Plötsligt så händer det...

 
Ja, egentligen skulle jag vilja skriva att jag vunnit på Lotto men riktigt så bra är det inte. Däremot har jag haft ett litet halleluja moment idag när Lillebror direkt efter hemkomsten från dagis självmant började städa sitt rum. Syrran ville inte vara sämre och fixade sitt också.
 
Det betyder alltså att allt mitt och makens tjat faktisk går hem och att de så småningom tycker att det vi ber dem att göra är helt ok. De har faktiskt börjat bli riktigt duktiga och jag måste medge att de börjar bli stora.

RoyalDesign - nu på Lidingö

 
I fredags slog RoyalDesign upp portarna här på ön men jag lyckades inte ta mig dit förrän på lördagen. Lokalen är på hela 400 m² vilket är dubbelt så stort som deras butik i Sturegallerian och är verkligen fylld till bredden med fina saker.
 
 
Önskelistan kommer att bli lätt att skriva i år och väldigt lång. Det finns så otroligt mycket fint i butiken att jag blir alldeles snurrig i huvudet. En stor eloge till mig själv som faktiskt behärskade mig och inte köpte någonting denna gång men nästa gång kommer det nog inte att gå lika bra. Jag har redan bestämt mig för en sak som kommer att få stå i vardagsrumsfönstret över jul.
 
 
 
 
 
 
 

Torkad hortensia

 
När min fina bukett från Lidingö GREENHOUSE hade gjort sitt kastade jag rosorna men sparade den fina hortensian. Nu har den torkat och får pryda vasen från Pentik.
 
 

Höstfint ljusfat

 
Under promenaden i söndags plockade barnen löv, blommor, bär och annat som går att använda för att piffa till ett ljusfat här hemma. Resultatet blev riktigt höstligt och fint men ljuset ska vara bredare och lägre.
 
 
 
 
 
 
 

En höstpromenad

 
Vilket fantastiskt väder det var igår. För ovanlighetens skull hade vi ingenting planerat förutom att veckohandla och gå till gymet. Det var riktigt skönt med tanke på att våra gäster inte åkte hem förrän 01.30 på söndagsmorgonen och vi var lite trötta när barnen vaknade vid åttatiden på morgonen.
 
 
Vi har tur som har naturen runt hörnet trots att vi bor så centralt. Vi tog en sväng runt i området och gick ut på berget för att titta på båtarna. Där tog vi även en fika bestående av varm choklad med marshmallows, Jaffakakor och mandariner. På vägen hem plockade vi olika typer av dekorationer som vi ska dekorera ett fat med.
 
 
Superhärligt att ladda med lite sol och frisk luft.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att ha tappat sin första tand

 
Pyret har haft en lös tand i flera veckor och igår åkte jag ner centrum för att köpa en tandburk. Jag hittade en fin hos Liten på ön och när jag väl kom hem visade det sig att Pyret tappat sin tand. Eller tappat ska jag kanske inte säga då maken hade dragit ut den på uppdrag av henne. Hon var i alla fall hur stolt som helst och tyckte att det var toppen att åka iväg på halloweenparty med en glugg i munnen.
 
 
 
 

Läderstövlar från NOVITA med extra smalt stövelskaft

 
Det brukar sägas att "en olycka kommer sällan ensam" och tyvärr måste jag hålla med om att det är sant.
 
För två helger sedan gick diskmaskinen sönder och vi var tvugna att köpa en ny. Samma vecka skulle maken lämna in bilen för att byta däck och fick då höra att sommardäcken är livsfarliga att köra på och att vinterdäcken inte är så mycket bättre (har haft dem båda alldeles för länge). Ja ha, då blir det till att köpa två omgångar däck.
 
Till råga på allt går båda mina skinnstövlar sönder och går inte att laga. Jamen grattis då!!!
 
