Julkuddar i soffan

 
Hela dagen har gått åt till att åka och köpa färg samt att måla Lillebrors rum en gång till. Totalt har jag målat väggarna tre gånger och just nu är jag ruskigt trött på det och vill inte se en roller på flera månader. Tyvärr målade jag ena väggen med limegröna ränder för några år sedan och nu är det ett elände att täcka över det med vit färg.
 
Jag fick lite tid över och bytte ut några av kuddarna i soffan till lite juligare alternativ. Kuddfodralen är köpta på H&M Home och är betydligt billigare än att köpa liknande på Hemtex eller Åhléns. Dessutom tycker jag att de är riktigt fina. De har fler varianter men de är slutsålda både på nätet och i butiken och de var osäkra på om de skulle få in fler.
 
I kväll ska jag och maken möta upp kompisar i stan för att gå på Stadsteatern. Barnen får stanna hemma med svärmor.

En dag på Naturhistoriska riksmuseet

 
Igår och idag har dagis varit stängt och idag tog jag och en annan mamma från dagis med våra barn och åkte till Naturhistoriska riksmuseet. Jag har inte varit där sedan jag tog med mig mina systersöner för över tio år sedan och jag måste säga att det är ett toppenställe för både vuxna och barn. Tyvärr är det lite väl mycket fart på barnen och det fanns inte tid att titta på allt jag ville se men oj vad mycket det finns att titta på. Dessutom har de en utställning som heter "djuret människan" där barnen kan prova på att lägga alla organ rätt i en mäniskokropp eller göra ett blindtest gällande luktsinnet.
 
 
Väl hemma på ön igen följde barnen med den andra familjen hem för att leka och jag målade väggarna i Lillebrors rum. I helgen ska vi försöka göra klart så mycket som möjligt i hans rum så att vi kan börja flytta in sakerna som nu belamrar hela vardagrummet.
 
 
 

Ljusslinga med stjärnor

 
Igår gick jag in på Clas Ohlson och hittade en LED ljusslinga med tio vita stjärnor på. Den går på batteri vilket är perfekt då den går att placera överallt och min tanke är att ha den mitt på bordet när vi har nyårsmiddag. Nu ligger den i vardagsrumsfönstret och idag tog vi även fram två gamla varianter med röda bollar som jag köpte förra året.
 
Lillebror fick tända dem och sedan suckade han och sa att det kändes lika bra som att få äta lördagsgodis.Han är rolig han.

Kristyr

 
Här hemma är det pepparkakshus in the making. Vi tar det i omgångar varje kväll då timmarna inte riktigt räcker till innan barnen ska gå och sova. Igår kavlade vi ut degen för att sedan grädda husdelarna och idag har barnen fått dekorera halva huset var. I morgon är det dags för the grand finale då huset ska sättas ihop. Jag tycker att det är så mycket bättre att göra egen kristyr istället för att köpa de som finns i affären. Dessutom är de alldeles för hårda och svåra för barnen att jobba med. Här kommer ett bra och enkelt recept på kristyr:
 
4 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk ättiksprit (12%) eller citronsaft
 
Rör ihop florsocker, äggvita och ättiksprit och vispa sedan med elvisp i någon minut så att den blir lite hård. Dela kristyren om en del ska vara vit och någon annan del färgad.
 
Jag vet att vi är lite tidigt ute men det är ju snart första advent och då ska det vara färdigpyntat och klart. Vi får bara hoppas på att det mesta av Lillebrors rum är klart till på söndag (ser dock lite mörkt ut). Maken har målat taket i två omgångar men det behövs ett lager till. Jag har nu på kvällen spacklat det sista och ska slipa i morgon. Sedan är det dags att börja måla väggarna och förhoppningsvis kan vi läggga in golvet i helgen.

Ny pedalhink i badrummet

 
Jag har länge suktat efter en pedalhink från Vipp till vårt nya badrum eller en från Menu som också har kommit med en riktigt snygga badrumsserie. Tyvärr tycker jag att flera tusen kronor för någonting som jag ska slänga skräp i inte riktigt ligger i pipeline just nu och därför blev det denna ovan. Helt ok om ni frågar mig och slutpriset då jag hade 15% rabatt i butiken blev 253 kr.

Julgranar från Tine K Home

Bild: www.tinekhome.com
 
Jag har helt snöat in på de härliga stålgranarna från Tine K Home. De har funnits med ett tag och i år kunde jag helt enkelt inte stå emot. Jag har klickat hem tre olika och hoppas att de hinner komma innan den 1:a advent. Planen är att de ska stå i vardagsrummets stora fönster och de kommer att få sällskap av mina rådjur från House Doctor.

