Nagellack från Nubar

 
När jag var hos massören sist passade jag på att köpa ett riktigt snyggt glittrigt nagellack från Nubar. Det torkar väldigt snabbt och färgen växlar från ljust rosa till mörkaste lila beroende på vilket ljus som faller på naglarna. Jag är verkligen supernöjd och det har hållt sig fint på naglarna trots att jag jobbar med händerna hela dagarna då vi lägger tak. Det är inte bara jag som gillar det utan Pyret har lagt denna på sin favoritlista.
 
 
 
 

Sandstranden för oss själva

 
Idag tog vi en tur med båten ut till en av öarna igen. Det är sista gången för den här semestern då vi nu måste lägga all tid och kraft på takläggningen om vi ska försöka bli klara innan vi åker hem. Tack och lov är det ljust här på kvällarna då någon av oss håller på att jobba till midnatt. Vi har verkligen vänt på dygnet då vi går och lägger oss runt 02.00 och går upp vid tio snåret på förmiddagen. Barnen somnar runt elva på kvällen och sover lika länge som oss. Det ska bli intressant att ser hur vi ska kunna ändra det innan dagis och skola börjar igen.
 
 
 
 
 
 

Piltavla på väggen

 
Igår blev det en hel del gjort på taket och mer kommer det att bli. Vi måste börja snabba på om vi ska hinna göra allt klart innan vi åker hem. Efter att ha blivit smått stekta på taket tog vi barnen och gick till stranden på förmiddagen. Det är nu 25 grader i vattnet en bra bit ut från stranden och det är verkligen så skönt. Förra sommaren gick temperaturen inte upp till mer än 13 grader. Snacka om skillnad.
 
 
Det kom även över en norsk pojke för att leka på kvällen och då satte maken upp Pyrets piltavla som hon vann förra onsdagen på caféet. Den får sitta på lekstugan som vi ska ta och rusta upp nästa sommar.
 
 

En dag på playan

 
Åh vilken härlig dag vi har haft idag, den bästa hittills på semestern om ni frågar mig. Efter att ha jobbat lite med takläggningen på förmiddagen packade vi ihop en matsäck och traskade ner till båten. Maken hade gärna jobbat hela dagen men då detta har varit den varmaste dagen i år ville jag inte ha honom uppe på ett hett tak.
 
 
 
Väl i båten puttrade vi för motor ut till en av öarna mitt i sjön. Där finns en fantastisk sandstrand som vi idag fick ha alldeles för oss själva. Vi hade med oss ett parasoll som tack och lov gav oss skugga när vi skulle äta lunch men annars spenderade vi mestadels av tiden i vattnet. Jag är en riktig badkruka och stoppar inte ens i stortån om det inte är minst 25 grader och idag var det betydligt varmare än så. Jag låg till och med i och simmade. Härligt, härligt.
 
 
På kvällen skötte jag, mamma och två andra ett café här i byn. Det ligger precis nere vid vattnet och det var många som ville komma för att fika och umgås i det fina vädret. Det bjöds på fem sorters kakor och två sorters bullar, allt till ett pris av 40 kr. Inte illa, eller hur?
 
 

Att ta upp nät

 
Det är inte klokt vilket härligt väder vi har och det verkar tack och lov aldrig att vilja ta slut. På förmiddagen idag var det dags att ta upp näten som vi lade igår kväll.
 
 
 
Barnen åkte på morfars Belos (den är nästan som en pyttetraktor med släp) ner till båten. Vattnet var lika spegelblankt som kvällen innan och när vi började ta upp näten såg vi fisk efter fisk. Totalt blev det 39 sikar och 16 abborrar. Dessutom fick vi en gädda som en liten bonus.
 
 
Till middag idag blev det sik stekt i ugn, en supergod sås och kokt potatis. Tack för det mamma.
 
 
 
 

En fantastiskt kväll

 
Idag har vi igen haft ett otroligt fint väder. Maken och jag började på riktigt med vårt projekt idag och det är att lägga tak på ladugården. Det tar tid med alla förberedelser men nu är vi i alla fall på gång.
 
