En tur till stan

Idag har jag och Pyret bokat in en tjejdag i stan. Orsaken är att jag förra helgen fick en påse av min syster med diverse pysselsaker som hon inte längre behöver. Hennes söner är tonåringar och pyssel är inte deras främsta intresse. Jag är själv usel på att pyssla med mina barn men nu har jag verkligen ingen ursäkt längre. I påsen fanns bl.a. saker för att göra egna ljus. Det enda som saknades var ljusgelé. Det var alltså därför vi skulle ge oss in till stan idag för att köpa det på Panduro.
 
 
Jag ville sedan gå på ett mysigt café och fika men det tyckte Pyret att vi kunde göra på en speciell dag istället för idag. När vi väl kom hem till Lidingö igen blev hon minsann fikasugen och då tog vi en tur till Gateau.
 

Lillebror radar upp dem

Det verkar som om Pyret har ärvt det mesta från mig medan Lillebror har fått mest från sin pappa. Han älskar att äta vilket även maken hade som favoritsyssla när han var liten. Maken satt tydligen och högg med en gaffel i matbordet och sa "ill a mat" vilket då betydde vill ha mat. En annan egenhet som har gått i arv är att göra rader och köer att leksaker och bilar. Maken gjorde tydligen långa rader med bilar och Lillebror gör detsamma men med alla leksaker han kan komma över. Idag ingick en svart figur, en ödla, en bil, en kossa och två ankor.
 
 
Apropå bilar kom ett brev från Rikspolisstyrelsen med posten idag. Det var tack och lov adresserat till maken och inte till mig. Jag har för många år sedan haft en alldeles egen "close encounter" med dem men det kan jag berätta mer om en annan gång. Vi kan bara säga att jag nästan höll på att skita på mig. Om vi nu går tillbaka till brevet så innehöll det en stilig bild av min man och vår bil. Han har nämligen kört för fort och fastnat i en övervakningskamera. Typiskt! Han körde 6 km för fort och får böta 2 000kr. Surt sa räven.

Toppenbra sommarskal till mobilen

 
Om det nu någonsin kommer att bli sommar (förhoppningsvis om några veckor då jag har semester) kommer mobilen att följa med överallt. Då snackar vi sand, vatten och smutsiga små barnfingrar. Maken kom igår hem med varsitt fodral som vi ska ha till semestern. Det är vattentätt ner till 5 meter (jag har testat i handfatet) och det går att använda touch skärmen genom skalet. Det går även att ringa och ta emot samtal men det blir betydligt sämre kvalité än att prata utan skal. Nu kommer våra mobiler att hålla sig fina och hela i sommar.
 
Vi kommer givetvis ha användning för skalen annars också. Just nu behöver de skyddas mot regn i tid och otid och till vintern kommer snön som även den skulle kunna förgöra en och annan mobil.

Påfyllning av vardagsglas

 
Idag fick jag nog av våra "josglas" från IKEA. De har blivit ruskigt repiga i diskmaskinen och dessutom har de av någon mystisk anledning minskat från sex glas till fyra. På lunchen sprang jag till optikern för att köpa nya linser och då passerada jag Cervera som hade stora skyltar om 50% rea i skyltfönstret. Givetvis kunde jag inte stå emot utan traskade in för att se om jag kunde göra några fynd. Mitt framför ögonen på mig stod en stor uppsättning med glas från iittala. Precis vad jag behövde och med rabatt dessutom. Det blev åtta tumbler 22 cl i klarglas med de fina ränderna på. Inte en chans att IKEAglasen får vara kvar efter detta. Längtar till att få dricka jos till frukost i morgon.
 
Middagen idag åt vi på balkongen och barnen fick (aja baja, jag vet att det är mitt i veckan) hallonsaft i var sitt nytt glas.

Skor från Oasis

 
Det är ett litet elände att jobba mitt inne i stan speciellt när det är rea precis överallt. Jag får snart nackspärr av att titta i alla skyltfönster när jag går till och från jobbet. Häromdagen tog jag en sväng in på Oasis. Det är inte riktigt min typ av affär men det stod ett par skor i skyltfönstret som jag bara var tvungen att titta närmare på. Jag har nog redan alldeles för många skor men jag letar alltid efter nya varianter i lite annorlunda färg än de jag har hemma. Dessa skor är i cremefärgat skinn med remmar och blixtlås vid hälen. De passar perfekt till mina bleka ben och sticker inte ut för mycket och tar uppmärksamhet från kläderna. De var dessutom på rea med 50% rabatt och de är gudomliga att gå i. Ett superköp och kommer nog att bli sommarens favoriter om sommaren nu behagar komma någon gång.

