Önskelista

Snart är det dags att bli ett år äldre och då kan en liten önskelista vara på sin plats.
 
Plåtburk för kakao Derrière La Porte/Dixie hos www.lyxigaplatburkar.se
Mateus ostronskål liten i färgen grön hos www.urbanliving.se
Handduk Rue Jacob av Sonia Rykiel hos www.drytrend.com
Fjärilsskål från Mateus i alla färger utom off white hos www.urbanliving.se
Plåtburk för mjöl av Derrière La Porte/Dixie hos www.lyxigaplatburkar.se
Skål från Mateus 19 cm i färgen ocean hos www.urbanliving.se
 
 
 

Hello Kitty ballerinaskor

 
Pyrer har länge önskat sig ett par glittriga ballerinaskor och när jag och maken var i Barcelona köpte vi ett jättefint par som hon nu tyvärr inte kan ha. Storleken är helt ok men de går upp ganska högt på foten vilket gör att den lilla knölen på utsidan av foten skaver mot skon.
 
 
 
Sedan dess har jag lovat henne ett nytt par och idag hittade jag äntligen ett par glittriga Hello Kitty ballerinaskor på H & M. Hon tycker de är fantastiskt fina och tog genast på sig dem när vi gick iväg till en dagisfamilj igår kväll för att äta middag.

Utekväll

 
Igår kväll tog svärmor hand om barnen och jag och maken mötte upp ett kompispar inne i stan. Det gäller verkligen att njuta av dessa härligt soliga dagar och planen var att ta en drink uppe på Hotel Anglais terrass. Tyvärr var vi inte ensamma om den tanken och då vi hade ont om tid innan middagen insåg vi att vi knappt skulle komma fram till baren innan det var dags att gå mot nästa ställe.
 
 
Vi tog därför drinken i deras bar och satt i lobbyn vilket var helt ok. Middagen åt vi på Restaurang Prinsen. Jag vet att den i alla fall i mina kretsar fått sämre omdöme de senare åren men jag tycker fortfarande att de har den godaste wallenbergaren i stan och hela sällskapet var helt överrens om att maten var riktigt god.
 
 
När vi ätit färdigt var vi inte riktigt redo för att åka hem utan tog därför en sväng till Boquerian i Mood Gallerian och minglade på deras uteservering. Mycket trevligt ställe men servicen i barnen var rent katastrofal. Det stod två killar och blandade drinkar både till de som satt i baren och de som åt vid borden och det var verkligen packat med folk. Efter att ha väntat ungefär 15 min gav vi upp och skippade drinkarna för att istället köpa cider och öl vid den enklare uteserveringen.

Nu har det börjat.....igen

 
Jaha, då är det dags att hugga tag i halvårsbokslutet på jobbet. Idag jobbade jag till 21 och i morgon lär det bli det samma. Nästa vecka ska vi inte tala om för då blir det jobb från tidig morgon till sen kväll fem dagar i rad. Nåja, jag ska inte klaga då jag veckan efter det får börja min semester.
 
En gammal kollega ringde mig idag och ville bjuda på lunch på nordic Light hotel och det är precis vad jag behöver en dag som denna. De har verkligen en supergod buffé till lunch och med tanke på det gudomliga vädret tog vi med oss maten och satte oss att äta vid vattnet. Det har verkligen varit galet varmt idag och det gäller att passa på att njuta. Maten på bilden ser kanske inte så aptitlig ut men jag lovar att det var supergott.
 
 
 
Min lunch var en salig blandning av friterad calamari, kyckling chorizo, skagenröra, klyftpotatis, marinerade coctailtomater, oliver, rimmad oxbringa, bulgur och vindruvor.

Cake pops av chokladbollar

 
Igår var vi hemma hos Hemma på ön. Som vanligt bjöd hon på supersmaskig fika och till middag blev det pulled pork. Jag fastnade för hennes cake pops som var gjorda av chokladbollar istället för mjuk kaka blandad med philadelphiaost. Dessa är helt klart favoriter jämför med de vanliga varianterna och jag stoppade faktiskt i mig fem stycken. Det är nästan så att jag får skämmas.
 