Problemet är att jag har väldigt smala vader och normala stövlar ser ut som gummistövlar på mig. För det mesta får jag ner en hel näve mellan vaden och stöveln vilket inte ser speciellt snyggt ut. Därför fick jag nu lite halvpanik när jag skulle köpa nya stövlar. Ett utav de gamla paren lämnade jag in till en skomakare när jag precis köpt dem för att sy in skaftet vilket kostade lika mycket som själva stöveln. De andra paret är av ett spanskt märke där skaften är ganska små men jag hittar inte märket någonstan i Stockholm.
 
 
Nu har jag lyckats hitta ett nytt par med smalt stövelskaft på Scorett. De har flera olika modeller och märken som har tre olika skaftvidd (small, medium och large). Det är ju hur bra som helst. Nu vet jag var jag kan köpa mina stövlar i fortsättningen.
 
 
 
 

Halloweenkläder

 
 
Jaha, då har vab säsongen börjat. Dagis ringde igår och bad oss att hämta Lillebror som tydligen hade blivit krasslig under dagen. I natt och på morgonen har han haft feber men är nu är han feberfri. Reglen på dagis är att barnen måste vara feberfria i 24 timmar vilket betyder att det blir vab i morgon också. Snälla svärmor passar barnen på eftermiddagen och jag tar förmiddagspasset.
 
 
Apropå halloween som närmar sig med stormsteg är Pyret bjuden på halloweenparty på lördag. När jag började prata utklädningskläder insåg jag ganska snart att det minsann inte dög att klä ut sig till spöke eller något liknande. "-Jag ska vara snygg" var svaret jag fick när jag började prata kläder och då började jag och Pyret titta runt på nätet för att hitta någonting lite mer annorlunda. Hon fastnade för en vampyrklänning från Buttericks som har genomskinliga vingar och den beställdes igår på nätet. Idag har den redan levererats till ombudet här i närheten och jag ska försöka ta en sväng förbi senare ikväll.
 
Lillebror har fått en skelettpyjamas inköpt på H&M. Den är hur mjuk och skön som helst och lyser i mörkret. Det var inte speciellt svårt att sälja in den till honom måste jag säga.

Hallen är nästan klar

 
Både i lördags och söndags gick jag lös med penseln i hallen och nu är det faktiskt nästan klart. Igår målade jag även påshyllan från Norrgavel och när barnen somnat idag satte jag och maken upp allt på väggarna.
 
 
Nu har vi fått plats för våra saker och jag måste säga att påshyllan sväljer en hel del. Barnen har även fått krokar som sitter i deras höjd och det smarta är att de fälls in i hållaren när kläderna inte hänger på plats.
 
 
Nu ska jag köpa vita papplådor att sätta ovanpå klädhängaren och sätta upp några tavlor. Det börjar ordna till sig med andra ord.

Kattungar

 
Idag tog vi en sväng till min syster med familj för att hälsa på och även träffa deras nya familjemedlemmar. De har nämligen skaffat sig två katt tjejer som är kollosalt söta. Jag har försökt att ta några bra bilder men det är inte lätt då de inte sitter still i många sekunder.
 
 
Pyret var helt tagen och ville inte åka hem när det väl var dags. Jag måste hålla med om att de är väldigt söta och att dessutom få gosa med två samtidigt är lite av en jackpot. Det kommer nog inte dröja länge innan barnen vill åka till moster igen och Pyrets dröm är att någon av katterna ska sitta i hennes knä och gosa vilket de inte tyckte att de hade ro till idag. Nåja, det kommer att hända så småningom. Det gäller bara att ge dem lite tid.
 
 

Fredagsmys med chokladbollar

 
Efter middagen idag gjorde jag och barnen chokladbollar till fredagsmyset. Det är kul att de blivit så stora att de kan läsa enklare recept som i bakboken ovan. De gjorde allt själva men att gegga ihop smeten fick Lillebror göra. Pyret tycker det är äckligt och vill inte smutsa ner sig.
 
