Sakta men säkert....

Kartonger Bestå

Det tar helt klart en hel del tid att bygga ihop vårt nya förvaringssystem Bestå. Nu är i alla fall alla delar ihopsatta och allt är fastsatt i väggen förutom överskåpen. Hyllplanen ska i och sedan ska luckorna på. Det är helt otroligt vad mycket förvaring vi kommer att få. För att det inte ska bli en uppsamlingsstation av skräp kommer vi att rensa ordentligt innan vi stoppar in saker i skåpen. En riktigt bra sak är att datorn kommer att få plats. Då slipper den att stå på skänken i hallen och samla damm. Fortsättning följer på fredag. I morgon är det nämligen firmafest för min del och risken är stor att jag inte kommer att komma hem allt för tidigt.

Hyllsystem Bestå från IKEA
Foton: Privata

Slutshoppat

Nu har det blivit så mycket shoppande att jag ger min själv shoppingförbud under hela juni. Det är riktigt illa med tanke på att juni inte ens har börjat. Nåja, någon liten sak kan det nog få bli men inte alls i närheten av vad det har blivit i maj. Det har varit shopping i London, utförsäljning hos mini rodini, lampköp hos inreda.com, förvaringsköp hos IKEA och nu senast skoshopping på outletbutiken. Ni förstår vad jag menar och detta bara i maj.

Här kommer i alla fall en liten bildkavalkad med det som jag köpte på outletbutiken igår.

Mockapumps från Unisa
Mockapumps från Unisa.

Mörkblå clutch bag
Matchande clutch bag.

Skor från Högl
Härliga marinblå skor från Högl.

Barnsandaler från PAX
Sandaler från PAX till Lillebror.


Förvaringssystem Bestå i vardagsrummet

Förvaringssystemet Bestå från IKEA
Foto: Privat

Nu har vi äntligen slagit till och köpt hyllsystemet Bestå från IKEA. Vi har länge tittat på blocket för att hitta samma sak lite billigare men har insett att det är omöjligt att frakta hem två 120x192 cm skåp samt ett 60x192 cm skåp. Alternativet var att hyra en flyttbil men det är lika dyrt som det vi hade tjänat in. Det fanns inte heller några skåp på blocket som hade dörrar i vitglans 60x64 cm vilket vi absolut vill ha.

Dyrt tycker jag nog att det blev men nu kommer skåpen totalt att vara 3 meter breda och 2,56 meter höga. Väldigt mycket plats för saker med andra ord. Jag måste medge att vi fick problem att frakta hem alla delarna från IKEA i lördags. När vi handlat klart och skulle packa bilen insåg vi att det aldrig skulle fungera. Takräcket tar max 100 kg och vi skulle behöva lägga 250 kg på taket. Jag och Pyret fick helt enkelt inte åka med tillbaka. Maken och Lillebror åkte hem med alla saker och jag och Pyret bestämde oss för att gå till lekparken på Barkarbyoutleten. Vi hann inte dit då hon ville gå på toaletten och såg då Småland inne på IKEA där det går att lämna barn i en timme. Hon ville absolut att jag skulle lämna henne där och då fick jag tid att strosa runt på IKEA på egen hand. Det kändes verkligen konstigt.

Efter en timme blev vi upphämtade och vi passade då på att köpa en frammåtvänd bilbarnstol till Pyret då de hade 20% rabatt på Barnens Hus och hon har verkligen växt ur sin gamla bakåtvända.

Igår monterade vi de två störta skåpen men det är mycket kvar.

Lampan Ball 65 från Watt & VEKE

Lampa ball 65 från Watt & VEKE
Foto: Privat

Som jag tidigare skrivit var jag på inreda.coms kundkväll i fredags. Dagen till ära var det 25% rabatt på allt som de hade i lager. Det första jag såg var en jättestor lampa från Watt & VEKE. Den påminner om en rislampa men denna är gjord i silkestyg. Maken och jag har länge letat lampa men aldrig hittat någon som vi gillar. Lampan var helt ok prismässigt och även stor (maken vill ha minimum 50 cm) och denna är 65cm. Jag slog till och nu hänger den hemma i vardagsrummet. Vi måste dra sladden i taket för att få den att hänga centrerat över soffbordet men annars är vi mycket nöjda. Jag tror även att min pappa kommer att bli nöjd då han länge klagat på vår dåliga belysning.

