Hemma med friskt barn

 
Efter lunch idag ringde dagis och sade att Pyret kräkts. Detta hände i samband med att barnen var i gymnastiksalen och lekte. Jag försökte som så många gånger förut att tala om att Pyret kräks om hon springer, hoppar studsmatta eller liknande. Dagisfröken var nog aningen rädd för att kräksjukan var på besök och när jag väl packat ihop mina saker och begett mig till dagis var hon hur pigg som helst.
 
Till saken hör att Pyret går på en utredning för att försöka komma fram till varför hon kräks när hon anstränger sig. Sist hon var hos doktorn var faktiskt igår. Nu ska vi vidare till Astrid Lindgrens sjukhus och förhoppningsvis kommer vi ett steg närmare lösningen.
 
 
Nu tog jag med mig både Pyret och Lillebror hem och de var hur pigga och busiga som helst. Då maken är borta ikväll bestämde vi oss för att mysa till det lite och göra chokladbollar. Båda barnen hjälpte till och sedan var det dags att rulla dem i strössel. Barnen fick välja sina favoriter och sedan satte de igång. Lillebror hade vissa svårigheter med att få dem runda och det såg mest ut som hamburgare. Goda blev de i alla fall och efter middagen smaskade vi i oss både en, två och tre stycken var.
 

Äntligen.....eller nästan i alla fall

När vi tog Finlandsbåten till Åbo i somras läste jag en broschyr fylld med en massa fina saker från Arabia med muminmotiv. En sak som jag blev extra förtjust i var en kakburk med Lilla My på framsidan. Den är 1,2 liter och i botten på insidan sitter Stinky och äter en kaka. Tyvärr verkar den inte ingå i deras vanliga sortiment och den heter till och med celebration. Jag försökte att hitta den i Finland och på båtarna men lyckades inte. 
 
För någon månad sedan köpte jag ett presentkort på Groupon. Jag tror att jag betalade 19 kr och då fick jag 200 kr rabatt på ett köp hos Royal Design. Jag blev jätteglad när jag såg att de hade "min" kakburk. Glad i hågen beställde jag den men fick då veta att den är restnoterad till mitten av januari. Jaha, det blir inga julkakor i den i alla fall men jag har beställt en och kommer förhoppningsvis att få den om några månader.
 
Bild: www.cloudberryliving.co.uk

Bra barnspel från Orchard Toys

 
Igår kväll satt hela familjen och spelade spel efter middagen. Det gäller att hitta någonting som passar både en 2-åring och en snart 5-åring. De spel som jag verkligen gillar är de från Orchard Toys. Alla deras spel handlar om lärande och de är väldigt färgglada. De har tidigare gått att köpa på Hulteri Bulteri här på ön men nu när de stängt får jag nog ta och köpa dem på nätet i fortsättningen.
 
Den vi spelar med båda barnen samtidigt heter two by two och är som ett memory med en liten twist. Igår vann Lillebror första omgången och Pyret den andra. Pyrets favoritspel är bus stop som går ut på att man ska åka buss runt en bana. Sedan får man ta av och på passagerare beroende på vad tärningen visar. Den som har flest passagerare när man passerar mållinjen vinner. Pyret har verkligen lärt sig att räkna genom detta spel.
 
Nästa inköp kommer att bli spelet shopping list som har fått flera priser. Ett kompispar till oss har det och Pyret tycker att det är jättekul.

Trist men nödvändigt

 
Idag har vi haft en riktig smaskdag. Varför inte passa på när humöret är på topp och vädret är fantastiskt med blå himmel och strålande sol. Morgonen började med nygräddade amerikanska pannkakor där tillbehören bestod av lönnsirap, färska blåbär, melon, banan och päron. Till det nypressad jos.
 
Efter det åkte vi till centrum för att köpa en present till ett kalas Pyret är på just nu. Maken blev lite smasksugen och vi tog oss därför till Gateau. Pyret och Lillebror åt sina favoriter som är chokladbakelser med hallonfyllning. Maken och jag tog var sin bulle.
 
