Aino Alto dricksglas

 
När vi kom hem från Finland åkte maken ner till centrum för att hämta ut min födelsedagspresent. Jag fick 8 st dricksglas 33 cl designade av Aino Alto för iittala. Färgen är mörkt grå och de passar perfekt till de genomskinliga 22 cl som jag köpte när det var rea på Cervera. Härligt med nya vardagsglas. De gamla från IKEA får nu lämna köket.

Fler härliga semesterbilder från finska skärgården

 
Nu är vi hemma igen för att packa om och ge oss av på nya äventyr. Nu blir det till att kavla upp ärmarna och börja renovera. Bilder kommer...
 

Husdjur

 
Pyret har under sommaren börjat prata om att hon vill ha ett husdjur. Önskemålen har varit en hamster eller ett marsvin. Då vi inte känner att vi har tid med husdjur får vi istället låna marsvin av en kompis när de åker på semester. I Finland runt vårt hus kryllar det av olika typer av smådjur. Pyret blev alldeles lyrisk när hon såg en larv och utbrast -Äntligen har jag fått ett husdjur. Hon hade larven i en liten plastbytta utan lock och matade den med diverse blad och annat. När hon låg i sängen och tittade på film på vår iPad hade hon sitt lilla husdjur på magen för han tyckte minsann också om att titta på film. Efter två dagar då vi kom hem från en tur till affären hade larven förpuppat sig. Hon blev aningens paff kan jag säga. Efter det blev en gräshoppa hennes husdjur men när den hoppade iväg blev det sjösniglar och fiskägg.

Rooibos Blåbär och Lingon

 
Vi har haft två härliga veckor i finska skärgården men temperaturen har trots strålande sol varit ganska måttlig och legat runt 20 grader. De sista två dagarna blev det 27 grader och kvällarna var då ljumna och helt fantastiska. De andra kvällarna då det var betydligt kyligare eldade vi i den öppna spisen och jag drack mitt nya favoirtte Rooibos Blåbär och Lingon som jag köpt i den härliga affären Tehuset Java här på Lidingö.

Frukost i solen

 
Det är få förunnat att kunna äta frukost några meter från vattenkanten men det är precis vad vi gör varje morgon. Det är verkligen ett härligt sätt att börja dagen på.

Härligt i skärgården

Här i skärgården (i Finland) njuter vi av fint väder. Vi busar på klipporna men barnen vill inte bada på vår sandstrand då det är lite kallt i vattent. Jag måste erkänna att 19 grader är alldeles för kallt för mig också. Efter en bastu har jag dock doppat mig men mer än så blir det inte. Nu har vi fått besök av familjen B och Pyret är överlycklig över att få lite leksällskap.
 
 
 
 

Veckans naglar

 
Nagellacket från Essie sitter verkligen som berget men då mina naglar blivit lite för långa och har börjat gå av har jag varit tvungen att klippa ner dem och då måste jag även ta bort den tidigare färgen. Denna gång fick det bli Bardot Pink från IsaDora.

Le Creuset

 
När jag fyllde år fick jag två potionsformar från Le Creuset från min kompis E. De är inte i den vanliga runda formen utan hjärtformade. Det kommer bli toppen av servera potatisgratäng, brulépudding och annat smask i dessa små sötisar. Jag verkligen älskar de små locken som hör till. Tusen tack E för dessa finingar.

Nu börjar semestern

 
Nu kommer det bli färre inlägg på bloggen då jag ska njuta av semestern i två veckor och bara ta det lugnt. Hoppas att ni alla får en härlig sommar och att solen snart hittar hit igen.

Brun utan sol

 
Det är inte en chans att jag kommer i närheten av att bli brun denna sommar. Tyvärr är jag inte den som blir härligt brun en solig sommar heller men då ser jag inte ut som en vit vålnad vilket jag nästan gör nu och då är vi ändå inne i mitten av juli. Jag blev tipsad av en jobbarkompis att testa brun utan sol från Åhléns och jag måste säga att den är jättebra. Den är lätt att applicera, luktar helt ok och det blir en fin färg som inte är påträngande brun. Det kommer att bli mitt consept resten av sommaren. Dessutom är det betydligt bättre än att sitta i solen och pressa för att bli brun.

