Marshmallows XXL

 
Tidigare i veckan var vi iväg till närmsta staden för att handla mat. Där finns en butik som heter Dollarstore som säljer en mängd olika varor till jättebra priser. Vi bruka köpa basprodukter som toapapper, diskmedel och schampo men de har även annat som OLW chips, godis och festis till superbra priser.
 
 
Det enda jobbiga på sommaren är att norrmännen kommer farandes med sina husbilar och formligen länsar butiken och det är svårt att hitta någonting som man behöver.
 
Sist kom jag i alla fall över ett stort paket med marshmallows storlek XXL. De är verkligen gigantiska och när vi grillade senast fick det bli vår efterrätt. Vi stod ute vid grillen allihopa med grillpinnar som morfar lite snabbt täljde till. Superenkel efterrätt och riktigt mysigt att få grilla sitt eget spett.

Hoppbollar

 
Det gäller att roa barnen på dagarna då jag och maken jobbar på taket. Min pappa och mamma har tagit hand om dem några dagar och det är extra roligt för barnen nu när mamma och pappa är hundvakter till två små bushundar där den ena är en valp.
 
 
Innan vi åkte från Stockholm var jag inne på TGR som ligger på Drottninggatan där de har så mycket roligt för en billig penning. Jag köpte varsin hoppboll som jag plockade fram igår och det tog ett litet tag för Lillebror att förstå hur han skulle hoppa då han har betydligt kortare ben än Pyret.
 
 
Jag kommer själv ihåg att jag hade en liknande som jag studsade omkring på när jag var liten.
 
 
 

Lempi stapelbara glas från iittala

 
Under semestern har jag hunnit fylla år och innan vi åkte hit fick jag åtta Lempi glas från iittala av svärmor. Vi tog med dem upp då våra gamla glas här uppe börjar gå sönder en efter en.
 
 
De nya är så snygga och supersmidiga då de går att stapla i varandra. Vi fyller dem med allt från vin, cider, mjölk och vatten. Jag har även kommit på att de är jättefina att använda som dessertglas. Fyll dem med glass, chokladmousse eller någonting annat smaskigt.
 
Till fikat idag åkte givetvis glasen fram och även den nya duken som jag köpt på rea på Hemtex.

En fisketur

 
Efter att ha fått 27 mm regn under gårdagen och natten blev det en helt ok dag utan regn och en fantastisk kväll med ett jättefint solsken.
 
 
Pappa och jag tog en tur till brädgården på förmiddagen då jag och maken verkligen måste sätta fart med taket för vi får nya gäster som kommer på lördag och då vill vi helst hänga med dem och inte sitta på taket och jobba.
 
 
Nu på kvällen blev det så fint ute att vi inte kunde sitta inne efter middagen utan packade ihop våra fiskegrejer för att ta en tur till några kompisars brygga här i byn.
 
 
Morfar gav nämligen barnen drag och andra fiskesaker idag som de stoppat ner i sina nya draglådor och det är klart att de ville prova om de fungerade. Det första jag gjorde var att sätta ett drag långt in i vassen som givetvis fastnade. Barnen började med att meta men Pyret gick senare över till att lära sig kasta med kastspö. Idag hade hon faktiskt tålamod att försöka men tyvärr var vi tvungna att ge upp efter en stund för det var galet mycket knott och myggor. Det är betydligt bättre hemma hos oss där myggor faktiskt är ganska sällsynta.
 
 
I morgon kväll ska vi istället ta roddbåten och ge oss ut för att fiska för på sjön är det garanterat myggfritt.

Ett bastubad

 
När regnet öser ner finns det inget bättre än att göra eld i bastun och ta ett långt härligt bastubad. Det finns nämligen en bybastu som ligger vid vattnet och idag var hela familjen med inklusive mamma och pappa.
 
