Fint bokmärke

 
Vilken bra timing jag hade i fredags. Jag gick in på Drottninggatans Bok & Bild för att köpa några födelsedagskort och när jag skulle betala såg jag jättefina bokmärken framme vid kassan. Jag fastnade för en uggla som var jättesöt och bestämde mig för att köpa den till Pyret.
 
 
När jag sedan hämtade henne i skolan visade det sig att läxan de kommande veckorna är att läsa tio minuter varje dag ur samma bok. Det betyder att boken måste vara ganska tjock och då passar det ju utmärkt att ha ett fint bokmärke så att hon vet vilken sida hon ska börja på nästa gång.

Goodiebag från BR leksaker

 
Det har öppnat en ny BR leksaker butik på Drottninggatan i Stockholm som är den störta BR butiken i norden. Då den ligger precis bredvid jobbet gick jag in på lunchen i fredags för att köpa Lego till ett kalas som Lillebror ska på i morgon. Som öppningserbjudande har de 25% rabatt på allt Lego (fram till i morgon tror jag) så det var en glad överraskning.
 
 
När jag sedan betalade mitt Lego fick jag en gigantisk goodiebag med mängder av leksaker och andra bra ha saker. Det var Lego, tandborstar, tandkräm, fotbollskort, pennor och andra leksaker. Barnen trodde nästan att det var julafton när jag hällde ut hela påsen på vardagsrumsgolvet när jag kom hem från jobbet.
 
 

Mjuka saltlakritskolor

 
Det där med favoritgodisar går lite upp och ner för min del och just nu är jag extra förtjust i mjuka saltlakritskolor. Jag blev därför lite extra glad när jag i söndags på Skansen hittade dessa från Ryfors Konfektyr i en av bodarna som sålde godis. Den ligger som nummer två på min topplista så jag köpte hem några stycken och nu har jag bara en kvar som ligger och ropar mitt namn i godislådan. Den kommer helt klart att slinka ner innan kvällen är slut.
 
Nummer ett på min lista är saltlakritskolan från Pärlans Konfektyr. Tjejerna kokar kolan i en kopparkittel samtidigt som de lyssnar på jazz och har på sig kläder från 40-talet. Riktigt coolt om ni frågar mig.
 
 

ELLE mat & vin Grillfest

 
När jag var i affären i söndags tittade jag igenom tidningshyllan och fastnade för ELLE mat & vin Grillfest. Tyvärr kan vi inte grilla hemma då vi endast har en balkong men när vi åker upp till Jämtland grillar vi nästan varje dag i flera veckor och då är det toppen med lite ny inspiration. Det blev ryggläge i soffan och sedan började jag att bläddra.
 
I den här tidiningen finns mängder med smaskiga recept och även femtio olika tillbehör som krämiga röror, smatsatt smör, kryddiga rubbar, härliga salsor, mumsiga marinader och sagolika såser. Det börjar kurra i magen bara jag läser den och sidorna kommer nog att vara utslitna innan sommaren är över.

En heldag på Skansen

 
Morgonen började med att jag och Lillebror plockade upp två av hans kompisar för att sedan åka på fotbollsträning. Jag blev riktigt förvånad då det såg ut att vara grått och kallt ute men det var redan 18 grader.
 
 
Efter träningen åkte vi till Skansen vilket Pyret har velat i flera veckor. Där åt vi lunch, smaskade sockervadd och gullade med djuren. Till och med jag (som har världens ormfobi) klappade ormen Snoddas bara för att visa barnen att det är ok så att de inte blir lika rädda som jag.
 
 
 
 
 
 
Lite godis blev det också från en av de gamla bodarna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Papricaloppet

 
På förmiddagen idag var det dags för barnen att springa Papricaloppet. Det är ICA som anordnar och IFK Lidingö Friidrott där Pyret tränar är med och hjälper till.
 