Idag har jag lagt en beställning på non-temp choklad och förhoppningsvis kommer jag att få den i tid då vi är bortbjudna på lunch nästa helg och jag ska ta med fika. Jag anar att dessa chokladbolls cake pops kommer att göra succé.

Midsommar

 
Igår var det verkligen en härlig dag. Vi åkte iväg till familjen E där alla sammanstrålade och vi blev totalt 9 vuxna och 8 barn. Det var verkligen fullt ös hela dagen. Vi började med en lunch där det serverades en mängd smaskiga rätter. Efter det blev det fika med jordgubbstårta, färska bär och en jordgubbskaka. Mitt i fikat blev vi överraskade av en regnskur och flydde inomhus men strax efter strålade solen igen och vi gick tillbaka ut.
 
 
 
Barnen hoppade på studsmattan, gungade och hade skattjakt. En riktig höjdardag tyckte både Lillebror och Pyret. Till middagen tände vi grillen och serverade kött, kyckling och korv tillsammans med en mängd såser, bröd och en sallad gjord på bladpersilja, coctailtomater, färskpotatis, sparris, gräslök, salladslök, sockerärtor och stekt halloumi.
 
 

iittala Vitriini

 
Jag har länge haft en Vitriini från iittala på önskelistan. En brun skulle passa bra på nattduksbordet att samla de smycken som jag använder dagligen. Under lunchen i onsdags tog jag en sväng för att se om rean på Åhléns hade något att erbjuda och då hittade jag just en brun Vitriini av den minsta modellen. Jag skulle absolut kunna tänka mig en större men denna räcker gott och väl för de mer dagliga smyckena.
 
 
 

Ray-Ban Cockpit

 
Det har verkligen inte gått bra när det gäller mina blivande solglasögon. De jag beställde i maj hade tagits bort ur sortimentet och de som jag nu beställt fanns tydligen inte heller. Lite lustigt att de finns med i 2013 års katalog när de sedan inte går att beställa.
 
 
Nu har jag i alla fall fått mina Ray-Bans och tur är det för de är nämligen min födelsedagspresent från maken. Det slutade med att optikern beställde bågarna och glasen separat för att sedan sätta ihop dem. Det blir betydligt dyrare men med tanke på allt strul betalade jag inte mer än vanligt och fick dessutom 100 kr i rabatt.
 
Enda nackdelen är att glaset är lite väl ljust men det får gå. Det är nämligen hopplöst för mig att hitta glasögon som passar då jag har ett smalt ansikte och behöver riktigt små bågar. Bågarna till dessa Ray Bans är extra små så det blir riktigt bra.

American Table

 
I tisdags åt jag min kompis A på Marcus Samuelssons ganska nya restaurang American Table. Jag hade inte jättehöga förväntningar då jag hört att maten är sådär. Däremot är det alltid kul att prova nya ställen och jag tycker att inredningen alltid är kul att titta på.
 
 
Restaurangen i sig var annorlunda men trevlig och våra starters var riktigt goda. Vi beställde Chili´n Cheese Poppers och bland de godaste lökringarna jag någonsin ätit (och jag har ätit ett antal). Till huvudrätt blev det lammlägg med sötpotatiscréme och smörstekt okra. Köttet var jättebra men jag tycker att det var aningen smaklöst. Okey, såsen var inte smaklös men den var så rökig att den inte föll mig i smaken alls.
 
 
Till dessert blev det en hemmagjord bounty som inte var någon höjdare då den var både stenhård och torr. Ett plus dock för den söta tepåsen som jag fick till mitt te.
 
 
 
 
 

Marängsmörkräm med hallonsmak

 
 
I söndags hade Lillebror 3-års kalas för fem barn från dagis. Han var laddad till tusen och gick hemma och berättade att detta skulle blir det bästa kalaset någonsin.
 
Då lillebror inte tycker om grädde skippade jag tårtorna och bjöd istället på glass och en mängd olika toppings. Det var chokladsås, mini geléhallon (från Lagerhaus), mini maränger, mini marshmallows, smarties och jordgubbar. Till det hade jag bakat kladdkakemuffins och toppat med en marängsmörkräm med hallonsmak.
 
