Inredningsarkitekt

I veckan träffade jag på en inredningsarkitekt som jag tidigare har träffat i några andra sammanhang och som jag brukar hälsa på när vi möts ute på gatan. Jag har fått reda på att hon designat ett kök till en person i vårt hus och jag undrade om hon skulle vara intresserad av att rita vårt nya badrum. Det är nämligen så att vårt badrum är väldigt litet och då vi nu är fyra i familjen får vi helt enkelt inte plats. Tyvärr finns det inte möjlighet att bygga ett till men då vi har två hallar och badrummet ligger vägg i vägg med den lilla hallen tänkte vi ta bort hallen och göra ett större badrum. Dessutom måste vi hitta lite smarta lösningar för att få in allt som vi vill i badrummet. Jag vill ha ett bubbelbadkar och massor med förvaring utan att det ser för stökigt ut. Rena och enkla linjer är min melodi. Vem kan vara bättre på att komma på alla smarta ideér om inte en inredningsarkitekt. Hon ville gärna göra en ritning till oss och vi började även prata om resten av lägenheten. Jag tycker att jag och maken köper fina inredningssaker men har svårt att få ihop en helhet. Vi pratade lite löst om att hon ska göra några ritningar på hur det skulle kunna se ut i några rum och sedan är det upp till oss att fixa till dem med det som behövs. Visst hade det varit toppen att tala om för henne att hon får rita och få godkänt av oss och sedan inreda allt men den budgeten har vi absolut inte. Vem skulle inte vilja ha ett hem som nedan?

Sköna Hem

Sköna Hem

Bilder: www.skonahem.com




JellyBean självbevattnare

Det är lite konstigt att tänka på sommaren nu när det har snöat idag. Jag är så hysteriskt trött på att våren alltid blir avbruten av snön. Vissa dagar är helt fantastiska med sol, snöfria trottoarer och fågelkvitter. Dagen efter är det snö och regn. Usch! Det känns lite bättre när jag får sitta och planera vår semester i sommar. Då vi kommer att vara på resande fot en hel del funderar jag på om det är värt att fixa balkongen eller inte. Sedan kom jag på att vi kommer att ha min svägerska med familj boendes hos oss när vi inte är här och då måste de få njuta av att äta måltider utomhus och öppna upp från vardagsrummet och få in sommaren. För att lösa problematiken med vattningen under tiden vi inte är hemma har jag hittat en jättfin självbevattnare från JellyBean. Det är som en stor glaskula som fylls med vatten och sedan stoppas ner i krukan. Några av dessa skulle sitta fint i blommlådorna på balkongen. Längden är 35 cm och omkretsen 10 cm. Den finns i 13 härliga färger.

JellyBean självbevattnare i glasJellyBean självbevattnare i glas

Bilder: www.jellybean.se

Tapet med fjärilar

Jag har tidigare visat en tapet som jag tänkte sätta på en vägg i Pyrets rum. Nu har jag insett att den kommer att bli lite för mörk (botten var i en ganska mörklila färg). Jag vill fortfarande ha någonting lite roligare med tanke på att det bara är en vägg som ska tapetseras och de andra kommer att vara vitmålade. Av en händelse råkade jag se en tapet från Ferm Living (Kids butterfly 504) när jag var inne på inreda.com och kikade runt. När jag visade en bild för Pyret sa hon bara -Den vill jag ha. För att vara på säkra sidan ska jag ta och beställa hem ett tapetprov för att se att färgen verkligen är som jag har tänkt mig. Det märks att det var länge sedan jag tapetserade med tanke på att jag tycker att 585kr för en rulle är lite mycket. Vad jag nu förstår är det inte alls speciellt farligt och det är inte ovanligt att det går på det dubbla.

