Tips om vårrensning på Cosas

Vårrensning på Cosas
Jag måste passa på att tipsa om att Cosas har vårrensning där det bland annat går att köpa dessa fina stolsöverdrag. Om man handlar för 500 kr eller mer får man dessutom utan extra kostnad Maison Belles Kitchen Grapefrukt/Bergamott. Inte illa. Erbjudandet gäller fram till 15 maj.

Maison Belle

Foton: cosas.se

Plankstek

För cirka 15 år sedan var det fest hemma när vi åt plankstek på helgerna. Min pappa stod för lagandet av plankstekarna och jag kommer ihåg att jag tyckte potatismosen blev så god när den blev lite brun på topparna. Nu känns det inte som om plankstek är speciellt poppis längre. Frågan är om jag skulle tycka att det är lika gott idag som det var en gång i tiden? Inför middagen hos svärmor i lördags frågade hon vad vi skulle vilja ha för mat. Min man slog till med plankstek och det var precis det vi fick. Dessutom kan jag säga att det är minst lika gott idag.

Supersmarrig plankstek

Till dessert fick vi Gino som serverades i supersöta potionsformar från Arabia. De är från 70-talet och jag tycker att de är jättesnygga. Det finns desstom små lock som passar till. Hur söta som helst.

Gino

Foton: Privata

Vaccumpåsar

Jag är nog lite udda men varje vår blir jag alldeles "plocka undan och slänga" galen. Tyvärr är min man inte lika entusiastisk som jag och svarar lite undvikande när jag berättar att nu är det minsann dags att gå igenom alla prylar och slänga eller skänka bort en massa. Därför gick jag idag till John Wall för att köpa några vaccumpåsar. Jag har inte använt mig av dessa tidigare men det verkar vara ett otroligt smart sätt att spara utrymme på. I den största påsen lade vi två täcken (varav ett duntäcke) och fyra kuddar. Hela familjen inklusive Pyret tittade fascinerat på när all luft tömdes och det nästan inte blev någonting kvar av påsens innehåll. Helt fantastiskt. Nu ska jag ta och inhandla lite fler påsar och packa som bara den.

Garderob från Acme
Garderob från AcmeGarderob från Acme

Foton: Privat

Äntligen!

Nu är den nya garderoben på plats. HURRRRRRRRA! Vi har haft våra kläder i resväskor sedan den 23 januari och det är inte kul. Nu har jag börjat gå igenom allt för att bara stoppa in det i garderoben som jag faktiskt kan använda. Jag har ett par fantastiska jeans från Lee som är helt omöjliga att komma i sedan Pyret föddes och det var med en liten inre protest som jag insåg att de inte kommer att få komma in i garderoben. Det som inte platsar ska jag sälja på tradera eller skänka till Myrorna. Det är sjukligt svårt för mig att skiljas från mina kläder och för några år sedan fick två kompisar till mig (med lite olika klädsmak) gå igenom min garderob. Det blev en hög med släng, en med spara och en med kanske. Det var det bästa jag har gjort på länge och Myrorna blev glada över alla kläder de fick.

Den nya garderoben är vit med halvblanka dörrar med några infrästa spår i varje dörr. Så himlans snyggt. Snart blir det till att pimpa sovrummet med en ny fondvägg och lite andra roliga saker.

Garderob från AcmeGarderob från Acme
Garderob från Acme

Foton: Privat

Hurra Hurra Hurra Hurra

Idag fyller min älskade man år. Jag och Pyret gick upp tidigt och tog barnvagnen till Gateau för att köpa en massa smask när de öppnade klockan 08.00. Jag köpte baguetter där ena fyllningen var brie och salami och den andra var fylld med kalkon, ruccola och caesardressing. SMASK. Sedan fick det även bli en liten bit princesstårta. Väl hemma lät jag maken sova till 09.30 och sedan tände jag ljuset på tårtbiten och jag och Pyret klev in genom sovrumsdörren och sjöng Ja må han leva. Det första min man säger när han slår upp ögonen är Jag fyller inte år förrän i morgon. Som ni förstår var det igår allt detta inträffade men han fyller år idag. Jaha, nu är jag officiellt världens sämsta födelsedagsfirare. Det har hänt förut att jag glömt kompisars födelsedagar (senast denna vecka) och jag har även glömt både min mamma och pappas födelsedagar. Usch vad pinsam jag kan vara.

