Hyatt är bokat i San Francisco

I sommar kommer vi att resa till Kalifornien för att hälsa på släkten. Mestadels av tiden kommer vi att bo hos min svägerska men vi kommer även att ha två nätter på hotell i San Francisco. Jag tycker att det är riktigt svårt att välja vart vi ska bo. Jag vill ha någonting som ligger bra till, har bra betyg men jag vill inte betala hur mycket som helst. För att vara på säkra sidan skulle man kunna boka Ritz men jissus att betala över 7000kr för två nätter. Inte min stil. Istället blev det Hyatt som ligger vid Fisherman´s Wharf. Läget är verkligen super och jag ser verkligen fram emot att visa staden för Pyret.

Hyatt San Fransisco Fisherman´s WharfHyatt San Fransisco Fisherman´s Wharf
Hyatt San Fransisco Fisherman´s WharfHyatt San Fransisco Fisherman´s Wharf
Hyatt San Fransisco Fisherman´s WharfHyatt San Fransisco Fisherman´s Wharf
Bilder: www.sv.hotels.com

Calou träskor

Jag har inte gått omkring i ett par träskor sedan jag var liten. Då var en träsko bara en träsko men idag finns det massor med fina vairanter på just detta. Till sommaren skulle jag gärna sätta på mig några fina träskor när jag går med barnen till parken eller åker hem till kompisar för att sitta ute och fika eller äta middag. Problemet är bara vilket par jag skulle välja att köpa. Märket Calou har så många fina varianter och jag skulle kunna tänka mig flera stycken. När jag sedan vet vilken modell jag skulle vilja ha kommer problemet med att de finns i så många fina färger. Det får kanske bli en liten födelsedagspresent till mig själv.

Calou träskor
Calou träskorCalou träskor
Calou träskorCalou träskor
Calou träskor
Bilder: www.houseofhedda.com

Sommarvärme

Nu har vi kommit hem från Jämtland och våren har verkligen kommit för att stanna. Det är grönt både i träden och på gräsmattorna. Igår började vi morgonen med frukost på Gateaus uteservering. Pyret satt med och åt medan lillebror låg i vagnen och sov. Efter det tog vi en sväng till den lokala lekplatsen där Pyret träffade en dagiskompis. Hon har inte varit på dagis på två veckor och hon blev överlycklig när hon äntligen fick träffa några barn hon kände. Till lunch blev det pastasallad vilket jag verkligen tycker hör sommaren till. På eftermiddagen tog vi en tur ut till Elfvik här på Lidingö. Vi gick omkring och tittade på djuren och när vi kom ner till vattnet fick Pyret för sig att hon skulle bada. Jag förklarade att det är kallt i vattnet men det hjälpte inte. Strumpbyxorna, kjolen och skorna åkte av. När hon gav sig ut i vattnet vände hon sig till mig och sa bestämt - Mamma, det är iskallt i vattnet. Det var bara att ta upp henne igen och sedan var det operation sandborttagning som gällde då hon verkligen avskyr att få sand på fötterna och mellan tårna. Vi får se hur lång tid det tar innan hon ska i vattnet igen.

Tuppar på Elfvik

Häst på Elfvik

Lamm på Elfvik

Strandpromenaden vid Elfvik

Foton: Privata

Glad påsk!

Påsktårta med kycklingar och påskliljor

Glad påsk önskar jag er alla med denna påsktårta som vi ska äta ikväll. Fyllningarna blev kokosmousse och limemousse. Jag försökte göra påskliljor som dekoration och även små kycklingar. Påskliljorna kunde nog vara lite finare men det blir lite tidsbrist när två barn ska passas samtidigt som tårtan ska göras.

Nu är det bara några dagar kvar för oss här uppe i Jämtland och sedan väntar den prunkande våren hemma. Jag kan tänka mig att det är riktigt grönt och fint hemma. Det är nog dags att leta fram pollenmedicinen. Pyret saknar sina kompisar och ringde till sin bästis B idag. Tårarna började rinna och vi bestämde att vi ska åka till dem direkt efter det att vi landar på Arlanda.

Nu lovar jag på heder och samvete att det inte kommer att bli några fler tårtor här på bloggen på ett tag. På sista bilden har Pyret tränat sig i att spritsa smörkräm.

Påsktårta med kycklingar och påskliljor

Påsktårta med kycklingar och påskliljor

Påsktårta med kycklingar och påskliljor

Pyret har tränat sig på att spritsa smörkräm

Foton: Privata

Lunch ute i naturen

Igår tog vi bilen och åkte ut till en sjö mitt ute i skogen för att äta lunch. Pyret älskar olika typer av picknickar och vi bestämde oss för att grilla korv över öppen eld. Det finns ett vindskydd vid sjön och där brukar vi sitta och äta samt titta ut över sjön och skogen. Pyret hittade myrstackar, älgbajs och stora stenar som hon kastade på isen och i vissa fall vattnet där isen smält. Inte en lugn stund med andra ord. Lillebror somnade istället och sov skönt i den friska luften. En riktigt mysig dag fick vi tillsammans.