Jag har gjort marängsmörkräm tidigare och det har verkligen gått åt pepparn och allt har skurit sig. Nu har jag hittat en fantastiskt recept hos Heavenly Cupcake som jag följde till punkt och pricka. Döm om min förvåning när jag trettio minuter innan gästerna skulle komma fick till en marängsmörkräm som var precis som den ska. Det kommer helt klart att bli min favoritfrosting då den går att smaksätta på en mängd olika sätt.
 
Kalaset gick som en dans och Lillebror var ruskigt nöjd.

Kolmården dag 2

 
 
Vi insåg tidigt att dag två skulle se helt annorlunda ut än dag ett och då tänker jag på antalet besökare. Med tanke på att skolorna slutat och att det är helg blev vi förvarnade att det skulle vara många besökare under lördagen.
 
Första dagen kom vi in som bil tjugo på parkeringen och när vi kom ungefär vid samma tid på lördagen var vi närmare bil nummer tvåhundra. Helt sjukt mycket folk. Ändå är det inte högsäsong. Ett stort plus dock till parken som ändå sväljer en helt del besökare utan att det blir trångt men problemet uppkommer vid restaurangerna, toaletterna och de olika åkattraktionerna.
 
Vi började dagen med en tur i linbanan och dagen innan var vi ensamma när vi gick fram till vår vagn och på lördagen fick vi köa och hade många framför oss. Likaså när barnen igen ville se delfinshowen och att hamna på raderna längst fram var bara att glömma. Mitt tips är helt enkelt att inte åka hit en helg utan att satsa på en vardag om det går.
 
Barnens favorit under dagen var den fantastiska lekplatsen. De hade kunnat stanna där i flera timmar men vi hade så mycket annat att se. Under våra två dagar var vi där från 10 på morgonen till dess de stängde vid 17. Om de hade haft öppet längre hade vi stannat några timmar till för det räcker nästan inte med två dagar trots att vi trodde att vi skulle ha gott om tid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kolmården dag 1

 
 
I fredags morse packade vi bilen för en två timmar lång resa till Kolmården. Vädret skulle enligt yr bli sådär och vi hade med oss både regnkläder och paraplyer. Då vi hade både fredagen och lördagen i parken tog vi den vänstra delen första dagen och den högra dagen efter.
 
En av höjdpunkterna första dagen var delfinshowen där vi fick sitta på första raden precis vid avsatsen där delfinerna kommer upp för att visa upp sig. De har en ny show i år och den är verkligen häftig. Barnen satt och gapade med öppen mun mest hela tiden. Höjdpunkt nummer två var safrituren i linbanan. Det är häftigt att komma riktigt nära djuren utan att de bryr sig det allra minsta. 
 
Lillebrors favorit var dock en annan. Det var nämligen karusellen med kaffekoppar i bamses värld. Jag kan helt klart säga att det finns någonting för alla, liten som stor. Här kommer i alla fall ett axplock av alla de djur vi träffade på under vår första dag på Kolmården.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mot Kolmården

Nu håller jag och maken på att packa och fixa inför morgondagens road trip till Kolmårdens djurpark. Barnen har laddat till tusen och har med sig en mycket fylld glasskassa som de fått av morfar.
 
Tyvärr ser det inte ut att bli bra väder i morgon men desto bättre på lördag och då vi kommer att vara där två dagar blir det nog bra. Pyret längtar till delfinshowen och Lillebror vill till Bamseland. Ett extra plus med vår resa är att Lillebror fyller år under tiden vi är borta och några presenter kommer att få följa med på resan.
 
Jag är tillbaka på lördag kväll och då har jag förhoppningsvis ett antal fina bilder att bjuda på.
 
 

3:e veckan med appen Get Running

Tro det eller ej men jag längtar faktiskt efter att få springa i veckorna. Hur trött jag än är på dagarna har jag lovat mig själv att hänga i under dessa 9 veckor och jag tror att det kan bli riktigt bra. Tre gånger i veckan blir det en löprunda och det är appen som talar om hur jag ska göra från gång till annan. Ett stort plus är att få lite "egentid" vilket alltid är en bristvara för mig som är småbarnsförälder.
 
 
 
När jag springer på tisdagar är det träning med små segelbåtar ute på vattnet och idag var inget undantag. Dagen till ära hade de även färglada spinnakers (eller hur det nu stavas).
 
