Smarrig fika

Idag skulle vi fira Pyrets 1-års dag. Tyvärr har vi fått besök av kräksjukan igen och därför har vi fått ställa in kalaset. Därför har vi fått sitta hemma med en sjuk liten tjej som nu börjar få hög feber. Då kommer min vän M till undsättning. Hon är en av de mest omtänksamma personer jag känner. Hon har hela huset fullt med vänner då de firar hennes dotters födelsedag men ändå kommer hon över och lämnar en stor tallrik med tårta och en massa fikabröd. Snacka om att det har förgyllt vår dag. Tack snälla M.

Tårta och kakor

Foto: Privat

Collage pendant drömlampan

Åh vad jag skulle vilja ha denna fina Collage pendant lampa. Jag tycker att den är så grymt snygg. Tyvärr är priset lika grymt men man måste ju få drömma. Den skulle passa perfekt över köksbordet i vårt nya kök.

Collage pendant lampa

Foto: danskdesign.nu

Smarrigt godis

Jag måste bara tipsa om detta smarriga godis. De sega gröna bitarna smakar fräscht av äpple och är sådär lagom tuggiga. Jag tror inte att ni kommer att bli besvikna om ni smakar dessa Apple Bites.

Jättegoda segisar som smakar fräscht av äpple

Foto: Privat

Köket har vuxit

Nu är hantverkarna klara med köket (vissa saker är vi inte helt nöjda med men vi ska gå igenom det med dem i veckan). Den första och andra bilden är tagna från samma ställe och som ni kan se har rummet blivit mycket större. Tidigare gick det knappt att sitta 4 personer runt bordet och nu när vi lagt i alla iläggsskivor kan vi sitta 8 personer. Vilken skillnad! Visst, det är mycket kvar att göra då vi ska köpa kyl och frys samt åka till IKEA och rita på den nya delen av köket för att få in lite mer köksskåp.

Bilder på det nya stora köket

Bilder på det nya stora köket

Bilder på det nya stora köket

Foton: Privata

Dollar Store

När jag är hos mamma och pappa brukar jag försöka hinna med ett litet besök på Dollar Store. Det känns lite som ÖB och det finns en massa skräp som jag aldrig skulle köpa. Men ibland blir jag förvånad och kan komma därifrån med både en och en annan sak. Den här gången blev det tre söta ljuslyktor för totalt 20 kr och lite saker till Pyrets 1 års kalas som inte heller kostade många kronor.

Ljuslyktor från Dollar Store Kalasprylar Nalle Puh
Foton: Privata med pappas kamera

Garderoben är borta

Ibland undrar jag lite hur jag tänker. Efter mycket om och men fick jag och mannen äntligen hem hantverkare för att riva väggen mellan köket och sovrummet för att få ett större kök och ett mindre sovrum. Det jag inte tänkte på var att den inbyggda garderoben i sovrummet är puts väck. Inte så smart. Hela helgen kommer gå åt till att städa undan allt damm hemma och sedan kommer vi stå där men kartonger fulla med kläder. Tyvärr har vi inte så många övriga garderober i lägenheten och de som finns är fyllda till bristningsgränsen. Min akuta lösning tänkte jag kunde vara att köpa några vakuumpåsar för att försöka få lite mer plats i de redan sprängfyllda garderoberna. Visst det skulle ju gå att åka till IKEA för att köpa garderober men vi har väldigt högt i tak hemma och jag vill ha någonting som går hela vägen upp i taket och vad jag förstår blir det då till att få någon som platsbygger dem. Jaha då är vi där igen. Det kommer att ta tid och kosta en massa pengar.

Vakuumpåsar
Foto: frossa.se


Presentpåse till viner

Tyvärr är jag helt hopplös på att sy men jag har börjat inse att det skulle vara ganska bra att kunna. Tänk att kunna sy några snygga kuddfodral eller något gosigt mjukisdjur till Pyret. Någon som är helt fantastisk på detta och har en massa andra idéer är Malin på bloggen inspiration & design. Mamma och pappa fick inför nyåret en jättefin presentpåse med en vinflaska i av en vän. Hon har sytt påsen själv och sedan har hon en mycket avancerad symaskin som har sytt mönstret och texten. Hur kul som helst att ge bort tycker jag. Om man nu inte skulle ha en så bra symaskin kan man väl sy på någonting annat eller varför inte göra någonting med korsstygn på påsen.

