Glad Påsk!

Jag passar på att säga glad påsk i förskott. Nu kommer det vara tyst här på bloggen i några dagar då jag bara ska njuta av våren och fira påsk med nära och kära. Jag lovade tidigare att jag skulle visa några bilder på de fina tårtorna som vår kompis E gjorde till hennes dotters födelsedagskalas. De är så himlans fina. Den ena är en Hello Kitty tårta och den andra är en godistårta. Önskar att jag själv kunde vara lika duktig. Det kanske är dags att börja träna. Det är nästan ett år till dess Pyret fyller år och då har jag massor av tid att träna på.

Jättefin Hello Kitty tårta

Godistårta

Foton: Privata

Påsken är på gång

Äntligen börjar det kännas som om det är lite vår på gång. Inte så att solen skiner och fåglarna kvittrar (det regnar idag) men snön börjar smälta och gräsmattorna börjar synas. Pyret längtar efter påsken mer än vi andra då hon har förstått att det kan komma påskägg innehållande godis. När vi frågar henne vad hon vill ha att äta säger hon glass, godis och klubbor. Vad hon har fått klubbor ifrån har jag ingen aning om då hon aldrig har ätit en klubba och inte speciellt mycket godis heller.

Igår var det full fart här hemma då vi hade lunch för en släkting till min man som bor i USA och hennes två barn. Det var fem år sedan vi var och hälsade på dem och sedan dess har vi inte sett varandra. Det var jättekul att träffa dem och tjejerna har nu blivit tonåringar. Flickorna är otroligt målmedvetna och en av dem jobbar 35 timmar i veckan samtidigt som hon pluggar. Inte illa. Vi pratade mycket om vad som händer i USA för tillfället och de berättade att runt 50 miljoner människor kommer att få lämna sina hem då de inte kan betala räntorna på lånen.

På kvällen hade vi middag för ett kompispar som dessvärre kommer att flytta utomlands innan sommaren. Mycket trist tycker vi men samtidigt är det roligt för deras del. Det blir till att åka och hälsa på när bebisen blivit lite större. Av dem fick vi ett stort genomskinligt påskägg och det var det första Pyret lade märke till när hon vaknade i morse. Hon höll upp två fingrar i luften och talade stolt om att det fanns två klubbor i ägget.

Nu ska vi ut i regnet och ta en liten promenad till lekparken.

Påskägg

Foto: Privat

Födelsedagspresent och doppresent

I helgen var vi på barnkalas. Jag tycker alltid att det är svårt och veta vad jag ska köpa. Framförallt tycker jag att doppresenter är svårt. Till kalaset i helgen köpte jag ett tryck från Isa Form och en likadan men med ett annat namn blev det även till dopet som vi var på för några veckor sedan. Isa Form har så många fina tryck och det går att välja på flera fina färger. Tyvärr hade vi inte med oss kameran till kalaset för jag ville ta kort på de fina tårtorna som födelsedagsbarnets mamma hade gjort. Däremot tog maken några bilder med sin mobil och jag ska försöka lägga upp bilderna här på bloggen. Hennes Hello Kitty tårta var helt fantastiskt fin.

Barntryck i rosa från IsaForm

Foto: Privat

Surdegsbaguetter

Jag håller på att bli riktigt bortskämd när det gäller att alltid ha nybakat bröd hemma. Det började med att maken fick en bok om att baka surdeg i julklapp. Nu står alla möjliga glasburkar med innehåll på tillväxt i kylskåpet och det ena brödet som bakas är godare än det andra. Min favorit just nu är makens surdegsbaguetter. Jag och Pyret glupskar i oss som bara den. Det är riktigt smaskigt och dessutom tycker jag om att veta vad som finns i brödet. Om vi inte äter upp allt på en gång är det bara att stoppa i frysen och det är nästan lika gott som nybakat när det har hunnit tina.