Barnkläder från REVIVAL

Pyret är helt tokig i tights. Hon vill inte ha någonting som är hårt (vilket hon säger att jeans är) och shorts är inte att tala om. Om hon har kjol utan tights slår hon upp knäna varje dag och därför är det tydligen tights som gäller. Inför sommaren har jag bunkrat upp med ett helt gäng från rean på H&M. När REVIVAL nu sålde ut olika typer av tights för en billig penning slog jag till. Denna gång köpte jag en storlek större så att hon kan ha dem till våren och nästa sommar. Det blev ett par rosa och ett par blå som ser ut som jeans. Sedan köpte jag ett par långa med knappar längst ner och ett par röda som är av caprimodell. Även en kjol slank ner i varukorgen. Nu har jag i alla fall en bra start inför nästa säsong.
 
 
Bilder: www.members.com

Färgglada naglar

 
Idag regnar det igen som så många dagar tidigare. För att liva upp mig lite valde jag att måla naglarna i en lite roligare färg än vad jag brukar ha. Dagen till ära fick de nämligen bli lila. Nagellacket är från min favorit IsaDora och har en extra bred pensel vilket gör att det är otroligt lätt att applicera utan ränder. Färgen som jag har idag heter Lilac Bikini. Det syns inte på bilden men när ljuset faller på naglarna glittrar det lite om färgen.

Födelsedagsfika

Idag har vi haft ett märkligt väder. På förmiddagen var vi i parken och solen strålade från en näst intill klarblå himmel. Några minuter efter att vi senare klivit in genom ytterdörren formligen öppnade sig himlen och regnet stod som spön i backen. Det var tur att vi hann hem i tid annars hade vi garanterat varit dyngsura.
 
 
På eftermiddagen åkte vi iväg till min syster då min systerson och syrrans man fyllde år. På vägen dit var det ibland sol och ibland ösregn. Som sagt ett kontigt väder. Min syster bjöd som vanligt på en massa smaskigt fika. Det var annanaspaj, marängtårta, vaniljpannacotta med lime och jordgubb samt vaniljpannacotta med passionsfruktsgelé. Någonting som vi båda lärde oss idag är att gelatinpulver är betydligt svårare att jobba med än gelatinblad och resultatet blir då inte alltid vad som är tänkt. 
 
Väl hemma igen var det dags att ta itu med en av mina "måsten". Att rensa en sak om dagen. Visst, jag måste erkänna att jag inte alltid håller mig till planen men jag försöker i alla fall. Idag var det tur att rensa ur kylskåpet. Jag slängde en massa burkar och flaskor som hade gjort sitt för länge sedan. Nu går det faktiskt att se alla saker som finns i kylen vilket inte var fallet förut.
 
Det är inte klokt att tre dagars ledighet har gått så fort. I morgon är det jobb igen och denna vecka är det verkligen full rulle. Det är nämligen mindre än halva styrkan på plats då semestrarna har börjat.
 

Härlig midsommar

 
 
 
Vilket underbart väder vi fick i går. För första gången på länge kunde vi sitta ute och äta både lunchen och middagen. I skuggan var det inte fullt så skönt men vi såg till att sitta i solen och senare på kvällen var det bara att klä på sig lite mer kläder. Barnen hoppade i studsmattan och sprang runt på tomten och det märks att de har blivit ett år äldre sedan förra gången. Det blev lugnare för oss föraldrar och vi hann njuta av solen och våra samtal med varandra på ett helt annat sätt än tidigare. Jag fick till och med smörja in mig med solskyddsfaktor för att inte bränna mig men missade tyvärr nacken vilket syns idag.
 