 
En stor del av min löprunda är utmed vattnet och bilden ovan är från i lördags då solen strålade och då känns det extra härligt att få vara ute på en runda.
 
 
Som sagt, planen är att jag ska kunna springa 5 km utan några större besvär när jag tagit mig igenom träningsappen som kommer att guida mig i 9 veckor. Vi får se hur det går........

Cool cykelhjälm från YAKKAY

 
 
Maken tyckte att hans gamla cykelhjälm inte längre höll måttet och önskade sig en ny i födelsedagspresent. Det var också precis vad han fick i lördags i present av några kompisar. När maken inte cyklar tycker han om att ha kepsar som ser ut som gamla gubbkepsar och därför var det klockrent när han fick en cykelhjälm från YAKKAY som ser ut just som en keps. Basen är en vanlig cykelhjälm som sedan kläs med en specialdesignad keps eller hatt.
 
 

40-års fest

 
 
 
Igår bjöd jag och maken hem några av våra närmsta vänner på middag för att fira att maken fyllt 40 år. Det är så kul att kunna sitta ner och prata (det var barnfritt) och umgås hela kvällen. Maten caterade vi som vanligt från Säbb & Blomqvist men efterrätten gjorde jag själv. Det blev en kladdkaka toppad med kolasås och färsk frukt. Receptet hittar ni här.
 
 
 
Vädret visade sig från sin bästa sida och vi dukade upp ett långbord i vardagsrummet där vi öppnade dubbeldörrarna till balkongen och lät solen skina in. Efter maten ordnade vi ett drinkbord och satte igång musiken. Det var en mycket lyckad kväll och sista gästen gick 02.30 i morse.
 
 
 
Jag vaknade tidigt i morse av att åskan mullrade och det är riktigt skönt såhär "dagen efter" att det är regn ute för annars hade jag stressat mig själv för att försöka hinna ut och njuta i solen. Nu kan vi istället bara sitta inne och slappa. Det roliga är att nattgästerna som sov över var med på vårt bröllop som vi hade utomlands för ett antal år sedan och idag är det faktiskt vår bröllopsdag. Lite kul att kunna fira det tillsammans med dem över en gemensam frukost.

Ofrivillig bloggpaus

 
 
Jag kan inte säga att jag är jätteförtjust i Com Hem för tillfället. De har nämligen strulat till det så att vi inte har haft något bredband under fyra dagar. På förmiddagen idag härsknade jag till och ringde deras kundtjänst (vi har pratat med dem varje dag sedan i torsdags) och krävde att de skulle fixa problemet. Den här gången fick jag i alla fall tag på en kille som tyckte att detta som hänt var oacceptabelt och han fixade en tillfällig lösning så att vi kan komma in på nätet igen.
 
 
Under dagarna som gått har vi passat på att umgås med kompisar. Nationaldagen firade vi hemma hos familjen E där vi var många som myste i solen och åt underbar mat. Barnen hoppade i vattenspridaren, studsade på studsmattan, spelade fusktennis och lekte med vattenleksaker. De är under dessa underbara sommardagar som jag saknar att inte ha ett hus med en ordentlig gräsmatta där barnen kan springa omkring och bara vara.
 
 
 
 
 
 

Marsvin på besök

 
Det är alltså två marsvin som är våra gäster denna vecka. Tjatandet om egna husdjur har avtagit från Pyret när hon får låna dessa sötnosar någon vecka per år. Tidigare har Lillebror varit för liten för att engagera sig men nu har Pyret helt klart fått konkurens när det gäller att pyssla med djuren. Jag får se till att de ger dem mat varannan gång och att de får hålla dem i knät under lika lång tid. Annars kan jag lova att det blir ett hiskligt liv.
 
 

CLINIQUE even better

 
Efter att jag fått barn började jag få pigmentfläckar i ansiktet. Åldern har nog också med det hela att göra (har ju faktiskt passerat 40 sträcket). Förra veckan satt vi och diskuterade just detta under en fikapaus och mina kolleger var helt på det klara med att ingenting kan få bort dessa fläckar. Vissa hade provat krämer och andra hade gått med på att släppa lasern in på skinnet.
 
