Part Two Petunia Jacket Caramel

Part Two Petunia Jacket CaramelPart Two Petunia Jacket Caramel
Bilder: www.cristalladieswear.com

Jag har en jätteskön kappa med thinsulate foder. Den är riktigt skön och har hållit mig varm i många år. På utsidan ser den fortfarande lika fin ut som när jag köpte den men på insidan är det desto värre. Fodret håller på att rasa samman och jag fastnar med händerna varje gång jag ska sätta på mig den.

Idag när jag gick in på Campadre såg jag att de sålde ullkappan Petunia Jacket Caramel från Part Two för 799kr istället för 2299kr. Ett riktigt kap enligt mig. Jag klickade hem den och nu kommer denna att få bli min nya följeslagare.

På vägen hem från jobbet idag tog jag en sväng till barnklädesaffären Guapos där det nu är 70% rea. Sedan fortsatte jag till klädesaffären Thernlund som nu har 60% rabatt. Jag ska visa i morgon vad jag köpte.

Maxi dress

Varför är sommaren så kort i detta land? Det är helt hopplöst att få till en bra garderob när vi har fyra årstider. Tre månader med sommar om det ens är det. Tyvärr måste man vara redo på både kallt väder och regn. Min svägerska bor i Californien och där är det betydligt enklare. Sommaren är betydligt längre än här och är det sommar så är det sommar. Jag ska i alla fall slå till på en fin maxi dress i sommar även om jag kanske inte kan använda den fullt så ofta som jag skulle vilja. Det blir väl till att traska runt med den och tillhörande gummistövlar. Här är några fina varianter från Mango.

Maxi dress från MangoMaxi dress från Mango
Maxi dress från MangoMaxi dress från Mango
Maxi dress från MangoMaxi dress från Mango
Bilder: www.shop.mango.com



Superga

Lila Superga skor
Foto: Privat

Nu ligger våren i luften. Gräsmattorna har börjat komma fram ur snön och det är verkligen pölar överallt från snön som smält. Pyret längtar till dess hon kan ha klänning och sommarskor och längtar efter sommaren lika mycket som jag. Tyvärr brukar alltid vintern slå till igen när man tror att allt är över vilket gör att jag inte är helt övertygad om att våren är på väg. Jag luftade i alla fall mina röda Converse på jobbet i fredags och fick lite sommarfeeling. Jag gick även förbi klädaffären Guapos där de nu har 60% till 70% rabatt och jag var bara tvungen att ta en titt. Jag hittade ett par lila skor från det italienska märket Superga som Pyret ska få ha i vår.

Vi kan inte plocka undan vinterkläderna riktigt ännu då vi vid påsk ska åka upp till mina föräldrar i Jämtland. Det är nog den bästa årstiden där uppe. Solen gassar, snön ligger vit och det är helt underbart att vara utomhus. Det värmer upp hela själen inför den vår och sommar som kommer. Dessutom är det härligt att på vägen hem åka från ett vitt landskap och landa en timmer senare på Arlanda och då är helt plötsligt våren med grönt gräs och gröna blad på träden. Pyret har redan bestämt att hon ska bygga 1000 snögubbar och en jättestor grotta av all snö som fortfarande finns hos mina föräldrar.

En semla och annat smask

Semla, prinsessbakelse, biskvi och chokladbakelse
Foto:Privat

Idag har vi haft en liten slappardag. Meningen var att vi skulle iväg till familjen R på middag. Tyvärr hade deras son feber igår och efter nästan två veckor hemma med en sjuk Lillebror har jag inte lust att behöva vara hemma igen. Det blev därför till att stanna hemma.

Pyret och jag åkte på förmiddagen iväg på en shoppingtur för att köpa mat inför den kommande veckan. Vi hann med två mataffärer, apoteket och Gateau. Maken var nämligen sugen på en semla. Tyvärr är det inte min favorit och vi köpte därför också en biskvi, en prinsessbakelse och en chokladbakelse som är Pyrets absoluta favorit. Pyret är rolig med tanke på att hon älskar att åka och handla med mig. Hon gnäller aldrig utan ser det som ett äventyr. Hon är rolig hon.