Makens surdegsbaguetter

Makens surdegsbaguetter

Makens surdegsbaguetter

Foton: Privata

Kryddor

Jag har tidigare skrivit om Krusmyntagården som ligger på Gotland. De säljer en massa kryddor och har en krydd- och blomträdgård, butik och en liten restaurang (man får sitta ute och äta) som ligger nere vid havet. Det är ett måste besök när jag är på ön. Jag brukar dessutom beställa en massa bra kryddblandningar från dem via nätet. För alla som betalar med kort blir leveransen fraktfri vilket jag tycker är kanon. Min favoritblandning har varit Dipmix med örter & vitlök som jag brukar blanda med creme fraiche eller gräddfil för att få en kall sås till olika maträtter. Förra veckan försökte jag beställa en ny omgång på deras hemsida men kryddan fanns inte. Jag skickade då ett mail till Krusmyntagården och fick svar att de har slutat sälja den. Däremot ville de ha min adress så att de kunde skicka några andra smakprov. Det kallar jag för service. På kryddorna jag fick stod det En gåva till dej från oss.

Krusmyntagården på Gotland

Foto: Privat

Expedit hylla från IKEA

Vi har just börjat inse att vi har massor med saker men alldeles för lite utrymme. Nu när det kommer att komma en liten bebis till i familjen blir det inte direkt mindre saker som ska få plats någon stans. Pyret kommer att få flytta och få ett nytt rum i vårt nuvarande gästrum. Vi kommer inte att börja flytta saker förrän vi får ordning på vardagsrummet för dit måste sakerna flytta från gästrummet. Vilket meck. Nu har jag i alla fall tröttnat på att alla Pyrets leksaker ligger på golvet eller i backar och det är hopplöst att hitta någonting. Senaste inköpet har därför blivit en Expedit hylla från IKEA. Den kan användas liggande eller stående och det får plats massor med saker i den. Det finns olika typer av låder som går att ställa in i den men de rosa tyglådorna som vi vill ha var slut så jag fick ställa in sakerna i hyllorna så länge. Jag tycker inte riktigt om när det ser så stökigt ut men det blir bättre när vi får tag på lådor.

Expedit hylla från IKEA

Foto: Privat

Converse

Nu känns det som om jag äntligen börjar få lite vårkänslor. Solen skiner utanför mina fönster och trots att det var nästan -10 grader i morse så är det nu nollgradigt. Med lite tur kan solen töa lite av all den snö som vi har. Jag har börjat titta på lite vårkläder till Pyret och lyckades köpa ett par jättesnygga Converse skor till henne inför våren. Givetvis (reamonster som jag är) var det halva priset men de är i storlek 22. Hon har väldigt små fötter för att vara 2 år men jag tror nog att 22 kommer att bli toppen i sommar. Annars får vi hoppas att bebis nr. 2 kan ha dem när det väl är dags för det. Nu när jag även har en massa tid hemma har jag börjat shoppa mammaklädertradera inför våren som en liten galning. Men vad gör väl det när jag betalar 30 kr för ett par kanonfina vita linnebyxor. Känns skönt att mammagarderoben börjar utöka sig. Förra gången jag var höggravid var mitt i smällkalla vintern och det var så tråkigt med varma byxor och koftor. Nu kommer jag kunna ha tunna fina tunikor och tunna byxor och kjolar innan det är dags för bebben att se dagens ljus.

Härliga Converse till Pyret

Foto: Privat

Vilken tårta

Vi var på dop i helgen och fick äta en fantastisk tårta. Jag bara måste visa hur dekorationerna såg ut. Det var knappt så att jag ville sätta kniven i tårtan för den är så fin. Vilket konstverk.

Fantastiskt dekorerad doptårta

Foto: Privat


Krya på mig blommor

Min härliga svärmor har kommit förbi med ett fång med rosa tulpaner. De är verkligen hur fina som helst. Det är en "krya på mig bukett". Tack så mycket svärmor! Nu har jag någonting fint att titta på på dagarna.

Rosa tulpaner

Foto: Privat


RSS 2.0