 
Jag har blivit tipsad om serien even better från CLINIQUE som har ett dark spot corrector serum som faktiskt verkar fungera. Jag köpte mitt serum på väg ner till Barcelona och idag köpte jag en dagkräm med solskyddsfaktor 20 och även en rengöringstvål. Det ska tydligen ta fyra veckor innan resultatet från serumet visar sig men jag tycker faktiskt att det blivit bättre redan nu.
 
Serumet ska på både morgon och kväll. För att sedna förhindra att nya pigmentfläckar dyker upp är det viktigt att ha en dagkräm med solskyddsfaktor. Är det riktigt soligt hjälper det givetvis inte med 20 i styrka utan då får jag köra på med en vanlig solskyddsfaktor som är högre.

Balkongblommor

 
Idag har jag varit hemma med barnen då Pyret inte har fått gå på dagis. Regeln är nämligen att hon måste vara feberfri en dag för att få komma tillbaka. Hon är dock hur pigg som helst och i morgon är det dagis som gäller.
 
När det nu går att utnyttja balkongen till fullo är det dags att fixa där ute. Barnen och jag tog därför en tur till Blomsterlandet idag och kötpe två olika typer av Petunia, timjan och basilika. Vi har även sått smultron och lite annat smått här hemma som också ska ut i krukorna.
 
Vädret har verkligen varit toppen idag men när vi skulle ut och plantera på balkongen började det blåsa och himlen blev mörk. Strax efter började det att regna vilket betyder att blommorna får stanna inomhus några dagar till dess jag har tid att plantera dem.
 
Vi har dessutom blivit med husdjur idag. I alla fall till på söndag och jag visar en bild i morgon.

Middag på balkongen

 
Vilket underbart väder vi har idag. Pyret är bättre och har fått i sig både dryck och mat men får vara hemma från dagis i morgon då hon kräktes i morse. Jag och Lillebror har både varit i centrum och veckohandlat på Willys. Han stod längst fram i shoppingvagnen som en galjonsfigur och sjöng Tuffe tuffe tuffe tåget går ut i vida världen......Han hördes över hela affären och damerna log och någon gjorde tummen upp.
 
Till middag beställde Pyret köttbullar med saft för det äter tydligen skalman. Ja, ja gott tyckte hon i alla fall att det var. Lillebror hittade ett nytt användningsområde för sugröret till sin saft. Det är nämligen att suga upp all sås från tallriken, han är verkligen galen i brunsås och gräddsås.
 
Till barnens lycka satt vi på balkongen och åt och avslutade det hela med en glass.

L:A BRUKET Mörk Vanilj

 
Det har skrivits mycket på olika bloggar hur fantastiskt L:A BRUKETs produkter är och när AgnesAmelia hade 25% rabatt och fraktfritt i samband med mors dag slog jag till. Jag köpte en tvål till badrummet med doften mörk vanlij. Tyvärr måste jag säga att doften påminner mig om rosmarin vilket är det värsta jag vet. Ingen höjdare enligt mig med andra ord. Själva tvålen är det dock inget fel på och flaskan är stilren och snygg.
 

Sliten

 
Oj,oj,oj igår var det firmafest med jobbet. Det var fullt ös och så mycket dans att jag har blåsor och skavsår ovanpå tårna (hur nu det har gått till). Jag kom hem sent och var inte riktigt på G i morse när jag vaknade. Aningens bakis måste jag faktiskt erkänna.
 
Maken har haft hur mycket jobb som helst de senaste dagarna och har suttit och jobbat till sent in på natten. Idag var ha tvungen att åka in till kontoret och jobba och lämnade mig själv med barnen. Nåja, jag tog mig i kragen och gick ner till Lidingö Centrum där det idag firades barnens dag med en tur i skansentåget, trolleri, ballongfigurer och en mängd annat. När vi sedan gick till Grill In för att äta lunch började Pyret frysa och gråta. Det är inte likte henne och dessutom vägrade hon att äta lunch. Det slutade med att hon somnade i mitt knä och snälla fru K gav oss skjuts hem i sin bil.
 
Väl hemma hade Pyret 39 graders feber och sedan har hon tyvärr kräkts hela dagen. Inte trevligt men vi hoppas att det bara stannar med att hon är dålig och att vi andra slipper några symptom.

RSS 2.0