Pölar i parken

Äntligen börjar det bli lite ordning här hemma. Lillebror har sin första feberfria dag på nästan 1 1/2 vecka och jag har varit hos läkaren idag för att få en spruta för smärtan som min njursten orsakar. Idag fick jag reda på att den ena stenen är 8mm stor och att de ska försöka "spränga" sönder den i mitten av mars. Tyvärr kan det behövas mer än en "sprängning" innan den är borta men jag håller tummarna för att det kommer att gå på första försöket.

Pyret i parken
Foto: Privat

Jag har inte varit utomhus speciellt mycket denna vecka förutom att ta Pyret till och från dagis. Idag när Lillebror är bra tog vi en sväng till parken på vägen hem från dagis. Det fanns gigantiska pölar på marken och båda barnen blev som galna och plaskade loss. Tyvärr var det is på botten av pölarna och Lillebror föll i vattnet ett antal gånger och jag försökte hjälpa honom med att hålla sig på rätt köl. Jag kan säga att det hänger ytterkläder på tork på nästan vartenda element här hemma för att de ska torka till dess att det är dag för dagis i morgon.

Bokrea

Nu har bokrean börjat. I år har jag bara fått en katalog som kommit i brevlådan och i vanliga fall brukar jag få ett antal som jag noggrant går igenom. Som vanligt tittar jag mest på sidorna för kokböcker och bakböcker men enligt min make behöver jag inte fler. Oj, oj, oj vad fel han har. Om jag ska vara riktigt ärlig skulle jag nog hålla med om att jag inte behöver fler bakböcker men en och annan slinker på något konstigt sätt ner i kundkorgen i alla fall. Hittils har jag i alla fall köpt 277 sorters kakor av Jan Hedh, Godis av Elisabeth Johansson, Mer Halv Åtta hos mig och Med Mycket Grönt av Markus Aujalay.

277 sorters kakor, godis och mer halv åtta hos mig
Foto: Privat

277 Sorters kakor
är som en gammal kakbibel där alla "gamla" recept finns med på fikabröd som farmor bakade en gång i tiden. Det finns dock plats för lite nytänkande och det finns även recept på makroner. Däremot lyser allt vad cupcakes och dekorerade tårtor heter med sin frånvaro.

Godis handlar om hur man gör eget godis. Det är en hel del recept på olika smaksatta polkagrisar vilket vissa kan tycka är lite svårt att göra. Då min familj gör vanliga polkagrisar varje jul kan det vara kul att göra tuttifrutti polkagrisar mitt i sommaren.

Mera Halv Åtta hos mig är fylld med smarriga recept. Det finns mängder med förrätter, huvudrätter och efterrätter. Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Den här boken tycker jag är helt klart bättre än den förra och det kommer att lagas mycket mat från den det lovar jag.

Med Mycket Grönt
visar att man inte måste vara kanin för att äta sallad och grönsaker. Här finns det en mängd smarriga recept på sallader, röror och dressingar. Maken har dragit ner på snabba kolhydrater och äter inte jättemycket av ris, pasta och potatis. Då är denna bok toppen för att hitta andra alternativ.







40,8 grader

Det var tyvärr Lillebrors temperatur enligt termometern igår kväll. Det var bara att ösa på med Alvedon men vid 05.00 tiden i morse var febern tillbaka och då låg den på 39,6. Efter mer Alvedon var febern borta i morse men på förmiddagen var den på 37,5 och vi får hoppas att den inte stiger. I måndags var maken med honom till läkaren och det visade sig att han har streptokocker och nu får han penicillin vilket han verkligen avskyr. Tyvärr verkar det inte ha hjälpt mot febern men vi får hoppas att det nu vänder. Just nu ligger han och sover då han har varit ganska trött och dåsig några dagar.

Då Lillebror är sjuk blir det mycket innetid även för Pyret. Favoriten är att rita vilket jag tycker att hon gör nästan jämt. Hon brukar producera ungefär 5 teckningar per kväll och jag börjar undra var vi ska lägga alla. Igår bestämde hon sig för att rita en kyckling och jag måste säga att jag gillar den skarpt.