mini rodini outlet 25-27 maj

Igår gick jag från jobbet redan 12.30. Det tyckte jag att jag var värd med tanke på att det har blivit mycket övertid på senare tid. Dessutom skulle jag då även hitta med två utförsäljningar på eftermiddagen. Redan klockan 13.00 startade mini rodini sin utförsäljning som håller på till i morgon söndag. Adressen är Vretenborgsvägen 16 i Hägersten. Det är mellan 50% till 70% rabatt och de lägger tydligen fram nya saker hela tiden. Idag har de öppet mellan 10-17 och på söndag 10-15. Jag fyndade mängder med fina kläder som ni kan se nedan. Allt kostade 1550kr. Helt otroligt vad många saker jag fick för pengarna.

mini rodini byxor, kjol och blus
Knallgula manchesterbyxor, kjol med pandor, mörkblå manchesterbyxor och blus med rosett fram.

mini rodini klänning, kjol och shortsdress
Klänning med pandor, shortsdress och en kjol.

mini rodini shorts, badbyxor, jeans och halterneck
Sjömansshorts, badbyxor, jeans och en halterneck.

mini rodini manchesterjacka i lila
Lila manchesterjacka.

Efter mini rodini begav jag mig till Lidingö för att gå på inreda.coms kundkväll. Vad jag köpte då kommer jag snart att visa upp. Det blev någonting stort och efterlängtat.

Billiga i drift

Plockgodis
Foto: Privat

Idag tog vi oss till Willys för att veckohandla. Pyret kom då på att det faktiskt är lördag idag vilket var väldigt tydligt med tanke på att barnen stod i klungor runt smågodiset. Pyret och Lillebror får plocka fem bitar från självplocket och påsen väger nästan mer än själva godiset. Jag kan lätt säga att mina barn är billiga i drift. I alla fall om vi tänker på godisätandet. Idag lyckades de komma upp i hela 2 kronor och 40 öre styck. Inte illa.

Bindeez igen

Bindeez groda
Foto: Privat

Nu har Pyret gjort en liten groda av sina runda plastpärlor. Hon tyckte att prinsessan behövde just en groda så att hon kunde kyssa honom och få en prins. Tyvärr fungerade det inte och nästa gång får vi nog helt enkelt göra en "riktig" prins.

Ikväll ska maken och jag göra mat till i morgon då familjen S kommer hit på middag. Jag ska även innan dess försöka hinna med ett besök till mini rodinis utförsäljning och inreda.coms kundkväll. Hoppas att jag hittar några fina saker.

Vardagslyx

Saltlakrits- och tranbärspraliner från Pralinhuset
Foto: Privat

Maken är på Djurgårdsbrunns Världshus och båda barnen ligger i sina sängar. Lillebror sover sedan några timmar tillbaka och troligtvis har Pyret somnat hon också. Hon vill alltid lyssna på Madicken när hon ska sova och jag kan fortfarande höra Astrid Lindgren läsa en av sina böcker i Pyrets rum men det betyder inte att hon är vaken. Jag brukar gå in efter några minuter och stänga av ipoden då hon har somnat.

Nu ska jag i alla fall njuta av lite vardagslyx. Några saltlakrits- och tranbärspraliner ligger här på bordet framför mig. Jag ska sjunka ner i soffan, titta på några avsnitt av Revenge och äta praliner. Vilken underbar tisdag.

Cole & Mason

Cole & Maison salt- och pepparkar

Äntligen har våra nya salt- och pepparkvarnar från Cole & Mason kommit. Vi beställde dem från Campadre redan i påskas när vi var på semester hos mina föräldrar. De är svarta och högblanka och hur fina som helst. De kommer att matcha våra Caravaggiolampor i köket var makens första kommentar. Inte trodde jag att han brydde sig om sånt. Redan till middagen var jag tvungen att prova dem och de fungerar perfekt. Det var till och med fyllda med salt respektive peppar när vi fick dem. Det är även livstids garanti på kvarnarna vilket borde betyda att det är riktigt bra grejer som inte går sönder i första taget.

