skannade jag därför dryckeshyllorna efter någonting nyttigt och gott och trillade rakt på en flaska Snapple. Det fanns bara en smak men vad gör väl det. Nu vet i alla fall jag vad jag ska sitta och dricka på balkongen i solen i sommar. Jippi!!!!

Hittade en flaska Snapple mango madness på Vi Hittade en flaska Snapple mango madness på Vi

Foton: Privata

Pyrets kök

Jag kom ju på att jag helt glömt bort att visa Pyrets nya kök som jag har hållit på att tjata om. Det är inköpt på IKEA och är justerbart i olika höjder. Dessutom kan man trycka på två knappar vid plattorna och då börjar dem att lysa röda som om de skulle vara varma. Det finns en hel del utrymme i underskåpet och det finns även ett skåp med en plastruta så att det ska se ut som en ugn. Pyret är jätteförtjust i sitt kök och leker med det så ofta hon hinner.

Jättefint barnkök från IKEA

Foto: Privat

Pyrets bakelser i trä

I julklapp fick Pyret ett leksakskök som vi köpt på IKEA. Till det önskade vi oss en massa kastruller, serviser och mat i trä. Jag är inte så förtjust i plast för jag tycker att det går sönder så snabbt och alla olika matleksaker i trä som finns är helt otroligt fina. Nu har hon fyllt två år och av Moster med familj fick hon dessa härliga bakelser med tillbehör. Hon leker med dem varje dag och säger att hon äter kaka. Favoriten är munken med rosa frosting.

Bakelser i trä till Pyrets kök

Foto: Privat

Snyggt fodral till bag in box vin

Hittade denna snygga och smarta sak på Danskdesign. Det är ju omåttligt populärt med bag in box viner framförallt till picknicken på sommaren. Vartför då inte skaffa ett snyggt fodral till den annars ganska fula kartonglåda som vinet förvaras i. Det finns även ett ordentligt handtag för att det ska bli bekvämt att bära med sig vinet. Ytterligare en smart sak är utrymmet där det går att lägga is eller en kylklamp för att få kylt vin. Måste säga att jag diggar detta skarpt.

Snyggt och praktiskt fodral till bag in box vinet som blir kanon till picknicken

Bild: danskdesign.nu

RSS 2.0