 
Barnen älskar bastubad då de sitter i varsin balja fylld med vatten och laddar sina vattensprutor som de sedan dränker oss med. Det är tydligen hur kul som helst om ni frågar dem. När vi sedan suttit ute på bänken för att svalka oss lite med ölkorv och dricka innan vi ska in i bastun igen smyger de före in och lägger sig i bakhåll. När någon av oss sedan öppnar bastudörren kommer en kastad av vatten från vattensprutorna.
 
För min egen del var det riktigt skönt med ett bastubad idag då jag gjorde illa ryggen häromdagen. Igår när jag och maken jobbade på taket hela dagen fick jag gå ner och lägga mig på rygg på byggställningen ungefär varannan timme för att inte skrika av smärta. Där ligger jag sedan med benen i 90 graders vinkel vilket gör att musklerna i ryggen slappnar av en aning.
 
Bastubadet har mjukat upp mig ordentligt och efter det har jag faktiskt kunnat räta på ryggen även om det gör ont. Visst är det långt kvar till dess jag blir bra men det känns i alla fall lite bättre.

Att kunna cykla

 
Pyret är en mycket envis dam som ska kunna allt utan att ha provat på det tidigare. Det ställer till problem när det ska åkas slalom, när hon ska simma eller cykla. Det går helt enkelt inte att kunna dessa saker om man inte provat tidigare.
 
Nu har vi klarat av både simmandet och att åka slalom. Sista stora utmaningen (förutom att  lära sig läsa och skriva) är att lära sig cykla. Maken och jag har som mål att hon ska lära sig det innan vi åker härifrån och detta är verkligen ett toppenställe att lära sig på. Nyasfalterade och plana vägar utan biltrafik är toppen.
 
Vi har försökt några gånger här uppe men hon blir jättesur och skyller på mig och maken för att det går så dåligt. Allting vi gör när vi springer bredvid gör vi tydligen helt fel. Efter middagen idag hos mina föräldrar tog vi en ny tur och den här gången satte hon sig på cykeln och bara cyklade iväg. Hon trodde att maken höll i stången som vi monterat på cykeln men han rörde den inte förrän det var dags att vända.
 
 
Det är verkligen så typiskt henne att bara göra det helt plötsligt men bara på hennes villkor, givetvis.
 
Nu ska vi bara träna på att svänga men med tanke på vilket ruskväder som är på gång får vi nog vänta några dagar. Ikväll är det jättefint väder men vad jag förstår är regnet på väg upp till oss också.
 
 

Produktiva dagar

 
Då våra kompisar har varit här i några dagar (åkte hem i mitten av veckan) har vi under de dagarna inte velat spendera vår tid på taket utan tillsammans med våra vänner. De är dock inte typen som sitter och softar utan mamman i familjen blev överlycklig när hon hittade en röjsåg i ladugården och började gå loss på det höga gräset runt timmerstugan. När hon var klar med det klippte hon ner vår alpklematis som är gigantiskt stor men som tyvärr har vissnat.
 
Mannen i den andra familjen och maken tog tag i vår stora grushög som ligger på gräsmattan och körde grus i släpet som de sedan fyllde igen vår väg med. Det har blivit så många hål att det börjar bli besvärligt att köra på den.
 
 
Igår hade vi toppenväder fram till två då det började regna. Sedan har det regnat hela natten fram till fyra idag. Nu när vi haft en innedag har maken satt fast golvlisterna i vardagsrummet vilket vi egentligen skulle har gjort för några år sedan då vi lade in ett nytt parkettgolv. Själv har jag skruvat ihop Billy bokhyllor som också har hamnat i vardagsrummet. Egentligen skulle jag vilja göra ett IKEA hack à la Emma men det har vi inte tid med den här sommaren då det är ladugårdstaket som gäller.
 
I morgon ska det bli fint väder igen och då ska vi upp på taket och jobba. Ingen rast ingen ro.

Smarriga hallongrottor

 
Hela kvällen igår gjorde jag kladdkakor (det blev fem stycken) och idag har jag fortsatt med att göra hallongrottor. Riktigt trist att vara inne idag då vi har haft toppenväder ute, helt vindstilla och inte ett mygg i sikte.
 