Cole & Maison salt- och pepparkar
Foton: Privata

Att börja rensa

Jag kan verkligen må illa av att det är stökigt och rörigt hemma. Dessutom går det inte att hitta en sak när det behövs och det är omöjligt att veta var just den saken för tillfället är. Därför har jag bestämt mig för att börja rensa och plocka här hemma. En sak per kväll ska det bli. Ibland blir det något litet och ibland någonting stort. Igår gick jag igenom alla lådor i den stora svarta skänken i hallen och kastade en hel kasse med onödiga saker. Dessutom blev det ordning och nu kan vi hitta våra saker igen.  Idag har jag gett mig i kast med badrummet och under tiden har maken packat undan våra vinterkläder i plastpåsar som han sedan sugit luften ur med en dammsugare.

Lillebror cyklar på en trehjuling
Foto: Privat

Efter middagen idag hade vi tid för att låta barnen cykla. Pyret fick nya stödhjul monterade då de gamla gick sönder efter förra årets cykelsäsong. Nu cyklar hon på som bara den men när vi tränade att bromsa i nedförsbacka gick det inte lika bra. Hon tycker att det är så kul när det går fort och därför ville hon inte bromsa utan skrattade bara för det kittlade lite i magen. Lillebror tycket att det är överskattat att använda pedalerna och sparkar sig hellre fram med en ruskig fart. Honom kommer vi verkligen få hålla koll på när det är dags att börja cykla på en riktig cykel. För tillfället får han nöja sig med en trehjuling.

Converse i svart skinn

Converse i svart skinn

Nu har maken kommit hem och med sig i bagaget har han presenter till mig och barnen. Jag har bl.a. fått ett par höga Converse i svart skinn. Tur att maken vet vilken storlek jag har för de sitter som en smäck. Snygga är de också. Nu skulle jag vilja ha ett par i mocka och sedan är min lilla Converse samling komplett. Priset 60 dollar är riktigt bra.

Converse i svart skinn

Converse i svart skinn
Foton: Privata

Picknick i det gröna

Picknick i gröngräset
Foto: Privat

Vilket underbart väder vi har haft idag. Det har verkligen varit en försmak av vad som komma skall. Direkt efter frukosten åkte vi till Willys för att veckohandla och inköpa lite smask till picknicken vi bestämt oss för att ha till lunch. Pyret verkligen älskar att ha picknick och det ska absolut vara på en filt i gröngräset.

Solen stekte idag när vi satt och smaskade grillad kyckling, mozzarella, coctailtomater, pasta och jordgubbar. Till det blev det smoothie och iste. Det blev även en hel del bus och lek i lekparken som ligger precis bredvid parken där vi var. När vi kom hem somnade Lillebror som en stock.Vad jag förstår ska det bli lika fint väder resten av veckan och då kommer det bli till att inta lunchen på jobbets takterass.

Nedmontering i vardagsrummet

Nedmontering Billy bokhylla i  vardagsrummet
Foto: Privat

Vårt största problem i lägenheten är att hitta plats för förvaring. Vi har haft två Billy bokhyllor i vardagsrummet men de har inte varit tillräckligt djupa samt inte tillräckligt breda. Jag är inte heller speciellt förtjust i att det är glasdörrar på dem. För min del är det stressande att se allt som finns i skåp och på hyllor och jag vill stänga för och slippa se innehållet.

Nu kommer vi istället att köpa skåp från Ikeas bestå. De blir 3 meter långa och 2,56 meter höga. Det kommer att finnas massvis med plats till det vi vill stoppa undan och förhoppningsvis kan vi få in datorn där också så att den slipper stå och samla damm på vår svarta skänk i hallen. Det vi tog ut från de gamla hyllorna fyllde sex flyttkartonger vilket är hur mycket som helst. Jag var optimistisk och plockade fram fyra kartonger men de räckte inte på långa vägar. Det blir alltid mycket mer än vad man tror. Nu har de gamla bokhyllorna åkt med upp till Jämtland och kommer att stå i vårt "bibliotek" i sommarstugan.

