Petrin kullen i Prag

 
I gassande sol tog vi igår bergbanan upp till toppen av Petrin. Här finns en stor rosenträdgård och ett observatorium men det vi styrde stegen mot var det utsiktstorn som tornar upp sig mitt på kullen. Dess förlaga är Eiffeltornet i Paris och härifrån kunde vi se ut över stora delar av Prag.
 
 
 
 
Syrran och jag tog trapporna men det finns även hiss för den som behöver. När vi var klara gick vi en bit ner för kullen (där mittenstationen för bergbanan ligger) till en restaurang där vi satte oss och tog lite att dricka. Det var en härlig bris som fläktade vilket var underbart skönt.
 
 
Sedan tog vi bergbanan ner igen och rörde oss vidare mot slottet och borgen.

Prag

 
Sorry men jag har haft lite problem med datorn och har därför inte kunnat visa vad vi gör här nere i Prag. Nu har jag lyckats fixa till det och här kommer bilder från vår första heldag i staden.
 
Vi gick från hotellet ner mot centrala Prag. När vi kom fram till vattnet följde vi det i riktning mot Karlsbron.
 
Med tanke på att det var 31 grader i skuggan blev det en hel del intag av dricka för att inte bli helt uttorkade. När vi sitter nere vid vattnet och tar en öl kommer en bäver simmandes bara några meter ifrån oss. Det var nog det sista jag trodde att jag skulle få se. Jag blev alldeles till mig när jag såg huvudet i vattnet och skrek säl vilket inte vara helt korrekt, ha ha.
 
 
Jag har blivit varnad för att det brukar vara galet mycket folk på Karlsbron men det var faktiskt helt ok. Vi tittade även på alla de hänglås som alla kärlekspar har hängt upp på staketet i närheten.
 
 
 
 
Vi gick sedan in mot gamla staden och torget där det astronomiska uret finns. Varje heltimme öppnas de små luckorna ovanför klockan och de tolv apostlarna visar upp sig en liten stund. Vi hann dit precis för att se figurerna men det var inget speciellt att se måste jag säga.
 

Nu är det dag tre här och vi har precis kommit hem från en dag på stan. Det har varit stekhett idag också men nu hör jag åskan utanför hotellrummet och det har även börjat regna. Ganska skönt egentligen och det kanske blir lite svalare när vi ska ut ikväll.
 

Spraytan

 
Snart är det dags att åka utomlands med mamma och syrran vilket ska bli så kul. Tyvärr har jag ingen färg alls på kroppen och då det kommer att vara runt 30 grader i Prag under tiden vi är där är det helt klart dags för en spraytan. Jag och mamma skrubbade oss och åkte iväg till salongen idag för att bli solbrända.
 
Salongen som jag tidigare varit på här på ön har stängt och nu provade vi Lidingö Skincare som ligger vid Hotell Foresta. Monika som hjälpte oss är verkligen supertrevlig och hon använder en annan typ av spray än den jag är van vid. Tidigare har jag blivit riktigt brun direkt efter att jag blivit sprayad men nu var jag lika blek efter som innan. Hon lovade mig att efter några timmar kommer det att se toppen ut och nu börjar det synas mer och mer. Vi ska inte duscha förrän vi går och lägger oss ikväll så det kommer nog att bli bra.
 
Det är viktigt att på morgonen samma dag som sprayningen skrubba sig med en skrubb som inte är oljebaserad och det är inte det enklaste att hitta. Den bästa tycker jag är St. Tropez som är gjord för att användas innan brun utan sol produkter. Jag har köpt min på Åhléns.
 
Nu är det dags att börja packa. Är riktigt laddad och det kommer att bli så kul att åka iväg. Ingen av oss har varit i Prag tidigare så allt kommer att vara nytt för oss.

Ljust rosévin

 
Jag är inte den som dricker alkohol speciellt ofta men när sommaren kommer och det blir varmt på kvällarna är det inte helt fel med ett glas rosé. För några veckor sedan blev vi bjudna på detta ljusa rosévin, Grande Recolte från Provence.
 