Botan vattenkanna av Kristina Stark

Bild: www.plodder.se
 
Min vattenkanna är en gammal rackare i plast från IKEA. Inte en vacker syn det kan jag lova. Nu har jag fått upp ögonen för den snyggaste vattenkannan någonsin. Jag måste medge att Kristina Stark är ett geni i det hon gör och hennes tändsticksask har länge varit en favorit.
 
Nu har hon gjort vattenkannan Botan och jag tycker att den är så snygg. Den bara måste flytta hem till mig och jag kommer inte att stänga in den i ett skåp som jag har gjort med den jag har idag. Den vita måste det blir. Tomten kanske kan tänka sig att slå in den i ett paket?

Mini Rodini

 
Jag har helt glömt att visa vad jag köpte till barnen på senaste Mini Rodini utförsäljningen. Tyvärr fanns det inte så mycket till Lillebror och därför fick han nöja sig med en mörkblå t-shirt. Till Pyret blev det ett par mjukisbyxor men kaniner på, gråa tights med röda hjärtan på knäna, rosa shorts och en jeans jacka. Det fanns en mängd andra fina kläder men tyvärr inte i den storlek som mina barn kan ha.
 
 
 
 
 
 

Bodyguard Knock Out försvarsspray

 
Polisen patrullerar min gata med bil flera gånger per dag och det finns tydligen en hel del civilpoliser ute på gatorna här i närheten. Allt på grund av den galning som springer runt och slår ner kvinnor här i mitt område. Senast i lördags skedde ett överfall och polisen uppmanar nu alla, både män och kvinnor, att inte gå ut ensamma efter att det blivit mörkt.
 
Det är inte speciellt enkelt att följa det rådet med tanke på att det är mörkt både när jag går till jobbet och när jag går hem från jobbet. För att känna mig lite mer säker köpte jag en försvarsspray till både mig och svärmor idag. Jag ska även köpa ett överfallslarm. Jag kanske inte har så stor chans om han skulle slå ner mig med tanke på att han kommer springandes bakifrån och slår till i huvudet men chanserna ökar i alla fall om jag har både spray och larm.
 
Försvarssprayen ovan är helt laglig och har tre funktioner. Det sprutar vätska i ögongen på förövaren som svider som attan, det sprutar ut en färg som sitter i nästan en vecka och den stinker så att man nästan kräks. Det borde göra susen.

En fika med sonen

 
Hela veckan kommer Lillebror att stanna hemma från dagis på grund av operationen igår. Han är i och för sig riktigt pigg (alldeles för pigg) men det beror nog mest på att han får smärtstillande var 6:e timme.
 
Idag tog vi i alla fall en promenad ner till centrum (Lillebror åkte vagn) för att köpa en present till honom. Han har nämligen fått pengar av mormor och morfar som lite plåster på såret efter operationen och han köpte sex racerbilar och en fyrhjuling. Han har kört bilrace i hallen enda sedan vi kom hem och det är inte speciellt enkelt att få honom att sitta still.
 
På vägen hem passade vi på att slinka in på konditori Princess för att köpa fikabröd. Det är inte ofta jag köper fikabröd men när jag väl gör det har jag så svårt att välja och köper alltid flera saker för säkerhetsskull. Lillebror ville ha makroner och en biskvi medan jag gick loss på en saffransbulle.

Operation på Astrid Lindgrens Sjukhus

 
Lillebror har varit en riktigt tapper kille idag. Han gnällde inte en enda gång över att han varken fick dricka eller äta innan operationen satte igång idag strax innan 10 på förmiddagen. När kanylen skulle sättas in i handryggen fick sjuksköterskan lite problem och hade svårt att hitta en ven. Lillebror bet ihop och jag såg en liten tår komma rullandes utmed kinden men han sa inte ett ord.
 
 
Han tyckte att det var jättespännande i operationssalen och personalen hade vämt upp britsen för att det skulle bli extra gosigt. Han var lugn som en filbunke och somnade med en stor gäsp. Däremot var han inte alls specielt sugen på att vakna efter narkosen och det tog över två timmar innan de fick liv i honom. Efter det fick han en stor glass och sedan var det dags att bege sig hemåt.
 