Baguette från Gateau Baguette från Gateau

Baguette från Gateau

Foton: Privata

Snyggaste grillen

Enda gången som jag får lite panik över att vi bor i en lägenhet är när det börjar bli vår och jag tänker på alla mysiga utemiddagar som vi skulle kunna ha om vi hade en altan. Då vi bara har en lite balkong är det tyvärr förbjudet att grilla. Vi har visserligen en elgrill men det är verkligen inte samma sak och smaken blir inte densamma. Om jag nu får drömma mig bort och låtsas att jag har en altan skulle kolgrillen från Röshults blir min favvis till sommaren. Jissus vad mycket god mat som skulle kunna tillagas på denna skönhet.

Urläcker kolgrill från Röhults i stram och snygg design
Foto: roshults.se

Pyrets brännskada

Det är inte roligt när små barn gör illa sig för det går ju inte att förklara vad som händer. Det enda de vet är att det gör ont och de är helt otröstliga och bara gråter. Nu har Pyret gjort sig illa och det skär i hjärtat på mamma och pappa när hon har ont. Jag måste dock säga att hon har varit jätteduktig och grät bara när det hände. På väg till sjukhuset somnade hon i bilen och sedan har hon suttit still och tittat på när vi bytt bandage två gånger om dagen och smörjt in handen med salvor. Vad har hon då gjort? Jo hon har bränt sin lilla hand på vedspisen. Inte roligt. Hon har små blåsor på fingertopparna och på handflatan där blåsorna har spruckit är det är nu alldeles rött och sårigt. Det ser i alla fall mycket bättre ut idag än det gjorde för några dagar sedan så det ser ut att gå bra.

Pyrets brännskada

Foto: Privat

Stackars vovve

Jag vet inte vad som hände med mammas hund när han föddes men vi brukar skämtsamt kalla honom för ett måndagsexemplar. Han var ingen billig hund och han har en fin stamtavla. Det började med att han bara hade en kula när han föddes och fick därför inte ställas ut. Tyvärr hade det nog inte gått ändå med tanke på att han är mycket högre än vad rasen bör vara och han väger därför betydligt mer utan att för den skull vara överviktig. Sedan är pälsen annorlunda pga att han har ämnesomsättningsfel. Nu har han varit hos veterinären flera gånger då det visar sig att han har eksem på tassarna och lider av någon form av benskörhet gällande klorna. Det gör att hans klor trillar av och det gör tydligen fruktansvärt ont. Stackars vovve. Här nedan är en bild från idag då han än en gång har tossor på fötterna efter ett besök till veterinären där han blev av med ännu en klo.

Mammas vovve

Foto: Privat

Hallongrottor

Efter flera dagar med solsken är det idag riktigt trist väder och det snöar till och från. Maken har åkt iväg med pappa för att fortsätta renoveringen i vårt fritidshus. Idag är det renovering av köket som står på agendan. Den nya bänkskivan och diskhon ska sättas in idag. När Pyret sov på förmiddagen passade jag på att baka lite hallongrottor för första gången någonsin. Jag har tidigare berättat att jag är värdelös på att baka men småkakor brukar jag kunna ge mig på att göra kanske runt vart 5:e år eller så. Maken var snabbt framme med kameran för att föreviga ögonblicket. Vi ska packa ner fika och hallongrottor och ta en promenad till våra händiga män så att de får en liten fikarast.

Supersmaskiga hallongrottor

Foto: Privat

Påsktårta

Vad vore en påsk utan en riktigt smarrig påsktårta? Mamma är en fena på att göra goda tårtor och jag brukar hjälpa till med dekortationen (jag är helt värdelös på att baka). I år blev det en princesstårta dekorerad med godisägg och några små marsipankycklingar.

Påsktårta med marsipan

Påsktårta med marsipan Påsktårta med marsipan

Foton: Privata

SJ, nej tack!

Vissa är tågmänniskor och andra andra är flygmänniskor. Jag tillhör släktet som tycker om att flyga. Däremot har jag på något sätt fått en lite rosenskimrande bild av att åka långt med tåg. Jag tänker mig trevligt sällskap, härliga vyer utanför fönstret, lite sällskapsspel och någonting gott att äta från restaurangen. Mitt påskfirande brukar ske hos mina föräldrar i Jämtland och detta år bestämde jag mig för att åka dit med några kompisar. Bästa sättet tyckte vi skulle vara med tåg för att sedan byta till buss.