Lunchen bestod av köttbullar, prinskorvar, potatis, sill, gravad lax, kallskuret, västerbottenpaj och lite annat gott. Till middagen blev det libanesiskt kyckling, entrecote, libanesisk potatissallad och en jättegod vanlig sallad med sparris, sockerärtor, bladpersilja, gräslök, coctailtomater och stekt halloumi. När vi väl flyttade in i vardagsrummet var vi så mätta att vi nästan somnade. En riktig toppendag fick vi i alla fall och idag regnar det som vanligt. Det är nog fjärde helgen i rad som det regnar. Inte jättekul med tanke på att det faktiskt ska vara sommar nu.

Jättegoda och nyttiga sesamkakor

 
Min syster lagar verkligen jättegod mat och hon är riktigt duktig på att prova nya saker. Jag har lärt mig mycket av henne och det är alltid kul att få bli inbjuden på middag. När vi var uppe i Jämtland tillsammans i påskas gjorde hon ett lite nyttigare snacks gjord på sesamfrön. Det är fantastiskt gott och det känns betydligt bättre att knapra på en sesamkaka än att stoppa i sig någonting onyttigt.
 
Receptet är taget från Laga Lätt nr.5 2011
 
Ca 20 sesamkakor

3 dl oskalade sesamfrön (t ex Saltå Kvarn) Det går givetvis också bra med skalade
2 dl kokosflingor
1 dl flytande honung
1 krm salt
 
1, Blanda alla ingredienser i en stekpanna. Stek på medelvärme under omrörning tills kokosen och sesamfröna rostats och honungen karamelliserats. Det är viktigt att honungen karamelliseras ordentligt, annars blir kakorna sega istället för knapriga. Rör runt ca 8-10 min. Se till att det inte bränns.
 
2, Häll upp blandningen på bakplåtspapper och lägg ytterligare ett bakplåtspapper över. Tryck ut massan och kavla till ca 1/2 cm tjocklek.
 
3, Låt svalna och stelna. Bryt sönder i kakor och förvara i en lutfttät burk.
 
 
 

Fin förvaring från KG design

förvaringsburkar från KG design

Jag har länge letat förvaring till mina smycken att ha på sängbordet. Några fina varianter har jag bloggat om tidigare men jag vet allt för väl att små fingrar kommer att peta på allt nytt och risken är att de fina "burkarna" går sönder. Nu såg jag att KG design har skapat fina förvaringar i okrossbart silikonmaterial. Det skulle verkligen vara någonting för mig. Dessutom är de både fina och prisvärda. Det finns en affär här på Lidingö som har varianten som heter spira och jag måste nog ta och gå förbi någon dag för att klämma och känna lite på dem. Kanske får en eller två även följa med mig hem.

förvaringsburkar från KG design
Bilder: www.kgdesign.se

Var är sommaren?

Liljekonvaljer

Jag blir snart tokig på bristen av sommar i detta land. Juni är snart slut och det är inte ens i närheten av att vara sommar. Innan vi vet ordet av är det snart höst igen. Usch! Jag har alltid sagt att jag är född i fel land (i alla fall när det gäller vädret). Om det vore ordentlig sommar från första juni till sista augusti skulle det väl gå an men detta är helt enkelt hopplöst.

I morgon ska Pyret fira en tidig midsommar på dagis och alla barn ska ta med sig blommor för att klä midsommarstången med. Trist då att det hela dagen har varit prat om regn i morgon. Nu har jag dock tittat på smhi igen och nu ser det ut som om det ska regna i natt men vara uppehåll från i morgon bitti.

Lillebror får inte vara med på firandet på dagis då han nu har feber. Det är verkligen synd om honom. I en och en halv vecka har han varit hemma från dagis p.g.a ögoninflammation. I helgen var han frisk och for runt som bara den på kalaset i söndags och i morse vaknade han med 38,5 graders feber. Det blir till att vabba dennan vecka också. Vi får hoppas att han blir pigg till midsommarafton.

Barnkalas

Lillebrors 2-år dag

Idag var det dags för Lillebrors 2-års kalas. Jag tror nog inte att han förstod så mycket av det och han såg riktigt förlägen ut när alla stod upp och sjöng "Ja må han leva". Alla paket som han fick tyckte han däremot var desto roligare. Temat för presenterna var helt klart från filmen Cars och nu har han både badlakan, sängkläder, pussel, duplo och bilar med det temat.