 

Att längta tillbaka

 
 
Idag är det dags för Lillebror att operera sig så ni får hålla tummarna för att allt går bra. Just nu ligger han i soffan och tittar på tv och vi andra sitter och äter frukost i köket. Han får varken äta eller dricka men han är pigg och ser fram emot dagens äventyr.
 
 
I lördags var det middag hos kompisar och då träffades vi alla sex vuxna och barn som åkte på semester till Kroatien tillsammans i september. Lillebror frågar nästan varje dag om vi ska åka tillbaka. Största orsaken är att han vill ha shorts, kortärmat och äta glass. I alla fall är det var han svarar när jag frågar honom. Innan middagen satte vi oss ner för att titta på bilder från resan. Oj vad jag längtar tillbaka.
 
 
 
 
 

Porslinsask med fågel på locket

 
Pyrets samling av porslinsaskar växer. Tidigare har jag köpt en med huvudet av en kanin som knopp på locket och nu blev det en ny från Åhléns för under 40kr. Den är lite mindre men riktigt söt med den lilla fågeln på toppen. Min tanke är att hon ska lägga sina favoritsmycken i dem men om jag känner henne rätt så kommer en massa andra bra ha saker att ligga där istället.
 
 
Snart ska jag och Lillebror gå till gymet men när vi är klara har det blivit mörkt och då får maken komma och hämta oss. Igår skedde nämligen det fjärde överfallet på 1 1/2 månad och det är ganska troligt att han kommer att slå till igen. Till dess polisen får tag på galningen kommer inte jag att vara ute ensam efter att det blivit mörkt.
 
 

Nya vitaminer i mitt badrumsskåp

 
För att få ordning på min trötta kropp gick jag in till hälsokostaffären på lunchen för att få lite hjälp. En jobbarkompis har nämligen tipsat mig om att skaffa D-vitamin och det var precis vad jag nu köpte.
 
Jag berättade att jag lite sporadiskt tar Mitt Val Kvinna vitaminer men det tyckte expediten var helt förkastligt. Enligt henne är det bara syntetiska vitaminer och de är alldeles för klena för att ha någon effekt. Istället visade hon mig några vitaminer som var stora som dasslock och jag fick henne att inse att de skulle jag aldrig i livet kunna svälja. Då gick hon över på en flytande variant (Mivi Total Kvinna) som jag ska ta en gång om dagen. I början ska jag ta dubbel dos för att sedan trappa ner och ta den vanliga dosen. Det ska verkligen bli intressant att se om det har någon effekt.

25% rabatt hos AgnesAmelia

 
 
Jag måste tipsa om att AgnesAmelia har 25% rabatt på hela sitt sortiment fram till 17 november klockan 24.00. Ni måste ange koden Novemberhelg i kassan. De har märken som Voluspa, Maison Belle, Au Lait, L:a Bruket, Reunion och många fler.
 
Själv var jag snabb som bara den med att köpa några produkter från Maison Belle som jag suktat efter en längre tid. Totalt blev det Tvättmedel för siden och ull, Köksrengöring Grapefrukt och Bergamotte, Fönsterputs, Toalettrengöring Citron och Mynta samt Badrumsrengöring Lavendel och Mynta. Allt detta blev mitt för 385kr och nu kommer det bli lite roligare att städa här hemma och dessutom kommer det att dofta ljuvligt.

Dagens goda gärning

 
Idag gick jag hem tidigare från jobbet för att hämta barnen extra tidigt och för att förbereda alla saker som ska med till Lettland i helgen. Det är nämligen en kvinna här på ön som verkligen har hjärtat på rätt ställe. Två gånger om året ordnar hon en insamling för fattiga i Lettland och vi försöker att hjälpa till så mycket vi kan.
 
Den här gången fick vi ihop 11 stora pappkassar med kläder, skor och torrvaror. Hemma på ön bidrog med några kassar och sedan kom svärmor med en barnstol och blöjor. Mataffären Superstore här på ön bidrog med 122kg blåbärssoppa.
 
Innan middagen åkte hela familjen iväg för att lämna våra saker och tidigt i morgon bitti ska maken vara på plats för att hjälpa till att packa den gigantiska lastbil som ska ta alla saker till Lettland. Den godhjärtade damen följer själv med för att se till att allt hamnar i rätta händer.

Blossa glögg Dalecarlia 2013

 
Nu har jag börjat att få lite bättre koll på den tornado som jag har inne i mitt huvud. Jag har gjort mentala listor på en massa "måste" saker och sakta men säkert betar jag av dem vilket känns otroligt skönt. I morgon är det ytterligare en stor bit som faller på plats och sedan kommer det nog bara att rulla på.
 