 
 
 
För att komma ner till badplatsen här i byn måste man åka eller gå förbi vår gård. När de flesta barnen som är sommargäster i byn kommit förbi för att höra om vi skulle bada gav jag efter ett tag upp (meningen var att vi bara skulle fokusera på takläggningen idag). Våra barn älskar att bada och när de dessutom får sällskap av en massa barn var det bara att ge upp och ta med dem ner till stranden.
 
 
Mina föräldrar kom senare över på middag och vi bestämde att jag, pappa och barnen skulle lägga nät. På stigen ner till båten mötte vi en liten ekorrunge som var hur nyfiken som helst. Den stod bara en decimeter från mina fötter och var inte det minsta skygg.
 
När vi satt oss i båten rodde jag och min pappa lade nät. Det var fullkomligt vindstilla och tyst. Helt otroligt vackert. Kvällar som denna är helt magiska och jag är så glad att mina barn får uppleva allt det vackra som vi har här uppe i Jämtland.

Brännboll

 
Igår var det ruskigt varmt och som ett brev på posten började det att mullra i fjärran när vi var på badstranden. Vi promenerade hem i rask takt och precis när vi kommit hem började det regna. På kvällen var det dags för brännboll där byborna möter sommargästerna och precis när alla samlats på brännbollsplanen slutade det regna och solen började skina.
 
 
Pyret tyckte att brännboll var lite trist och gick istället ut i skogen för att plocka blåbär. Maken var med i sommargästernas lag som givetvis vann. Efteråt var det fest i bylokalen och när Lillebror ville åka hem lämnade vi kvar Pyret som hade hittat ett helt gäng tjejer att leka med. Mormor och morfar ställde upp som barnvakter för att se att hon skötte sig. Det är så skönt när barnen nu blivit lite äldre och det går att ge dem lite mer utrymme för att göra saker på egen hand utan att jag och maken bevakar varje steg de tar.
 
 
Tyvärr har vi fått ett litet hål i vår studsmatta. För att laga det satt jag uppe på mattan och körde ner nålen och maken låg under mattan och körde upp nålen. Det tog sin tid men nu är det fixat och alla kan studsa igen.
 
 
 
 

Hjortron

 
Efter två dagar med lite sämre väder har nu solen kommit tillbaka. Idag har jag kört bil i många timmar då jag kört min kompis till Östersund då det var dags för henne att åka tillbaka till Stockholm igen men innan vi åkte gick vi till stranden och njöt av det fina vädret.
 
 
Igår tog vi en sväng för att titta på de gigantiska vindkraftverken. Vi passade även på att titta efter hjortron (förra året plockade vi mogna hjortron vid den här tiden) men det fanns bara omogna kart. Om det blir bra väder framöver kommer vi att åka tillbaka för att plocka dem och ha till både pannkakor och glass.
 
 
 
 

Skärvångens bymejeri

 
Igår hämtade jag en kompis från Stockholm som tagit tåget upp till Östersund för att hälsa på oss i några dagar. På morgonen idag lämnade vi barnen hos mormor och morfar och gav oss iväg på en lite road trip. Målet var Skärvångens bymejeri där vi åt en jättegod ostbuffé och gick på en guidad visning i mejeriet.
 
 
Vi försöker att ta en tur dit varje sommar och jag som älskar ostar är verkligen i himlen när vi är där. Tor som är en av ägarna är den som visar alla runt i mejeriet och han är verkligen så mysig. Han är som en stor kramgo nallebjörn som alltid är så otroligt glad.
 
 
 
 
 
 

Ofrivillig bloggpaus

Här har vi fortsatt att njuta av värmen men idag har det vänt och regnet har kommit och gått. Tyvärr har vi inte haft någon uppkoppling på flera dagar och jag måste säga att jag får lite abstinens. Nedan följer några bilder från dagarna som varit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Badväder

 
Det går knappt att jobba ute nu när det är så varmt. Maken har varit duktig och jobbat på men på eftermiddagen gick vi ner till badstranden för att svalka oss lite. Där fick vi sällskap av en pappa med två barn och sedan blev det bad och vattenkrig. Temperaturen i vattnet kändes som betydligt mer än 15 grader och jag får försöka hitta en termometer för att kolla.
 