 
Nu har jag börjat att putsa fönster. Usch så tråkigt men det måste göras om vi ska kunna se ut i vinter. Problemet är att fönstrena är så gamla att de måste skruvas isär med en skruvmejsel och det var nog mycket länge sedan det gjordes förra gången. De är så rusktigt smutsiga för att inte tala om dem i köket där barnen står och tittar ut för att vänta på maken när han kommer hem från jobbet. Det är många handavtryck på det fönstret.

Fredagsmys med Brämhults Lemonad

 
Är det bara jag som har missat att Brämhults släppte tre olika lemonader inför sommaren? Ikväll när barnen somnat tog jag mig till affären för att köpa fredagsmys åt mig och maken. Tyvärr hade affären i centrum som har Snapple stängt för dagen och den affär som har öppet längre har tyvärr inte min favoritdryck. Därför blev jag glad när jag såg att Brämhults börjat göra Lemonad. Det är alltid min favvis när vi åker till USA. Jag valde den som gjord enbart på citron.
 
Den är riktigt god och den fick även gott betyg av maken. Nu ska vi dricka lemonad, äta 70% choklad cocoa coconut och titta på Iron Man 2.
 
Hoppas att ni får en riktig skön fredag!

Första snön

 
Idag kom första snön för säsongen. Jag pratade med min syster på telefon och hon sa att det hade kommit lite snö ute i Täby. Jag trodde nästan att hon skämtade för här fanns det inte en tillstymmelse till snö. När jag nu tittade ut igen ligger det ett litet vitt lager av snö båder på marken och biltaken. Hoppas att det finns lite kvar i morgon bitti då barnen vaknar. Båda har tjatat om att snön snart måste komma.
 
För att fira (dock inte min favoritårstid) att det snart är vinter kanske jag ska ta och köpa en ny Muminkopp. Det har gjorts en säsongsmugg med vintermotiv som jag tycker är riktigt fin.

Min stackars man

 
Idag åkte maken in till Sophiahemmet för att göra en miniskoperation. Förra gången fick han nästan panik för att det gjorde så ont på kvällen efter operationen men nu äter han citodon och han känner sig betydligt bättre än förra gången. När de var inne och fixade minisken hittade de en bit brosk som låg löst i knät. Han fick ta hem den lilla biten och barnen har tittat ordentligt både på den och blodet som har runnit up på kompressen på knät. Mycket intressant enligt dem.
 
 
Maken och jag har också suttit och gått igenom ritningarna på badrummet. Första hantverkaren kommer i morgon för att titta och ge oss en offert. Spännande.

Vas Dagg Glas

 
Vi har många vaser här hemma men nästan alla är av samma modell. Tanken är att rensa bort en del gamla och jag skulle gärna fylla på med en ny. Min absoluta favorit är vasen Dagg Glas från Svenskt Tenn. Den är så otroligt fin. Mina favoritfärger är den bruna och genomskinliga. Inte helt fel att ha denna snygging på vårt nya soffbord (om vi nu får ändan ur och beställer ett vill säga). Vasen är hela 27 cm i diameter och kommer att stjäla en hel del uppmärksamhet. Jag får nog flörta ihärdigt med maken innan denna pjäs flyttar in.
 

Mer från Barcelona

När jag och Pyret var på väg till dansen idag blev vi omkörda av en civil polisbil med blåljusen på. Den svängde av mot Lidingö Sjukhus precis som vi. Då det nästan alltid är fullt utanför Pyrets träningslokal brukar sjukhuset vara bästa alternativet för att hitta parkering. Döm om vår förvåning när vi ser att det är avspärrat runt entrén till sjukhuset och att det är fullt med polisbilar. Jag läste senare om att det var en anställt som hade huggit en annan anstäld i bröstet med en kniv och tagit strupgrepp på en annan. Snacka om att gå bananas en söndagsmorgon.
 
Nu har jag laddat in alla mina bilder från Barcelona och här kommer ett litet smakprov från staden.
 
Mycket smaskig hotellfrukost
Poolbaren uppe på taket på hotellet
Drinkar på taket
Poolen på kvällen
Tapas
Kyrkan bakom vårt hotell
Triumfbågen
Sagrada Familia (vilken otrolig byggnad) som ska vara färdigställd 2026
Sagrada Familia
Sagrada Familia
Torre Agbar som lyser i olika färger på kvällen
 
 
 

Hemkommen från Barcelona

Idag har jag kommit hem från Barcelona. Tyvärr bjöd inte Stockholm på sitt finaste väder men det kan jag ta. Det har varit några sköna dagar i Barcelona men vädret kunde ha varit bättre. Dock har det varit runt 23 grader och det är så otroligt skönt. Vi har promenerat på stan, ätit tapas, shoppat och jag har även turitstat en del på egen hand. Jag måste kasta mig in i duschen nu för det nalkas middag med familjen M. Här kommer i alla fall några bilder och resten kommer i morgon.
 
