Dansk design

Måste säga att det kommer så mycket snygga designsaker från Danmark. Jag förstår inte hur de bär sig åt men den ena saken är snyggare än den andra. Min nya favoritdesigner just nu är Erik Bagger. Här kommer en titt på några av hans saker.

Termoskanna Erik Bagger  Tallrik Erik Bagger

Skål Erik Bagger  Brödkorg Erik Bagger


Foto: danskdesign.nu

Gummistövlar

Jag är så sugen på ett par nya gummistövlar. De jag har idag är de hederliga militärgröna stövlarna från Tretorn. Det är inget fel på dem och jag använder dem både hemma och på landet. Däremot skulle jag vilja ha några läckrare stövlar när jag traskar omkring med Pyret och det regnar ute. Här kommer ett urval av snygga stövlar från Tretorn, Viking och SpotOn.

Gummistövel Tretorn  Gummistövel Tretorn
Gummistövel Viking  Gummistövel Viking
Gummistövel SpotOn  Gummistövel SpotOn

Foton: have2have.se

Önskelista

Tro det eller ej men jag har inte en enda Margrethe skål trots att de är så fina. Jag var inne på John Wall i Stockholm och fick då se den lilla miniMargrethe skålen som endast rymmer 150ml. Den är så otroligt söt att jag bara måste ha den. Då insåg jag att det är lika bra att matcha med några av de andra också. De finns i 8 storlekar mellan 150 ml till 4 liter. Det knepiga är att välja en snygg färg. De finns även som rostfria men jag skulle nog tycka bäst om den ljusblå. Måste passa på att säga att John Wall har köp 3 betala för 2 på dessa skålar.

Margrethe skål
Foto: johnwall.se

Rådjur i hallen?

Har tidigare sett ett rådjurshuvud i massivt aluminium som går att hänga på väggen. Tyvärr var det huvudet i naturlig storlek och alldeles stor för att passa in hemma hos mig. Nu har jag däremot hittat ett på Honey I`m HOME som är betydligt mindre i storleken. Den skulle passa toppen att hänga på väggen i hallen.

Rådjurhuvud i aluminium

Foto: honeyimhome.se

Doftljus från Burberry

Det är härligt att tända ljus på kvällarna nu när det är riktigt mörkt. Jag har en liten passion för doftljus. Det får inte lukta sådär stark parfymerat utan lite lagom av någon härlig doft. Om det ska vara riktigt glassigt så kan ett doftljus från Burberry göra susen. Glaset är brunt och frostat. Inte illa att brinntiden är över 50 timmar. Men om det smakar så kostar det......

Burberry doftljus

Foto: Vivre.com

Isolerande muggar

För ett antal år sedan fick vi några muggar i plast av min svägerska som bor i USA. Det spektakulära var att dessa hade två lager med luft emellan för att drycken skulle hållas kall eller varm. Det smarta var att koppen i sig aldrig blev varm att hålla i. Smarta lösningar de där amerikanerna har tänkte jag. Nu har denna typ av koppar poppat upp överallt fast i lite snyggare varianter än de som vi har i plast. Här är några av alternativen.

Termomugg i plast

Foto: Privat (vår mugg i plast)

Termomugg Eva Solo
Termomugg från Eva Solo

Termomugg från Bodum
Termomugg från Bodum i glas

Termomugg från Menu
Termomugg från Menu

Foton: danskdesign.nu

Önskelista

Jag har insett att det är mycket långt kvar till min födelsedag och därför får jag börja önska mig saker av tomten istället. Om han ska hinna köpa någonting fint till mig är det dags att börja på önskelistan. Dessa fantastiskt fina glasburkar från Rosendahl skulle vara finfina i köket. Burkarna finns i flera storlekar och jag önskar mig dessa nedan som är 1 liter respektive 1/2 liter.

Glasburk 1 liter från Rosendahl

Glasburk 1/2 liter från Rosendahl

Foto: danskdesign.nu

Tips om tävling

Tävling hos Sjöboden

Nu är det tävling hos sjöboden där du kan vinna en gästhanduk i vitt från Lexington.
Tävlingen håller på till den 9 nov.