 
Det var riktigt gott och varför inte dricka det med en isbit i glaset.

Träning på golfbanan

 
Vi tog en sväng till Lidingö Golfklubb för att äta middag med svärmor. Vädret är riktigt härligt och när vi ätit klart åkte svärmor hem men vi andra gick till några korta övningshål som ligger intill banan och där spelade vi tre av dem.
 
 
Pyret var lite svårflörtad men sedan gick det av bara farten. Lillebror tyckte att det var så kul att han inte ville åkta hem. Det är så mysigt att vara ute hela familjen och ha ett gemensamt intresse, Jag hoppas verkligen att barnen kommer att tycka golf är kul när de är äldre och då kan vi åka på semester utomlands och spela olika fina banor.
 
 
 
När vi åkte hem strax efter 19 var det fortfarande varmt och vindarna var riktigt ljumna. Mysigt värre.
 
 
 

En hårig och söt inneboende

 
Sedan i torsdags har vi haft den här lilla sötnosen som inneboende. Pyret är överlycklig och han bor i hennes rum men vi låter honom skutta runt som han vill när vi är hemma.
 
 
Idag var vi i en zooaffär för att köpa lördagsgodis till kaninen vilket tydligen är ett måste enligt barnen. Han är verkligen vansinnigt söt och rasen heter lejonhuvad kanin. Med tanke på att han har så mycket päls var det dags för mig och Pyret att borsta honom idag. Tyvärr var det inte helt uppskattat från hans sida men vi mutade honom med godiset som vi köpt tidigare idag. Nu ska han stanna hos oss i lite mer än en vecka och Pyret svävar på moln. Detta är lycka enligt henne.

Hallberg-Rassy 42

 
För många många år sedan var det segling som gällde för min del under både semestern och på helgerna. Då var det en Scanmar 345 jag seglade med men den stora favoriten var de fina Swan båtarna. Lite senare började jag spana in de fina Hallberg-Rassy båtarna och de är även idag mina absoluta favoriter.
 
 
Därför var det extra kul att vi igår blev bjudna till vänner på en grillmiddag ombord på deras Hallberg-Rassy 42:a. Vilken fantastisk segelbåt det är. Hur stor och tjusig som helst och den är som en mindre sommarstuga.
 
 
Barnen lekte som bara den och vi vuxna sippade rosévin innan grillmiddagen dukades upp. Det suger lite i segeltarmen men oj vad mycket jobb det är att ha båt. Det är verkligen ingenting som vi har tid med.
 

Men att få komma ut och få lite segelbåt under fotsulorna är inte helt fel.

En promenad på Djurgården och en brunch

 
 
På förmiddagen idag mötte jag upp en kompis inne i stan och vi tog en 7 km lång promenad på Djurgården. Vilken tur vi hade med vädret och det blev riktigt skönt och varmt.
 
 
 
Vi gick förbi en häckningsplats med många gråhägrar som häckade längst upp i träden. De är verkligen stora fåglar.
 
 
Efteråt var vi utsvultna och gick till Kommendören för att äta deras brunch. Den måste beställas från en meny och det är inte så att den är framdukad och det är bara att ta för sig. Jag föredrar egentligen en brunch buffé (Crooked Leg är den bästa i stan) men maten på Kommendören var bra och personalen mycket trevlig.
 
 
 
Vi delade på en baba ganoush med friterade nachos och sedan blev det en open sandwich med kyckling. Att dricka till tog jag en Green Lemonade gjord på gurka, citron och soda. Den innehåller egentligen också ingerfära men då jag inte är så förtjust i det bara jag dem göra en utan. Den var riktigt läskande och god vilket behövdes då vi varit ute i solen i nästan två timmar.
 
 
 
 

Nya förvaringsboxar i hallen

 
Med tanke på hur många förvaringsboxar jag har här hemma börjar jag nästan undra om jag är besatt av dessa snyggingar i olika färger. Jag avskyr nämligen när det ligger småsaker överallt och maken har alltid haft som vana att lägga alla sina saker på skänken i hallen när han kommer hem.
 