Poolen på hotellet
Mangoglass
Saluhallen
Saluhallen
Saluhallen

Barcelona....

Har i Barcelona har vi det bra. Tyvarr kan jag inte ladda ner nagra bilder men ni far se nar jag kommer hem. Vi strosar runt i staden, ater tapas, dricker drinkar, shoppar och njuter. Uppe pa taket pa hotellet finns en kanonbar med utomhuspool och nu ska vi bege oss dit for att drinkar drinkar. Sedan blir det till att ga till en restaurang for att ata mat. I morgon blir det troligvis shopping pa en stor outlet en bit utanfor stan.
 
 

Packa för resa till Barcelona

Nu börjar det verkligen närma sig. I morgon kommer taxin 04.15 och sedan bär det av mot Arlanda. Jag och tre tjejer ska njuta av några dagar i Barcelona. Det ska bli så otroligt härligt och spännande med tanke på att jag aldrig varit där. Just nu är det packning som pågår.Tyvärr går det inte så bra med tanke på att jag håller på att få spel över hur svårt det är att hitta någonting att ta med. Dessutom är jag världssämst på att packa resväskan. Normalt gör maken det men jag reste en gång till Bologna utan maken och då hade han packat min väska som var överfull redan på vägen ner. När jag skulle hem var det omöjligt att få tillbaka allt igen och stänga locket. Jag fick helt enkelt dela ut saker till mina medresenärer som de fick ta hem.
 
 
Idag var jag på Apoteket för att köpa små flaskor som jag nu fyllt med mitt favoritschampoo, balsam, body lotion och duschkräm. Nu kommer det inte bli så mycket vikt i resväskan i alla fall.
 
Jag har aldrig lyckats mobilblogga med bild från utlandet (vet inte vad jag gör för fel) och det kan därför ta några dagar innan ni hör av mig igen. När jag är tillbaka lovar jag att visa bilder och berätta vad jag haft för mig.

Att förbereda

(En bild från Hagaparken för några dagar sedan)
 
Mycket snart är det Barcelona som gäller för mig och tre andra tjejer. Tänk att få flera dagar för oss själva att bara strosa runt, shoppa, äta god mat, prata och bara vara. Helt underbart. När jag skulle skriva ut alla bokningar idag vägrade givetvis bläckpatronen att sammarbeta och det blev helt enkelt inte några utskrifter. Jag tycker att det är samma sak varenda gång jag använder den.
 
Idag har jag även varit hos min bettfysiolog för att få två sprutor i käken. Nu har bedövningen släppt men det känns faktiskt lite bättre. Meningen är att musklerna ska slappna av och försöka hjälpa läkeprocessen på traven.
 
Min läkare från Danderyd ringde idag. Det var mindre roligt men han gick igenom alla resultat från mina undersökningar. Kontentan var den att min njurfunktion på höger sida (den jag har ont i) endast är 38% av 100% och min vänstra är 68%. Alternativet vi diskuterade var att göra en operation men då jag inte tål slangen som sätts in efterråt måste jag ha en slang som går ut genom sidan av kroppen. Det läskiga är att slangen rör sig in och ut lite när man andas. Förstå vad äckligt! Nåja, vi bestämde att vi väntar ett år (om jag nu inte får jätteont under tiden) och gör alla undersökningar igen. Det han var mest bekymrad över är om min njurfunktion går ner ännu mer och det är det han vill kolla om ett år. Om så är fallet har jag inte någon val och då är det operation som gäller.