SEMESTER

 
Äntligen semester! Egentligen ska det väl inte räknas förrän på måndag men härligt är det i alla fall. Nu hoppas jag bara på att vädret ska bli bättre då vi inte har någon utlandsresa bokad i år.
 
In morse hämtade jag familjen på Bromma flygplats då de varit i Umeå hos vänner en vecka då jag inte fick ledigt utan var tvungen att jobba. Tyvärr har det haft riktigt tråkigt väder med regn alla dagar utom en. De kommande två veckorna kommer vi att ta dagen som den kommer och vi hoppas givetvis på badväder. Tredje veckan blir det till att kavla upp ärmarna för då är det renovering som gäller. Mer om det kommer senare.

En kväll på Terrassen

 
Efter jobbet idag mötte jag upp E och B för en kväll på Terrassen. Vi satt i solgasset och tittade ut över vattnet och började tycka att sommarkvällar är allt bra ändå. Vi drack drinkar, åt god mat och drack vin. Mycket prat blev det också och jag kommer garanterat att komma tillbaka till Terrassen på Hotell Foresta då det är nära där jag bor och ett riktigt toppenställe. Tack för fina presenter tjejer och tack för en riktigt mysig kväll.
 
 
 

Egen tid

 
Efter ett besök hos min frisör halvligger jag nu i soffan och mumsar jorgubbar, dricker Snapple och läser tidningar. Solen färgar väggen i vardagsrummet alldeles orange när den nu håller på att gå ner vid horisonten. Ikväll blir det en lugn kväll men i morgon blir det utgång för min del.

Önskelista

Det är tydligen någon som fyller år snart. Jag kan inte mer än erkänna, om några dagar är jag på "fel" sida 40 sträcket. Äh, man är inte äldre än vad man gör sig och jag får ta det som en komplimang att de som gissar på min ålder säger runt 30. Det borde betyda att jag kommer att bli en fräsch 50-åring när det väl är dags för det.
 
 
 
 
 
 
Doftljus Voluspa Panjore Lychee Seasons Mini Tip Bild: www.drytrend.com (på rea)
Förvaringsburkar från KG design 2-pack vita Bild: www.callitdesign.se
Aino Aalto dricksglas grån 33 cl Bild: www.royaldesign.se (på rea)
Missoni Giacomo 70x50 Bild: www.systerlycklig.se
Mateus Skål i färgen ocean 19 cm i omkrets Bild: www.rummet.se
Mateus Skål ostron grön liten 18 x 16 cm Bild: www.rummet.se
 
 
 

Att njuta av sommaren

 
Trots tidvis mulet och en liten regnskur på kvällen har det varit en riktigt härlig kväll. Efter jobbet mötte jag upp min kompis A för att ta en snabb sväng till IIlums Bolighus. Sedan styrde vi kosan till Den gamle och havet där vi drack vitt vin, åt charkuteritallrik och pasta. Då kvällen efter middagen fortfarande var riktigt varm och skön gick vi till Storstad och satt på uteserveringen med var sin drink. På vägen hem tog vi en tur på stan och jag måste säga att en sommarkväll i Stockholm inte är fy skam även om solen inte alltid skiner.
 
 
Näst gång blir det Gondolens uteservering. Tack A för en riktigt härlig kväll!

Ljuspyssel

 
Förra helgen gjorde Pyret ett eget ljus. Vi köpte ljusgelén på Panduro och glaset på Lagerhause. Innehållet i ljuset fick jag av min syster och Pyret bestämde själv hur allt skulle ställas på plats. Vi smälte sedan gelén i vattenbad och fyllde glaset. Det blev tyvärr lite väl bubbligt men det beror nog på att jag inte tog tillräckligt med gelé i första omgången utan fick smälta nytt och hälla på lite till.
 
 
 
 
 

Nyfixade naglar

 
Ny vecka och då även ny färg på naglarna. Nu provade jag min nya färg från Essie. Färgen är härlig men tyvärr tycker jag att konsistensen på nagellacket inte var speciellt bra. Den var alldeles vattnig och svår att måla med. Nästa gång blir det nog en IsaDora precis som vanligt.
 