 
Vi började med ansiktsmålning där båda barnen valde eldsprutande drakar som blev så otroligt fina. Jag blev lite sugen på att börja måla jag också och tjejen som målade sa att jag ska köpa färg i USA då färgen här hemma tydligen inte har tillräckligt bra pigment i sig. Det kanske blir en till sak att lägga till saker att köpa i USA om några veckor.
 
 
 
Sedan blev det hoppborg och uppvärmning. Jag sprang 800 m med Lillebror och Pyret körde 1,6 km. När alla var klara tog familjen bilen hem och jag sprang 7 km då det gäller att komma i form inför tävlingen i New York. Jag satsar inte på någont supertid men jag vill kunna ta mig runt utan och storkna så att jag kan njuta av omgivningen i Central Park och hela jippot runt tävlingen.
 
 
Idag gick det mycket bättre att springa och jag tror det beror på att min allergi börjar bli lite bättre.

Blå lackskor

 
När garderoben rensades i helgen (hälften plockades bort och ska skänkas iväg) dök det upp några nya favoriter. Mina blå lackskor från högl har jag bara använt några få gånger sedan jag köpte dem för drygt tio år sedan och nu är de helt plötsligt mina nya favoriter. Jag har fått många fina komplimanger för dem under de senaste dagarna.
 
Min kompis blev nästan upprörd på mig när hon såg hur många fina klädesplagg jag har men som jag aldrig använder. Nu är det mer ordning och reda i garderoben och allt är struket eller ihopvikt. Hon hjälpte mig även att ta bilder på olika outfits och nu känns det helt plötsligt roligt att välja ut vad jag ska ha på mig.
 
Jag önskar att alla skulle kunna få en kompisrensning då och då vilket är otroligt uppfriskande.

Trött

 
Det blir tyvärr inte mycket livstecken från mig här på bloggen men de senaste dagarna har jag varit så fruktansvärt trött. Igår somnade jag strax innan åtta och till och med före barnen. Nu ligger jag i sängen igen och ska snart sova.
 
Det är som om kroppen har kommit ikapp pollenallergin och säger att nu orkar jag inte mer. Hoppas att det bara är en fas och att jag snart är som vanligt igen för just nu känns det som om jag har drabbats av jet lag och inte kan hålla ögonen öppna.
 
Jag hoppas på bättring inom kort.

Woodbury Common Outlet New York

 
Nu är det snart tre veckor kvar till dess jag åker till New York. Jag och min reskompis har redan börjat planera en del och en sak vi har bestämt oss för att göra är att åka till Woodbury Common Outlet som ligger en bit utanför New York. Vi tar buss dit och har en heldag på oss att shoppa.
 
Detta gör vi redan dagen efter vi har kommit för då har vi mer koll på vad vi ska titta efter shoppingmässigt under resten av veckan på Manhattan. Det finns många favoritmärken på outleten som Asics, Banana Republic, Hugo Boss, Burberry, Calvin Klein, Céline, Chloé, Dior, Clarks, Converse, Crocs, Diane Von Furstenberg, Diesel, Furla, Gap, Gucci, Hunter, Jimmy Choo, La Perla, Marc Jacobs, Michael Kors, Nike och Nine West. Det finns totalt 220 butiker och det är som att få dyka ner i en stor skål med smågodis.
 
För att jag inte ska shoppa hej vilt kommer min kompis hit idag och ska tillsammans med mig rensa ur min garderob. Jag tror att jag använder max 20% av det jag har idag och vissa saker ska vara kvar, vissa skänkas och vissa säljas. Efter det kan jag se vad det är som behöver kompletteras och det kommer jag sedan att göra i USA.

Tid

 
Här händer det inte mycket då jag inte har tid till någonting annat just nu än att jobba och sedan åka hem och ta hand om barnen. Det gäller att ändå försöka njuta av vädret då jag inte alls tycker att det är så illa som jag trodde att det skulle bli. Till helgen väntas det dock regn men det är ganska välbehövligt.
 