I övrigt går inte förberedelserna inför påsken speciellt bra. När jag kom upp hit med barnen var mina föräldrars väninna här (som jag har känt hela mitt liv). Hon skulle åka hem efter oss men i fredags fick hon en stroke här hemma och ambulansen kom och hämtade henne. Hon hamnade först på Östersunds sjukhus men igår flögs hon till ett sjukhus i Stockholm. Igår skulle min syster med familj komma men min svåger har genom en olycka brutit två tår på ena foten. Sedan har läkarna klantat sig hela vägen och det slutade med att han fick kallbrand. Nu är ena tån så dålig att en bit är död och kommer att lossna. Trots detta skulle de komma upp för att fira påsk och svågern skulle då gå på koll hos distriktsköterskan här uppe. Han skulle på koll nere i Stockholm igår innan de skulle åka iväg men nu visar det sig att han har fått en propp i benet och han måste nu få sprutor och får inte åka iväg. Suck! Så himla trist.

Lunch i skogen

Lunch i skogen

Lunch i skogen

Foton: Privata

Golftårta

En av makens stora intressen är golf. När jag började fundera på hur hans födelsedagstårta skulle se ut kom jag ganska fort fram till att även temat för den fick bli golf. Jag tittade runt lite på nätet men hittade ingenting som jag direkt gillade och för några dagar sedan satte jag mig ner för att spåna lite om utformningen. Att göra en person som golfar kände jag var för svårt och därför fick det bli en del golfattiraljer istället. Det blev tyvärr några missar som att jag skulle gjort en urgröpning i tårtan innan jag täckte den för att få en fin bunker. Dessutom har jag lärt mig att en kristyr ska göras på florsocker utan stärkelse. Överlag måste jag ändå säga att jag är nöjd. Maken blev i alla fall glad och det är huvudsaken. Tårtan fylldes med hallonmousse och glasscreme. Spacklade gjorde jag med världens enklaste smörkräm gjord på smör och sötad kondenserad mjölk.

Golftårta med golfbag, vattenhinder, bunker, green, flagga och en krabba.

Golftårta med golfbag, vattenhinder, bunker, green, flagga och en krabba.

Golftårta med golfbag, vattenhinder, bunker, green, flagga och en krabba.

Foton: Privata

Årets första tussilago

Tussilago

Foto: Privat

Här kan vi verkligen sjunga att "vintern rasat ut bland våra fjällar". Det är inte mycket snö kvar men det är slaskigt och geggigt så att det räcker och blir över. Jag och Pyret utrustade oss med gummistövlar och gick iväg för att inspektera bybastun idag. Det är så mycket smältvatten att det är en mindre bäck som rinner utmed vägen ner till bastun. Pyret plaskade runt som vanligt och på vägen hem sneddade vi lite för att snabbt komma hem och byta ut hennes genomblöta vantar mot ett par regnvantar. I en bortglömd jordhög tittade några tussilago upp. Jag fick nästan gnugga mig i ögonen för att riktigt förstå att det faktiskt var tussilago som vi kunde se. Det är inte förvånande om det hade varit hemma men här uppe känns det lite väl tidigt. Vi befinner oss nämligen väldigt nära både Lappland och Norge och det finns en hel del berg runt omkring. Glada blev vi i alla fall och Pyret sprang in för att tala om för mormor vad vi hade hittat.


Regn och sol

Här i Jämtland hade vi lite skiftande väder de första dagarna. Ena dagen regn och nästa dag sol. Nu har det stabiliserat sig lite och det har inte regnat på flera dagar. Tyvärr är det inte soligt på dagarna men än finns det hopp. Det är tillräckligt ok för barnen att vara ute. Pyret har hittat en gigantisk vattenpöl där hon springer runt och även sitter med grenar och "fiskar".

Pappa har fått hjälp med att fälla tre träd. När det sista trädet föll var jag och Pyret på plats för att inspektera. Hon var lite orolig och frågade om det skulle falla på oss. När jag berättade att det inte var någon fara för det stod hon och tittade på med stora ögon. När trädet slog i marken började hon applådera. Det är toppen att få komma ut på "landet" med småbarn för de får lära sig så mycket om naturen jämfört med hur det är när man bor i "stan". Hon har även fått hålla i kopplet till mammas hund och för henne är det hur stort som helst.

Pyret fiskar i en vattenpöl

Trädet har fallit och blivit kapat

Foton: Privata

Macarons och cupcakes

Jag har tagit med mig mina blomutstickare till mamma och för några dagar sedan satte vi oss ner (efter det att barnen gått och lagt sig) och gjorde blommor. Idag har vi haft gäster och då bjöd vi på macarons med passionsfruktsfyllning och kladdkakemuffins med chokladfrosting. Det är första gången jag gjort macarons och jag tycker nog att det blev helt ok. Mamma har gjort dem tidigare och hon visade mig hur det går till. Hon malde mandeln i en mandelkvarn och pressade sedan mandeln genom en sil. Tyvärr blir inte mjölet så fint som jag önskar och macaronerna blev lite väl grova och inte så släta och fina som jag hoppats på. Till nästa gång ska jag köpa mandelmjöl och se om det blir bättre.