Pyrets ritade kyckling
Foto: Privat

Att älska Massimo Duttis stickade

Stickade tröjor från Massiomo Dutti i silke, chashmere och bomull
Foto: Privat

För många år sedan var jag en riktig H & M tjej som köpte många saker billigt men blev aldrig nöjd. Sömmar gick upp och passformen blev efter några tvättar alldeles fel. Under de senare åren har jag bara köpt sånt som jag anser att jag faktiskt kommer att använda och jag tittar alltid på vad det är för material på plagget jag köper. Även om det blir lite dyrare så håller plagget hur länge som helst vilket faktiskt gör att det blir billigare i långa loppet. Om jag dessutom räknar med att jag är ett reamonster (köper nästan alla mina och barnens kläder till 50% rabatt) blir det inte så blodigt på penningafronten.

När det gäller stickade tröjor köper jag dem bara från Massimo Dutti. Jag har sedan tidigare ett antal tröjor av ull eller cashmere från ett antal fina märken med ofta blir de väldigt varma och även noppiga. Det som är så underbart med tröjorna som jag köper hos Massimo Dutti är att de innehåller väldigt mycket silke. Detta gör att de är varma och sköna på vintern och svala på sommaren. Dessutom har jag aldrig råkat ut för att dessa tröjor noppar sig. Helt fantastiskt med andra ord. De flesta jag har köpt innehåller runt 50% silke och resten bomull och cashmere och kostar runt 350 kr på rea vilket är helt suveränt. Aldrig att jag köper en tröja med bara cashemere igen. Silke är verkligen min melodi.

Att stryka

Skjorta Easy Iron från The Shirt Factory
Foto: Privat

Visst är det trist att stryka!? Jag fuskar gärna när det gäller mina skjortor och har dem under v-ringade tröjor eller cardigans. Om det bara är skjortkragarna som sticker fram ser det inte så illa ut även om skjortan är ostruken. Idag fick jag dock ett infall och plockade fram strykjärnet för att ge mina kläder en omgång. Mina blusar har jag inte använt på ett tag då jag skulle se ut som ett skrynktligt papper.

Sju skjortor och fyra blusar senare känns det riktigt skönt. Nu har jag inga som helt problem att hitta kläder att ha på mig i veckan. Däremot insåg jag att fem av de sju skjortorna är i någon form av blått. En är vit och en annan vit- och rödruting. Dags att uppdatera skjortgarderoben med andra ord. Den typ av skjorta som jag har mest är The Shirt Factory och deras Easy Iron som är toppen att stryka. Helt gudomliga jämfört med mina andra som tar evigheter att få släta om det nu alls går.

Chokladdoppade sombreros - Smash!

Smash Chokladdoppade sombreros från Nidar

Jag måste tipsa om ett nytt och lite otippat snacks. Det är ett norskt företag som heter Nidar som har gjort chokladdoppade sombreros. Jag fick smaka min första Smash! på ett födelsedagskalas för ett tag sedan och jag måste säga att de är toppen. Det låter nog helt galet men de är spröda, salta och söta. Jag har ruskigt svårt att hålla fingrarna från dessa godingar men maken är nästan värre än jag. Tyvärr finns de bara att köpa på Hemköp vilket vi inte har på Lidingö. Däremot ligger det en nära jobbet så det blir till att bunkra upp.

Smash Chokladdoppade sombreros från Nidar
Foton: Privata

Superenkel och jättesmarrig kladdkaka

Superenkel kladdkaka
Foto: Privat

Jag har fått ett kanonrecept från Hemma på Ön gällande kladdkaka. Ibland vill jag bara slänga ihop någonting enkelt och gott om vi får kompisar över på en spontanfika. Kladdkaka brukar många tycka om och mina barn verkligen älskar det. Sedan går det att toppa den med lite olika saker för att få lite variation. Igår blev jag och Pyret bortbjudna på en lekdate och då fixade jag en snabb kaka att ta med mig.