Snygga skor från UGG australia

Jag har inte riktigt förstått att UGG gör snygga sommarskor. Min tro var att de gör flip-flops och stövlar. Visst, med tanke på att det är ett australiensiskt märke borde de göra sommarskor men det har aldrig slagit mig in att det är just så. Däremot har jag tyckt att det är knäppt att de gör så varma stövlar med tanke på att det under större delen av året är för varmt för det i Australien. Det kan ju bli kallt men inte som hemma hos oss. Jag har i och för sig bara varit där under deras sommarperiod och då är det riktigt hett. Skorna nedan är i alla fall hur snygga som helst.

UGG sommarkskorUGG sommarkskor
UGG sommarkskorUGG sommarkskor
Bilder: www.uggaustralia.com

En eller annan handväska från samma märke skulle inte heller sitta illa.

Handväskor från UGGHandväskor från UGG
Handväskor från UGGHandväskor från UGG
Bilder: www.uggaustralia.com

Årets första gubbar

Årets första jordgubbe
Foto: Privat

Inte för alla i familjen men i alla fall för mig. Maken har varit i Las Vegas hela veckan och jag har haft alldeles för mycket på jobbet. Idag känner jag mig verkligen som en urvriden trasa. Mina föräldrar har tagit hand om barnen i veckan och både hämtat och lämnat på dagis samt passat dem när dagis var stängt idag. Jag måste erkänna att det inte är helt lätt att ta hand om dem just nu med tanke på att de bråkar med varandra hela tiden. Dessutom får de vredesutbrott med jämna mellanrum. Det är bara att hoppas att det går över med tiden. Idag har de i alla fall skött sig och de har tillsammans med mormor och morfar haft en skön dag på Elfviks Gård.

Morfar har varit snäll och bjudit på jordgubbar ett antal gånger den sista veckan. Idag blev det sista gången för den här gången med tanke på att de åker hem till Jämtland i morgon.

Middag på Kensington Place

Fisk- och skaldjursrestaurangen Kensington Place i London

Sista kvällen vi hade i London åt vi middag på restaurangen Kensington Place. Vi hade till lunch gått lös på en afternoon tea The Dorchester och efter allt sött var jag glad att vi bokat bord på en fisk- och skaldjursrestaurang. Lokalen var nyrenoverd och personalen mycket trevlig. Menyn var så smarrig att vi hade svårt att välja vad vi skulle äta. Jag hade enkelt kunnat välja flera huvudrätter men magen var redan mätt efter lunchen.

Räkor med ailoli

Till förrätt tog vi alla räkor med en riktigt stark aioli. Mums. Till huvudrätt åt jag fisksoppa med rouille, krutonger och gruyère ost. Mamma åt en hederlig fish and chips och syrran åt halstrad svärdfisk med sesamfrön, soja och mirin. Till efterrätt tog jag och syrran var sin varm chokladfondant med marshmallows och glass. Mamma åt vaniljcheesecake med kokosnötssorbet och passionsfrukt. Det var en mycket trevligt middag och vinet vi drack till gick inte heller av för hackor.

Fisksoppa med rouille

Fish and chips

Halstrad svärdfisk med mirin
Foton: Privata

Detta är ett ställe jag rekommenderar om ni ska ta en tur till London.

Finaste armbandet

Armband från Debenhamns
Foto: Privat

Jag måste visa upp mitt fina armband som jag köpte på Debenhamns i London. Kombinationen av silver och turkos tycker jag är jättefint på sommaren. Inte illa heller att det var rea på armbandet och det kostade runt 100 kr. Jag ska ta lite kort och lägga upp bilder på det andra som jag också köpte.

Maken är nu i Las Vegas och när han hörde av sig idag berättade han att han köpt ett par Converse till mig i svart skinn. Det låter riktigt snyggt tycker jag och priset var 54 dollar vilket är hur billigt som helst.

