Brokiga till barnrummet

Jag är så sugen på att fixa till Pyrets rum. Visst det är väl ok som det är men det skulle inte skada med en lite piffning. Hon börjar bli så medveten om former och färger och därför funderar jag på att köpa lite prylar med mönstret Brokiga av Stina Wirsén. Bordslampan med den röda sladden är min absoluta favorit.Brokiga av Stina Wirsén
Foton: eget collage med bilder från etsat.se

Underbar stol

Jag föll pladask när jag såg denna stol hos Bolia. Om jag bara hade lite större hemma skulle jag hitta en bra plats för den. Varför inte använda den som en skrivbordsstol (synd bara att jag inte har något skrivbord) eller kanske som stolar runt matbordet. Om det inte vore så att vi hade vår bänk i hallen skulle denna passa perfekt att sitta i medan man tar på sig själv eller Pyret skorna. Jag får ta och tänka till vart den ska kunna stå. Jag VILL HA EN!!!

Pavia stol från Bolia
Foto: Bolia.com

Ful p-skiva

Den vanliga p-skivan är riktigt urtrist och framför allt ful. Nu har Stelton kommit med två betydligt bättre varianter. Kanske en påskpresent till mannen? I vår familj skulle inte min man uppskatta denna present hälften så mycket som jag. Å andra sidan är jag en riktigt bilnörd och någon av dessa p-skivor är för mig nästan ett måste.

P-skiva från Stelton P-skiva från Stelton

Foto: danskdesign.nu

Tips om Ellos

Jag har inte varit någon större fan av Ellos varor men för några dagar var jag inne på deras hemsida och insåg att det faktiskt har en hel del bra saker. De säljer nämligen Sagaform, Micki och iittala. Jag anmälde mig som medlem och fick på en gång 50% rabatt på en valfri vara. Jag valde påslakansetet Animal från Micki till Pyret. De har även en outlet där det finns en hel del rolig märken som Puma, Nike och Quicksilver. Jag passade på att köpa en Nike dress till Pyret med 40% rabatt. När jag sedan fick hem paketet fick jag reda på att jag får 50% på en valfri vara igen. Denna gång tror jag att det kommer att bli någonting från Sagaform till köket.

Påslakanset animal från Micki

Nike gympadressNike gympadress

Foton: Privata

Storshopping på IKEA

Vi har inte gjort så mycket i vårt kök sedan hantverkarna flyttade väggen därför att vi inte är nöjda med golvet. Nu har det gått två månader och ingenting har hänt och vi har bestämt oss att fortsätta fixa. Igår åkte vi iväg till IKEA viket vi brukar göra på kvällstid för att slippa alla köer. Trots att vi blev sena och inte åkte därifrån förrän efter Pyrets sovtid var hon hur glad som helst. Hon verkligen älskar att var på IKEA (hon gillar i och för sig alla affärer). Hon fick välling på IKEA innan vi åkte och sedan somnade hon i bilen. Vi köpte massor med saker och vi kommer nu att ha ett sideboard som vi gjort av lite olika skåp. Vi har inte hunnit sätta ihop allt ännu då Pyret tycker att vi är jättetrista som fixar i köket istället för att leka med henne och då kommer stora "det är så synd om mig gråten" och då blir det inte så mycket tid till att sätta ihop skåp. Jag visar lite mer när vi börjar bli klara.

Sideboard i köket

Foto: Privat

Hopplöst att hitta lampa till vardagsrummet

Det är ett riktigt mörker i mitt vardagsrum och jag vill ha en snygg lampa som lyser upp över vardagsrumsbordet. Det behöver inte vara ett jättestarkt sken för jag hade tänkt att ha lite annan belysning i rummet också. Problemet är att jag vill att själva lampan ska vara som en inredningsdetalj i sig men alla lampor som jag fastnar för är så himlans dyra. Det känns som om jag kommer att få leva i mörker ett bra tag framöver för det är helt hopplöst att hitta någonting bra. Lampan Discoco Large är en favorit men jag tänker inte lägga ut 12000kr på en lampa. Var på IKEA igår för att försöka hitta en billig variant men jag hittade ingenting som jag fastnade för.