Kladdkaka


100g smör
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg

Smält smöret i en kastrull. Ta av den från plattan och blanda i de andra ingredienserna. Blanda till en smet. Smöra en form och ströa den gärna med kokosflingor istället för ströbröd. Häll i smeten och grädda på 175 grader i 25 minuter.

Superenkelt och supersmarrigt!

Sjuka barn

Tidningen Hembakat
Foto: Privat

Nu har Lillebror gått och lagt sig och Pyret är nästa på tur. Rödvinet är redan upphällt och jag ska snart slå mig ner i soffan och läsa tidningen Hembakat. Det ska bli skönt att ta det lite lugnt med tanke på att det har varit fullt ös hela veckan.

Redan i onsdags kväll insåg vi att Lillebror hade blivit sjuk och inte kunde gå till dagis på torsdagen. Jag var på jobbet redan 06.40 och jobbade fram till lunch för att sedan byta av maken. På fredagen var det min tur att vara hemma hela dagen. Vissa tycker det är så mysigt att vara hemma med sjuka barn men jag måste säga att jag blir helt slut. Pyret har fått vara hemma trots att hon bara hostat av sin förkylningsastma men Lillebror hade feber både i onsdags och torsdags kväll. På dagarna har han varit snorig och superhostig men annars har det varit fullt med spring i benen och inte en lugn stund. Enda gången då lugnet lägrat sig är när han sover efter lunchen. Då har jag och Pyret passat på att spela spel.

Lillebror leker med Brio tåg

Pyret spelar Fia

Lillebror är sjuk
Foton: Privata

Ben & Jerry´s Core - nya smaker 2012

Jag såg på Emarias blogg att Ben & Jerry´s släpper nya smaker under våren. Det nya med dessa är att de har en kärna i mitten av rinnande chokladfudge, chokladtryffel eller kolafyllning. Mycket sliskigare än så kan det nog inte blir men det blir heller säkert inte mycket godare än så.

Ben & Jerrys Karamel Sutran Kolafyllning omgiven av choklad- och kolaglass med chokladflisor

Karamel Sutra
Kolafyllning omgiven av choklad- och kolaglass med chokladflisor.

Ben & Jerrys Chokladtryffel omgiven av vaniljglass med bitar av vit choklad och hallonglass med riktiga hallon.

Berry White
Chokladtryffel omgiven av vaniljglass med bitar av vit choklad och hallonglass med riktiga hallon.

Ben & Jerrys Dough-ble Whammy  Chokladfugde omgiven av choklad- och cookie dough glass.

Dough-ble Whammy
Chokladfugde omgiven av choklad- och cookie dough glass.

Alla bilder kommer från Ben & Jerry´s facebook sida

Mina favoriter kommer helt klart att vara Dough-ble Whammy och Berry White. Vilken kommer att bli din favorit?

Griffins Steakhouse och Christian Hellberg

Griffins Steakhouse

Igår var det dags för middag med jobbarkompisarna på Griffins Steakhouse. Vi hade bokat bord för 15 stycken och fick i samband med bokningen reda på att alla måste äta samma förrätt och efterrätt. Däremot fick vi välja på en kötträtt eller fiskrätt till varmrätt. Ungefär fem stycken (däribland jag) valde fisk men då tyckte restaurangen att det blev för komplicerat och då var alla tvugna att beställa kött. Vi försökte då boka bord på ett annat ställe men tyvärr var det fullt. Jag har hört från andra att Griffins inte är ett bra ställe för stora sällskap då personalen nästan blir sur och hellre vill servera små sällskap.

Jag har varit på Griffins Steakhouse tidigare och jag måste i alla fall säga att maten är kanon. Vi började med Griffins Charkblock som består av serranoskinka, mortadella, copa, chorizo och salami som serveras med pickles, oliver och kålrotskräm. Det var verkligen hur mycket som helst och hur gott som helst. Sedan blev det Ribeye entrecote med stans godaste pommes frites rullade i dill. Till dessert blev det karamelliserad ananas med hallonkräm och vit chokladglass. Ananasen var faktiskt det minst goda för kvällen.