Tyvärr kommer bilderna från idag och en vecka framåt att vara tagna med min iPhone. Jag har nämligen blivit av med min kamera den kommande veckan.

Toppskiva till Bestå

Före
 
Efter
 
För något år sedan gjorde vi en lång bänk i vardagsrummet under tv-n av serien Bestå från IKEA. Tyvärr fanns det då inte någon fin toppskiva att köpa till och när jag ringde runt till olika glasmästare skulle det kosta mellan 5000 till 8000 kr att få en fin glasskiva att lägga ovanpå. Lite saftigt tyckte jag och vi gjorde ingenting åt det. Nu såg vi att det har kommit en skiva på IKEA som finns i vitt eller svart. Priset 300 kr för 180 cm är hur bra som helst. Vår bänk är 360 cm och det blev därför två skivor. Det blir verkligen mycket finare och otroligt mycket lättare att hålla rent.

Ordning och reda på tårtredskapen

 
Vilken otroligt fin dag det var igår. Jag förenade nytta med nöje genom att sitta på balkongen och gå igenom mina tårtredskap som jag tidigare har haft i en låda i köket. De har inte riktigt fått plats och därför har allt legat huller om buller men nu var det dags att få ordning. Vi var på IKEA igår och då köpte jag några små lådor (SKUBB) som är perfekta att använda för att få ordning och reda. Alla tårtsaker sorterades och stoppades sedan in i den fina skåpväggen som vi har i vardagsrummet. Nu kan jag utan problem hitta det jag behöver inför mina tårtbak.
 
 
 

Rosé

 
 
I september åker vi ner till Österrike för att vandra och när längtan blir allt för svår lugnar vi ner oss med någonting "Österrikiskt". Idag fick det bli en flaska rosé från detta härliga land. Bredvid jobbet ligger det ett jättefint Systembolag och dessutom jobbar en före detta kollega till mig där. Jag får alltid en massa toppentips av henne och denna gång blev det ett jättegott rosévin. Det heter Domaene Goblesburg och passar bra som sällskapsvin, till sallader, eller till fiskrätter och enklare kycklingrätter. Vinet är torrt och enligt Systembolaget smakar det bärigt, mycket friskt med inslag av hallon, smultron, passionsfrukt, blodapelsin och örter. Tyvärr är jag inte någon vinkännare och säger därför kort och gott att det smakar mycket bra.

TBE vaccin

 
Igår lyckades jag komma iväg från jobbet redan vid fyra. Det tycker jag däremot att jag var värd efter det att jag skrapat ihop 20 övertidstimmar på fyra dagar. Jag tog mig ner till Lidingö Centrum där jag mötte upp resten av familjen och Pyret och jag tog vår TBE spruta nummer två. Det är otroligt bekvämt att det finns bussar som åker runt i landet och vaccinerar folk i olika städer och igår var det just Lidingö som fick ett besök. Vi fick ett riktigt härligt plåster när vi var klara.
 
 

Luftballonger

 
Idag känner jag mig verkligen som en urvriden disktrasa. Der är i och för sig inte så konstigt med tanke på att jag har jobbat 13 timmar idag och tyvärr är det två dagar kvar denna vecka. Eller tyvärr ska jag nog inte säga för om det inte hade varit så hade panik utbrutit jobbmässigt för länge sedan.
 
Det blir inte mycket kvar av kvällen när jag kommer hem 21.30 men det är i alla fall ett härligt väder och det är alltid någonting. Jag sitter och äter middag med öppet köksfönster och hör ett litet väsande med jämna mellanrum. Det är luftballonger som flyger över hustaket och går ner inte så långt härifrån. Jag får svindel bara jag ser personerna i korgen under ballongen och skulle själv aldrig sätta min fot i en. Däremot är det säkert en härlig känsla för de som vågar.