Presentpåse till vinflaska

Foto: Privat med pappas kamera

Eljo Renova

När vi (betyder oftast jag) har målat om hemma så glömmer jag hela tiden att köpa nya fina eluttag och strömbrytare. Då brukar de gamla och ibland inte längre så vita eluttagen och strömbrytarna komma tillbaka upp på väggen. Det förstör hela målningen och nu har jag hittat en sida som har lite häftiga strömbrytare i äldre modell. De har även betydligt modernare men jag tyckte att dessa var riktigt coola. Serien heter Eljo Renova. De finns i svart, vit och vit/grå. Det går även att få vissa delar i olika metallfärger och även marmorerade.

Eljo Renova strömbrytare Eljo Renova eluttag
Foton: schneider-electric.se

Smycken att bita i

Är det fler än jag som har slutat använda smycken under tiden barnen är riktigt små? Min lilla dam ger sig på allt som jag har på mig i smyckesväg och stoppar i munnen. Det har gjort att jag endast använder små örhängen ett tag framöver. Däremot är det någon som har tänkt till och tillverkat smycken i samma material som de flesta bitringar har. Materialet är giftfri silikon och det finns både halsband och armband. Några av de ljusa armbanden skulle jag kunna tänka mig att använda i sommar. Sedan kan Pyret få stoppa dem i munnen så mycket hon vill.

Smart Mom Jewlery, smycken som fungerar som bitringar Smart Mom Jewlery, smycken som fungerar som bitringar
Foton: ommdesign.se

Dressingflaska från Eva Solo

Här är en bild på den fina dressingflaskan som jag fick av syrran med familj i julklapp. Den förra (ej Eva Solo) lyckades Pyret få tag på i diskmaskinen och sedan var den historia. Nu kan jag njuta av goda sallader med en dressing ur en snygg flaska.

Dressingflaska från Eva Solo

Foto: Privat

Semlor

Igår bakade pappa kanelbullar och fick samtidigt för sig att baka några semlor. Visst är det alldeles för tidigt för semlor men det är ju så gott. Vi har ju alla olika varianter på hur en semla ska vara och framför allt tänker jag på mandelmassan som ska vara i. På ett konditori på Lidingö lägger de en rund platta med mandelmassa mellan bullen och grädden vilket jag inte tycker är ok. Det blir otroligt torrt och tråkigt. Tacka vet jag de som blandar upp mandelmassan lite och lägger i en klick i bullen. Min favorit är dock den som mamma gör. Hon river mandelmassan och blandar med grädden. Det är riktigt smaskigt. Mina föräldrar häller varm mjölk runt seman (så kallad hetvägg) men jag tycker bara att det blir geggigt.

Pappas nybakade semlor

Foto: Privat med pappas kamera

Soffbord

Jag och min man har länge letat ett snyggt, enkelt och tidlöst soffbord till vardagsrummet. Tyvärr har vi inte hittat det vi sökt förrän jag traskade in på Slettvoll i Stockholm för några veckor sedan. Bordet är i ek och vi skulle gärna vilja ha det mörkbetsat. Bordet i sig är väldigt enkelt utfört och består av fyra träskivor. Döm om min förvåning när jag frågade vad det kostade och fick till svar 15 500 kronor. Jag höll på att svimma. Så mycket pengar för fyra träskivor som sitter ihop?! Då jag själv inte är så händig kan jag inte säga att jag har koll på detta men visst måste det vara betydligt billigare att göra bordet själv (om inte jag och min man hade tummen mitt i handen) eller låta en finsnickare göra jobbet. Tyvärr växer inte finsnickare på träd så jag får nog sitta och sukta ett tag efter detta bord. Jag kan säga att jag inte kommer att köpa den från Slettvoll i alla fall. För övrigt har Slettvoll kanonsnygga möbler men priserna är nog lite mer än vad jag klarar av.

Soffbord Flo från Slettvoll
Foto: slettvoll.no

Fina glasburkar

När vi nu kommer att få ett nytt fint kök ska jag låta dessa två glasburkar stå framme på bänkskivan. De är från Rosendahl och jag tycker dem är så snygga. De finns i massor med olika storlekar och chansen att det blir några till i vårt kök är nog ganska stor. Dessa fick jag av mamma och pappa i julklapp. Den snygga tratten hör till så att jag kan fylla dem med alla möjliga godsaker.

Glasburkar från Rosendahl

Glasburkar från Rosendahl Glasburkar från Rosendahl

Foton: Privat

Ombyggnad av köket

Nu håller hantverkarna på för fullt i vårt kök och river en vägg m.m. Vårt kök är verkligen litet medan sovrummet som ligger vägg i vägg är riktigt stort och därför har vi tänkt att göra ett större kök och ett mindre sovrum.