Tapet Kids butterfly 504 från Ferm Living

Bild: www.inreda.com

Utstickare till sugarpaste

När jag börjar med en ny "hobby" läser jag på så mycket jag kan om ämnet och sedan ser jag till att köpa in de saker som behövs. Tyvärr blir det nog lite väl mycket ibland och sedan blir sakerna liggande när intresset avklingar. En av mina senare intressen är att modellera i sugarpaste och göra tårtor och bakverk. Tyvärr har jag insett att vi här hemma inte kan klämma i oss alla bakverk själva och det blir därför ofta makens jobb som får lite extra smask på fikarasterna. Jag ska snart göra ett besök på mitt jobb och då ska även dem få äta lite sötsaker. Jag fick verkligen blodad tand när jag gjorde modelleringarna till Pyrets födelsedagstårtor och nu har jag köpt på mig massor med roliga saker. Även denna gång köpte jag och en kompis allt från Kakburken men jag måste säga att deras bemötande var allt annat än proffsigt och nästa gång blir det till att beställa från en annan leverantör. Min beställning bestod av massor av nya blomsterutstickare, en veiner till blommor som gör dem lite mer naturtrogna och två olika tyllar. En av tyllarna är stor och rund som jag ska använda till att spritsa cupcakes med men även till att fylla tårtor med. Den andra tyllen är en grästyll och det ska bli kul att göra lite gräs för första gången. Till påsken åker jag och barnen upp till mina föräldrar i Jämtland och då ska mamma och jag göra en massa påsktårtor och bakelser. Bilder kommer framöver.

Utstickare till sugarpaste

Foto: Privat


Burt´s Bees

Nu har Burt´s Bees hittat hela vägen till Sverige. Än så länge finns produkterna bara att köpa via nätet hos Iloveburts men vad jag förstår kommer de även att finnas ute i handeln om det går bra via nätet. De fokuserar på att få sina produkter så naturliga som möjligt (idag är genomsnittet 99% naturligt). Dessutom innehåller de inte parabener och produkterna är inte testade på djur. Jag har använt Burt´s Bees ett tag då jag fick ett kit som present av min svärfar när han varit i USA. Mina absoluta favoriter är Burt´s Bees Honey Lip Balm vilket bara är ett måste både för mig och för Pyret samt Burt´s Bees Coconut Foot Creme. Den senare använder jag nu för att få ordning på mina vintertrötta fötter. Vem vill stoppa ner ett par torra och spruckna hälar i ett par snygga slingbacks? Inte jag.

Produkter från Burt´s Bees

Foto: Privat


Belle - litet smyckeskrin

Vi har ännu inte fått upp våra sängbord på väggen i sovrummet då de först behöver lackas. Idag lägger jag min klocka och smycken på golvet nedanför sängen när jag går och lägger mig. Det är inte det ultimata med tanke på att jag har två snabba små vesslor hemma som tar allt som ser intressant ut. Jag behöver därför någonting att lägga mina smycken i. Skultuna gör en jättefin variant i mässing som är designad av Claesson Koivisto Rune. Den är söt som socker men tyvärr tycker jag inte om guldfärgen utan skulle vilja ha den i silver (vilket inte finns). Designen är verkligen enkel och klassisk. Den skulle vara så fin på våra vita sängbord men jag får hoppas att någon annan kommer att göra någonting liknande fast i en annan färg.

Belle smyckeskrin från Skultuna
Belle smyckeskrin från Skultuna
Bilder: www.homecompany.se

Våren har kommit

I alla fall om man får tro SMHI. Det är tydligen så att dygnsmedeltemperaturen ska vara noll grader eller mer under sju dagar i sträck för att det ska kallas vår. Jag och lillebror tog en promenad till mataffären igår och såg faktiskt några tecken på att våren har kommit. Solen sken från en klarblå himmel och isen på sjön börjar ge med sig. Dessutom lyckades jag få syn på några gula blommor som trotsade vädrets makter och hade tittat upp i en södersluttning. Det är riktigt varmt och mysigt i solen men i skuggan är det fortfarande riktigt kallt. Dessutom tror jag nästan att våren har ångrat sig med tanke på att det var flera minusgrader i morse.

Utsiktsbild från Lidingö

Carl Milles staty på Lidingö

Vårblommor på Lidingö

Foton: Privata

Det ni inte visste om mig...

Hos Ett stenkast från fyndet såg jag en rolig enkät som hon svarat på. Jag hakar på och berättar lite om mig själv också.

