Hello Kitty magnetdocka

När jag igår gick ner till leksaksaffären för att köpa presenter fick jag syn på en magnetdocka avbildad som Hello Kitty. Jag kommer själv ihåg att jag klippte ut klippdockor från tidningar när jag var liten eller så gjorde jag egna. Pyret är lite för liten för klippdockor men magnetdockan är robust och hon tycker det är toppen att leka med den på framsidan av frysen. Hon fixar till en massa olika outfits och sedan får Hello Kitty olika tillbehör så som hund, nalle, muffins, en korg med godis eller ett stort glas med milkshake. Visst är den söt.

Hello Kitty magnetdocka som går att sätta på kylen eller frysen. Fixa olika outfits.

Hello Kitty magnetdocka som går att sätta på kylen eller frysen. Fixa olika outfits.

Foton: Privata

Fredagsmys

Innan jag och maken fick barn festade vi till det lite extra två fredagar i månaden. Vi stannade hemma och köpte hem en massa gott, tände ljus och tog ett glas vin. Vi softade helt enkelt ner efter veckan som gott och hade tid att prata igenom saker och ting. Det roliga var också att vi varannan gång överraskade den andra med vad som skulle serveras. Det var lika kul varje gång att se vad den andra hade hittat på. När vi sedan fick barn blev fredagarna helt annorlunda och jag pratade med en mamma i parken i veckan och hon sa att ha familj kan liknas med att driva ett aktiebolag. Jag håller med henne för det är alltid saker som ska fixas och uppgifter får delas ut på alla i familjen. För att få tid att återhmämta oss lite har maken och jag bestämt att det är dags att börja med våra fredagar igen. I fredags var det makens tur och då bjöds det på honungsgratinerad chevretoast, två sorters salami, två sorters ostar, oliver, rödvin från Italien samt grönsaker med dipp. Det var supersmaskigt och vi får se vad jag hittar på nästa gång.

Fredagsmys med chevretoast, salami, ostar, rödvin och oliver

Fredagsmys med chevretoast, salami, ostar, rödvin och oliver

Fredagsmys med chevretoast, salami, ostar, rödvin och oliver

Fredagsmys med chevretoast, salami, ostar, rödvin och oliver

Foton: Privata

Snö

Då har den slutligen kommit. Snön. Vid 07.00 tiden i morse såg jag att det snöade och ropade på Pyret som har tjatat om snö i säkert en månad redan. Hon var överlycklig men jag sa att jag inte trodde att det skulle bli så mycket för hon ville göra snögubbar och allt möjligt. Snacka om att jag hade fel. När vi gick till dagis hade det kommit massor med snö och vi gjorde roliga figurer med hjälp av våra fotspår och vi rullade även snöbollar. Tyvärr är det +1 grad vilket gör att det blir slaskigt och det mesta kommer nog att försvinna hyfsat fort. Tidigare idag var himlen grå och trist men nu är den ljusblå och det är jättefint ute med lite sol och massor med snö.

Snö

Foto: Privat

Flos Miss K transparent

En prio för oss här hemma nu när hösten har kommit är att fixa till belysningen som för tillfället är ganska kass. Vi har flera lampor med tre spottar som vi köpt för under 100kr på IKEA och de lyser tyvärr inte upp tillräckligt. För tillfället sitter vi med tända ljus i köket då vi inte har några lampor ovanför köksbordet. Vi har köpt två Caravaggio till köket men vi måste fixa en elektriker som kan sätta upp dem och en snyggare skena med spottar ovanför diskbänken som vi också köpt. Det måste nämligen dras lite kablar och lite annat pyssel. Nu behöver vi bara en bordslampa att ha på skänken i köket. På Länna möbler har de för tillfället 10% rabatt på hela sortimentet och gratis frakt. Tidigare har vi funderat på att ha en Miss K från Flos i köket och nu har vi bestämt oss för en transparent. Den kommer att bli så snygg. Nu är det bara till att ta hit elektrikern och sedan ska belysningen i köket vara klart. Problemet som återstår då är belysningen i vardagsrummet.