Jag och Pyret har flytt till mina föräldrar i Jämtland under tiden hantverkarna är på plats. Igår tog mamma hand om Pyret en stund och jag satte mig ensam i bilen och stack iväg. Det var så skönt att få vara själv en stund (jag älskar verkligen Pyret men det är så sällan jag får vara alldeles ensam nu när jag är mammaledig). Jag vred på musiken i bilen och stack iväg ut i solskenet. Det var så fint när jag åkte genom skogarna och snön glimmade i solen. Jag åkte faktiskt iväg för att få lite massage. Jag har haft en sådan huvudvärk på senare tid för att jag varit så oerhört spänd i nacken och axlarna. Massagen var fantastisk men samtidigt bitvis smärtsam. Jag har bokat in två tider till inom en vecka för att försöka få lite ordning på kroppen innan jag åker hem igen. Det gäller att passa på nu när jag kan få barnvakt.

Nu har kylan verkligen kommit. Vi har nu -27 grader och i närmsta staden dit vi åker och handlar mat är det -36,8 grader. Burrrrrrr vad kallt!

Ombyggnad i köket

Foto: Privat

Tävling hos Peppar och vanilj

Tavla från Bettina Johnsson

Bild: pepparochvanilj.blogspot.se

Vem vill inte vara med och tävla om en handmålad personlig tavla från Bettina Johnsson. Detta fina pris kan ni vinna hos  peppar och vanlij. Jag är med och tävlar, var med du också. Tävlingen avslutas den 25 januari.

1-års present

Snart fyller Pyret 1 år! Det ska givetvis firas med barnkalas. Jag kan inte säga att jag är van vid just barnkalas men jag får hitta på något kul. Givetvis blir det fiskdamm för alla barn då några kommer att vara äldre än Pyret. Vad tycker ni om hennes födelsedagspresent som hon kommer att få? Det är en mjukismask som går att gunga på. Den är hela 85cm lång och maxvikten är 23 kg. Det går även att ta loss masken från träskivan och använda den som mjukisdjur. Detta kommer att bli en hit och hon kan sedan sitta och gunga på den med bästisen B.

Härligt färgsprakande gungmask från Softwood
Foto: traotto.se

Snygga burkar

Jag har fastnat för dessa burkar som heter Blossom från BodaNova. Tyvärr passar inte färgen riktigt hemma hos mig men jag gillar mönstret skarpt. Blossom burkar BodaNova

Foto: dukatbord.se

Om jag vann på Lotto...

skulle jag utan tvekan köpa två av dessa sittmöbler Placentero. De ser så grymt sköna ut. De ska tydligen vara designade med tanke på hur våra upplevelser är i magen innan vi föds. Möbeln är i plast och sittdelen i skinn. Skinnet finns i flera fina färger. Jag vill ha!

Placentero sittmöbel i plast och skinn Placentero sittmöbel i plast och skinn
Foton: pid.se

Eves apple skål

Vilken läcker skål! Jag skulle inte ha någonting emot att ha mina frukter eller någonting annat i denna. Den är gjord i plexiglas och finns i både svart och vit. Som sagt min önskelista blir bara större och större. Vore inte så dumt om man kunde fylla år två gånger om året istället för en.

Eves apple skål i plexiglas Eves apple skål i plexiglas

Foton: pid.se

JellyBean tekoppar

Nu när jag har blivit teoman skulle jag inte ha någonting emot att dricka mitt te i dessa koppar från JellyBean. De är som små godisar hela högen. De finns i massor med läckra färger. Som ni kanske förstår nedan ÄLSKAR jag blått i alla dess former. Lite extra kul är det att varje kopp är handgjord.

JellyBean tekoppar i massor med härliga färger
JellyBean tekoppar i massor med härliga färger JellyBean tekoppar i massor med härliga färger
Foton: jellybean.se

Lamptops

Är det fler än jag som håller på att bli helt tokig över att sätta upp en nyköpt lampa i taket? Hur jag än gör sitter lampan inte bra mot taket. För det mesta syns både sladden och kroken i taket när jag är klar. Tyvärr är jag lite av en perfektionist när det gäller sådana saker (fy sjutton för att vara hantverkare hemma hos mig). Nu har jag hittat produkten Lamptops vilket är en otroligt bra uppfinning. Nu är det slut på fula avslut mellan lampan och taket. Lamptopsen finns i flera utföranden och färger. En genial idé helt enkelt.