Cars tårta



Jag gjorde två olika tårtor till idag. En carstårta med jordgubbsmousse och mjölkchokladfluff. Den andra blev en godistårta med blåbärsmousse och vit chokladmousse. Lillebror sken som en sol när han såg carstårtan. Tyvärr kan jag inte säga att det var en av mina bästa skapelser men det blev en hasttårta och med tanke på det blev den helt ok.

Godistårta

När alla gäster gått hem köpte vi hem sallad och satte oss på balkongen i solen och smaskade. Lillebror somnade sedan som en stock och nu är det snart Pyrets tur att krypa ner i sängen.

Mix & Serve från Schweppes

Schweppes mix & serve

Igår hade vi familjen S här på middag och lite settlers spel. Kvällen till ära hade jag köpt några mix & serve då de hade smakrabatt i affären. Det är tre olika 25cl flaskor som blandas med alkohol och vips har du fått en drink. Vi provade smakerna Strawberry Daiquiri och Cosmo. Den med mojito får vi ta en annan dag. Jag tyckte att de var ok men inte mer än så. Maken och E tyckte att de var mer än ok. Börjar fundera på om det var allt för länge sedan jag var på krogen och därför inte kommer ihåg hur de egentligen ska smaka. Det blir i alla fall inte enklare än så här att göra en drink.

Mousser till tårtfyllning

Blåbärsmousse, jordgubbsmousse och vit chokladmousse

Jag har alltid gjort mina egna fyllningar till tårtorna jag gör och det har oftast blivit mousser av olika slag. Det blir aningen tidskrävande ibland då det ska smältas, blötsläggas gelatinblad och allt annat som ska till. Till kalaset i morgon är jag ruskigt ostrukturerad. Jag kan inte minnas när jag bara släppte allt på detta sätt sist. I onsdags var jag i alla fall ute i Täby hos Cake Design för att köpa sockerpasta då jag missat att köpa på nätet och inte skulle hinna få det i tid. Där såg jag att de hade pulver för olika mousser. Jag började prata med ägaren om det och jag tyckte att det aldrig skulle kunna smaka bra. Han berättade att dessa "pulver" är precis vad konditorierna använder. I fruktmousserna finns det till och med bitar av torkad frukt.

Då jag denna gång verkligen har ont om tid köpte jag på mig några mousser för att se hur de fungerade. Det blev en blåbärsmousse, jordgubbsmousse och en vit chokladmousse. Det tar sedan bara några minuter hemma för att fixa till dem och jag måste säg att jag är grymt imponerad av smaken. De är inte söta utan mer syrliga vilket jag verkligen gillar. Tyvärr var smaken på den vita chokladmoussen ingenting för mig. Jag gjorde sedan en egen mjölkchokladfluff och nu är tårtorna fyllda. Senare ikväll ska jag spackla dem med min goda smörkräm.

Lillebror 2 år

Chocholate chip cookies och hallongrottor

Idag fyller vår lille kille 2 år. Tiden går så vansinnigt fort och nu har jag inte någon liten bebis här hemma längre. Han kommer alltid att vara min lilla kille men nu börjar han faktiskt bli stor. Orden formligen rinner ur honom och han är väldigt bestämd med vad han gillar och inte.

I morse kom jag, maken och Pyret in till honom och sjöng "Ja må han leva". Födelsedagspaketet slet han upp men blev aningen besviken när det låg en mini kånken där i. Han och Pyret slåss alltid om hennes när det är matsäck på dagis en dag i veckan och nu har han alltså fått en egen. Destå gladare blev han när han senare på dagen fick ett sängklädesset med Cars på av mormor och morfar. Jag fick bädda sängen med det och han tycker nog att det är toppen att ligga och sova tillsammans med blixten mcqueen. På bilden ser ni den chokladbakelse som jag köpte från Gateau för att fira efter middagen. Pyret lyckades äta upp både sin egen och halva min.

Senare på kvällen åkte maken iväg till en kompis för att titta på fotbollsmatchen och jag har bakat inför kalaset på söndag. Idag gjorde jag chocolate chip cookies och hallongrottor. I morgon ska jag börja med tårtorna och göra en omgång hallongrottor till. Under tiden har det känts som om jag står och hoppar i köket och det beror på att det är Summerburst på Stadion ikväll. Herregud vad basen känns här hemma. Efter klockan 00.00 har de dock slutat men vad jag förstår är det samma visa i morgon igen.