Snapple Persika och Mangostan

 
Hur gott är det inte med ett glas iskall Snapple?! Det är nog det godaste i drickväg som jag vet. Jag dricker det inte jätteofta då jag inser att det är mycket socker i men ibland lyxar jag till det och köper en flaska. Nu hittade jag en ny smak som jag inte testat tidigare nämligen persika och mangostan. Den var god men inte lika god som min favoirt mango madness. Den slår det mesta. Snapple har även två nya smaker med mindre socker men vad jag vet har de inte kommit till Sverige ännu och tyvärr är det väl en del andra sötningsmedel i dem som inte är så jättenyttiga.

Höstlikt med minipumpor

 
När vi var vid Mariannes Saluhall i fredags fick Pyret och Lillebror syn på minipumpor som fanns som prydnader i lokalen. Idag när vi åkte och handlade sålde affären en massa olika varianter av dessa pumpor. Vi plockade på oss några som vi nu ställt på skänken i hallen.
 
I övrigt har det varit en lugn och väldigt regnig dag. Som vanligt betyder söndagar dans för Pyret och gymnastik för Lillebror. Vi mjukstartade i morse med amerikanska pannkakor med lönnsirap. När maken senare var ute och sprang bakade jag och barnen kladdkaka. Nu sitter barnen och lägger pärlplattor och snart ska vi avnjuta kakan men en liten klick grädde.

Storstädning av Lillebrors rum

Vi började morgonen med en riktig sovmorgon som fick en aningens abrupt slut. Lillebror kom nämligen in till oss vid 06.30 tiden då barnen i lägenheten nedanför började röja runt. Dock somnade Lilllebror om och 08.30 kom Pyret också och kröp ner i sängen. Vi låg där några minuter till dess att det började låta lite underligt från Lillebrors håll och sedan började han att kräkas. Det kom inte mer än vätska men det blev en himla fart på oss andra. Lillebror duschades av och sedan fick barnen starta dagen med ett bad.
 
 
På förmiddagen gick jag loss på Lillebrors rum precis som jag gjorde med Pyrets förra helgen. Hans skötbord åkte ut och hyllan Expedit från IKEA lade jag ned istället för att låta den stå på högkant. Jag satte även upp de röda svamparna från Ferm Living som jag köpte på rea för ganske länge sedan. Nu är det ordning och reda och Lillebror når nu sina egna leksaker vilket han inte gjorde förut.
 
 
Det är en hel del kvar att göra i hans rum. Vi ska riva garderoben och sätta in en ny som vi redan har köpt och monterat ihop. I och med att vi gör det måste vi lägga nytt golv och följden blir då att golvlisterna ryker och då blir det även till att måla väggarna. Planen är att det ska vara klart innan årsskifter vilket gör att vi måste ta oss iväg till något byggvaruhus för att hitta något vettigt golv. Väggarna kommer nog att bli vita men jag är sugen på att måla några Playsam bilar på den väggen där svamparna inte sitter.
 

Smask från Mariannes Saluhall

Jag har aldrig längtat till en fredag så mycket som denna. Inte för att det händer någonting speciellt idag utan för att det har varit en hemsk vecka på jobbet. Jag har aldrig blivit så illa behandlad i hela mitt yrkesverksamma liv och detsamma gäller mina kolleger. Nu är det dock snart helg och jag ska försöka att koppla bort allt vad jobb heter samt försöka bli av med den fruktansvärda huvudvärken som jag burit på i några dagar.
 
 
Middagen idag bestod av en massa smask från Mariannes Saluhall. Det blev brieost, tre sorters salami, serranoskinka, prinskorvar (barnen åt upp de flesta i bilen på vägen hem), avocado med skagenröra, surdegsbröd, Bäck Knäcke, jordgubbsmarmelad med balsamvinäger och till det en flaska vitt vin.
 
 

Nya tapeter?

Efter det att jag rensat bland Pyrets leksaker har hon helt på eget bevåg städat undan allt som hon leker med på kvällarna. Hon talar även om för Lillebror att han måste plocka undan sina saker i vardagsrummet och är så pass snäll att hon även hjälper honom.
 
Nu vill jag verkligen få ordning på resten av hennes rum och det som behövs är en ny lampa och en härlig fondtapet. Jag har hittat ett antal på photowall och hon ska själv få vara med och bestämma vilken hon vill ha.
 
