Skidåkning i Stora Blåsjön

 
När solen började gå upp i morse satte vi oss i bilen med destination Stora Blåsjön. Det är nästan två timmar dit med bil men det räknas som ingenting här uppe. Vägarna var riktigt isiga och jag körde försiktigt då jag hade gårdagens olycka i tankarna. Jag skrev igår om frontalkrocken med timmerbilen och tyvärr avled alla tre i bilen och de var hemmahörande just här i Strömsund.
 
 
Väl framme i Stora Blåsjön möttes vi av strålande solsken och en klarblå himmel. Vi tog de tre liftarna upp till toppen av Mesklumpen (924 m.ö.h) men den sista knappliften (modell äldre) var riktigt läskig. Det blåste ordentligt uppe på toppen och i liften var det drivor med snö vilken gjorde att barnen hade svårt att hålla balansen. Lillebror trillade och släpades med liften i säkert 50 meter. Båda barnen grät när vi kom upp på toppen och resten av dagen höll vi oss till de andra liftarna.
 
 
Det var säkert inte mer än tjugo personer på plats under dagen och vi hade de flesta backar och liftar helt för oss själva. Barnen längtade lite till Romme men jag gillar verkligen lugnet som finns här och även den fantastiska utsikten.
 
 
Det enda minus jag kunde hitta var den läskiga liften och att det på flera transportsträckor och backar gick så mycket uppför att vi fick staka oss fram.
 
Lunchen intog vi på restaurang Fjällripan som var fantastisk som vanligt. Mina föräldrar körde i två timmar för att kunna göra oss sällskap till lunchen och åkte sedan två timmar hem igen.
 
Både de och vi träffade på älgar på vägen hem. Det gäller som sagt att köra försiktigt här uppe.

Sportlov

 
Termometern visade -28 grader när vi gick upp i morse. Det är så att näshåren fryser när man sticker ut huvudet.
 
Mamma och jag åkte iväg och handlade och i Strömsund var det en trafikolycka med flera brandbilar på plats. På vägen hem hörde vi på radion om ytterligare en olycka där en personbil frontalkrockat med en timmerbil inte långt ifrån där vi är. Det gäller verkligen att köra försiktigt då det är is på vägarna.
 
 
Annars tar vi det ganska lugnt där vi igår skottade av snö från mamma och pappas vedbod. Den är ganska stor och det var mycket snö. Jissus vad svettiga vi blev. Idag har vi testat längdskidorna och bjudit mina föräldrar och grannen på middag.
 
 
I morgon ska vi på en utflykt och nu gäller det att hålla tummarna för att det inte blir lika kallt som idag. Då vet jag inte hur det kommer att gå.

IsaDora Wonder Nail

 
Tack vare superöverlacket från Seche Vive har jag fått tillbaka mina fina långa naglar igen. Då vi åker på semester i morgon gick jag ner till Lidingö Centrum igår för att fixa det sista och då såg jag att Lindex har extrapris på IsaDora Wonder Nail (59.50 kr istället för 19.50 kr). Gäller tydligen fram till 7 mars.
 
Det märket är en av mina favoriter då den är billig, håller bra och har en bred borste. Jag slog till på två fina färger som passar bra till våren och sommaren. Den lila med glitter (har helt snöat in på glitter) heter Icy Purple och den rosa heter Sea Shell. Någon av dem får bli färgen till sportlovet.

Stackars lilla Popcorn

 
Vår lilla kanin Popcorn slutade i helgen att äta och dricka. Det är tydligen riktigt allvarligt för kaniner och kan sluta med döden. Deras magar slutar att fungera tämligen fort och därför ringde jag runt till olika veterinärer i Stockholm igår för att se om de kunde hjälpa Popcorn.
 
Tyvärr var det fullt överallt men flera av dem tipsade om Mälarens smådjurklinik i Märsta. Det var bara till att åka från jobbet, plocka upp Pyret som blivit dålig i skolan och låna svärmors bil för att åka till kliniken
 
De var jättesnälla och gulliga och tog hand om Popcorn på bästa sätt. Han fick flertalet sprutor i nacken med medicin och han fick även vatten insprutat under huden. Nu ska vi själva spruta in medicin i munnen på honom (fyra olika varianter) mellan två till tre gånger om dagen och han ska även stödmatas sex gånger om dagen. Tack och lov tycker han att allt smakar gott och smaskar gladeligen i sig allt.
 
Förhoppningsvis kommer han snart att vara lika relaxad som på bilden nedan.
 
 

Körsbärskvistar

 
Efter en vecka med vabb är det skönt med helg. Ingenting speciellt är inbokat då Pyret behöver lite tid för att bli helt frisk.
 
I vardagsrumsfönstret står körsbärskvistarna som jag och Lillebror köpte förra helgen. Det går knappt att ta med honom till en blomsteraffär då han vill att vi ska köpa allt som finns. Vi kom hem med tio blommor, körsbärskvistarna och tulpaner. Vasen som de står i fyndade jag och Pyret på Royal Design. Den är mer rökfärgad än vad som syns på bilden och passar perfekt till långa kvistar.
 
 

RSS 2.0