Supersnygga lampan Miss K från Flos. Färg transparent.
Bild: www.lannamobler.se


Vincent outlet

Jag var med lillebror hos BVC för vägning och mätning idag. Den lille klumpen väger 7,3 kg och är 64 cm lång. Det är inte illa för att vara prick 4 månader.

När jag satt i väntrummet träffade jag en mamma från Pyrets dagis som tipsade mig om att Vincent har en outlet i Hjorthagen idag och i morgon och jag som faktiskt har bilen idag trampade på gasen för att se om jag kunde göra något fynd. Jag måste säga att pulsen ökade avsevärt när jag klev in i lokalen och såg massor med skor. Jag har aldrig sett så mycket skor på en outlet någonsin. Alla skor såldes för 50 kr styck. Det är nästan för bra för att vara sant. Jag köpte 3 par skor till lillebror och 4 par till Pyret. Sju par skor för 350 kr. Det är verkligen helt galet.

Flickskor från Vincent

Pojkskor från Vincent

Foton: Privata

Hummer

Nu har min pappa varit nere hos oss och hälsat på några dagar. Stackars pappa började känna sig yr på vägen ner och jag skickade honom till läkaren efter några dagar då han fortfarande var yr och inte kunde röra på sig så mycket. Det visade sig att han hade fått "Kristallsjukan". Det är tydligen balanskristaller i örat som har lossnat från sin plats. Detta gör att hjärnan utsätts för felsignaler och den känns som om man vore åksjuk. Tyvärr finns det ingenting som kan fixa detta på ett snabbt och enkelt sätt utan man får helt enkelt vänta ut det och göra övningar som gör att kristallerna hamnar rätt. Det är tydligen inte speciellt trevligt med dessa övningar då de framkallar ännu mer yrsel under tiden man gör dem.

När pappa piggnade till lite bestämde vi oss för att ha en skaldjurskväll vilket vi brukar ha på hösten när mamma och pappa kommer och hälsar på. Den här gången köpte pappa färska nykokta humrar, färska räkor och limeaioli. Humrarna var kanonsmarriga och jag som brukar smaska krabba har blivit omvänd. Nu kommer jag att leta efter hummer nästa gång det ska smaskas skaldjur.

Igår åkte pappa hem och med sig i bagaget hade han tyvärr en ordentlig förkylning som han fått av lillebror. Stackars pappa.

färsk nykokt hummer

färsk nykokt hummer

Foton: Privata

Svennis minimugg

Nu börjar julen närma sig och i år ska vi för andra gången på åtta år fira hemma hos oss. Normalt brukar vi alltid åka till mina föräldrar i Jämtland men i år kommer det inte att bli så pga att maken har börjat ett nytt jobb och inte har speciellt många semesterdagar. Det är en dålig jul i år för de som jobbar. Om jag inte minns helt fel är det bara en dag ledigt under hela julen. Någonting som jag tycker är mysigt i juletid är att dricka glögg och äta saffransbullar. Cosas säljer ett par söta keramikmuggar som heter Svennis och som passar perfekt som glöggmuggar. De är egentligen snapsglas men går att använda på en massa olika sätt. De finns i rosa, vit, ljusgrön och turkos. Min favvis är den ljusgröna. Eller varför inte blanda och köpa olika färger.

Svennis keramikmugg
Bild. www.cosas.se

Korvgrillning med Weber

I söndags efter Pyrets gymnastik åkte vi hem till några kompisar och grillade korv i deras hyfsat nya Weber "eldkorg". Den värmer riktigt bra och kommer nog att bli mysig att ha framme även när det blir kallt och snö. Barnen tyckte att det var spännande med elden och Pyret undrade vart elden hade tagit vägen när vi senare på eftermiddagen skulle åka hem. Förutom korv blev det även några av E:s fantastiskt goda "Rimbo" bullar.

Weber eldkorg

Weber eldkorg

Weber eldkorg

Foton: Privata

RSS 2.0