Jag har också fått ett riktigt sug efter julen. Det brukar inte vara min bästa högtid men nu tycker jag att det ska bli riktigt skönt att vara ledig och umgås med familjen. På lunchen idag tog jag mig till Systembolaget för att köpa årets glögg från Blossa. Flaskan är riktigt fin men smaken är tydligen en hemlighet och vad jag har fått höra avslöjas det inte förrän på lucia.
 
Efter dagis idag har vi haft "skärmfritt" här hemma. Då passade Lillebror och maken på att riva ut golvet i hans rum och jag och Pyret byggde Friends lego. Överst på hennes önskelista till tomten är att få Friends Olivias Hus och det är minsann en fågel som har viskat i mitt öra att det är precis det som kommer att ligga under julgranen.

Att ha tappat orken

(Pyret på väg till simhallen i söndags i klänning från Missoni/Lindex och jacka från Zara).
 
Jag är så vansinnigt trött att jag nästan inte orkar göra någonting. Hur kan orken bara försvinna såhär? Just nu är det dessutom massor att göra vilket betyder att jag verkligen behöver kämpa på.
 
Mest av allt är det som om jag bubblar inombords av missnöje eller rent av ilska. Men vad sjutton är jag så himla arg på? Jag har faktiskt inte den blekaste aning. Den enda sak jag vet att jag är arg på är den idiot till karl som går omkring på gatorna i mitt område och slår ner kvinnor. Polisen har gått ut med en varning och ber kvinnor att inte gå ut när det är mörkt. Det är inte direkt lätt kan jag säga. När jag slutar jobbet vid 17 tiden är det kolsvart innan jag har kommit hem. På grund av vad han håller på med har jag varit tvungen att ändra hur jag lever mitt liv och det är jag vansinnigt arg på.
 
Här hemma är det nästan kaos då vi har demolerat den inbyggda garderoben från 40 talet som tidigare funnits i Lillebrors rum. Nu måste vi riva ut det gamla golvet, spackla väggarna där garderoben stått, lägga nytt golv och måla tak och väggar. Hur sjutton ska det gå till när orken är som bortblåst? Alla hans saker står dessutom i vardagsrummet. Jippi, eller kanske inte.
 
Till råga på allt ska Lillebror opereras nästa vecka och jag tror nog att det oroar mig mer än vad jag vill erkänna. Nej nu ska jag faktiskt gå och lägga mig för att försöka få mer än 6 timmars sömn per natt vilket jag har gått runt på de senaste veckorna. Dags att jag tar mig i kragen och rycker upp mig. Hoppas att jag är på bättre humör nästa gång vi ses.

STOCKHOLM TUNNEL RUN 2014

 
Jag vet inte om jag har fått en sen 40-års kris eller om jag bara har blivit smått galen. När jag läste Ett stenkast från fyndets blogg idag blev jag inspirerad då hon anmält sig till STOCKHOLM TUNNEL RUN 2014. Som sagt, jag måste ha blivit spritt språngande galen för jag anmälde mig och maken på direkten.
 
Tyvärr är loppet 10 km vilket är lite i längsta loppet för mig. Under sommaren har jag sprungit som mest 6 km men nu har jag i alla fall ett år på mig att träna då loppet går 22 nov 2014. Det bästa är att start och mål är i Värtahamnen vilket betyder gångavstånd hemifrån.
 
Jaha, nu är det bara till att attackera löpbandet. Ska nog ladda ner en app som hjälper mig att nå till 10 km precis som jag gjorde när jag tränade för att kunna springa 5 km.
 
 

mini rodini utförsäljning

 
Jag kan tipsa om att mini rodini har utförsäljning i en lokal vid kungsträdgården den här helgen 9 - 10 nov. Redan på lunchen tog jag och en jobbarkompis ett titt och det var en del saker som föll mig i smaken. Tyvärr fanns det inte så mycket i storlek 116 vilket Pyret har eller 98 till Lillebror men för er som vill köpa storlek 110 fanns det en hel del fint.
 
De plockar även fram under tiden vilket gör att det ser lite olika ut beroende på när man är där. Jag har inte hunnit ta kort på det jag köpte men jag ska försöka ordna det i morgon.

Att ha en galning runt husknuten

 
Jag har bott på Lidingö i tio år och har alltid känt mig säker när jag rört mig på ön. Tyvärr har allt det ändrats nu när det finns en galning som ger sig på kvinnor och misshandlar dem.
 