Nu är det dags att gå och lägga sig för jag är riktigt trött. Sov så gott.

En son med bling, bling

Lillebror och bling, bling
Foto: Privat

Jag har börjat inse att jag har en son som älskar bling, bling. När han får chansen tar han på sig syrrans röda glitterskor och går omkring med dem här hemma. Det är inte heller ovanligt att han tar på sig diadem, tiaror och glittervingar. Innan han gick och lade sig idag gjorde han en räd i ett av hennes smyckesskrin. Hur många armband kan man egentligen ha på en arm? Ganska många om Lillebror får bestämma. Egna ringar fixar han genom att trä på Pyrets hårsnoddar på fingrarna. Pyret brukar mest sucka och sedan låta honom hålla på bäst han vill.

Pyret är lite rolig hon också. Igår satt hon och berättade en saga vilket hon gör varje kväll. Den här gången handlade den om rödluvan och vargen. Mitt i historien berättade hon att vargen såg rödluvan och utbrast -Oj, vilken liten läckerbit. Ursäkta! Det känns inte speciellt normalt att det ska komma ut ur en fyraårings mun. Jag börjar undra var hon har lärt sig det.

Här hemma är det i övrigt operation rensning som fortfarande pågår. Maken är måttligt road över detta men spelar med och försöker faktistk att kasta en och annan sak.

Lila barnstolar

Lila barnstolar
Foto: Privat

Nu är Pyrets begagnade barnstolar ommålade från vitt till lila. Jag har haft dåligt samvete för dessa stolar under en lång tid. Hon har ett antal gånger frågat mig när jag ska måla om dem och nu har jag äntligen tagit mig i kragen och slipat dem samt målat. Pyret är verkligen överlycklig över de "nya" stolarna och nu är ytterligare en sak avbockad från min "att göra lista".

Lillebror har fortfarande en kraftig ögoninfektion och jag är hemma med honom idag. Det börjar bli aningen trist då detta har hållit på i över en vecka. Doktorn kom hem till oss igår och nu har han fått ögondroppar som förhoppningsvis ska hjälpa. Vi kommer att ha bankalas här hemma i helgen och då måste han bara ha blivit bra. Det är ju Lillebror som fyller 2 år.

Grand Hotel Central i Barcelona är bokat!

Ibland går saker fort att ordna. Som när jag för några veckor sedan satt hemma i soffan hos B och pratade med några kompisar. Två av dem skulle då åka till London och jag berättade för en av dem om att jag ville åka tillbaka innan den 1 sept för att se Fantomen på operan. Hux flux hade vi bestämt att jag skulle följa med (sorry E att du inte hade möjlighet att säga emot).

När vi sedan inte fick några bra biljetter innan Peter Jöback slutade som fantomen fick vi börja leta efter ett annat resmål. Nu blev siktet inställt på Barcelona då två av oss tre aldrig har varit där. När vi sedan var på tjejmiddag på East förra veckan ville en till tjej hänga med och nu är vi fyra som åker. Idag har vi dessutom bokat hotellet. Det blir Grand Hotel Central i centrala Barcelona. Hur bra är inte det?! Hotellet verkar riktigt lyxigt. Titta på bilderna nedan så förstår ni vad jag menar. Vi fick en riktigt bra deal via Members och betalar inte ens 3000 kr för tre nätter. Inte illa. Det enda tråkiga är att vi inte åker förrän i oktober men det är kul att ha någonting att se fram emot när semestrarna är slut i sommar.

Hotel Grand Central i Barcelona

Hotel Grand Central i Barcelona

Hotel Grand Central i Barcelona

Hotel Grand Central i Barcelona

Hotel Grand Central i Barcelona
Bilder: www.members.com

Lättlagat och nyttigt matbröd

Nyttigt och lättlagat matbröd
Foto: Privat

När vi hälsade på mina föräldrar i påskas bjöd mamma på ett jättegott matbröd till frukost. Lillebror blev som galen i det och smaskade i sig flera skivor varje morgon. Det har även blivit en av mina favoriter och jag är riktigt nöjd över att ha ett nyttigt bröd som inte innehåller nötter (är allergisk). Dessutom blir det saftigt då det är både russin och aprikoser i. Det går ju givetvis att byta ut frukten mot andra varianter så som torkade tranbär eller torkade blåbär. Här ska ni få ta del av receptet så att ni också kan få smaskiga mackor till frukost.