 
Orsaken till att jag gjort över 80 hallongrottor idag är att jag och mamma ska ha ett café ikväll. Det är svårt att räkna ut hur många som kommer men blir det någonting över får vi fika här hemma i morgon. För att testa kakorna satte vi oss på altanen och tog en fika mitt i bakningen.
 
 
Jag måste tipsa om en jättebra hallonsylt att ha i hallongrottorna. Det gäller att ha en som inte är så rinnande för annars blir kakorna riktigt fula. Denna ekologiska från ICA är toppen och är även den i affären som har mest del hallon per 100 g.
 
Det verkar som om det ska börja regna ikväll men vi får hålla tummarna för att det börjar när cafét har stängt. Annars har vi faktiskt haft tur med vädret. Det har bara regnat en gång under 1 1/2 vecka vilket tydligen inte har varit fallet i andra delar av landet.

Att röka fisk

 
Efter frukosten idag kom pappa över för att göra eld i röken som står på tomten. Det var nämligen dags att röka de abborrar och sikar som våra kompisarna tillsammans med pappa plockade upp i nätet igår.
 
 
Det tar ett bra tag att röka dem och temperaturen måste ligga strax under 80 grader vilket är lite svårt att få till. När det läggs in mer ved ökar temperaturen och då har pappa en kil som läggs in mellan röken och locket för att få ner temperaturen. Så höll jag och pappa på ett antal gånger under dagen och slutresultatet blev riktigt bra.
 
 
Annars har vi mest fixat på tomten idag och njutit av solen.
 
 

En dag vid vattnet

 
Vilket underbart väder vi har haft idag. Solen har verkligen stekt på oss och vi passade på att ta en tur till huset vid sjön som min farmor och farfar lät bygga 1970.
 
 
Där kokade vi korv, täljde vandrarstavar, fiskade och njöt i värmen. Det är verkligen härligt att barnen får vara ute och leka hela dagarna med tanke på att vi i vanliga fall har en lägenhet och det är lite svårt att släppa ut barnen då vi har en väg precis utanför huset.
 
 
Det var några abborrar som fick följa med hem och mamman i den andra familjen gjorde visselpipor av sälj. Tyvärr blev det inte fullt tryck i piporna men när vi kom hem fick hon hjälp av min pappa och på kvällen hade vi en litet orkester med visselpipor här hemma.
 
 
 
 
 

Kvällknäppen

 
Igår fick vi sällskap av våra kompisar med barn och idag har det varit full rulle här hemma. Efter diverse aktiviteter packade vi på eftermiddagen ihop lite fika och varm choklad för att sedan ta bilarna upp på ett berg där det finns ett antal riktigt stora vindkraftverk.
 
 
 
Målet var att gå upp till Kvällknäppen som är en jättefin stuga som ligger uppe på berget. Utsikten därifrån är verkligen vacker och det går att se de snötäckta bergen i Norge. Barnen hittade en jättestor sten som det klättrade upp på och sedan lektes det kurragömma.
 
 
 
Vi eldade i kaminen inne i stugan och det finns fönster på varje vägg i den åttkantiga byggnaden vilket gör att utsikten även inifrån stugan är fantastisk.
 
 
 
Innan vi gick ner igen ställde sig Pyret på den höga stenen och skrek -Hej då Tyskland! (några frågor på den?!). När vi hoppade in i bilarna för att åka hem träffade vi på en älg som stod vid sidan av vägen och åt. Rolig avslutning på en härlig dag.
 
 
 
 
 
 

Tårar och skratt

 
Idag har känslorna verkligen farit runt i kroppen. Dagen började men en begravning vilket jag tycker är otroligt sorgligt. I det här fallet är den avlidne över 90 år och hade själv en önskan att få dö efter att ha varit sjuk en tid men när jag väl sitter där under begravningen hjälper det inte det minsta att tänka på just det. Det är så många som kommer att sakna honom och som inte längre kommer att få skapa nya minnen tillsammans med honom. För min egen del har han funnits i min närhet sedan jag föddes och jag kan inte räkna alla gånger som jag sprungit ner till honom för att hjälpa till med hästarna, tjurarna eller att mata kalvarna med nappflaska. Nu kommer det tyvärr inte bli några fler minnen men jag hoppas att han har det riktigt bra där han nu är.
 