Mateus

Nu har höstens färger och nyheter från Mateus kommit. De har bl.a nya ljusstakar. Det finns så mycket fint och det är otroligt vilka olika kombinationer det går att få till med alla deras former och färger. Mitt stora fat från Mateus har tidigare fungerat som fruktfat och stått i vardagsrummet. Dessvärre är det så att vi bara har en halv kyl och en halv frys (blir ändring sedan när köket ska göras om) vilket gör att när vi veckohandlar får inte mycket plats. Min lösning har nu blivit att ta in fatet i köket och fylla det med veckans olika grönsaker och rotfrukter. Riktigt dekorativt blir det och det ger mycket mer utrymme till annat i kylen.

Fat Matteus upplagt med grönsaker

Fat Matteus upplagt med grönsaker

Foton: Privat

Här kommer lite inspiration från Mateus.

Matteus ljusstakar

Matteus skål

Matteus fat

Foton: Mateus.se

Skålar

Jag fick tre stora Marimekko skålar förrförra julen. De har mest stått inne i köksskåpet och jag har inte vetat riktigt vad jag ska ha dem till. Nu har jag helt plötsligt hittat massor med andvändningsområden för dem. För att vara helt ärlig har jag nog varit lite avig till dem och inte riktigt tyckt om den gamla stilen. Vissa saker måste jag vänja mig vid och sedan tycker jag jättebra om dem. Dessa skålar är precis så. Den genomskinliga använder jag som sockerskål. Den blåa nedan blir så fin tillsamman med daimgodis som också har lite blått i sig.

Marimekkoskålar

Marimekkoskålar

Foto:Privat

Skohorn

Vi har ett jättesnyggt skohorn i borstad stål med ett litet hål längst upp så att det ska gå att hänga den någonstans. Problemet är bara att när vi har hängt den på hatthyllan där kläderna hänger har den skrapat emot väggen och den vita väggen har blivit alldeles repig. Inte snyggt. Nu har jag hittat ett skohorn som faktiskt klarar av att hänga snyggt utan att förstöra någonting. Hornet är i stål och rundeln bakom som sätts på väggen är en magnet. Smidig och snygg. Den kommer från Menu och går att köpa på danskdesign.se.

Skohorn från Menu

Foto: danskdesign.se

Pepparkaksformar

Jag vet att jag tjatar om julen men jag måste medge att det börjar kännas lite mysigt att det närmar sig en smula. Hittade en riktigt rolig sida på nätet med massor av pepparkaksformar. Visst de går att använda till andra kakor också. Kolla in några av dem.

Getabock pepparkaksform  Gris pepparkaksform

Nalle pepparkaksform  Snögubbe pepparkaksform

Gran pepparkaksform  Hjärta pepparkaksform

Hus pepparkaksform  Groda pepparkaksform


Foto: Formina.se

Styling i badrummet

Vår badrum stambyttes runt 1990 och tyvärr var standarden inte vad den är idag och därför har vi rosa plastmatta och vitt kakel med en rosa bård. Inte alltför snyggt om jag får säga det själv. Dessvärre är det inte läge att renovera badrummet då vi kommer att lägga pengar på ett nytt kök där vi måste både riva en vägg och bygga upp en ny. Som sagt, det kommer att kosta en del pengar. Frågan är då om det går att göra någonting åt badrummet så länge. Jag får inte till den där mysiga stämningen när jag glider ner i badkaret och vill koppla av ett tag. Mina funderingar är nu att köpa någon form av kakeldekor för att få bort den rosa bården och även köpa en trätrall till badrumsgolvet. En sida där det finns massor med kakdeldekor är Kungsholmens färgbutiks hemsida. Där är det bara att välja och vraka. Här är några av de varianter jag funderar på.