 
Sedan lagade vi middag och bjöd in både syrran med familj och mamma och pappa. Vi satt ute i skuggan och åt grillat kött, hasselbackspotatis, coleslaw, ugnsgratinerade champinjoner och olika såser. Det var riktigt gott och jag måste säga att kvällarna är helt fantastiska när vädret är som det är.
 
 
I morgon ska vi ta oss till närmsta stad för att bada i utomhuspoolerna och jag ska även få massage.

Överhettad

 
Suck och stön vad varmt det är. Speciellt med tanke på att jag och maken måste vara ute för att påbörja vårt projekt. Idag har han fasat lister för att de ska passa i speciella spår och jag har gått loss med en grästrimmer som ser ut att vara korsad med en röjsåg. Gräsmattan liknar nämligen mer en äng på vissa ställen än en gräsmatta.
 
 
Vi har även satt upp en byggställning, gått på café här i byn och jag har hunnit med en löptur i hettan. Enda gången som det känns ok att vara ute är på kvällen då temperaturen i alla fall sjunker någon grad. Just nu är det 25 grader ute vilket är himmelriket jämfört med mitt på dagen. Dock är det dags för fotboll så vi får sitta inne i värmen och svettas.
 
 
 
 
 

Grattis pappa

 
Idag har vi varit på kalas då min pappa fyller 75 år. Det bjöds på smörgåstårta, champagne och fint väder. Det är så varmt att jag nästan kan tänka mig ett dopp i det 15-gradiga vattnet men bara nästan. Till helgen åker vi till utomhuspoolerna där vattnet är betydligt varmare.
 
 
Efter kalasfirandet har vi varit hemma och njutit av värmen. Nu börjar barnen bli så stora att jag och maken till och med har kunnat sitta i var sin solstol och läsa medans barnen lekt. I morgon måste vi börja med vårt projekt så att vi kan få några lediga dagar innan vi åker hem.
 
 
 
 

Njuter av värmen

 
Det är inte klokt vad varmt det är idag men jag ska inte gnälla då jag har längtat efter sommaren ganska länge nu. Planen var att ta mig ut på en löptur tidigt på morgonen men vi vaknade inte förrän 9.30 i morse och det fick istället bli till att sticka iväg innan lunch. Det var ett riktigt jobbigt pass då solen strålade från en klarblå himmel.
 
Under dagen har maken satt upp studsmattan och gungorna. I morgon åker hängmattan och en annan gunga upp. Det gäller att hålla barnen upptagna inför vårt kommande projekt som kommer att ta på krafterna. För min egen del kommer det att bli sådär med tanke på att jag lätt får svindel och här gäller det att jobba på hög höjd. Jag berättar mer när vi kommit igång.
 
 
Efter middagen gick vi ner till hagen för att ge hästen lite äpple. Nu är det snart dags för barnen att gå och lägga sig, det är inte klokt vad trött man blir av att vara ute i solen en hel dag.
 
 
 
 

SEMESTER

 
Äntligen har semestern börjat och vädermässigt kunde det inte bli bättre.
 
I lördags packade maken bilen och vi började resan med bilen upp till Jämtland. Då Pyret alltid blir åksjuk valde vi att dela upp resan i två etapper och sov över hos vänner i Sundsvall. Där blev det vin, öl, grillat och bad i badtunnan. Vilket härligt sätt att börja semestern på.
 
 
Idag tog vi oss vidare upp mot Jämtland och stannade till på Grill 1:an i Ramsele för lunch. Efter att vi packat ur den mycket fulla bilen blev det middag hos mamma och pappa tillsammans med syrran och hennes familj. Nu är det sovdags och det ska bli så underbart att få sova ut i morgon.

Halvårsbokslut

 
 
Tyvärr kommer jag inte ha tid att kika in på bloggen speciellt mycket de kommande dagarna. Jag jobbar nämligen med halvårsbokslutet på jobbet vilket betyder mycket långa dagar framför datorn. Det som håller mig uppe är att det snart är dags för semester, så skönt.
 
Under tiden visar jag upp mina fina nymålade naglar med nya gelnagellacket Pink Bomb från IsaDora. Jag måste säga att lacket håller sig väldigt bra men det bästa är att naglarna blir riktigt starka och inte går av och skivar sig lika lätt som i vanliga fall.

RSS 2.0