 
Annars är det operation måla om hallen som gäller här hemma. Det måste fixas så att vi kan få upp nya påshyllan på väggen och en riktigt smart hängare som jag köpte för några veckor sedan. Nu gäller det bara att hålla barnen borta från väggarna och förhoppningsvis kan vi börja montera upp hallmöblerna på måndag.
 
 

Trist utlägg

Bild:www.tretti.se
 
I lördags efter det att vi haft en familj över på middag slutade vår diskmaskin att fungera. Det är ju typiskt när vi står där med hur mycket disk som helst. Vi hade dessutom både champagneglas, dricksglas och avecglas som behövde diskas upp. Stackars maken har sedan dess stått och diskat varje kväll och idag kom en reparatör hit för att kolla status på maskinen. Tyvärr kommer det att kosta runt 3000 kr att reparera och då kan vi lika gärna köpa en ny.
 
Vi skulle egentligen vilja ha en helintegrerad maskin men om vi ska hitta en med bra prestanda och alla finesser kommer vi upp över 8000 kr vilket jag tycker är lite mycket för en diskmaskin. Om vi köper en vanlig blir det nog den ovan från Bosch. Den blev utsedd till bäst i test av Råd & Rön i år och den har nog allt som vi behöver plus att den är väligt tystgående vilket vi inte kan säga om den vi har haft tidigare.

Lidingö GREENHOUSE

 
 
I lördags hade vi en dagisfamilj över på middag och med sig hade de en fantastiskt bukett blommor inköpt på Lidingö GREENHOUSE. Det är en riktigt mysig blomsteraffär med mer charm och karaktär än de andra som finns på ön och de har både blommor, kläder och smycken. Helt klart värt ett besök.
 
 
Jag måste säga att rosorna i buketten som jag fick är helt underbara. Jag måste verkligen känna på dem för att förstå att de är äkta.
 
 

GRIT Strength

Bild:www.sportlife.se
 
Igår gick jag och maken till gymet för att ge oss på en högintensiv intervallträning som heter GRIT. Den finns i tre olika varianter och den vi provade heter Strength. Träningen pågick i 30 minuter och vi använde oss av skivstång och viktplattor.
 
Redan efter uppvärmingen insåg jag att detta inte riktigt var min grej. Mina armar är min svagaste länk och efter passet var det nästan så att mina armar skakade. Jissus vilket jobbigt pass det var. Idag har jag så sjukt ont i låren och rumpan att jag knappt kan gå. Tyvärr lär det bli ännu sämre till i morgon och det blir nog till att ta hissen på jobbet i morgon istället för att ta trapporna som jag brukar.
 
För er som inte har spagettiarmar är kanske GRIT Strength något för er då det är en ruskigt bra träning på bara 30 min. För min egen del ska jag testa GRIT Plyo och Cardio om de börjar köra de passen på gymet.
 
Det jag inte ser fram emot är morgondagen då jag redan nu anar att jag inte kommer att komma ur sängen utan att kvida. Usch.

Garbo Interiors - Shabby Chic heaven

 
Jag är inte speciellt förtjust i Shabby Chic och när min kompis sa att vi skulle gå till Garbo igår för att titta på inredning med just det konceptet rynkade jag på näsan. Redan innan jag ens hade klivit innanför dörrarna till butiken stod jag bara och gapade. Wow vilket häftigt ställe och jag har aldrig tidigare sett något liknande.
 
 
Här är det verkligen Shabby Chick på allvar. De flesta möbler och inredningsdetaljer är inköpta från olika antikhandlare i Europa och då främst från Frankrike. Jag kan helt klart rekomendera denna butik för alla som är intresserade av någonting speciellt som inte finns i varje hem.
 
 
 
 

En dag på stan

 
Vilket fantastiskt väder det har varit idag. Inte helt fel för en promenad i Stockholm där jag och min kompis A har gått igenom en mängd inredningsbutiker. Den häftigaste upplevelsen var helt klart butiken Garbo på Östermalm och jag ska visa några bilder därifrån i ett senare inlägg.
 