Julafton i mitten av maj

Ljusstakar Festivo från iittala
Foto: Privat

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om olika iittala saker som jag växt upp med och som jag önskar att ha i min ägo någon gång i framtiden. Gällande ljusstakarna Festivo visste jag att mamma gett bort dem till Folkets Hus i byn där de bor. Därför blev jag mäkta förvånad när mina föräldrar lämnade över en stor kartong när pappa kom ner förra veckan. Innehållet var nämligen fem Festivo ljusstakar samt fyra små och en stor Ultima Thule skål. Snacka om att det helt plötsligt blev julafton här hemma. Ljusstakarna har jag nu ställt på den svarta skänken i hallen men förhoppningsvis kommer de i framtiden att hamna på vårt nya soffbord (om vi nu någonsin kommer att hitta något fint) när barnen har blivit stora nog att inte ha ner allt. Pyret fick tag på en ljusstake och började använda den som en hantel. Hon fick då stränga order från mig att inte leka med dem och hon har faktiskt låtit dem vara sedan dess.

Skål Ultima Thule från iittala
Foto: Privat

Framöver ska jag servera chokladpudding med vispgrädde i mina nya skålar. Det var precis vad jag fick i samma skålar när jag var liten.

Marc Jacobs Daisy

Marc Jacobs eau so fresh

När jag var yngre kunde jag inte gå utanför dörren utan parfym. Jag kan fortfarande känna doften av parfymen jag använde men jag kommer inte ihåg vad den heter. Den såg ut som en turkos stor kantig kon med ett vinrött band runt mitten.

De senaste åren har jag inte ens ägt en parfym. Orsaken har varit att det varit inskrivet i reglerna på jobbet att man bör undvika parfym då någon kan vara allergisk. Jag kommer ihåg en tidigare kollega som använde Red Door och det formligen stank och när hon åkt i hissen på jobbet var lukten kvar hur länge som helst. Ingen höjdare med andra ord.

När vi nu åkte hem från London bestämde jag mig för att efter alla år skaffa mig en ny parfym. Jag ville ha någonting fruktigt och en av tjejerna som jobbade på Heathrow gav mig några förslag. Den jag fastnade för och sedan köpte var Daisy av Marc Jacobs. Den är riktigt fräsch och luktar gott utan att vara för stark. Nu duttar jag alltid på mig lite innan jag går hemifrån på morgonen.

Afternoon Tea på The Dorchester

Dag 2 i London spenderade vi inledningsvis på Kensington High Street. Det var nämligen dags för shopping igen. För min del blev det en klänning från Jigsaw. Om det inte vore så dyrt skulle jag utan problem kunna köpa upp halva affären för de har så snygga kläder. Jag provade dessutom ett par stövlar i mocka med hög klack som var "to die for" men tyvärr var de för stora i skaftet precis som alla andra stövlar jag provar.

The Dorchester London

På eftermiddagen begav vi oss till The Dorchester. Det är ett femstjärnigt hotell som ligger vid Hyde Park. När vi klev in genom dörren var det som att komma in i en helt annan värld. Snacka om att det luktade pengar. Själva hotellet var hur fint som helst med marmorgolv och kristallkronor. Vi var där för att äta afternoon tea och då fick vi sitta på The Promenade. Det var stora soffor och fåtöljer som vi formligen sjönk ner i och omgivningen var hur lyxig som helst. Servicen var kanon och vi njöt av varenda sekund. På slutet spelade pianisten "Happy birthday to you" och syrran fick en minitårta med två ljus i. Om jag hade hur mycket pengar som helst skulle jag garanterat bo på ett hotell som detta när jag är ute och reser.

Födelsedagstårta The Dorchester

Själva afternoon tea bestod av snittar av olika slag, en vanlijpanacotta med hallon, scones med marmelad och clotted cream samt fantastiska bakverk. Till det valde vi ett te som heter Paris. Det påminner lite om det te som heter Champagne och grädde och var otroligt gott. Jag tror aldrig att jag har druckit så mycket te på en och samma gång i hela mitt liv.

Afternoon tea på The Dorchester London

Afternoon tea på The Dorchester London

Afternoon tea på The Dorchester London
Foton: Privata

London

Tyvärr blev det inga uppdateringar från London då det inte gick att mobilblogga. Vet inte vad jag gör för fel för det går finfint att mobilblogga från Sverige men inte från utlandet.