Skor: Gärna höga klackar både på skor och stövlar. Dessvärre fungerar det inte så bra på vintern eller när jag bär omkring på lillebror och leker med barnen. Det får bli klackar igen när jag börjar jobba. Jag älskar skor men har ingenstans att ha dem. Det dyker konstant upp några som jag inte visste att jag hade. Om jag fick lite ordning på dem skulle jag nog använda dem mer.

Sneakers: Har bara två par trots att jag tycker att de är de mest användbara skorna. Tycker mycket om vita lädersneakers och har just nu ett par Nike i basketmodell. Det andra paret är från GANT och går i brunt. Då vi har bokat en resa till USA i sommar kommer jag att köpa hem några Converse.

Jeans: Älskar Lee jeans. Sist köpte jag 3st på samma gång.

T-shirt: Är ingen fan av t-shirts men min favvis av dem jag har är min svarta från Tiger.

Underkläder: Björn Borg och Calvin Klein. Ska köpa fler Calvin i USA.

Väska: Endast läderväskor i flera olika färger. Oj, kom på att jag har en i läder och tyg från Hugo Boss. Jag tycker att det är värt att lägga lite extra pengar på läder då de håller under en lång tid. Jag kan aldrig ha för många väskor. Fler får gärna flytta in.

Plånbok: En svart i läder från Kenneth Cole. Tyvärr håller den på att falla i bitar och en ny ska köpas i USA.

Solglasögon: Köpte ett dyrt par för några år sedan som jag körde över med barnvagnen. Köper nu billiga på Åhléns varje sommar då de endast överlever en säsong.

Klocka: En Certina som jag fått av maken.

Smycken: Älskar min vigselring i vitguld och diamanter. Aldrig rött guld bara silver och vitguld.

Tv: En 47-tums på vardagsrumsväggen och en tjocktv i lillebrors rum som ska slängas.

Mobiltelefon: En ursusel Aino från Ericsson. Ganska ny men fungerar inte som den ska.

Dator: En bärbar ASUS och en Apple iMac. Maken vill köpa en iPad i USA men jag är inte så sugen.

Lotion:
Från Body Shop med doft av kokos.

Deodorant:
Adidas for women.

Schampoo/Balsam: Bed Head.

Tandkräm:
Colgate.

Tvål: Eucerin från apoteket i duschen och Palmolive med honung och mjölk på handfatet.

Parfym: Har inte använt någon på länge.

Mineralvatten: Vår Sodastream som får jobba hårt här hemma.

Vin: Helst vitt men även rött slinker ner ibland.

Drink: Allt som är fruktigt.

Bröd: När det gäller mjukt bröd vill jag ha dagsfärskt annars får det vara knäckebröd eller bake-up.

Mat: Älskar god mat. Är galen i kokböcker och har mängder av dem här hemma. Tycker mycket om att laga mat men älskar att gå ut och äta. När jag ska gå på en restaurang kollar jag av deras meny i förväg och gottar mig i vad jag kommer att få när vi väl är på plats.

Glass: Älskar kulglassen i Finland. Tycker inte om vaniljglass.

Godis:
Maken och jag äter inte godis. Visst, det är en sanning med modifikation. Vi äter det som klassas som dessert. Vi brukar tillsammans med kompisar tyvärr klassa en hel del som dessert när vi äter middagar tillsammans. Då brukar det ibland slinka ner en och annan handgjod pralin från Betsy Sandberg.

Säng: En underbar 180 säng från Kungsängen.

Magasin:
Prenumererar på Plaza Interiör, Laga Lätt och Plaza Kvinna.



Här kommer en liten tjuvtitt på några skor som väntar på isfria trottoarer.

Svarta högklackade skor från Tiger Bruna läderskor med kilklack från Rizzo

Cremfärgade skor från Franco Ferrara Högklackade festskor inköpta i Italien

Foto: Privata



Vårfint i soffan

Idag har jag besökt outletbutiken på Gärdet igen. Det är en lokal där olika företag hyr in sig för att sälja ut sina produkter. Himla var där idag och sålde en massa vårfina saker. Mitt mål var att köpa nya kuddodral till soffan. De vi har idag är gröna men de är gjorda av ganska tjocka vävda material och jag vill ha lite mjukare material till sommaren. Det blev fem kuddfodral i olika lila nyanser som är gjorda av siden. Maken tycker däremot att de gröna är mer vårlika och att de lila är mer höstlika. Jag tycker i alla fall att de är fina och vi brukar ha lila blommor på balkongen vilket göra att det kommer att bli jättefint tillsammans när balkongdörrarna kan stå öppna i sommar.