 
 

Stilren adventskalender

 
Det är inte klokt vad tiden rusar fram. Innan vi vet ordet av är det december och fullt upp med julbestyr. Jag och maken har faktiskt redan inhandlat några julklappar till Pyret och Lillebror samt till några av deras kompisar som vi brukar utbyta julklappar med. Jag är lite i valet och kvalet om det ska bli en adventskalender eller ej. Barnen brukar få en chokladkalender men när det gäller kalendrar med saker i är jag tveksam till om det är någonting som vi ska ha här hemma. Visst, jag tyckte att det var jättemysigt när jag var barn men vi har redan så många leksaker och pysselsaker här hemma att vi inte behöver mer. Jag får helt enkelt fundera på saken.
 
 
Jag har i alla fall hittat en vit och stilren adventskalender som går att utforma lite som man själv vill. De små påsarna är gjorda i ett lite tjockare papper så att det inte ska gå att se vad som är innuti. Nummerlapparna klistras på påsarna och sedan är det bara att sätta dit det svarta snöret.
 
Bilder: www.familyroom.se

Boot Tray

Bild: www.inreda.com
 
Nu är det dags för blöta skor och snart kommer det även snö och slask. Här hemma har vi ett parkettgolv i hallen vilket inte är det mest optimala. Dessutom är hallmattan väldigt liten vilket gör att både småstenar och vatten ibland hamnar på golvet. Nu har jag sett att inreda.com har tagit in en jättesmart gummimatta (boot tray) med en liten kant vilket gör att all smuts stannar på mattan. Sedan är det bara att dammsuga eller skaka av den. Detta kommer att bli ett måste här hemma. Jag måste även köpa en längre hallmatta men problemet är att den bara får vara 70 cm bred. Är det någon som har ett bra tips på ett matta som inte släpper igenom vätan?

Storstädning av Pyrets rum

Den här helgen har inte blivit som det var tänkt men det är sånt som händer. Lördagen spenderade jag med min pappa på akuten. Vi åkte härifrån 10.30 på morgonen och jag var tillbaka vid 17.00 snåret. Dock ska jag inte klaga på den svenska sjukvården. I början undrade jag varför det satt fem sköterskor på akutmottagningen som inte gjorde någonting annat än att prata med varandra. Sedan blev det full rulle med akutlarm, överfallslarm och många patienter som kom in. Dock kan det kännas aningen snålt med två läkare då hela avdelningen var full med patienter och det blev inte bättre av att en av läkarna tog lunch (vilket jag givtevis inte har någonting emot). De får verkligen jobba skiten ur sig under en arbetsdag och att ta en paus för att fika eller liknanade är inte att tänka på. Pappa fick i alla fall åka hem efter några timmar och vi får hoppas att han snart blir bättre med hjälp av medicinen han fick.
 
 
Idag har jag gått "all in" på Pyrets rum. Jag har under flera timmar gått igenom varenda sak i hela rummet för att slänga en del och lägga annat i lådor och ordna så att allt är på rätt plats. Nu behöver vi inte leta igenom hela rummet för att hitta ett spel eller ett pussel. Maken ordnade även en förlängsningssladd så att lampan på hennes skrivbord fungerar och han bytte även lampan i jordgloben. Nu är det verkligen ordning i hennes rum. Barnen har även haft roligt med leksaker som de glömt bort men nu hittat igen.
 
 

 

 
 
 
 

Minioperation

 
Idag har jag legat under kniven. Eller jag kanske ska säga en liten skalpell. Hur som helst var det ingen rolig historia. Jag fick nämligen komma till läkaren i morse och han såg ingen annan utväg än att skära hål i min varblåsa eller vad det nu kan kallas för. Tyvärr är jag så öm att det inte går att nudda hälen och när han skulle sätta bedövningssprutan fick sköterskan hålla i foten så att jag inte skulle rycka och slita i den. När det sedan var dags för att skära skrek jag rakt ut. Fy bubblan vad ont det gjorde. Läkaren gick sedan lös med en spruta fylld med koksaltlösning för att spola ut allt var. Nu har jag fått en ordentlig kompress indränkt i Alsolsprit som ska bytas varje dag och på måndag ska jag tillbaka för att kolla att allt läker som det ska. Förhoppningsvis ska jag snart vara på fötter igen i dubbel bemärkelse.