Recept till 1 st bröd, ca 25 skivor

6 dl rågsikt
2 dl havrekli
1 tsk salt
1 tsk brödkrydda
2 tsk bikarbonat
1 dl russin
1 dl grovt hackade torkade aprikoser (ca 100 g)
0,5 dl mörk sirap
5 dl filmjölk

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj en avlång bakform med smör.

3. Blanda alla torra ingredienser och frukten i en bunke.

4. Rör ner sirap och filmjölk men en elvisp eller matberedare (blanda väl).

5. Häll/klicka den kladdiga smeten i formen, skaka formen så att smeten fördelar sig jämnt.

6. Grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 1 timme.

7. Stjälp upp brödet och vira om en bakduk och låt det svalna.

8. Skär brödet i tunna skivor och njut. Det går alldeles utmärkt att frysa brödet.

Muffinsbak

Muffinsbak
Foton: Privata

Idag har Pyret haft fullt upp. Hon ville absolut åka och bada i simhallen och maken tog med henne dit efter frukosten medan Lillebror sov och jag målade klart hennes stolar. På eftermiddagen blev hon inbjuden till en dagiskompis för att baka muffins och dit kom även en före detta dagiskompis som hon inte träffat på länge. Först blev den en massa bus och lek och sedan åkte muffinsreceptet fram. Barnen lade i både blåbär och choklad i smeten och de klara muffinsen blev riktigt goda. Tjejena var verkligen supersöta där de stod bland bunkar och ingredienser med sina små förkläden på.

Spa fotvård på Luxury Fingers and Toes

Fotvård på Luxury Fingers and Toes

På förmiddagen idag mötte jag upp min syster inne i stan för att under en timme njuta av att få fotvård hos Luxury Fingers and Toes. Jag har tidigare bara gjort detta i USA men det börjar bli vanligare även här hemma. Vi fick sitta i varsin massagefåtölj samtidigt som fötterna mjukades upp i ett varmt massagekar. Sedan började dem fila och putsa fötterna för att sedan övergå till att fixa nagelbanden och naglarna. Därefter peelades huden och smörjdes in med en fotkräm. Slutligen målades naglarna med en valfri färg från O.P.I. Nu är mina fötter redo för sommaren om den nu någon gång behagar komma. Ruskigt billigt blev det också då jag köpt kuponger för detta genom Let´s deal.

Fotvård på Luxury Fingers and Toes
Foton: Privata

Syster bjöd sedan på lunch på Lebanon Meza Lounge och efter det var jag riktigt trött och dåsig. Men det är ingen rast och ro inte för när jag kom hem fick jag ta tag i Pyrets stolar som behövde målas. Jag visar resultatet någon annan dag men fina blir dem kan jag lova.

Tack syster för en härlig dag.

Bröllopsdag



Röd klocka från Gant
Foto: Privat

Idag är det sju år sedan jag och maken gifte oss i en liten by i Österrike. Det är inte klokt att tider går så fort. Visst, jag kan inte säga att det känns som igår men det att det var så länge sedan kan jag inte riktigt förstå. Ibland är det lätt att titta på gamla foton och tycka att man inte såg klok ut i kläderna eller håret eller att någonting annat verkligen känns omodernt. Jag måste säga att trots att det gått sju år skulle jag inte vilja ändra vårt bröllop på något sätt. Inte håret, inte klänningen, inte mannen, inte stället som vi valde för vigseln eller någonting annat. Jag skulle göra om allt på samma sätt igen. Det härliga var att våra vänner och familjen var nere med oss i alperna i flera dagar och alla gäster hade tid att lära känna varandra. På dagarna pratade alla ihop sig om vad de ville göra och det blev olika konstilationer varje dag. Några åkte till Italien, vandrade i bergen eller hittade på något annat roligt. Det var helt klart ett minne för livet för alla inblandade. I september har vi planer på att åka tillbaka (vi har varit tillbaka några gånger under dessa sju år) och tar då med oss mina föräldrar och min svärmor.