När jag kom hem från begravningen var jag fullkomligt dränerad på energi men jag bytte ändå om och klättrade upp på taket tillsammans med maken för att hinna sätta lite läkt. Sedan var det dags att ta sig till fotbollsplanen där den årliga brännbollstävlingen går av stapeln. Det är de bofasta mot sommargästerna och i år igen vann sommargästerna. Efteråt är det fest med snacks, dricka och korv. Väldigt trevligt att få träffa alla i byn och att hinna prata med varandra. Det var många barn på plats och Pyret var inte speciellt nöjd över att behöva åka hem.
 
Nu är det sängläggning då vi i morgon får besök av vänner som kommer att stanna i några dagar
 
 

Källarmannens, Gäddede Källarbryggeri

Idag var vi bjudna på middag hos vänner här i byn. Det blev grillat med tillbehör och att dricka blev det champagne samt olika ölsorter från Gäddede Källarbryggeri. Jag tycker det är lite extra kul med lokala produkter och just Gäddede är ett ställe som vi besökt ett antal gånger då det ligger ett antal mil från vårt sommarställe. Vad jag förstår är Gäddede Källarbryggeri ett mikrobryggeri och det går endast att köpa deras öl i Jämtlands län vilket gör det lite extra speciellt.
 
Jag drack faktiskt inte någon öl då jag hade fullt upp med champagnen men enligt maken som är en ölälskare var de riktigt goda.

ThermaCELL myggskydd

 
I vanliga fall brukar jag inte besväras speciellt mycket av myggor men i år är de verkligen fruktansvärda. Där vi har sommarhuset brukar det alltid blåsa lite vilket gör att myggorna hellre söker sig någon annan stans men nu när det har varit vindstilla i några dagar har de attackerat oss som små bombplan.
 
Jag brukar inte heller få speciellt stora märken om de biter mig men nu har jag tre stora blaffor och om jag inte visste att det var myggbett skulle jag nog tro att jag blivit fästingbiten. Själva myggbettet är ungefär två centimeter stort men sedan är det en stor ring runt som är svullen och gör jätteont. De andra betten är precis som vanligt så det måste vara några riktiga broilermygg som gett sig på mig.
 
För att göra pinan kort har jag nu köpt ThermaCELL som jag från flera håll har fått höra att den fungerar. Den drivs av en liten gaspatron och ska se till att alla mygg och knott försvinner. Den kommer att vara min kompis när vi sitter ute och äter och kommer att få följa med på brännbollen som vi ska spela på fredag.

Nybakat surdegsbröd

 
När jag vaknade i morse höll maken på att baka surdegsbröd. För några år sedan gick han all in på just detta och då hade vi små burkar med surdeg som stod och bubblade båda här och där i köket. Nu har han tydligen fått en surdegsgrund från en jobbarkompis och den fick följa med hit upp till Jämtland.
 
Den här gången blandade han även i torkade aprikoser och solrosfrön i brödet och det blev riktigt gott. Nu står han i köket igen och håller på att förbereda morgondagens bak. Vi ska nämligen ha en hel del gäster över på middag och vi tänkte börja med vitlöksbröd och därför ska han baka baguetter.
 
Idag när vi satt på altanen och åt middag (foliepaket med fisk och annat smask som vi grillat) hade vi även nybakat bröd till. Då det är långa avstånd här uppe är det svårt att få tag på dagsfärskt bröd (vi har 8 mil tur och retur till affären) och då är det extra lyxigt att ha tillgång till eget färskt bröd. 

Dagens träning

 
 
Jag har lovat mig själv att jag ska träna varje dag på semestern. Det behöver inte vara så avancerat och dagens första träning var att ta med barnen ut på sjön. Solen strålade och det var helt spegelblankt på vattnet när jag och barnen traskade ner mot vattnet.
 