Lamptops för att få en snyggare avslutning mellan taket och lampsladden Lamptops för att få en snyggare avslutning mellan taket och lampsladden Lamptops för att få en snyggare avslutning mellan taket och lampsladden

Foton: dezall.se

Termometrar

Vilket vinterväder det är här idag. Det har varit minusgrader i flera dagar och nu snöar det också. Jag skulle gärna vilja ha en snygg utomhustermometer för att ha koll på graderna. Vad sägs om dessa snyggingar? Den första heter Garden Ball och står på ett "stativ" som kan bli upp till en meter hög. Den röda Noyo är en innetermometer men jag kunde inte låta bli att ta med den. Jag gillar den skarpt och förutom röd finns den i färgerna knallgul, svart och rostfri.

Utetermometern gardenball Utetermometer window disc
Utetermometer Window look Innetermometer Noyo röd


Foton: onskebrunnen.nu

Bondelid blus på REA

Här kommer en bild på ytterligare ett reafynd. På MQ hittade jag denna härliga blus från Bondelid för halva priset. Den har blivit en solklar favorit i garderoben och med ett par vita jeans i sommar kommer den att bli kanon. Jag fick även tag på en tunt stickad tröja från Fred Perry i bomull och kashmir för halva priset. Riktiga kap med andra ord.

Härlig Bondelid blus med 50% rabatt på MQ

Härlig Bondelid blus med 50% rabatt på MQHärlig Bondelid blus med 50% rabatt på MQ

Foton: Privat

Nya halsband

Dessa fina halsband fick jag och Pyret av Ålandstomten i år. En stor blomma till mig och en mindre till Pyret. De är så himlans fina tycker jag. De är av märket Guldviva och tillverkas på Åland. Våra halsband heter BLOMMAN (Gullvivan). Tack snälla Ålandstomten för de fina julklapparna!

Halsband i silver från Guldvivan på Åland

Foto: Privat

Bokstäverna uppe på väggen

Nu har bokstäverna kommit upp på väggen i hallen. De är bland det första vi nu ser när vi kommer in genom dörren. Jag är verkligen supernöjd!

Nu är bokstäverna från Bruka uppsatta på väggen

Foto: Privat

HOLD örtkruka

Här är ett av mina reafynd. Jag önskade mig denna örtkruka från Sagaform men ville ha den som heter trio där tre av dessa sitter ihop som en. Nu fick jag inte den i julklapp och det var ju tur för när jag tittade på den i affären häromdagen tyckte jag faktiskt att den var ganska ful. Däremot tycker jag att de som är ensamma krukor är snygga och då blev det till att köpa två av dessa istället. Reapriset var 99 kr istället för normala 149 kr.

HOLD örtkruka från Sagaform

Foto: Privat

Bokstäver till väggen

Härligt med kompisar som ser till att jag får komma ut och shoppa lite. Min kompis E ringde igår och drog med mig på en spontan shoppingrunda. Jag hade inte hunnit titta på REAn ännu och lite shopping säger jag aldrig nej till. Det blev en hel del fina fynd som jag kommer att visa upp lite senare. Jag har länge letat efter snygga bokstäver att hänga på väggen. Dessa hittade jag på Bruka under vår shoppingrunda och jag bara måste köpa dem. De är i silverfärg och kommer att få sitta på väggen i hallen. Priset är 45 kr per bokstav vilket jag tycker är riktigt bra.

Snygga bokstäver i silverfärg från Bruka

Bokstäver i silverfärg från Bruka

Foton: Privat

Ny ljusstake

Den här snygga Nordic Light ljusstaken låg i en julklapp från svärmor. Jag tycker att den är jättesnygg och när det är dags att låta den vila i lådan en stund när någonting annat kommer fram under tiden är det bara att vika ihop den. Enkel och elegant.

Nordic Light ljusstake

Foto: Privat

Gott Nytt År!

Hoppas att ni alla har haft en bra nyårsafton och en bra början på nya året. Min nyårsafton firades tillsammans med min man och goda vänner. Pyret var hemma hos farmor och sov över till idag. Det var god mat och innan tolvslaget hade vi till och med tid att köra en liten frågetävling om musik. Vi delade in oss i ett tjej och en killag och sedan lyssnade vi på olika låtar. Frågorna kunde vara allt från "vad heter artisten?", "vad är titeln på låten?" eller "vilken film var denna låt med i?". Killarna vann med 1 poäng. Inte illa. Jag tyckte nog att min dukning var lite lam i år men med tanke på vilken sjukstuga vi har haft hemma hos oss har jag inte riktigt haft energi till att göra någonting bättre. Jag fick i alla fall möjlighet att använda min servettringar som jag köpte i Australien för många herrans år sedan. Ett tips för att få till vikningen av servetter är att gå in på duni.se där det finns instruktionsvideos för hur man kan göra snygga vikningar.

Nyårsdukning

Nyårsdukning  Nyårsdukning

Foton: Privat

RSS 2.0