Griffins Steakhouse

Efter huvudrätten kom köksmästaren Christian Hellberg (årets kock 2001) fram och frågade vad vi tyckte om maten. Jag svarade att jag verkligen tyckte om köttet även om jag inte är en köttmänniska. Då sa han att jag givetvis hade kunnat tagit fisk men då berättade vi om vilket otrevligt bemötande vi fått och att vi var tvugna att välja kött. Han tycket att det var helt oacceptabelt gjort av dem och förklarade att det är genom oss gäster som han kan betala sina kockar. Han sa även att han skulle ta upp detta med sin personal. Vi får hoppas att det kommer att göra att andra stora sällskap känner sig lite mer välkomna än vad vi gjorde när vi gick dit.

Griffins Steakhouse
Foton: Privata

Vi hade i alla fall en mycket trevlig kväll med god mat, god dryck och mycket prat.

Insamling till Lettland

Det finns en kvinna här på Lidingö som i flera år har samlat in kläder, leksaker och möbler för att sedan åka över till Lettland och dela ut dem till behövande. Hon gör detta helt ideellt och tyvärr har inte Lidingö kommun varit speciellt tillmötesgående när hon har frågat om bidrag till sina resor. Lidingö har nämligen en vänort i Lettland som heter Saldus och det är dit hjälpen går. Kommunen (som inte direkt går på knäna) har inför denna resa endast bidragit med ett sopföråd på sex kvadratmeter där hon kan förvara en bråkdel av sakerna.  Efter lite skriverier i Lidingötidningen nu i år har hon faktiskt fått hyran av lastbilen och chaufförens lön betald.

Jag har pratat med Pyret om att det finns barn här i världen som inte har det lika bra som vi. Att deras föräldrar inte har råd att köpa mat eller leksaker. I söndags satte vi oss i hennes rum och gick igenom hennes gosedjur som hon ville skänka till barnen i Lettland. Hälften av gosedjuren åkte ner i lådan för sådant som ska ges bort. Hon berättade för mig att nu kan några barn sova bra på natten för de kommer att kunna ha ett gosedjur i sängen.

Jag ska även gå igenom Lillebrors gosedjur för där finns det också ett antal som kan ges bort. En hel del barnkläder, barnskor, vuxenkläder och vuxenskor åker också med i insamlingen.

Hjälp till Lettland

Hjälp till Lettland
Foton: Privata

Alla hjärtans dag

Jag är inte speciellt mycket för alla hjärtans dag men varför inte passa på att tala om för någon hur mycket jag tycker om honom eller henne. Jag förklarade för Pyret vad det är för dag idag och hon undrade om hon och lillebror skulle få någonting. Jag sa då att det behöver inte handla om presenter utan att säga till någon hur mycket de betyder för en. Då tittade hon på mig och sa -Man kan båda säga det och få presenter samtidigt.

Maken har riktigt torra händer och får ibland sprickor på tummarna pga detta. Min present till honom blev därför den fantastiska handkrämen Hemp Hand Protector från The Body Shop. Jag har insett att en likadan kommer att inköpas till min pappa då han har samma problem som maken. I presentförpackningen som jag köpte ingår dessutom en fotkräm och en bodybutter.

Hemp Hand Protector från Body Shop
Bild: www.thebodyshop.se

Av maken fick jag ett par jättefina tofflor i ballerinamodell från Shepherd. Röda är de också vilket verkligen är dagens färg.

Ballerinatofflor från Shepherd
Foto: Privat

Nu är maken på väg hem med Libanesisk mat som det ska bli till middag. Barnen ska även få var sitt litet paken som han inhandlade idag på lunchen.

Ett stort kram till er alla underbara människor därute.