Dagen började på Norrgavel där jag köpte en påshylla med fyra svarta påsar. Meningen var att jag skulle beställa ställningen i vitt men då det tar 8 veckor att få den bestämde jag mig för att köpa en som är trären och sedan måla den själv.
 
 
Sedan blev det Oscar & Clothilde, Garbo och Asplund innan det var dags för lunch. Istället för att gå till något knökfullt ställe på Östermalm föreslog A att vi skulle äta på Armé museet och det var verkligen en toppen idé. Lugnt, god mat, trevlig personal och fint inrett.
 
 
Efter det gick vi till Svenskt Tenn där det var alldeles för mycket folk för att vi skulle kunna går runt och titta på saker och Zara Home inponerade inte heller. På DIS hittade jag ett fantastiskt soffbord som tyvärr var i fel färg och sedan orkade vi inte mer utan gick till Italiano för att fika.
 
 
Tack snälla A för en jättetrevlig dag.
 

Drömma går ju

Marmorbord från Scherlin Bild:www.lannamobler.se
Kruka från Svenskt Tenn  Bild:www.svenskttenn.se
Vas Dagg från Svenskt Tenn Bild:www.svenskttenn.se
Y-stolen av Hans J.Wegner Bild:www.lannamobler.se
 
I morgon ska jag och en kompis ha en hel dag på stan för att bara gå runt och titta i inredningsbutiker. Vi ska givetvis klämma in en lunch också och kanske blir det ett besök på tesalongen hos Svenskt Tenn.
 
Jag blir ruskigt inredningssugen när hösten är på antågande och mörkret kommer. Tyvärr vill jag fixa allt på en gång vilket inte är möjligt vare sig tidsmässigt eller ekonomiskt. Drömma går ju i alla fall och sakerna ovan är mina absoluta favoriter. En av dem finns på inköpslistan inom den närmsta tiden och ni får se vilken av dem det blir.

Duschdraperi från H&M

Bild: www.hm.com
 
Nu har vi inte något duschdraperi i vårt nya badrum men om vi hade det skulle jag ta en sväng till H&M och för att spana in duschdraperiet ovan. I vanliga fall tycker jag att det är svårt att hitta några bra varianter men just den här tycker jag är riktigt snygg.

Favorithalsband från Lindex

 
I vanliga fall har jag ganska diskreta smycken på mig. Dagligen använder jag vigselringen i vitt guld med diamanter och diamantörhängena som jag fick av maken i 40-års present. På handleden sitter också mitt armband med berlocker som har avtryck av Pyrets hand och Lillebrors fot.
 
 
 
En annan stor favorit i höst kommer halsbandet från Lindex att bli. Jag följde med en kompis in på Lindex och föll pladask för denna godbit som kostar ynka 129 kronor. Den är stor, maffig och har lite tyngd. Helt i min smak och passar kanon till den strikta svarta kostymen.

Munspray mot halsont

 
Jissus vad jag har haft ont i halsen i natt. Det var så illa att jag faktiskt tog några Mucoangin som verkligen smakar illa men som normalt sett fungerar hur bra som helst. Tyvärr hjälpte de inte det minsta och sömnen har inte varit den bästa under natten.
 
Efter lunchen idag hade jag fått nog och gick in på första bästa apotek för att få hjälp. Där fick jag tipset om att använda en munspray som är till för att reducera risken för en förkylning eller förkortar sjukdomsperioden om den börjar användas i ett tidigt stadium av förkylningsinfektionen.
 
Inte vet jag om det kommer att hjälpa men det känns bättre i halsen varje gång jag använder sprayen och förhoppningsvis kommer jag att kunna sova i natt.

Hemma igen

 
Igår kom vi hem från Åland och Pyret valde faktiskt att stanna kvar med farmor. Jag förklarade ordentligt för henne att hon inte kan komma hem på flera dagar men det spelade tydligen ingen roll.
 