Kuddfodral i grönt från MimouKuddfodral i grönt från Mimou

Kuddfodral i lila från Himla

Kuddfodral i lila från Himla

Foton: Privata

Magtrans tidningshylla från Maze

Jag har länge varit på jakt efter några snygga tidningsförvaringar som går att hänga på väggen. Tidigare har jag snöat in på en som är som en vit ram som sitter runt tidningarna. Tyvärr har jag aldrig fått reda på vart den går att köpa. Vit design hade den på en av sina bilder på nätet men den gick inte att köpa via hemsidan. När jag mailade dem om detta fick jag aldrig ett svar tillbaka. Nu har jag i alla fall hittat ett alternativ (dock inte lika snygg) från Maze. Det är Magtrans tidskrifthylla i lätt frostad plexiglas. När vi får tid och ork ska jag och maken ge oss på att fixa vårt sovrum och två av dessa på väggen skulle sitta fint. Var ska jag annars ha mina inredningstidningar när tidningsstället på golvet redan är överfullt?

Magtrans tidningshylla från Maze i frostat glas

Bild: www.designonline.se

Harmony 900 fjärrkontroll

Jag har tidigare visat hur vansinnigt många fjärrkontroller vi har här hemma. En till varje apparat och då har vi en tv, förstärkare, PS3:a och en HD-box. Sedan har vi lite andra saker som jag inte har en aning om vad vi har dem till men min man älskar allt som har med IT att göra. I julklapp fick maken ett fjärrkontroll från Logitech som heter Harmony One. Den gick loss på 1499kr och jag tyckte nog att det var lite väl mycket för en fjärrkontroll. Däremot var det nästan värt det för att slippa alla andra kontroller och endast ha en. Tyvärr visade det sig att den inte fungerade med vår PS3:a. Därför bytte maken ut den mot nästa variant som heter Harmony 900. Den är verkligen svindyr men den fungerar med alla våra apparater plus att signalen går genom skåpdörrar vilket gör att vi kan ha allt instängt i skåp och då kommer lillebror inte åt dem. Jag trodde att allt var klart när vi fick hem den nya kontrollen men det måste tydligen köpas till några sensorer som ska sättas på alla apparater som ska synkas med fjärren. Nu fungerar allt och jag måste säga att fjärren är toppen. Den är hur enkel som helst att använda och det finns en pekskärm där det går att ändra från exempelvis PS3:an till HD-boxen. Nu kan alla andra kontroller läggas ner i källaren. Hurra!!!!!

Harmony 900 fjärrkontroll

Foto: Privat

Virkad jordgubbe

När jag skulle sätta igång med min virkning började jag skratta för mig själv. Jag visste inte ens hur jag skulle hitta änden på nystanet. Jag har inte försökt mig på virkning sedan syslöjden i lågstadiet. När jag väl fått ordning på garnet insåg jag att jag inte har en aning om vad luftmaskor, smygmaskor och fastmaskor är. Tack och lov för internet för där hittade jag denna kanonsida Drops Design där allt som behövs för att komma igång finns. Nu har jag äntligen blivit klar med min jordgubbe. Den ska Pyret ha i sitt kök när hon leker och nu ska jag bara göra fem till jordgubbar, ballerinakex, oriokex, en princesstårta, en tårtbit, munkar med rosa frosting, kanelbullar och om jag orkar några cornettoglassar med jordgubbssylt. Jag har att göra men det går fortare och fortare för varje gång.

Här hemma är det för tillfället rena rama sjukstugan. Förra veckan hade Pyret influensan och nu har både hon och lillebror åkt på kräksjukan. Ingen höjdare. Däremot måste jag säga att jag fick lite hopp om att våren kanske kan komma i år också. Jag gick till apoteket på eftermiddagen för att hämta ut medicin till barnen och solen sken och det droppade från taken. På de plogade gångvägarna var det helt torrt och det kändes härligt.

Virkad jordgubbe

Virkad jordgubbe

Foton: Privata

RSS 2.0