Burt´s Bees Coconut Foot Creme

Burt´s Bees Coconut Foot Creme
Foto: Privat

Detta måste verkligen vara världens bästa fotkräm. På senare tid har mina hälar börjat bli torra och lite spruckna. Jag har smörjt in dem med olika krämer när jag lagt mig i sängen för att sova men ingenting har hjälpt. Då kom jag på att jag har lite kvar av min Burt´s Bee Coconut Foot Creme. Det tog två insmörjningar och sedan är hälarna som nya igen. Detta är verkligen ett måste i mitt badrumsskåp. Det var inte allt för länge sedan som det inte gick att köpa Burt´s Bees produkter i Sverige men nu finns de att köpa här. Däremot är de billigare i USA och jag ska flörta lite med svärmor och be henne köpa en eller två fotkrämer till mig nästa gång hon åker över Atlanten.

Clarks Troy Curtain

Clarks Troy Curtain mockaskoClarks Troy Curtain mockasko

Åh, vilken sko. Jag var inne på Jerns i veckan och hittade denna underbara skapelse från Clarks. Enligt min man behöver jag inte en till sko och speciellt inte en högklackad men jag är av den meningen att en kvinna kan aldrig ha för många skor. I min skogarderob finns det en hel del högklackade men de är bruna, svarta, silver eller cremefärgade. Det är alltså dags för lite fler färger. Denna lila tycker jag är helt underbar. Skon finns även som svart, silver eller någon form av mycket ljus mintgrön. Det blev inget köp denna gång men det betyder inte att denna darling inte kommer att flytta hem till mig. Jag kan nog inte motstå denna mockabakelsen länge till.

Clarks Troy Curtain mockaskoClarks Troy Curtain mockasko
Bilder: www.clarks.eu


Brunch på Villan

Idag var maken, jag, Hemma på ön och hennes make på Villan på Lidingö för att äta brunch. Min snälla syster var barnvakt till barnen så att vi kunde komma iväg och prata och umgås en liten stund. Jag har inte varit på Villan förut och tyckte väl inte att lokalen var jättekul men brunchen var helt ok. Det var mycket att välja på och det fanns verkligen någonting för alla. Olika typer av plockmat är verkligen min melodi.

Brunch på Villan på Lidingö
Kallskuret, ribs, crabcake, äggröra, bacon, bagel med lax och philadelphiaost och räkröra.

Brunch på Villan på Lidingö
Brieost, vaniljpannacotta, chokladpannacotta, frukt, marshmallow och petit choux med chokladfyllning.


Sorel till Pyret

Sorel Super Trooper barn vinterstövel

Sorel Super Trooper barn vinterstövel
Foton: Privata

Om det är någonting jag är bra på så är det att nosa fram olika erbjudanden och reor. Jag var på Åhléns tidigare i veckan för att se på vinterskor/kängor till barn som de reade ut. Då jag inte hittade några som var tillräckligt bra (vill ha varma och vattenavvisande) fick jag försäljaren att avslöja att de skulle släppa resten av vinterskorna till reapriser idag. Givetvis gav jag mig dit på lunchen och fick tag på ett par Sorel. I år har Pyret haft ett par Eskimo med löstagbar innesko av filt och de är verkligen kanon. Det är inte en chans att hon fryser om fötterna men det gäller att ta ut och lufta innerskon varje kväll då det blir lite fukt mellan ytterskon och innerskon. Tyvärr fanns denna modell endast i större storlekar på Åhléns och därför blev det ett par Sorel som fungerar på samma sätt. Hela skaftet är vattenavvisande och innerskon ska göra att de klarar ned till -40 grader. Det fanns en hel uppsjö märken som det var mellan 30% och 50% rabatt på. Det var bl.a. Sorel, Timberland, Kamik, Eskimo och Kavat.

I och med detta köp har jag nästan fixat hela Pyrets utstyrsel till kommande vinter. En Molo overall är inköpt med 50% rabatt och likaså en Didriksons jacka till samma rabatt. Jag köpte även ett par Salomon vinterkängor till 70% rabatt och nu dessa Sorel som tidigare kostade 700 kr och nu fick jag dem för 449 kr. Visst det är forfarande ganska mycket pengar men det är det verkligen värt för att hålla barnens fötter varma på vintern.