 
För att slippa alla småprylar köpte jag tidigare boxar på Hemtex som maken kunde lägga sina saker i men maken har lyckats samla på sig så mycket att lådorna faktiskt har gått sönder.
 
Nu har mitt favoritställe för förvaringsboxar blivit Lagerhaus då de har både fina och prisvärda varianter. Dessa snyggingar köpte jag förra veckan och nu är de trasiga lådorna utbytta och de nya är betydligt mer robusta och borde klara sig ett tag. Till dessa två finns det även en tredje lite större låda som är mörkgrå. Tyvärr kan jag inte ha den då den är lite för stor för skänken.

Lunchväska GOOD FOOD

 
Det företag jag jobbar för ligger egentligen väldigt centralt i Stockholm men nu håller våra lokaler på att renoveras och då har vi fått flytta på oss och tyvärr är utbudet av lunchrestauranger lika stort på nya stället. Då är det toppen att ta med lunchlådor och när jag var på Lagerhaus senast köpte jag en jättefin lunchväska i tyg.
 
Mottot Good Food Good Mood tycker jag stämmer riktigt bra men så är jag en riktig matmänniska också och älskar mat.

Kosläpp i Kårsta

 
I flera år har vi försökt få biljetter till ett kosläpp men jag har alltid varit för sent ute. Den här gången var min syster ute i god tid och i lördags åkte vi iväg tillsammans med hennes man och en granne till dem som hade sitt barnbarn med sig.
 
 
 
 
 
Korna var överlyckliga över att få komma ut och nu ska de inte tillbaka in i ladugården förrän i september eller oktober.
 
 
 
När vi tittar på de skuttande korna satte vi oss i en slänt och åt picknick. Supermysigt trots att vädret inte var på topp.
 
 
Därefter åkte vi hem till syrran och hennes man där barnen badade i bubbelpoolen och sedan åt vi en smarrig middag. Min syster är jättebra på att laga mat och serverar alltid så god mat. Efteråt satt vi kvar och pratade och det är så roligt att se skillnaden på hennes äldsta son som precis har flyttat hemifrån. Han har verkligen blivit stor på bara en vecka och nu märktes det att han tyckte det var kul att sitta och småprata med oss vuxna.

Halva priset på tidningar idag

 
På vägen hem från jobbet passerar jag två olika Pressbyrån och idag såg jag att de under dagen har halva priset på alla tidningar. Jag var inte sen att haka på det erbjudandet och köpte Plaza Interiör, Elle Decoration, RUM Bostad, Hembakat och RES.
 
Resetidningen var som klippt och skuren för mig då den har reportage från både Prag och Kroatien. Jag ska nämligen till Prag för första gången någonsin och jag åker i maj tillsammans med min mamma och syster. Senare i september lutar det åt att familjen åker på en resa och alla här hemma röstar för vår favorit Kroatien.
 
Väl hemma från jobbet tog jag med tidningarna och en sallad ut på balkongen för att njuta av solen men nu är det snart hämtning av barn och deras kompis i skolan.

Sommarvärme

 
Nu känner jag att det finns hopp om att sommaren ska komma trots allt. Solen värmde gott idag och vi passade på att vara ute och njuta.
 
 
 
Först åkte vi till äventyrsparken här på ön där barnen klättrade i lekställningen. Där finns också en stor hinderbana där barnen sprang runt och Pyret var snabbast som vanligt. Lillebror och jag spelade fotboll men när det blev för varmt blev vi sugna på glass.
 
 
Vi tog bilen till Lidingö Golfklubb där vi satt på balkongen och smaskade glass i solen. Det var verkligen mycket folk ute och spelade och när vi skulle slå på driving rangen fick vi vänta på en ledig matta. Barnen brukar alltid sucka när vi ska åkta och slå men när de sedan får in några riktigt bra slag skiner de som solen och är riktigt nöjda.
 
 
Det ska tydligen bli varmt och soligt i veckan så det gäller att passa på att njuta.

RSS 2.0