 
Innan vi åkte iväg på semester köpte jag teleskophåvar i lättmetall på Claes Ohlson som barnen absolut ville prova idag. Jag rodde därför runt med barnen i nästan två timmar vilket verkligen känns i armarna. Vi såg flera stim med abborrar men tyvärr fick inte barnen någonting i håvarna. Bättre tur nästa gång.
 
 
Senare på kvällen var det dags för ett yogapass (har glömt hur jobbigt det är) och 25 minuter in i passet ringde maken från sin cykeltur och sa att han fått punktering. Inte kul att stå mitt ute i ingenting och jag skämtade med barnen att vi måste snabba oss att hämta honom innan björnen äter upp honom.
 
 
Allt gick bra till slut och nu har vi grillat hos mamma och pappa. Nu väntar en smarrig ostbricka.

Renovering av lekstugan

 
 
Som ni vet sedan tidigare är det fokus på att lägga om ladugårdstaket som gäller i sommar. Själv tycker jag bättre om att ha små olika projekt istället för ett stort då jag snabbt tröttnar om det är samma sak som ska göras under en längre tid.
 
Någonting som jag ändå ska försöka få till under tiden vi är här är att piffa till lekstugan som har sett likadan ut sedan jag var liten. Lite Falu rödfärg på utsidan behövs och sedan måste det även fixas på insidan. Pyret vill måla allt rosa men lite mer fantasi än så tror jag allt att vi kan få till.
 
Ni måste i alla fall hålla med om att den ser lite sliten ut och att den är i behov av lite TLC.

Sommar

 
Vilken härlig dag vi har haft idag. Förmiddagen bjöd på lite halvmulet väder men efter lunchen kom solen och har strålat på oss ordentligt. Vi har tvingat barnen att vara ute nästan hela dagen vilket Lillebror älskar men Pyret muttrar lite och tycker inte att det är lika toppen.
 
 
Det är så härligt att se Lillebror springa fram och tillbaka till ladugården då den är som en skattkista full men saker. Han ler med hela ansiktet och vinkar när han springer förbi. Den här gången hittade han en vattenbana i plast som han sedan fyllde med vatten och körde båtar på. När han tröttnat gick han in i lekstugan för att fixa fika till oss alla. Vi har nämligen tagit upp det gamla barnköket från IKEA. Jag och maken har monterat ihop studsmattan och mina föräldrar kom över på lunch med efterföljande fika.
 
 
Jag gav mig ut men en löprunda innan middagen som vi sedan avnjöt i solen sittandes på verandan. Det är verkligen vindstilla ute vilket märktes när det var dags att spela kubb. Myggorna tyckte vi var lite väl intressanta och då passade vi på att gå in och softa istället.
 
I morgon är det dags att börja med taket. Pappa och jag ska ta släpet till staden här i närheten för att besöka brädgården.

Framme i Jämtland

 
Efter frukosten på hotellet i Sundsvall tog jag över förarstolen och rattade bilen upp till Jämtland. Det är inte klokt vad nöjda vi är med nya bilen. Förra sommaren gick gamla bilen nästan på knäna av all packning och den kändes trång trots att den var en kombi. I nya bilen går det in hur mycket som helst och ändå finns det på något konstigt sätt ändå plats över till mer vilket behövdes då vi stannade på vägen och handlade mat så att vi klarar oss i några dagar.
 
 
Vädret har varit super under hela dagen och efter att vi packat upp åkte vi till mina föräldrar där vi blev bjudna på grillmiddag som vi satt och åt i solen på altanen. Lillebror passade även på att spela fotbollsmatch mot mig och maken. Senare i veckan ska vädret bli sämre så vi får njuta så länge vi kan.
 
I morgon ska vi göra i ordning på tomten då jag ska klippa gräset vilket borde ge runt 22 000 steg i hälsoappen på telefonen och vi ska även sätta upp gungorna, studsmattan och det stora fotbollsmålet. Det gäller att hålla barnen sysselsatta när vi ska klättra upp på ladugårdstaket för att börja lägga på nytt tak.