Kakeldekor Kakeldekor Kakeldekor

Foto: Favoritsaker.se

När Äntligen hemma på TV4 har stylat om hem har de lagt in en trätrall i badrummet. Jag för min egen del har inte varit så sugen på det tidigare då jag tycker att det borde samlas massor med damm och smuts under trallen. Men nu känner jag att jag måste få till en förändring och en trall får det nog bli. När den väl är utsågad borde det inte vara så svårt att ta bort den någon gång om året för att rengöra ordentligt. På TV4:s hemsida har de tipsat om en trall i Teak eller Ek som heter Deltaplattan. Den finns att köpa på K-rauta och är 30 x 30 cm.

Jag återkommer med lite bilder från badrummet.

Lidingöblandningen

Jag har skrivit tidigare om Tehuset Java där jag brukar köpa smarriga saker både hem och till vänner. De har sedan tidigare en affär i  Lund och där har de en teblandning som heter Lundablandningen. Idag var det så dags för oss Lidingöbor att rösta fram vilket tesort som kommer att bli Lidingöblandningen. Det fanns tre alternativ. Den första var grönt te med en smak av jordgubb och melon. Nummer två var ett svart lapsang souchong te och den sista kommer jag faktiskt inte ihåg men den var min favorit. Alla som smakade fick sedan välja sin favorit. Utan att ta bort spänningen allt för mycket kan jag säga att te nummer ett var i en stark ledning. Nu dröjer det inte länge förrän vi har vår egen Lidingöblandning. Tack Tehuset Java för det!

Tehuset Java hat tagit fram en tesort som heter Lidingöblanningen

Foto: Tehuset Java

Tips om en tävling

Tävling hos Living Like Linda

Foto: livinglikelinda

Nu har Living Like Linda en tävling på gång. Du kan vinna ett SPA kitt från Lollopard. Var med och tävla!

Tavla från Isa Form

Måste bara visa upp vår nya tavla från Isa Form. Jag har fått den av svärmor som födelsedagspresent. TACK svärmor! Det kanske ser lite konstigt ut men jag har tagit bort vårt efternamn på bilden. Den kommer att passa så bra i vårt nya kök, om vi nu någonsin får ett nytt kök. Igår skulle hantverkaren komma för att titta på köket och ge oss en offert. Tror ni att han dök upp? Givetvis INTE! Dessvärre är det bara att bita ihop och boka en ny tid för duktiga hanverkare (han har fått jättebra rekomendationer från personer vi känner) växer tyvärr inte på träd. Håll tummarna för att det går bättre nästa vecka då han återigen ska komma och titta.

Frukost hos tavla från Isa Form

Foto: Privat

70 dagar kvar till julafton

Det är inte klokt men det är bara 70 dagar kvar till julafton. Måste säga att jag brukar se fram emot julen med skräckräckblandad förtjusning. Normalt sett är det stressigt att hinna med allt fram till den 24:e december men i år blir det nog lite annorlunda. Jag är mammaledig och hoppas att jag ska hinna med alla julklappar i god tid i år. Dessutom ska det bli spännande med tanke på att det är Pyrets första jul. Undra om hon blir rädd för tomten.

Här kommer lite fina julprydnader från Herstal för att få er i stämning.

Julprydnader från Herstal

Julprydnader från Herstal

Julprydnader från Herstal

Julprydnader från Herstal

Foton: Herstal.dk

Diskborstar

Varför är diskborstar ofta fula och otroligt osköna att diska med? En snygg diskborste kanske skulle piffa upp i köket en aning. Jag försöker gömma undan min borste så att den inte ska synas men det finns många snygga borstar som jag gärna skulle vilja skylta med hemma. Alla dessa tre borstar har avtagbart och utbytbara borst.