Jag har nu kommit en bit in i boken TID av Alex Schulman och Sigge Eklund. De går båda ganska hårt åt sina föräldrar och sin uppväxt men det är ju faktiskt den som ofta präglar oss till den vi är när vi blir äldre. Ju längre in i boken jag kommer desto mer vill jag verkligen göra mitt yttersta för att mina barn ska minnas sin barndom som bra.
 
Det är inte klokt vad många människor går och håller saker inom sig som har hänt för flera tiotals år sedan. Det blir en väldigt tung ryggsäck att ta med vart man än går. Jag börjar också tänka på att allt jag gör registreras av mina barn och blir till minnen även om de inte själva reflekterar över det just nu. Då menar jag inte att jag ska vara en helylle och bullbakande mamma hela dagarna men att jag faktiskt ska ta ansvar som vuxen och inte lägga över det på mina barn. När jag läser boken TID blir det ganska uppenbart att just det hände författarna vilket de fortfarande brottas med .
 

Sommardagar

 
Åh, jag vill verkligen inte att dessa härliga sommardagar ska ta slut. Tyvärr verkar det bli sämre väder redan till helgen och enda fördelen med det är att min allergi förhoppningsvis blir lite bättre.
 
 
I söndags var Lillebror iväg med en kompis och åkte båt. Jag passade då på att springa ut till Elfvik vilket blev precis 9 km. Maken och Pyret tog bilen och vi möttes upp för en fika på Elfviks Gård. Min belöning efter löpningen blev en iskall Sprite vilket var jättegott.
 
 
För att svalka oss lite gick vi sedan ner vill vattnet där Pyret var modig nog att doppa fötterna. Vattnet är ju inte speciellt varmt i början av maj.
 
 
 
 
 

Omplantering av tomatplantor

 
För några veckor sedan började jag och Lillebror vattna våra försådda små pluggar med tomatfrön. Redan efter några dagar började de växa och nu var det hög tid att plantera om dem.
 
 
De har fått mer utrymme och ny jord. Hoppas att de kommer att trivas i solen mot balkongväggen där de nu har hamnat. Måste bara komma ihåg att vattna dem varje dag när det är så varmt vilket tyvärr inte är så lätt då just vattning inte är min starka sida.
 
 

Pastasallad med kyckling och örtdressing

 
I helgen var vi bjudna på middag till kompisar och dit är det bara några minuters promenad. Då kan både jag och maken njuta av ett glas vin eller öl till maten och för att tala om mat får vi alltid så god och fräsch mat hos värdparet.
 
 
Barnen tog sina kickbikes när vi gick dit och sedan blev det fotboll i trädgården. Sedan satt vi ute hela kvällen och njöt av vädret men på kvällen blev det lite kyligt och vi behövde jackor för att hålla värmen.
 
 
Maten var som sagt supersmarrig och receptet kommer från senaste numret av LEVA & BO. Till salladen fick vi grillade sparrisar och grillad halloumiost, nybakat bröd och en jättegod smaksatt yoghurt.
 
Pastasallad med kyckling och örtdressing (4 port)
 
1 grillad kyckling
200 g färska champinjoner
2 msk smör
salt och peppar
1 burk kronärtskockshjärtan
250 g coctailtomater
2 paprikor (gul och röd)
200 g pastaskruvar (eller någon annan typ av lite större pasta)
 
Örtdressing:
1/2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
1 tsk äppelcidervinäger
1 knippa persilja
1/2 kruka basilikablad
1 msk repad timjan
1/2 knippa gräslök
Salt och peppar
 
Till garnering:
Färsk basilika
Parmesanflagor
 
Bena ur kycklingen och skär den i bitar. Ansa, dela och stek champinjonerna i smör. Salta och peppra.
 
Låt kronärtskockshjärtana rinna av och dela sedan i bitar. Dela coctailtomaterna och dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i ett durkslag.
 
Till örtdressingen mixa samman majonnäs, vinäger, gräddfil och örter i en bägare med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
 
Blanda pastan med örtdressingen i en stor skål. Tillsätt kyckling, champinjoner, kronärtskockshjärtan, tomater och paprika. Lägg ut på ett stort fat och garnera med färsk basilika och parmesanflagor.
 