Första överfallet skedde den 1 oktober vid just den busshållplats som jag går till varje dag när jag åker till och från jobbet. Kvinnan blev misshandlad men lyckades fly och sårade tydligen förövaren i fingret. När gärningsmannen springer från platsen kommer en kvinna cyklande som han då utsätter för våld och sedan stjäl han hennes cykel.
 
Den 27 oktober slår han till igen vid 17 tiden på kvällen. En kvinna går förbi en man som sedan går ikapp henne och slår ner henne. När hon ligger på marken fortsatte förövaren att slå och sparka på henne till dess en bil kommer åkande och misshandeln upphör. Kvinnan är så illa slagen att hon måste åka ambulans till sjukhuset. Det är riktigt läskigt att allt detta har hänt precis i närheten av den gata där jag bor och i det område som jag rör mig i. 
 
När jag väntade på tunnelbanan vid T-centalen idag var det en man som satte sig bredvid mig och betedde sig lite underligt. Inte mot just mig men annorlunda än andra passagerare. Han satte sig sedan bredvid mig på tåget och jag märkte det inte ens förrän han sade någonting till mig innan vi skulle gå av. Han gick av före mig och då vände sig en kvinna till mig och påpekade att han betedde sig konstigt. Hon frågade också om han hade stört på något sätt. Inte mig i alla fall blev mitt svar och då berättade hon att hon tänkte att det kunde vara han som var mannen som överfaller kvinnor och att hon hade varit på väg att ta en bild på honom.
 
Det är synd om män som passar in på signalementet på gärningsmannen men som egentligen är världens trevligaste och det kan inte kännas bra att få misstänksamma blickar från kvinnor de inte känner. Stämningen är helt klart annorlunda efter överfallen och alla kvinnor i mitt område är på sin vakt. När jag klev av bussen på väg hem idag stod det flera män och väntade på sina fruar, sambor och barn för att göra dem sällskap den sista biten hem.
 
En jobbarkompis skickade iväg mig till H&M på lunchen idag för att köpa en liten flaska hårspray som jag kan ha i handväskan och använda om han försöker ge sig på mig. Det är kanske inte så mycket att komma med men i alla fall bättre än ingenting alls.

Rådjur i vardagsrumsfönstret

 
Nu har flera butiker redan börjat med julskyltningen och idag när jag och Lillebror var och handlade fanns det både julmust och pepparkakshus att köpa.
 
Jag börjar redan få lite "före jul" stämning och börjar titta på de julpynt som börjar komma ut i affärerna. Planen är att pyntet på fönsterbrädan i vardagsrummet ska gå i vitt och silver. Jag är dock inte världens bästa piffare så vi får se hur det går. Undertiden passar jag på att njuta av att det fortfarande är ganska varmt då jag verkligen avskyr kyla.
 
När jag sist besökte RoyalDesign föll jag för de fina rådjuren från House Doctor som kommer att bli jättefina som julpynt. De kostade 139 kr för två och kommer snart att få sällskap av två andra kompisar. Just nu ser de lite malplacerade ut men det kommer att bli bättre.

Handtagsskydd från De Byer

 
Är det bara jag som förstör alla teflonpannor som kommer min väg? Det är helt hopplöst men jag bränner sönder dem och det enda vi kan ha här hemma är rediga gjutjärnspannor. Vissa av dem är riktigt gamla och har därför även skaft i järn medans våra nya har träskaft.
 
 
Då skaften blir så ruskigt varma och blir svåra att hålla i med grytlappar har jag införskaffat en lite bra ha sak som jag hittade hos RoyalDesign. Det är ett handtagsskydd i neopren som passar alla våra skaft. Den är hur smidig som helst och blir inte det minsta varm.

En alldeles för kort helg

 
Sorry att jag har varit så dålig på att uppdatera bloggen. Det har varit så mycket på jobbet i veckan att jag faktiskt inte orkat öppna datorn för att skriva någonting under hela helgen. Apropå helgen undrar jag var den tog vägen. Jag kan inte förstå att den om några timmar är över.
 
Igår åkte vi ner till kyrkogården direkt efter frukost för att sätta ljus på graven tillhörande makens farmor och farfar. Vi tände även ett antal ljus vid minneslunden för alla de andra nära och kära som tyvärr inte är med oss längre.
 
 
På vägen tillbaka till bilen gick vi ner till vattnet för att mata fåglarna men de gillande inte vårt bröd. Riktigt kräsna rackare. Sedan blev det middag med familjen S och lite settlersspel såklart.

RSS 2.0