Halvvägs


Nu är vi framme i Sundsvall och har tagit in på hotell. Det har blivit bad i den mycket kalla poolen och lite mat från barmenyn.

Barnen leker i lekhörnan och jag och maken tar ett glas kallt. I morgon bär det av uppåt mot målet. Vi ses där.

En dag kvar

 
Nu är det snart äntligen semester. Bara en jobbdag kvar som börjar 06.45 i morgon och sedan ska bilen få åka iväg på en riktig långtur.
 
Drömmer om en solig och varm sommar har redan gått i om intet och nu får vi önska att det blir så många regnfria dagar som möjligt istället. Jag och maken som ska sitta på ett ladugårdstak i sommar önskar att regnet lyser med sin frånvaro annars blir nämligen det gamla taket halt som snor.
 
Just i denna stund är jag mest orolig för hur bilen ska svälja all vår packning och tack och lov har vi även en takbox att stoppa ner saker i. Nu håller jag nästan på att somna här i soffan och ska göra ett sista ryck innan det är sängläggning.

Nike Womens Run

 
Jag har helt glömt bort att berätta om loppet jag sprang den 27:e juni. Då var det nämligen dags för Nike Womens Run att inta Stockholm för första gången någonsin.
 
 
Tyvärr kan jag inte säga att jag var speciellt peppad då jag redan vid start hade ont i foten och jag hetsar alltid mig själv med att försöka springa så fort som möjligt vilket gör att jag är helt slut när jag kommer i mål. Den här gången hade jag bestämt mig för att ta det lite lugnare och försöka njuta lite av Stockholm under tiden.
 
 
I efterhand måste jag medge att det var riktigt trevligt att springa banan som var en mil. Loppet började i Kungsträdgården för att sedan fortsätta via Skeppsbron. Sedan sprang vi vidare på Söder Mälarstrand och upp på Västerbron. Det blev en sväng runt Rålambshovsparken och sedan Norr Mälarstrand tillbaka till Kungsträdgården. Jag passade på att njuta av stunden och utsikten då Stockholm bjöd på riktigt soligt och varmt väder.
 
 
Om loppet kommer att köras nästa år igen kan jag helt klart tänka mig att springa igen. Då ska jag också ta mig lite tid att besöka tältet där det gick att få massage, flätade frisyrer, glass, dricka och glittriga fusktatueringar. Just det, jag kanske ska tala om hur det gick. Jag kom in på 57.22 minuter.
 
 

Ballerinaskor från Zara

 
En favoritaffär för att köpa kläder till barnen är Zara. För min egen del tycker jag att en del av deras damkläder är lite för moderna men för barn har de bra klassiska kläder som fungerar i alla lägen.
 
 
Nu när de har rea beställde jag en hel del kläder till både Pyret och Lillebror i en storlek större än vad de har idag så att de har någonting växa i. Jag tog även en sväng på lunchen till butiken och hittade två skor till Pyret. Ett par jättefina och superlätta svarta gymnastikskor och ett par silverfärgade ballerinas.
 
 
Det är nästan så att jag blir lite avis på gymnastikskorna då jag gärna skulle vilja ha ett par likadana.

En dag på Fjärilshuset

 
Direkt efter frukosten idag åkte vi iväg för att hämta upp en kompis till Pyret. Sedan åkte vi alla iväg till Fjärilshuset som är Pyrets absoluta favorit. Hon har till och med ritat en karta av stället så att vi andra ska veta exakt var allt finns.
 
 
 
Det är häftigt att gå runt bland fjärilar som kommer flygande och små fåglar som springer på marken. Nu har de även utökat med ett jättestort akvarium med hajar och en rocka. Vi hittade också pirayor och sjöhästar. När vi var där kom Owe Sandström och berättade för oss om hajarna som lever i det stora akvariumet och han berättade även om en kvällsvandring som går att boka in.
 