Diskborste från Zone Denmark


Diskborste med ställning från Zone Denmark
Foto: Pid.se

Diskborste från Menu 

Diskborste från Menu. Finns även i rostfritt stål.
Foto: Danskdesign.nu

Diskborste OXO

Diskborste från OXO. Inte den allra snyggaste av dem tre men otroligt behaglig att diska med. Diskmedlet finns i behållaren.
Foto: Formodesign.com

Udda blomkruka

Hittade denna I.V. Plant pot när jag var inne på Pid och kollade. Lite udda och jag vet inte om jag ska tycka att den är rolig eller bara lite knäpp. Det finns ett dropp som hängs upp på en droppställning. Sedan kan du själv reglera mängden vatten som ska rinna ner i krukan. Lite annorlunda självbevattnande kruka.

I.V. Plant pot

Foto: Pid.se

Tips om en tävling

Tävling om en Pappelina kökshanduk

Nu är det en tävling hos Mitt vita hus. Vinsten är en kökshanduk från Pappelina. Inte helt fel. Var med och tävla du också.

Diskmedelsflaska

Måste säga att jag inte tycker det är så snyggt att ha en vanlig diskmedelsflaska ståendes på köksbänken. Alternativet kan vara en kantig snygg flaska från Cult Design som det står diskmedel på. Eller varför inte en flaska från Maison Belle som jag har skrivit om tidigare. Min man har fixat till en betydligt billigare men enligt mig riktigt snygg diskmedelsflaska. Han tog en glasflaska som han tyckte såg bra ut och stoppade i en hällpip som normalt sitter i spritflaskor. Inte en så dum idé och billigt är det också.

Diskmedelsflaska av en Famous Grose flaska

Diskmedelsflaska av en Famous Grose flaska

Foto: Privat

Kan det bli roligare att städa?

Är det fler än jag som tycker att det är så ruskigt tråkigt att städa? Normalt sätt brukar jag kunna ignorera att det dyker upp en och en annan dammråtta i något hörn. Nu går det inte att blunda för detta längre med tanke på att mitt lilla Pyre far runt som en racerbil på alla fyra. Det är ingen rolig historia att titta på hennes knän när jag plockar upp henne. Då skäms jag verkligen för att det är så ostädat. Jag funderar däremot på om det blir roligare att städa om jag bara hade lite andra produkter som dessutom luktar gudomligt. Ja, kanske skulle det fungera. Här kommer i alla fall ett litet urval ur Maison Belles sortiment. Du kan välja mellan många härliga dofter. Några av dem är apelsin/rosmarin, lavandel/mint och kanel/jasmine. Kan redan känna hur underbart det doftar.

Maison belle golvrengöringsmedel  Maison belle glasrengöring
Maison belle limescale  Maison belle toalettrengöring

Foto: Cestlavie.se

Tips om en tävling

Jag har börjat läsa en ny blogg som skrivs av två inredningstokiga tjejer från Piteå. Nu har de en tävling där vinsten är produkter från Cult design för ett värde av     400 kr. Missa inte denna tävling.

Roliga plåster

Jag har fått erfara av kompisars barn att det inte duger med ett vanligt plåster om det skulle hända en liten olycka. Finns det inte några Bamseplåster hemma blir det riktigt suriga miner. Därför vore det kanske dags att investera i några av dessa roliga varianter. Med tanke på hur fort Pyret växer kommer hon nog också inom en inte alltför avlägsen framtid kräva allt annat än de vanliga tråkplåstrena.

Plåster apor  Plåster älva
Plåster OUCH  Plåster dödskalle

Plåster puss
Foto: Favoritsaker.se
          

Kusmi tea

Har blivit helt förälskad i teburkarna från Kusmi. De bara måste stå framme och får inte gömmas i köket. Att teet dessutom smakar riktigt gott gör inte saken sämre. Var idag ner på Tehuset Java i Lidingö Centrum. De har massor av smaker av Kusmi tea och jag stod och doftade på varenda provburk. Jag fastnade tillslut för smaken "Quatre fruits rouges" som fick följa med hem till mig. Den underbara personalen slog in burken i cellofan och presenten kommer jag snart att ge bort. För er som inte har möjlighet att köpa Kusmi tea i butiken kan ni göra det på Tehuset Javas hemsida. Jag får önska er alla en god tedrickning.