Supersnygga lampan Discoco

Foto: frapp.se

Lördagsfrukost med ciabatta

I morse dukade vi upp en härlig frukost medan våra amerikanska vänner fortfarande sov i gästrummet. Det var ute och partade inatt och kom hem runt 03.30 och därför ville vi inte väcka dem när det var dags för frukost. Jag och maken smaskade i oss varsin ciabatta med mozarella, tomater, färsk basilika och bruschettakrydda. Det är så gott. Det enda som slår denna macka till frukost är en med massor av philadelphiaost och färska tomater.

Smarrig chiabatta frukost med mozarella, tomater och färsk basilika

Foto: privat

Miljövänliga smycken

Superhäftiga smycken som är gjorda av miljövänliga ämnen. De är tunna och kan länkas ihop till olika formationer. För mig som är en liten spinkis är det inte så lätt att hitta armband som passar. Ett lite större armband i ett hårt material ser alltid konstig ut på mig men dessa smycken blir nästan som en tatuering eller en andra hud. Ett plus är att de även tål havsvatten och kan därför användas på stranden eller under båtturen. Många av smyckena finns i färgerna svart, vitt, guld, turkos och röd.

Batucada smycken i miljövänligt material Batucada smycken i miljövänligt material
Batucada smycken i miljövänligt material

Foton: kastanj.com

Bee natural Lypsyl

Är det fler än jag som inte kan leva utan någon form av läppsmörj? Jag garderar mig och har en Lyspyl i handväskan, en i jackan och en vid sängen. Skulle någon försvinna blir jag alldeles virrig och känner att mina läppar är VÄLDIGT torra. Normalt sätt använder jag läppsmörj några gånger om dagen men om jag av någon anledning inte har någon läppsmörj känns det som om läpparna svider och kommer att spricka vilken sekund som helst. Nu har jag lagt vantarna på Lypsyls nya läppbalsam med svenskt bivax. Rubriken på deras reklam är riktigt fyndig Bee Natural. Den finns i smakerna eucalyptus, mint och aloe vera. För att få fram ceratet finns det ett bi i plast på ena sidan som man skjuter framåt. Hur söt som helst. Jag måste säga att jag är lite tveksam till varianten som är i burken då det känns lite väl kladdigt att gegga med fingrarna.

Bee natural lypsyl med bivax

Bee natural lypsyl med bivax

Bee natural lypsyl med bivax

Foton: Privata

Härlig settlers fredag

Igår åkte jag direkt till några kompisar efter jobbet. Min man och Pyret var redan där och vi köpte med oss lite thaimat från ett bra takeawayställe här på Lidingö. När barnen hade lagt sig blev det lite skumpa och SPEL. Nästan varje gång när vi träffas spelar vi nämligen Settlers of Catan. Det är så kul och så beroendeframkallande. Det är ett brädspel och jag skulle nog vilja säga att det är lite som en blandning av Risk och Bondespelet. Det gäller att bygga vägar, båtar, hus och städer och få ihop så många poäng som möjligt för att vinna. Det går även att sabotera för varandra under spelets gång men man är samtidigt beroende av de andra spelarna för att kunna byta till sig kort för att sedan kunna bygga. När vi började spela för ett antal år sedan hade vi bara grundspelet Settlers of Catan men ganska snart utökade vi det med Seafares och nu spelar vi även med Cities and Knights. Det roliga är att det går att spela massor med olika senarion och i det som vi brukar spela ändrar sig spelplanen för varje gång. Det gäller alltså att ha en ny strategi varje gång med tanke på det nya utgångsläget. Det finns även fler utbyggnadsspel men vi har inte testat dem ännu.

Settlers of Catan ett roligt brädspel

Settler od Catan ett roligt brädspel

Foton: Privata (tagna med mobilkameran och därför inte av så bra kvalité)

Swivel Sweeper

Jag har köpt produkter från TV-shop tidigare och måste säga att jag inte har någon bra erfarenhet av det. Därför svarade jag lite svävande när mamma och pappa undrade om jag ville ha en swivel sweeper som de köpt på just TV-shop. Ännu en produkt som inte lever upp till förväntningarna tänkte jag men så fel jag fick. Jag använder faktiskt min nya manick nästan varje dag. Med tanke på att vår lilla dam äter själv hamnar mer av maten nere på golvet än i munnen. Det tog lite tid för min man att upptäcka tjusningen med swivel sweepern (kan det bero på att jag dammsuger mer än honom?). Men nu är även han en fantast av denna pryl.