Stig-Helmer 72 år

Jag måste säga att jag inte hade den blekaste aning om att rollfiguren Stig-Helmer fyller 72 år idag. När jag kom till jobbet blev jag dock varse då det blev fikabröd till fikat för att fira just detta. Jag vet att det låter helt bananas men jag har en jobbarkompis som kan allt om Stig-Helmer och inte kan vara tillsammans med en tjej som inte tycker om filmen sällskapsresan. Han har även en SUNTRIP t-shirt som han aldrig har tvättat och den har garanterat många år på nacken. Orsaken till detta är att ett flertal av skådespelarna från filmen har signerat den och nu använder han den bara vid speciella tillfällen.
 
Bild: www.cdon.se
 
På eftermiddagen bjöd chefen på godis och japanmix vilket inte var helt fel med tanke på att det skulle bli en sen kväll idag igen. Jag ringde hem till Pyret vid åtta tiden på kvällen och det enda hon ville var att jag skulle komma hem. När jag berättade att jag måste jobba tyckte hon att hon kunde komma och hålla mig sällskap. Jag förstår inte hur vissa föräldrar kan koncentrera sig så mycket på karriären att det får alldeles för lite tid över till barnen. Jag har redan dåligt samvete och då har jag bara varit borta från dem i två kvällar. Jag får i alla fall träffa dem på morgonen innan jag går till jobbet. Efter en jobbdag på 12 timmar idag gick jag i alla fall hem och får ta nya tag i morgon.
 
Nu kommer maken att ha fullt upp på dagarna då Lillebror är sjuk igen. De ringde mig från dagis idag och svärmor var snäll och åkte och hämtade barnen. På kvällen hade han 38,8 graders feber. Stackare.
 
 

Essie - Mint Candy Apple

 
Nu är det bara jobb, jobb och åter jobb som gällder. Dock gav jag upp redan 19.30 på kvällen idag då jag blev riktigt hungrig. I morgon ska jag bunkra med lite ätbart och därmed kunna jobba lite längre. Tyvärr är det nämligen så att om jag inte jobbar en massa nu blir det heller ingen semester. Det gick i alla fall lite lättare idag när jag kunde jobba med Veronica Maggio och Maroon 5 i lurarna.
 
På lunchen passade jag på att uppdatera min samling med ett nagellack i en ny och riktigt härlig färg. Det är första gången jag har köpt märket Essie och jag hoppas att det är bra. Ett stort plus är att färgen på nagellacket passar otroligt bra till mina armband från Pilgrim som går i olika typer av mintgrönt. Namnet Mint Candy Apple låter så smaskigt att jag nästan skulle vilja äta upp det.

Vilken härlig helg

När mobiltelefonen i fredags visade att det skulle regna hela helgen höll jag nästan på att ge upp. Det enda positiva är att jag inte har semester utan jobbar på några veckor till.
 
 
Familjen S hade bjudit in oss på lek, middag och spel i lördags och när jag och Pyret var inne i stan på förmiddagen duggade det lätt och med en suck insåg jag att denna helg inte skulle bli mer annorlunda än de andra tre som formligen regnat bort. Men där hade jag alldeles fel. När vi väl packat ihop hela familjen och slagit oss ner på familjen S uteplats sken solen och värmde riktigt gott. Det var till och med så att jag råkade säga att det var lite väl varmt. Till fikat innan maten blev vi bjudna på en pavlova med dajmgrädde och jordgubbar samt kladdkaka. Det är alltid smask på hög nivå när vi är på besök. Efter fikat sprang barnen in och ut som det passade dem och då korkade frun i huset upp en flaska rosé. Det var fantastiskt att sitta i solen och dricka ett kallt glas rosé.
 
 
Idag for vi iväg till Huddinge för att planera en utlandsresa till nästa år tillsammans med två andra familjer. Återigen blev det sol och barnen lekte och badade i poolen. Till lunch blev vi bjudna på grillade hamburgare med mängder av tillbehör. Vad gäller resan kom vi fram till att det är Kroatien som gäller. Nu ska vi bara hitta ett lagom lyxigt hus som fyller allas önskemål. Lättare sagt än gjort kan jag säga. Visst, allt går att köpa för pengar men jag kan lätt säga att hus som kostar 145 000 kr för en vecka försvinner bort från min radar.

RSS 2.0