Macarons med passionsfruktsfyllning och kladdkakemuffins med chokladfrosting

Macarons med passionsfruktfyllning och kladdkakemuffins med chokladfrosting

Macarons med passionsfruktfyllning och kladdkakemuffins med chokladfrosting

Macarons med passionsfruktfyllning och kladdkakemuffins med chokladfrosting

Foton: PrivataEgen kokbok

Är det fler än jag som har urklippta recept hemma som ligger i en hög och som gås igenom när det är dags att laga mat. Tidigare klippte jag ut dem och klistrade in i pärmar. Inte så snyggt men det fungerar. Nu har ICA tagit fram en mall för att göra en egen kokbok. Det är verkligen någonting för mig. Jag skulle kunna tänka mig att göra några till mig själv men även att göra några till andra och ge bort. Varför inte ge bort en med hela menyer, en med sötsaker eller en med tema grillat. Utformningen på kokboken tycker jag är riktigt snygg.

Gör en egen kokbok på nätet
Gör en egen kokbok på nätet

Bilder: www.icafoto.se


Inför påsken

Idag har jag och barnen flugit upp till Jämtland för att besöka mina föräldrar. Tyvärr är det nästan vår här uppe vilket gör att det nog inte blir något skoteråkande. Barnen var jätteduktiga på flyget men första halvtimmen var lillebror som en duracellkanin och ville inte sitta still. Fem minuter innan landning somnade han och blev tvärarg när han vaknade när vi skulle gå av. Det ska bli skönt att fira påsk här uppe och det är många "måsten" som jag slipper när jag inte är hemma. Här kommer en liten bild på Pyrets påskkyckling som hon gjort på dagis.

Påskpynt

Foto: Privat

Tekannan Salam av Guy Degrenne

Snart är det dags för maken att fylla år och när vi var på fika hos svärfar i söndags fick maken en tidig födelsedagspresent. Det var en tekanna designad av Guy Degrenne. Det som förvånade mig är att den började produceras redan 1953 men jag har faktiskt aldrig lagt märke till den tidigare. Själva kannan är gjord i porslin som det sitter en löstagbar sil i. Sedan finns det en huva i rostfritt stål som är fodrad med en filt. Detta gör att kannan håller teet varmt. Smart lösning och riktigt fint. Sedan tidigare har vi en tekanna från Höganäs men den är nog mer fin än praktisk då det blir mycket spill från pipen när man häller och sedan är den inte kanon när det gäller att hålla värmen.

Idag har alla gator och trottoarer där vi bort sopats rena från grus. Nu är det officiellt vår här hemma!!!!!!

Tekanna Salam designad av Guy Degrenne

Tekanna Salam designad av Guy Degrenne

Tekanna Salam designad av Guy Degrenne

Tekanna Salam designad av Guy Degrenne

Foton: Privata

Skön lördag

Pyret älskar att bada i badkaret men i övrigt är hon en riktig badkruka. På vårt sommarställe i Finland som för övrigt har en egen sandstrand brukar hon bara gå i med fötterna och sedan tycker hon att det räcker. Då vi i sommar ska till Californien och kommer att ha tillgång till pool vill vi att hon ska vänja sig vid att bada i en sådan. Farmor var snäll och tog med Pyret till badhuset en dag men de kom inte längre än till duscharna innan hon ville åka hem. Planen har sedan varit att åka hela familjen för att bada och att även ta med en kompis till henne som är superduktig på att simma med simring. Vår tro var då att även Pyret skulle hoppa ner i poolen.

Det gick vägen. Både lillebror och kompisen badade i barnpoolen och efter mycket om och men tog sig även Pyret ner. Däremot ville hon varken ha armpuffar eller badring. Det var en grund pool och vattnet gick upp till bröstet och efter ett tag hoppade hon från kanten ner i vattnet. En gång när hon gick i vattnet halkade hon till och hamnade under vattnet ett ögonblick och när hon kom upp såg hon vettskrämd ut och sa att hon drunknade. Hon fortsatte så småningom att bada och nu finns det hopp inför sommaren.

Resten av dagen spenderade vi med hennes kompis och hennes föräldrar. Tyvärr orkade jag inte göra något hembakat till fikat utan det fick bli köpebröd. Som ni kan se valde Pyret munkar med rosa frosting och Dora kakor. Båda tjejerna somnade här hon oss och på kvällen spelade vi vuxna Settlers. En riktigt skön och härlig lördag måste jag säga.

Munkar med rosa frosting

Dora kakor

Foton: Privata

RSS 2.0