Min man fick nämligen för sig att dammsuga efter en av Pyrets måltider. Han plockade fram den vanliga dammsugaren och städade undan maten på golvet. En vecka senare när vi skulle få vänner på middag åkte dammsugaren åter fram för att jobba sig runt i lägenheten. Samtidigt som min man startade dammsugaren började en mycket obehaglig lukt lägga sig i hemmet. En lukt att halvrutten mat. Jepp, han hade dammsugit upp mat men inte tömt dammsugarpåsen. Med min lilla swivel sweeper är det bara att dammsuga upp maten och sedan enkelt klicka loss den låda som samlar ihop smutsen och tömma den i soppåsen. Nu kommer det inte bli fler stinkande dammsugarpåsar i den här familjen. Jag måste erkänna att min swivel sweeper inte helt ersätter dammsugaren men den är fantastisk att ha till att få undan daglig smuts som samlas lite här och där. Ett stort plus är dessutom att den är liten och drivs av ett batteri som  är laddningsbart.

Swivel sweeper

Swivel sweeper

Foton: Privata

Snygga till din laptop

Det är inte speciellt snyggt med en laptop som ligger framme och ser ut som ett platt paket i en trist färg. I alla fall har inte jag sett så många fina varianter. Men varför inte pimpa din dator så att den blir lite snyggare att titta på när den ändå ligger framme. En dekorfilm med en snygg bild skulle göra susen. Det är lätt att plocka bort dekorfilmen om man tröttnar på motivet.

Snygga till laptopen med dekorfilm med ett snyggt motiv Snygga till laptopen med en snygg bild i dekorplast

Snygga till laptopen med en snygg bild i dekorplast  Snygga till laptopen med en snygg bild i dekorplast

Foton: nydesign.se

Fula halkmattor

Usch vad många fula halkmattor det finns. Jag och min man har insett att vi måste ha en halkmatta i badkaret när Pyret badar. Hon står gärna upp och leker med alla sina leksaker och det har hänt mer än en gång att hon har trillat omkull men vi har alltid badat med henne och sett till att hon inte slagit sig. För att hon ska slippa risken att trilla har vi nu införskaffat en halkmatta. Eller rättare sagt min man köpte en halkmatta på en ganska dyr barnaffär och den var hiskligt ful. Det är katastrof att det inte finns någonting bättre. Nu har vi redan använt den och kan inte lämna tillbaka den men jag lovar att jag ska köpa en ny. Visst finns det små figurer som går att sätta fast i badkaret men jag vill inte ha något permanent halkskydd utan någonting som går att ta ut från gång till annan. Jag har hittat några bättre varianter än vår fula matta och de kommer här.

Halkmatta till badkaret
Halkmatta till badkaret som ser ut som små genomskinliga stenar

Halkskydd till badkaret i form av små prickar i pastellfärger
Foton: bosign.se

Kyla mitt i sommaren

Är det inte trist när drickan inte håller sig kall en riktigt varm sommardag? Jag har hittat några smarta produkter som verkar hålla vad dem lovar. Det är företaget Coolinvent som har tagit fram en kanna, tillbringare och en ask för att hålla våra saker kalla. I kannan kan det flesta typer av tetror stoppas och bringaren håller kylan upp till 4 timmar. Dessa prylar kommer garanterat bli ett måste när jag i sommar ska äta frukost på balkongen.

Tillbringare Cooltype som håller drickan kall i upp till 4 timmar Cooltype kanna för att hålla dricka kallt. Passar till nästan alla tetror
Cooltype ask som håller smör och andra produkter kalla
Foton: smartasaker.se

Marimekko

Det har blivit en härlig promedad i solen med maken och Pyret på förmiddagen. Hon hade sina coola solglasögon på sig och många talade om hur söt hon såg ut. Jag har även införskaffat några pillerburkar från Marimekko som jag tidigare skrivit om. I den ena har jag Alvedon och i den andra halstabletter med saltlakritssmak från Fisherman´s Friend. Burkarna ska åka ner i min handväska där de kommer att trivas och hjälpa mig genom diverse förkylningstider.

Pillerburk från Marimekko

Pillerburk från Marimekko

Foton: Privata

RSS 2.0