Jag som är katastrofdålig på att komma ihåg bemärkelsedagar grattade faktiskt maken på bröllopsdagen i morse. Dagen till ära hade jag även köpt en liten present. Maken tyckte att det var lite pinsamt att han inte köpt någonting till mig men det brukar vi aldrig göra på bröllopsdagar. Däremot har jag missat flera andra vikiga dagar och då var det inte mer än rätt att det var min tur att ge en present. Det blev en röd och riktigt snygg klocka från Gant som kommer att passa perfekt i sommar.

Ommålning av stolar

Ommålning av stolar
Foto: Privat

Jag har lovat Pyret i snart två år att jag ska slipa och måla om hennes begagnade stolar som hon har i sitt rum. Senast lovade jag att det skulle vara klart innan sommaren och därför är det hög tid att sätta fart. Nu har jag i alla fall slipat båda stolarna och i helgen kommer jag att få lite tid över och då kommer även penseln att åka fram. Det är inte så överraskande att de kommer att målas lila.

Tjejmiddag på East

Middag på East
Foto: Privat

Igår kväll åkte jag in till stan med Hemma på ön för att möta upp några tjejer och äta middag på East. Det var väldigt länge sedan jag var där men jag kommer ihåg en fantastisk lax som jag åt förra gången. Den här gången fick vi sitta ute med infravärmen precis inpå oss och det var riktigt varmt och gosigt. Jag började med ett glas rosé och det kändes riktigt somrigt. Till middag åt jag en supergod pankopanerad kycklingfilé med friterade risnudlar och lemon chili sås. Det var hur gott som helst och såsen var suverän. Inget fel på uppläggningen heller som ni kan se.

Det bestämdes även ikväll att fyra av oss tjejer ska åka till Barcelona i oktober. Det kommer att bli hur kul som helst. Jag behöver väl inte säga att det kommer att bli mycket shopping......

Ögoninfektion

Pyret med en insekt
Foto: Privat

Idag är jag hemma med Lillebror som fått en ögoninfektion. Det var bara en tidsfråga innan han eller Pyret skulle få det med tanke på att ett antal barn på dagis var borta i måndags p.g.a just detta. Förutom gegget i ögat är han pigg som bara den och det har varit fullt ös på förmiddagen. Det är roligare att vara hemma med honom nu när han har blivit större och det går att göra saker tillsammans.

Efter det att vi lämnat Pyret på dagis i morse tog vi oss ut på en liten cykeltur. Eller rättare sagt, Lillebror cyklade och jag gick bredvid. Sedan blev det Legobygge och tågbanebygge. Innan lunch gick vi ut på en promenad och Lillebror tyckte nog att det var en höjdare. När vi gick genom skogen fick en fågel för sig att han/hon var bajsnödig och lättade på trycket just när vi kom gående. Jag kan lätt säga att fågeln var aningen risig i magen. Både vagnen och skötväskan blev duschade och Lillebror tyckte att det var mäkta intressant när jag försökte få bort allt med våtservetter. Lite längre in på vår promenad fick vi se flera polisbilar som stannade bilister på Lidingöbron och då började Lillebror låta tut, tut, tut, tut. Vi fick även se en traktor, lastbilar och bussar vilket fick Lillebror att skrika av glädje. När vi kom hem bakade vi ett supergott och nyttigt matbröd följt av lunch och nu ligger han och snusar i sin nya säng. En riktigt härlig dag än så länge. Ikväll ska jag avsluta med en tjejmiddag på EAST.

Lillebrors nya säng

Lillebrors mellansäng
Foto: Privat

Nu fyller Lillebror snart 2 år och vi har insett att han börjar bli för stor för sin spjälsäng. Idag hade vi familjen K över på lunch och de tog med sig sonens gamla säng. Det är en form av "mellansäng". Den är inte liten och inte heller stor. Det är precis vad Lillebror behöver. Dessutom har finns den obligatoriska "inte trilla ur sängen plankan" med och att han ska trilla ur är min störta oro. Lillebror röjer nämligen runt som en galning i sängen när han sover. Förhoppningsvis blir det lite bättre nu när sängen är större. Att sängen är trären är däremot inte riktigt min grej. När maken och barnen åker iväg på semester en vecka själva i juli ska jag passa på att måla om den. Troligtvis blir den vit.