Westfield shoppingcenter London
Westfield shoppingcenger Foto: Privat

Vi flög i alla fall till London och första dagen (i torsdags) skulle det bli dåligt väder. För att slippa regnet åkte vi till Westfield shoppingcenter som är det största i Europa. Det går att gå omkring där i timmar utan att hinna titta på allt. Dessutom finns det en mängd olika restauranger och vi åt lunch på Wagamama. För min del blev det ett armband från Debenhams och ett klänning från Monsoon.

Mat från Pret A Manger
Middag från Pret A Manger Foto: Privat

Tiden gick alldeles för fort och vi fick köpa mat med oss från Pret A Manger som vi åt på hotellet tillsammans med en flaska vin. Någon riktig middag på restaurang hade vi inte tid med då vi skulle iväg för att se The Phantom of the operaHer Majesty's Theatre. Jag köpte biljetterna samma dag i gallerian med 50% rabatt. Vi fick två platser tillsamman och en separat men det gjorde ingenting. Det var inte möjligt att prata med varandra under föreställningen i alla fall och vi satt så pass nära att vi såg varandra. Jag satt på rad 4 och mamma och syrran på rad 5. Det var kul att sitta så nära scenen då det gick att se allt i minsta detalj. Själva musikalen var fantastisk. Jag vill helt klart tillbaka och se den innan Peter slutar den 1 september.


Att flyga med förkylning

img_4283 (MMS)

I morgon bär det iväg utomlands men tyvärr har jag dragits med en eländig förkylning sedan i fredags. Jag har lock för öronen och hör nästan ingenting och jag har börjat inse att flygresan inte blir så trevlig. Jag gick in på Apoteket och de tipsade mig om en nässpray samt tryckutjämnande öronproppar som ska användas på resan. Hade ingen aning om att sådana fanns. Förhoppningsvis ska jag kunna mobilblogga med bilder från staden dit vi ska om jag bara kan lära mig detta. Detta inlägg är i alla fall ett försök till att blogga från mobilen.


Ögonfrans serum

Nutraluxe Lash ögonfrans serum
Foto: Privat

Jag är nog inte alltid snabb i starten men så småningom kommer jag ikapp. Detta gäller bl.a. modet med långa fylliga ögonfransar. Många tjejer på jobbet kör med ögonfrans serum och de har riktigt långa fransar. De måste sluta efter ett tag eller helt enkelt klippa ner dem. Enligt dem är Nutraluxe Lash det bästa märket och jag har genom groupon lagt beslag på en 4,5ml behållare till priset 499 kr. Normalt kostar den 1299 kr. Nu ska jag testa och efter 6-8 veckor ska jag tydligen se resultat. Vi får se hur det går.

Galet väder?

Vädret i min iPhone
Foto: Privat

För min del har del har det blivit mycket fokus på väder den senaste tiden. Svärmor är i Californien och har ungefär 32 grader på dagarna vilket jag är mycket avundsjuk på. Dessutom sticker maken till Las Vegas i helgen och där är det runt 36 grader. Själv ska jag också åka utomlands denna vecka men på mitt resmål är det regn och åter regn. En litet hopp finns dock om att det ska bli aningen bättre till på fredag då vi är där och förhoppningsvis kan vi lägga paraplyet åt sidan i några timmar. För säkerhets skull har jag kollat upp en stor galleria som ligger utanför Notting Hill dit vi kan bege oss om det regnar för mycket.

För några dagar sedan när jag som vanligt skulle uppdatera mig på vädret undrade jag om min iPhone hade fått spunk. Det stod att det skulle bli 57 grader varmt i Stockholm under dagen och jag trodde att min telefon var på väg att lägga av. Till sist insåg jag att jag måste har lyckats ändra inställningen från celcius till farenheit. Trist tyckte jag. Visst, 57 grader kanske är i överkant men det vi har idag tycker jag är i underkant. Hit med sommaren.

Somriga nagellack från Mavala

Härliga nagellack från Mavala
Foto: Privat

När jag var inne på Apoteket sist kikade jag förbi deras hylla där de hade en massa produkter från Mavala. Jag passade på att köpa en nagelförstärkare då mina naglar har blivit riktigt sköra. Jag vet inte varför då mina normalt är långa och fina. Nu har jag bestämt mig för att få tillbaka dem till sommaren och några av Mavalas nagellack skulle då vara pricken över i. Förutom färgerna gillar jag deras namn som fresh melon, lemon cream, candy floss, frozen berry och blue mint. Fantastiskt.