Lunch på Elfviks Gård

 
Idag bestämde jag och min kompis E oss för att vara sjuka tillsammans. Hon opererades förra veckan och är nu sjukskriven. Själv ska jag ta det lugnt och inte belasta min fot men vi kom på att lunch måste vi i alla fall ha. Hon kom och hämtade mig med sin bil och sedan blev det var sin chèvre chaud till lunch medan regnet öste ner utanför. Efteråt blev det fika framför brasan och vi började känna oss riktigt trötta. Det är ändå skönt att få lite tid att prata i lugn och ro då vi är vana med att barnen alltid röjer runt när vi träffas.
 
 
 
När jag kom hem dunkade det som bara den i hälen och jag gick och lade mig en stund. Den här gången gick det inte heller att ha täcket över foten då det gör så ruskigt ont. Det har inte blivit bättre sedan jag var hos läkaren igår utan snarare sämre. Är det inte bättre i morgon bitti blir det en tur till läkaren igen.

ABC-tavla av Anna Boye

 
När leksaksbutiken Hulteri Bulteri skulle stänga sprang både jag och maken där i omgångar för att köpa julklappar och födelsedagspresenter till barnens kompisar och även till Pyret som fyller år i januari. Någonting som Pyret fått redan nu är en ABC-tavla gjord av Anna Boye. Jag gillar verkligen hennes planscher och jag har använt hennes födelsedagskort tidigare när barnen bjudit in till kalas. Denna köpte jag som en plansch för nästan inga pengar alls (det var 50% på allt hos Hulteri Bulteri) och sedan hade jag redan en passande ram från IKEA hemma. Nu ska den bara hängas upp på väggen.

Hemma från jobbet

Jag förstår inte att jag har råkat ut för så många sjukdomstillstånd på ett och samma år. Efter det att jag fyllt 40 år har min kropp formligen rasat samman. Det började i mars när läkarna insåg att det är njursten som jag lidit av de närmsta 1 1/2 åren. Det blev sjukhusvistelser och sjukskrivningar i februari och mars.
 
I april dansade jag zumba och fick fruktansvärt ont i knäna. Efter ett läkarbesök fick jag reda på att mina knäskålar har förskjutits ut åt sidan och jag måste gå till sjukgymnasten för att träna upp musklerna för att få knäna på plats igen.
 
I augusti började det knäppa i käken och sedan hoppade den ur led. Nu går jag till en bettfysiolog för att få ordning på det hela och förhoppningen är att jag ska kunna gapa och tugga som vanligt om sex till sju månader.
 
 
Nu har jag börjat mitt hälsosammare liv där jag har börjat springa en hel del. I fredags började jag få ont i hälen och nu har jag fått någon form av infektion i den. Barnens nöje på kvällarna har varit att se mig sticka in en nål i hälen för att tömma ut lite var. Det gör så fruktansvärt ont när det bildas mer var och jag inte kan få ut det ordentligt. Hela hälen blir varm och det dunkar i den. I natt hade jag så ont att jag inte kunde ha täcket på foten. Minsta beröring ger en sådan obeskrivlig smärta. I morse gick jag till läkaren och han har nu skrivit ut penicillin. Dessutom får jag inte jobba idag eller i morgon då jag inte får belasta foten. Jag får inte heller punktera hälen då det är risk att det kommer in bakterier. Hur jag ska klara mig från det vet jag inte. Förhoppningsvis ser det bättre ut på fredag och då kan jag gå tillbaka till jobbet igen. Dessvärre kommer jag inte att kunna springa i Barcelona men jag hoppas att det har blivit så pass bra att jag i alla fall kan gå runt hela dagarna utan att ha ont.

Rosa armbandet från Missoni/Lindex

Bild: www.lindex.com
 
När Lindex började sälja kläder från Missoni tyckte jag att det var toppen att 10% av försäljningen skulle gå till bröstcancerforskningen. Jag fick tag på ett antal kläder varav det sista köpte jag faktiskt på nätet idag. Det finns även vissa enstaka plagg som kommer in i butikerna som kunder lämnar tillbaka då det givetvis är öppet köp även på Missonikläderna.
 
Nu har Missoni/Lindex börjat sälja ett armband i rosa läder där 50% av försäljningspriset skänks till forskningen av bröstcancer. Jag köpte mitt idag. Det är det minsta jag kan göra.

RSS 2.0