 

Snabba pizzabullar

 
Idag har det varit full rulle och en av sakerna på agendan har varit att åka och bada tillsammans med en klasskompis till Pyret och hans mamma. Då vi stack iväg precis eftet Pyrets träning vid lunch isåg jag att vi alla behövde någonting i magen på plats i badhuset.
 
 
Därför bakade jag snabba pizzabullar och den enklaste kladdkakan till efterrätt. För att göra pizzabullarna behövs:
 
Ett paket färdig utkavlad pizzadeg.
Färdig pizzasås
Riven ost
Skinka
 
Jag sätter ugnen på 200 grader och rullar ut pizzadegen. Skär skinkan i mindre bitar. Bred ut pizzasåsen på degen och strö över skinka och ost. Rulla ihop från långsidan (som en rulltårta) och skär i ca 2 cm breda skivor. Lägg dessa på bakplåtspapper på plåten och stoppa in i ugnen i ca 9 minuter till dess de har fått färg.
 
 
Då jag denna gång använde en färdig pizzadeg som var riktigt stor delade jag den på två innan jag rullade den. Annars hade bitarna blivit alldeles för stora. Dessutom hade jag på riven grevéost som fyllning som ger lite extra smak.
 
 
Supersmarriga att ta med på picknicken i sommar eller i barnens utflyktslåda om de ska iväg med dagis och skola.
 
 
 
 

Strandhandduk

 
Det går inte att låta bli att tänka på sommar och bad nu när vädret är så här härligt. Tyvärr var jag tvungen att jobba heldag idag men på lunchen satt vi ute och åt vilket var riktigt skönt. Solen steker verkligen när det är vindstilla.
 
 
På väg tillbaka till jobbet gick jag in på Lagerhaus och hittade jättefina strandhanddukar i 100% ekologiskt odlad bomull. Det blev en grön och en blå som blir toppen att ta med till stranden i sommar. Lagom tunna och tar inte lika mycket plats som en vanlig handduk. De är 90 x 180cm och kostar 149 kr styck.
 
 
 
 
 

Balkongen i vårsol

 
I helgen var det dags att ge balkongen lite TLC. Lillebror och jag åkte iväg till Blomsterlandet direkt när det öppnade för efter någon timme är det så mycket folk på plats att jag nästan blir tokig.
 
 
Nu gled vi igenom affären på jakt efter ampelpetunior. De är mina favoriter som blommar i flera månader och är galet tåliga vilket är toppen då jag är riktigt dålig på att sköta blommor. Med de här tar jag bara bort döda och skrumpna blommor och ser till att vattna ordentligt. Sedan växer de så att det knakar.
 
 
I år blev det även en petunia med små blommor som Lillebror valde.

Lidingö musteri

 
Vilket underbart väder vi har här på Lidingö idag. Alldeles för bra för att sitta inne och därför tog vi med oss en klasskompis till Pyret och hans mamma och åkte till Lidingö Musteri. Ingen av oss har varit där förut men nu har vi hittat ytterligre en liten oas här på ön.
 
 
De har öppet på lördagar och söndagar och när vi kom dit var vi alldeles ensamma i deras fik. Vi köpte fikabröd och en stor äppelmust som är helt utan tillsatser. Det är kul att det mesta som fiket bjuder på är lokalt. Kaffet komme från Lidingö rosteri och bröd och fikabröd kommer från Lidingö Bröd & Pâtisserie.
 
 
Ett glas av musten består av 3-4 äpplen och trots att jag är allergisk mot äpplen kunde jag dricka den utan problem. Då den är pastöriserad ska tydligen äppelallergiker klara av den och idag har jag även tagit allergitabletter vilket nog hjälpte.
 
 
Vi satt ute och njöt av solen och värmen samtidigt som barnen var på upptäcktsfärd i skogen i närheten. Helt enkelt ett fantstiskt skönt sätt att spendera några lördagstimmar på.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0