Show - Funkykidz och Eric Saade

Eric Saade show funkykidz
Foto: Privat

Idag var Pyret uppe med tuppen vilket hon normalt inte är på morgonen. I vanliga fall är hon som en tonåring och när vi väcker henne runt 06.45 vill hon alltid ligga kvar och drar täcket över huvudet.

Vi packade ihop oss redan innan nio och tog med mormor i släptåg. Klockan 10.00 var det nämligen dags för Funkykidz show som avslutning på dansterminen. Pyret har dansat med gruppen 4-5 åringar sedan början av året. De skulle idag vara utklädda till indianer och sprant upp på scenen och gjorde sin dans helt utan sina föräldrar. De var verkligen jätteduktiga. I slutet av showen sjöng Eric Saade några låtar och körde sina moves. Barnen var alldeles galna och sjön och dansade nedanför scenen.

Eric Saade show funkykidz

Eric Saade show funkykidz

Eric Saade show funkykidz

Eric Saade show funkykidz
Foton: Privata


Panko asiatiskt ströbröd

Panko asiatiskt ströbröd
Foto: Privat

Jag har länge letat efter panko ströbröd men inte hittat det någonstans. Jag har till och med frågat på den thailändska restaurangen bredvid jobbet för att få reda på vem de köper sitt panko från men de vill inte avslöja sin leverantör. Typiskt. Vi som har börjat använda vår fritös och allt. Av en händelse sprang jag förbi en ny hylla på Coop och där stod en stor påse med just panko ströbröd. Halleluja. Nu ska det friteras. När jag var på Rånäs slott fick jag friterad svartrot till ett gott kött och det var gudomligt smaskigt. Skillnaden mellan panko och ett vanligt ströbröd är att panko är luftigare och skuret i små flingor. Nu vet ni i alla fall var det går att få tag på det.

Palm Hanging Light från FOC

Palm Hanging Light från FOC

Palm Hanging Light från FOC
Bilder: www.interior-deluxe.com

Maken och jag är nöjda över att ljuset har kommit tillbaka efter en lång vinter. Vi har nämligen problem med belysningen i vårt vardagsrum vilket jag har skrivit om tidigare. Igår fick jag se en fantastisk lampa som jag blev mycket förtjust i. Tyvärr vet jag nästan alltid att min smak är dyr. Min mamma brukar skämta om att hon kan släppa in mig i ett rum med nya kläder och jag skulle med all sannolikhet välja det dyraste trots att jag inte kan se prislappen. Det är helt korrekt när det gäller denna lampa. Jag började surfa runt för att hitta ett pris och när det gick upp för mig att den kostar nästan 7000 Euro gav jag upp. Ingen lampa den här gången heller med andra ord.

Är det någon som har några tips om annorlunda lampor till vardagsrummet som gärna är runt 50 cm i omkrets?

Fjärilshuset i Hagaparken

Grodor i Fjärilshuset i Hagaparken
Pilgiftsgrodor.

Idag körde vi en favorit i repris och åkte till Fjärilshuset. Pyret har tjatat om det ända sedan vi var där i december. Vi såg till att vara där redan när de öppnade för vi insåg att med det härliga vädret idag skulle det bli fullt med folk. Den här gången fanns det inte lika många fjärilar som i vintras men Pyret tyckte pappegojorna var bäst och Lillebror tyckte att fiskarna var bäst. Grodorna i regnbågens alla färger var också kul tyckte båda barnen.

Tallriksunerlägg med motiv av en damm
Pyrets tallriksunderlägg.

Tallriksunderlägg med motiv av vilda djur
Lillebrors tallriksunderlägg.

Innan vi gick fick barnen välja var sitt tallriksunderlägg då deras gamla håller på att falla i bitar. Pyret valde en bild på en damm och Lillebror valde en med vilda djur på. På baksidan av underläggen finns namnen på djuren och lite mer information om dem. Kul att se att även Lillebror själv har en bestämd åsikt om vad han gillar och inte. Sist är vi var i fjärilshuset satt han i vagnen men nu var det full fart på benen och han pekade och pratade som bara den.

RSS 2.0