70% rabatt på Timberland Mukluk

Timberland Mukluk till 70% rabatt hos Jerns
Foto: Privat

Efter två ruskigt kalla vintrar kastade jag mig in i Timberland butiken i augusti 2011. Jag hade bestämt mig för att lägga vantarna på ett par Muklukar. Året innan hade jag försökt men det var inte en chans att få tag på ett par i oktober. Typiskt att det nästan inte blev någon vinter i år men nu har jag i alla fall tagit fram och luftat mina underbara vinterstövlar. Däremot kan jag säga att jag blir aningen sur när dessa stövlar reas ut över hela Stockholm. Jag var inne på Jerns skor idag (Drottninggatan i Stockholm) och där stod ett helt gäng Muklukar i olika färger med stora skyltar 70% rabatt på. Så himla typiskt! Förklaring är helt enkelt att en mängd stövlar har köpts in då det förväntades att denna vinter skulle bli lika svår som de sista två men då snön och kylan inte ville komma köpte inte folk dessa underbart varma och gosiga stövlar. Om ni nu vill köpa på er dessa fantastiska Muklukar kan jag rekommendera er att gå till Jerns där de finns med 70% rabatt. Helt galet billigt.

Njursten

Njursten
Bild: www.lnd.se

Helt sanslöst otroligt skönt, jag har njursten. Ni tror säkert jag är galen som är glad över att jag har just njursten men efter ett år av smärta har jag äntligen fått en förklaring på vad det är för fel på mig. Dessutom betyder det att jag inte kommer att dö av någon elak cancertumör utan mitt problem går faktiskt att åtgärda.

Jag har varit hos läkaren så många gånger och gjort så många undersökningar men det var inte förrrän jag gjorde en datortomografi av mina urinledare som problemet hittades. Tyvärr slutade min läkare i samma veva och jag fick därför inte något svar på datortomografin och sista veckan har jag haft en fruktansvärd smärta och igår började jag kissa blod. Jag fick en akuttid på förmiddagen till en mycket duktig läkare och han sa att jag hade njursten innan han ens undersökt mig. När han sedan tittad på underlaget från datortomografin såg han att jag har ett antal njurstenar varav den ena är riktigt stor. Jag fick sprutor både för smärtlindring och för njurstenarna och nu har en brådisremiss skickats iväg. Jag kommer snart att få reda på om det går att "skjuta sönder dem" eller om den stora måste opereras bort.

Godistårta och fjärilstårta

Nu är Pyrets kalas över för den här gången. Idag hade hon bjudit in kompisar från dagis och deras föräldrar. Totalt blev det fjorton barn och de skötte sig helt exemplariskt. Det var kul att kunna prata en stund med föräldrarna också då det sällan är att vi hinner säga mer än hej om det nu inte är så att vi träffas i parken ibland.
Godistårta med chokladfingrar och godis

Idag bjöd jag på en godistårta med hallonmousse och maraboumjölkchokladfluff. Barnen blev som galna i den tårtan men det var mer godiset de ville åt än tårtan. Fjärilstårtan är fylld med kokosmousse och limemousse. Samma som igår med andra ord. Även idag använde jag sockerpasta från Fun Cake. Jag kan säga att jag alrig mer kommer att använda deras pasta då den är katastrofdålig. Den stelnar jättefort och spricker när jag lägger den på tårtan. Det har aldrig hänt när jag använt mig av Ballinas. En urusel sockerpasta med andra ord. I fortsättningen håller jag mig till den vita Ballinas med chokladsmak. Pyret fick än en gång en massa fina presenter och precis som igår blev det en hel del spel och pyssel vilket är toppen. Hon fick även en utstyrsel med spö, diadem, kjol och vingar som hon nu sitter med i soffan. En av favoriterna är silverarmbandet med en rosa katt och en glittrig sten som hon fått av "pojkvännen" H. För ett tag sedan visade hon den för mig och sa - Det är inte klokt vad fin den är.

