Pynt i granen

Måste visa en bild från vår fina gran. Det är Pyret som har pyntat med alla julgranskulor på samma ställe. Hon är ju inte så lång och därför hamnade alla kulor långt ner. Hon var faktiskt riktigt duktig på att hänga upp dem och det var bara en kula som gick i kras.

Julpynt i granen

Foto: Privat

Fingerfärg

Pyret fick massor med bra och roliga julklappar i år. När tomten kom och räckte fram ett paket till henne vägrade hon att ta det för tomten var läskig. Hon vinkade i alla fall hej då till honom men hon pratar fortfarande om att han är läskig. En av sakerna hon fick från sin moster med familj var fingerfärg. Det gick verkligen hem och här sitter hon och komponerar en tavla.

Pyret leker med fingerfärg

Foto: Privat

Supersnygg coctail shaker

Jag har hittat en kanonsnygg shaker från det amerikanska företaget nambé. Det tog ett tag innan jag förstod vad det var men jag tyckte att den var så otroligt snygg. Den får gärna stå framme i mitt kök och bara vara. Det blir ju inte så många drinkar gjorda ett tag framöver men sedan kanske maken kan bjuda på en riktigt smarrig drink. Priset är inte det billigaste men är det design så är det.

Coctail shaker från nambé

Bild: homeset.se

Årets lussefirande

Då var det äntligen dags för årets lussefirande. Pyret har sovit hos farmor i natt och jag och maken satte igång ganska tidigt på morgonen med att baka saffranskaka, pepparkakssockerkaka och lite annat. Sedan kom en kompis förbi och hjälpe oss med att bära tillbaka alla kökssaker från vardagsrummet till köket. Följetången är dock inte över då hantverkarna ska komma tillbaka på torsdag och ta upp den gamla delen av golvet som de inte gjorde någonting åt tidigare förra veckan. Hur som helst var det i alla fall trevligt att ha några av våra kompisar och deras barn över på lussefika. När gästerna gick hem snöade det som bara den och det är faktiskt vitt ute fortfarande. Det kommer dock att försvinna med tanke på att det är några plussgrader ute men det är mysigt så länge det varar.

Lussefika

Lussefika Lussefika

Lussefika

Foton: Privata

Löjrom i massor

Juletid är en härlig mattid för mig. Det finns så mycket smaskigt att äta på julen. Visst det går att äta dessa godsaker hela året men nu är det på något sätt helt legitimt att verkligen frossa i god mat. Tyvärr kommer jag att gå miste om några saker på julbordet i år med tanke på att jag är gravid och inte bör äta allt. Det är tex rökt lax, saltrulle och rökt fårfiol. Men, men det kommer fler jular framöver och jag får väl äta extra mycket nästa år.

Jag har nu införskaffat 1 kg löjrom från Vänern av en jobbarkompis och här ska det minsann ätas löjrom vill jag lova. En del tänkte jag ta med mig upp till mamma och pappa över jul då min pappa gör en underbar toast skagen. De brukar ha egen gjord sikrom ovanpå men den här gången tänkte jag att vi skulle prova med lite löjrom.

Löjrom

Foto: Privat

Hantverkare

Jag blir så himlans trött på hantverkare. Jag har tidigare skrivit om vår ombyggnad av köket som inte gått direkt smärtfritt. Hantverkarna var klara redan i januari i år men det var mycket som inte blev bra. Det nya parkettgolvet gungade på flera ställen, väggarna var buckliga och en massa annat. Förra veckan tog jag ledigt två dagar och flyttade till syrran med Pyret då hela golvet skulle brytas upp igen. Visst, golvet fixades men inte heller denna gång blev det bra. Dessutom satte de tillbaka golvlisterna utan att måla runt och både färg och puts hade försvunnit från väggen då listerna togs bort. Nu blev jag riktigt irritierad. Jag tog bilder på hur det såg ut (se nedan) och skickade ett mail till han som är ansvarig på byggfirman och han bad 1000 gånger om ursäkt och sa att på torsdag denna vecka skulle de ta bort golvet igen. Helt otroligt. Golvet har alltså brutits upp två gånger på en vecka. Nu har de i alla fall flytspacklat hela golvet och parketten (vi har fått ett nytt parkettgolv) ligger nu som en smäck. Varför kunde de inte gjort det från början? Däremot kommer inte målaren att fixa listerna förrän på måndag så vi får leva med att ha hela köket i vardagsrummet så länge.

Ombyggnad av köket

Ombyggnad av köket

Foton: Privata

Årets pepparkaksbak

Nu är årets första pepparkaksbak klart. Vi gjorde ett gemensamt bak med familjen S och barnen tyckte att det var hur kul som helst. Pyret tyckte att degen var rolig och kavlade för kung och fosterland. Sonen i familjen S tyckte att glasyren var mest spännande och de olika strösslen som vi hade. För vår del blir det lite mer pepparkaksbak när vi åker upp till mina föräldrar över jul. Här är i alla fall några av de olika kreationerna som vi lyckades åstakomma.

Pepparkaksbak

Foto: Privat

RSS 2.0