Igår kväll kom dock verkligenheten ikapp henne och när vi ringde blev hon jätteledsen och ville komma hem på en gång. Idag har det gått bra och hon och farmor har hittat på en massa skoj tillsammans. Samtidigt njuter Lillebror av att vara ensam hemma och tycker inte alls att det är någon brådska för henne att komma hem.
 
Själv saknar henne som bara den men samtidigt är det skönt att inte ha behövt höja rösten på nästan två dagar. De bråkar nämligen jämt här hemma och med bara ett barn blir det betydligt lugnare. Vi får se hur det blir när hon kommer hem igen.
 
Nu är det dags att sova då jag känner att en förkylning är på antågande. Det känns som om halsen är fylld med rakblad och en Mucoangin är ett måste innan sängläggning. Tabletten smakar verkligen illa men det fungerar och halsen blir tillräckligt bra för att jag ska kunna somna.

Weekend på Åland

 
Ja, det var till Åland jag åkte igår. Då båten gick 15.00 från Kapellskär blev det lite bråttom att hinna med allt och hämta barnen från dagis innan vi åkte iväg.
 
 
 
Vädret här på Åland är regnigt och mulet men det göra faktiskt inte så mycket. Vi har bastat, badat utomhusbubbelpool, eldat i öppna spisen och bara myst tillsammans. Nu sitter jag här med ett glas bubbel och snart är det dags att laga middag där det till förrätt blir avocado och räkor. Huvudrätten blir Texas Longhorn Ribs och en sallad med halloumi.
 
 
 
Under dagen har jag också börjat min fotoskola som jag har köpt på nätet. Alla bilder som jag visar här har jag nu tagit utan att ha automat på kameran vilket jag tyvärr alltid annars har. Kameran och jag är inte överrensän  men förhoppningsvis ska det bli bättre ju längre in på kursen jag kommer. Hoppas att ni inte tycker att det är en total katastrof.
 
 
 
 

Kanelbullens dag

 
 
Jag tänkte bara kika in lite snabbt och säga hej på kanelbullens dag. Hoppas att ni har fått smaska på en riktigt god bulle. En av konsulterna på jobbet bjöd på fika från Gateau vilket passar super en dag som denna.
 
Själv har jag jobbat till elva och nu stressar jag omkring här hemma för nu är det nya upptåg på gång. Förhoppningsvis hörs vi i morgon så får ni se vad jag har för planer.
 
 

Pale vas från House Doctor

Bild: www.rum21.se
 
Tyvärr tycker jag att färgerna i butikerna nu under hösten är ganska tråkiga. Det är vitt, svart, grått och brunt. Eventuellt kan de skoja till det med någonting bordeauxfärgat.
 
För min del känner att det är just nu som jag behöver lite extra färg. Jag har aldrig varit förtjust i starka färger men pasteller är alltid fint. Jag fastnade för vaserna ovan från House Doctor. De kanske kan liva upp lite i höstmörkret.

NitFree - luskammarnas Rolls-Royce

Bild: www.lusfri.nu
 
Nu är det lusdags på dagis igen. De små rackarna dyker upp med jämna mellanrum men lyckligtvis har vi aldrig haft dem på besök. För att vara på den säkra sidan köpte jag idag luskammen NitFree som tydligen är den absolut bästa som går att få tag på. Den är så bra att håret inte behöver behandlas med något annat medel men det skulle jag nog göra ändå om vi får löss, bara för att vara på säkra sidan. Kammen är inte billig men den lär ju hålla för evigt och även i skolan brukar lössen göra sig påminda.

Keramikburk från H&M Home

 
Igår tog jag en sväng in till H&M Home och kunde inte motstå att köpa denna söta keramikburk med ett kaninhuvud som knopp. Just nu står den i vardagsrummet men tanken är att den ska flytta in i Pyrets rum när det väl är omgjort. Jag tänkte att hon kanske vill ha sina favoritsmycken i den.
 
 

RSS 2.0