Fjärilstårta med kokosmousse och limemousse

Fjärilstårta med kokosmousse och limemousse

Fikabuffé med tårtor, bountybollar, rulltårta och kladdkaka
Foton: Privata

Det är en hel del smask kvar och det blir mina och makens jobbarkompisar som får smaska på dem i morgon. Det ska bli skönt att bara slappa lite framför tv:n idag när barnen gått och lagt sig. Någonting annat orkar jag verkligen inte göra. Tack och lov har maken städat undan i köket för det har sett ut som ett smärre bombnedslag. Att dammsuga och så väntar vi med till i morgon.

Tack alla för de fina presenter som Pyret har fått under dessa dagar!

Prinsesslottstårta

Prinsesslottårta med prinsessa, port och slingriga blommor

Prinsesslottårta med prinsessa, port och slingriga blommor
Foton: Privata

Idag var det dags för Pyret att ha sitt första födelsedagskalas av två denna helg. Hon har önskat sitt ett prinsesslott som tårta och då jag aldrig gjort mer än en våning blev detta helt klart en utmaning. Igår satt jag uppe ganska länge och pysslade med tårtorna men jag vågade inte stapla dem förrän strax innan gästerna kom. Det skulle ju ha varit en smärre katastrof om den rasat samman innan vi hunnit hugga in på den. Som extra förstärkning satte jag in sugrör för att undvika en katastrof.

Pyret blev supernöjd och jag tror nog att de flesta flickorna på kalaset tyckte att den var fin. I de två översta våningarna hade jag hallonmousse och marabouchokladfluff. I det nedersta lagret blev det en kokosmousse samt limemousse. Jag måste säga att limemoussen är en riktig favorit. Båda tårtorna är spacklade med en fantastisk smörkräm. Sedan hade jag gjort bountybollar och kladdkakor. Svärmor var snäll och bakade rulltårta med hallonsylt. Efter fikat hade vi tolv sockerstinna busrumpor som sprang omkring här hemma. Sedan följde fiskdamm och efter det ville Pyret lyssna på musik och då dansades det till Eric Saade och Popular. I morgon är det dags igen. Då kommer tolv barn från dagis och deras föräldrar och jag håller nu på med att göra ytterligare två tårtor till i morgon. Jag skulle nog behöva några dagars semester efter detta.

Tårtfyllningar (kokosmousse och limemousse)

Limemousse och kokosmousse
Foto:Privat

Nu har Lillebror snart varit på dagis i tre dagar. Redan dag två var han ute, på samlingen och åt lunch utan mig. Idag ville pedagogerna att jag skulle vara med första halvtimmen och att jag sedan skulle gå lagom till frukosten. Tyvärr var jag tvungen att boka en tid till läkaren för Pyret idag men vi lämnade först Lillebror och var med en stund innan vi gick på konditori för att sedan gå till läkaren.

Lillebror har inte sovit på dagis de två dagar då jag varit med utan har sprungit omkring i rummet bland alla de andra sovande barnen. Nu idag fick jag ett mms från dagis då han ligger och sover som en stock på sin kudde tillsammans med sina kompisar. Det är roligt hur barnen fungerar när mamma och pappa inte är med.

På eftermiddagen fick jag två timmar hemma då båda barnen var på dagis och då var det dags att sätta igång med tårtfyllningarna till tårtan som ska ätas på lördag. Jag har på förfrågan gjort en limemousse och en kokosmousse. Ikväll ska jag göra en chokladganache och en hallonmousse. Dessutom ska jag baka tre tårtbottnar. Fullt upp med andra ord.

Bokstäver i härliga lackfärger

Bokstäver i härliga lackfärger
Bild: www.superliving.dk

Jag är lite sugen på att få in lite mer färg i vardagsrummet och har länge tyckt om stora bokstäver som inredningsdetalj. Företaget Superliving gör bokstäver som är 20 cm eller 40 cm höga. De kan både stå upp eller hängas på väggen. Det skulle vara häftigt att köpa bokstaven som vårt efternamn börjar på i 40 cm och sedan en bokstav för varje person i familjen och de skulle då vara 20 cm. Det skulle bli som en stor maffig och färgrann installation på väggen. Ett stort plus för de härliga färgerna och den glansiga ytan.


RSS 2.0