Kusmi tea närbild

Kusmi tea närbild

Kusmi tea inslagen

Foto: Privat

Höstpynt

Var på en promenad med Pyret i barnvagnen idag. Vilket underbart väder! Vilken lyx att inte behöva gå till jobbet utan att istället kunna ta tillvara på dessa underbara höstdagar. Under promenaden fick jag idén att ordna ett fat med alla fina löv och bär som hör hösten till. Och varför inte sätta ett ljus i mitten. Sagt och gjort. Här är resultatet.

Höstpynt med ljus

Närbild höstpynt med ljus

Närbild höstpynt med ljus

Närbild höstpynt med ljusFoto: Privat

Ylle

Jag vill så gärna hitta en riktigt fin yllefilt att ha i soffan och ta till när det börjar kännas lite ruggigt. Klippans yllefabrik har så mycket snyggt. Det finns kuddar, filtar, julpynt, disktrasor och mycket mer. Här kommer ett litet urval av vad dem har.  Som sagt det är dags för mig att börja skriva önskelistan så att tomten har koll på vad lilla jag önskar mig. Här kommer ett litet urval av allt snyggt som Klippans yllefabrik har.

Filt Klippans yllefabrik       Filt Klippans yllefabrik

Filt Klippans yllefabrik    Bordstablett Klippans yllefabrik

Disktrasa Klippans yllefabrik  Förkläde Klippans yllefabrik

Foto: Klippans yllefabrik

Fånga solen

Nu är det verkligen höst. Mörka kvällar och mornar. Vad vore bättre än att få in lite sol. Nu kan du fånga solen i en liten glasburk. Under dagen låter du burken stå i solen och när mörkret faller börjar lysdioderna att lysa av sig själva. Det finns alltså ingen på eller avstängningsknapp. Burkens utsida är matt och det ser ut som om du har fångat solen. Den är vattentät och går därför även att ha utomhus.

Fånga solen i en syltburk

Foto: gadgetshop

Stelton Classic Potter tekanna

Jag har inte bestämt mig om jag tycker att Steltons nya tekanna är snygg eller ful. Däremot verkar den vara riktigt genomtänkt i utförandet vilket jag som tedrickare gillar. Den är gjord för att hålla värmen och är utrustad med en stor tesil för att få ut det mesta av tebladen. Får se om den hamnar på min önskelista eller ej.

Stelton Classic Potter tekanna

Foto: Bagarenochkocken.se

Tygtavla

Äntligen är tygtavlan klar! Om sanningen ska fram är det pappa som har gjort det mesta. Han är som en riktig MacGyver. Trots att vi inte har speciellt många eller bra verktyg hemma så lyckades han fixa ihop en ram. Men så är det med pappa. Han kan mumla någonting om att detta kommer att bli svårt att göra men han fixar det alltid till slut hur omöjligt uppdraget än kan vara. Nu är det även mammas tur att hjälpa till. Samma tyg ska nämligen användas på sittdynorna till bänkarna i hallen men jag är helt hopplös på att sy (trots detta insisterar mamma på att jag ska få farmors gamla symaskin). Jag tycker i alla fall att tavlan blev riktigt bra. Det bästa är att det bara är att byta tyg om jag tröttnar. Stackars mamma, då blir det till att sy nya överdrag till sittdynorna.

Tygtavla i hallen med motiv av fåglar som är köpt på IKEA

Tygtavla i hallen med fåglar på

Tygtavla ovanför hallskänken med motiv fåglar som är inköpt på IKEA

Foto: Privat

Svamp

Hur gott är det inte med svamp. Jag skulle kunna leva på kantareller om jag bara fick. Mina söta föräldrar har plockat rögul trumpetsvamp till mig. Jag fick en fin burk med torkade svampar som jag kan använda i maten i vinter. Idag gjorde jag risotto med trumpetsvamp till lilla Pyret och i morgon kommer hon att få provsmaka.

Rödgul trumpetsvamp

Foto: Privat

RSS 2.0