Vi åkte från Stockholm vid 16.00 tiden och redan vid Gävle var vi 20 minuter sena. Det var lite tekniska fel och vi åkte ganska långsamt (trots att det var en X2000) en del av sträckorna. Strax innan Ljusdal stannade tåget och det hade blivit ett tekniskt fel igen. Efter ett tag fick vi reda på att motorn hade skurit. Redan där anade vi att det skulle bli en lång natt. Vi fick sitta i tåget runt 1 1/2 timme innan vi fick kliva av. Då hade luften hunnit blivit riktigt dålig och det var riktigt varm i vagnen och lyset hade slutat att fungera. Därefter blev vi evakuerade genom att klättra ner på ett stege från tåget. En buss hade redan kommit för att plocka upp passagerare men blev snabbt full och buss nummer två skulle till Åre och därför fick vi snällt vänta på nästa. En timme i kyla och mörker passerade innan de kom fyra nya bussar. Ingen visste vilken buss som skulle vart och det blev mång sura miner och hårda ord mot SJ personalen från vissa trafikanter vilket jag kan tycka är lite orättvist. Jag kan i och sig ha lite sympati för småbarnsföräldrar som hade skrikande barn som skulle ha ätit och sovit för länge sedan.

Sedan satt vi tre timmar i bussen till Östersund. När vi kom fram fick vi stå ute och frysa medan vi väntade på en beställd taxi som SJ skulle ordna fram. Meningen var nämligen att vi skulle åka buss från Östersund och tack och lov hade vi beställt den biljetten samitigt som tågbiljetten och därför var Sj tvugna att fixa fram en taxi. När den väl kom tog det nästan två timmar till vår destination och notan gick på 2700 kr. Tack för det SJ! Däremot var klockan 03.00 när vi kom fram vilket inte alls var meningen. Nu kommer SJ få betala ut pengar till oss med tanke på att vi blev flera timmar försenade. När vi ska åka hem igen blir det med SAS. Ja, jag nu är vi i alla fall framme och nedan finns en bild på vår fina utsikt.

Vacker bild från Jämtland

Foto: Privat

Genialisk ljusstake

Jag tycker att det är så mysigt med massor med tända ljus. När vi har kompisar på middag är det ett måste med ljus men ibland är det svårt att hitta ljusstakar som passar på bordet. Tyvärr är många för stora eller för höga. Jag vill ju kunna prata med gästerna utan att bara se en stor ljusstake. En kanonljusstake tycker jag att Constella från Klong är. Den är låg och det går att få plats med massor av värmeljus i den. Det riktigt smarta är att den går att variera hur mycket som helst. På bilden är den formad som en stjärna men det är ju inte så smart på matbordet. Däremot är det bara att dra ut den så blir den rak eller varför inte forma den som ett zick-zack mönster som slingrar sig fram mellan glasen. Hos Svenssons i Lammhult kostar den 800 kr men jag har hittat den för strax under 700 kr i en inredningsbutik på ön.

Consstella ljusstake från Klong
Foto: Svenssons.se

Härlig lördag

Dagen började med sovmorgon till 08.45 vilket var riktigt skönt. Sedan traskade jag ut i vårsolen för att åka med en kompis in till stan. Det var riktigt varmt och vinterjackan fick stanna hemma. Snacka om underbart att kunna gå omkring hela dagen utan vantar och halsduk. Det blev en shoppingrunda på NK och sushi lunch i Gallerian. För att fortsätta njuta av solen när jag kom hem satte jag mig på balkongen och läste en bok. Till middag blev det pizza hos några kompisar och sedan blev det till att spela settlers. Tyvärr vann jag inte men man kan inte få allt. Måste säga att detta var en lugn och härlig lördag. Hoppas att det blir lika fint väder i morgon. Bilden nedan visar Pyrets gungmask som latar sig i vårsolen.

Gungmask

Foto: Privat

Vilken vecka!

Usch och fy vilken vecka det har varit. Det är verkligen inte mycket som har gått som det var tänkt. Det började med att vår nya kyl (ska aldrig mer köpa Husqvarna) som vi haft i 1 1/2 månad gav upp i söndags. Jaha, vad gör man då med en fullpackad kyl? (veckohandlade dagen innan). Tack och lov var det inte mer än några grader i början av veckan men det blev inte roligt med kylvaror på balkongen när temperaturen visade 11 grader i slutet av veckan. Min man ringde varje dag till Husqvarna men de kunde komma tidigast idag. Dessutom kan de ju aldrig säga när de ska komma men vi har jättesnälla grannar som ställde upp som nyckelvakter så nu är ÄNTLIGEN kylen igång igen.

Dessutom har det varit en massa strul på jobbet vilket inte behövs nu när det är bokslut på gång. Hoppas att det blir bättre nästa vecka så att jag bara kan fokusera på bokslutet. Tyvärr har det därför blivit sena kvällar och jag har bara såsat i soffan när jag kommit hem. Igår träffade jag en kompis efter jobbet och vi åt lite frozen yoghurt. I samma veva passade jag på att köpa en ny liten tröja till Pyret från Mexx. Den är så söt att jag inte kunde låta bli att köpa den.

Barntröja från Mexx

Foto: Privat

RSS 2.0