När vi satt ihop sängen idag blev han överlycklig, klättrade upp i den och började hoppa. Sedan for han upp och ner ur den ett antal gånger. När det väl var dags att sova tippade jag på att han skulle springa upp ett antal gånger och att vi skulle behöva gå tillbaka med honom igen. Det var nämligen vad Pyret gjorde när hon fick en stor säng. Första kvällen var hon uppe säkert femton gånger. Däremot har Lillebror alltid haft enkelt för att somna vilket inte hon har. Maken lade honom i sängen och sedan hörde vi inte ett knyst. Jag tittade till honom efter ett tag och då sov han. Vilken duktig kille!

Storstädning

Ljuslyktor från DAY Birger et Mikkelsen
Foto: Privat

Idag har vi haft avslutningspicknick på dagis. Tyvärr var vädret som vanligt (inte så bra) och därför fick vi äta maten i matsalen istället för ute på gården. Barnen sjöng sånger och de barn som ska börja skolan efter sommaren fick rosor av fröknarna.

När vi kom hem satte maken och jag igång att storstäda. Jag tror inte att köket har varit så fint på säkert ett halvår. Normalt brukar både en gigantisk godisskål och diverse papper ligga på skänken i köket och nu tog jag helt sonika godisskålen och hällde ut innehållet i soppåsen. Det är ändå inte någon som äter av godiset. Orsaken till vår hysteri idag är att vi kommer att träffa familjen K på onsdag. Om vädret är fint ska vi äta lunch ute men om det regnar blir det lunch hemma hos oss. Jag tänker inte släppa in någon när det ser ut som det gör och därför är det full fart frammåt som gäller. I morgon är det dags för Pyets rum, vardagsrummet och vårt sovrum. Maken kan skatta sig lycklig över att han ska på firmafest istället för att springa runt med golvmoppen.

Idag kom även maken hem med min morsdagspresent. Jag fick ett fodral i brunt läder från Scotch and Soda till min iPhone på mors dag men jag känner inte att jag är i behov att ett och därför bytte han ut det mot två ljuslyktor från DAY Birger et Mikkelsen. De är verkligen jättefina och lyser så mysigt mot väggen och underlaget när de är tända.

Cool dalahäst

Dalahäst målning i olja av URBN QB
Bild: www.dalani.se

Jag tycker om tavlor med mycket färg och jag har nu hittat en fin med ett motiv av en dalahäst. Det är en oljemålning som även är uppbyggd av återvunnet material som tapet, plast och textil. Tavlan är 1 x 1 meter och skulle vara häftig att ha någonstans här hemma. Just nu går den att köpa för halva priset på Dalani Home and Living och tillverkare är URBN QB.

Barnens Dag

img_5116 (MMS)

Idag trotsade vi vädrets makter och tog oss ner till centrum för att fira Barnens Dag. Vi åkte Skansentåget och Lillebror smaskade popcorn.      Barnen fick ansiktsmålningar och fiskade fiskdamm. En kall men rolig start på dagen. Nu är vi hos familjen S och det nalkas middag och vitt vin. Senare blir det givetvis Settlers. Hoppas att ni alla får en bra lördagskväll trots vädret.


Fredagsmys

Jelly Beans
Foto: Privat

Äntligen helg!
Jag har varit så trött hela veckan och verkligen längtat till helgen. Vädret är långt ifrån bra men vi får göra det bästa av det. I morgon ska vi vara ute hela förmiddagen då det är Barnens Dag i Lidingö Centrum och det ska åkas Skansentåg, trollas, ätas popcorn och fiskas fiskdamm. Varma kläder och paraply är det som gäller.

Ikväll ska vi göra klart överdelen av förvaringshyllorna och även sätta in hyllplanen. Snart kan jag börja stoppa in alla saker. Det ska bli så skönt. Äntligen ordning och reda. Ska bara övertala maken att slänga lite när vi ändå håller på.

Efter det ska vi titta på en video och äta smask som vi köpt på Mariannes Saluhall. Det blir parmesansalami, vildsvinssalami och manchego. Det kanske även blir en liten favorit nämligen Jelly Beans. De är riktigt smaskiga. Jag gillar de olika smakerna och att det tar lång tid att äta dem då jag inte vill blanda smakerna med varandra. En i taget är det som gäller med andra ord.


RSS 2.0