 
 
Då får man gå på en guidad visning i Fjärilshuset och akvariet efter stängning och det är det enda som Pyret har pratat om hela dagen. Det är tydligen ett måste för henne. Vi har förklarat att det inte är gratis och nu lobbar hon för att vi ska göra det som födelsedagskalas när hon fyller år.
 
 
 
 
Då det var så fint väder idag passade vi på att äta lunch på caféet på Fjärilshuset och vi satte oss i en av de många pergolas som finns i trädgården. Jag lyxade till det med en jättegod hummer som grillades med vitlökssmör som jag sedan doppade i aioli. Mmmmmmm, så gott.
 
Nu på kvällen åkte vi ut till golfbanan för att gå tre hål med barnen. På sista hålet skulle Lillebror putta strax utanför greenen och tro det eller ej men han satte den från 11 meter. Oj vilken stolt och glad kille vi har här hemma just nu. Snyggt jobbat av en nybliven 5-åring.

Att starta helgen

 
Efter hämtningen idag åkte jag, maken, Pyret och Lillebror ut till Elfvik. Det är alldeles för fint väder för att vara hemma och därför passade vi på att hälsa på djuren och barnen fick användning för sina nya håvar som jag köpt på Claes Ohlson.
 
 
 
Vid vattnet blåste det en hel del vilket var väldigt skönt i det otroligt varma vädret. När barnen lekte i vattnet tittade jag bort på andra sidan och fick en idé om att vi skulle passa på att äta middag på Pier 16. Jag har varit där tidigare när det har varit andra ägare men då var inte maten speciellt bra. När de nu har nya ägare tänkte jag att stället skulle få en ny chans.
 
 
 
Stället i sig är jättemysigt då det är vatten runt omkring och på ovanvåningen finns 13 rum som går att hyra. Maten den här gången var super. Barnen slukade sina köttbullar med pommes och maken åt den godaste hamburgare han någonsin ätit. Jag som var riktigt hungrig tog först en halv skaldjursbricka (färska räkor, rökta räkor, krabba och musslor) som serverades med en galet god citron- och gräslöksaioli. Sedan blev det en halv charkbricka som bestod av Italiensk tryffelsalami, Pata Negra, lufttorkad Cecina, Svensk ekologisk ost, koriandermarinerade oliver och kanderade mandlar.
 
Trots att jag tog halva brickor istället för hela blev jag hur mätt som helst och det var verkligen suveränt gott. Jag har helt klart hittat min nya favoritrestaurang här på ön. Ett stort plus också att personalen var mycket trevlig och att maten kom fort så att barnen inte behövde vänta så länge.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Värmebölja


Det är inte klokt så härligt väder vi har idag. När jag gick hemifrån vid sextiden i morse var det redan 20 grader varmt ute. Att kunna gå iväg utan att ha Jacka eller kofta med sig är verkligen lyx.

På lunchen gav jag mig ut på en löptur och jag måste säga att det var ruskigt varmt. Tack och lov sprang jag utmed vattnet där vinden blåste.


Efter skolan hängde vi i parken med en klasskompis till Pyret. För att få i barnen vätska blev det både glass och Festis till barnens stora glädje.

Vi passade också på att kasta den gigantiska ufo som flyger fram i luften och som Lillebror fick i födelsedagspresent av moster med familj. En riktig höjdarleksak enligt barnen. 

Årets första smultron

 
När det blev vinter glömde jag fullkomligt bort blommorna på balkongen och där har de sedan stått helt insnöade hela vintern till dess våren kom och snön försvann. Då insåg jag att två sorter överlevt och en av dem är mina smultronplantor.
 
Förra sommaren tog det lång tid för dem att bära frukt efter att vi köpt dem på blomsteraffären men redan nu har vi fått de första bären på de gamla plantorna. Idag hittade jag fyra mogna smultron som barnen glatt smaskade i sig. Att äta smultron är verkligen som att äta en bit av sommaren.

RSS 2.0