Spikmatta

Jaha, då har även jag fallit för den senaste trenden och köpt mig en spikmatta. Tidigare har jag tyckt att mattan varit för dyr men nu hittade jag Shaktimattan för ett bra pris och delade frakten med en kollega som också beställde en. När jag är uppe hos mina föräldrar brukar jag gå till en jätteduktig massör och hon har verkligen rekommenderat denna matta. Hon har sagt åt mig att ligga på den 20 minuter innan jag ska sova. Jag provade igår med en tunn tunika på mig och det var helt ok. Jag blev så kaxig att jag tog av mig tunikan och jissus så ont det gjorde. Tunikan åkte snabbt på igen och då gick det bättre. När jag har blivit mer van kommer det nog gå att ligga på den utan kläder. Tiden får utvisa om den gör någon nytta för mig eller ej.

Shakti spikmatta

Foto: Privat

Längtar till semestern

Igår var det 29 grader i skuggan. Jag försökte att sola lite på balkongen men efter en timme gav jag upp för det var alldeles för varmt. Nu längtar jag efter semester vid vårt sommarställe i Finland. Det ligger på klipporna precis vi havet. Åh, vad det skulle vara skönt att sitta med fötterna i vattnet eller ta en liten simtur. Fotot är taget för några år sedan när jag och maken tog en tur i canadensaren.

Solnedgång över havet

Fotot: Privat

Leksaksmat i trä

Om mitt eländiga halsont kunde försvinna någon gång ska jag sätta igång och göra om Pyrets rum. Idag är det vitt och ljusblått med en massa figurer på väggen så att det ser ut som ett hav med fiskar, valar, skattkista och en massa annat. Då vår dam är en mycket nyfiken dam har hon dragit ner de flesta figurerna och det går inte att sätta upp dem igen. Nu kommer det istället bli vitt och limegrönt. Jag ska dessutom bygga ett kök till Pyret och ska då köpa lite leksaksmat i trä. Hon kan även önska sig det av sina när och kära.

Leksaksmat i träLeksaksmat i trä
Leksaksmat i träLeksaksmat i trä

Foton: blåelefant

Det finns även en massa häftiga köksmaskiner i trä till barn. Det är allt från spisar, brödrostar, matberedare, mixer och en massa annat.

Leksaksmat i träLeksaksmat i trä
Foton: bestkids

Näckrosor i poolen

I fredags var jag bjuden till min syster på födelsedagsmiddag. Det bjöds på smarriga sallader och flera olika tårtor. Då jag inte har någon bil de närmsta veckorna bestämde jag mig för att sova över istället för att åka hem kommunalt på fredagkvällen. Det var så varmt och skönt på kvällen och vi satt ute till runt 00.30 tiden då myggorna började bli allt för aggresiva. Min syster har köpt jättefina näckrosor som hon placerade i poolen på kvällen. De lyser och ändrar färg med jämna mellanrum. Hur fint som helst att titta på.

Näckrosor i poolen Näckrosor i poolen

Lördagen spenderade jag och syster vid poolen. Jissus vad varmt det var. Jag läste klart Twilight och måste genast ta och köpa nästa bok i serien. När det var dags att hoppa i poolen tyckte jag att det var hiskligt kallt. Det var faktiskt 26 grader men med tanke på att jag stekt mig i solen i några timmar känndes det hur kallt som helst. När jag väl doppat mig var det riktigt skönt. Efter lunchen blev det espresso i kopparna med fat från Rosenthal som jag köpte i present.

Relax vid poolen Espressokoppar från Rosenthal

Sedan var det till att åka hem och cykla iväg till några kompisar. Där blev det västerbottenpaj med kallskuret (salami, skinka och lufttorkad skinka). Så gott! Det blev sedan jordgubbar till dessert. Tyvärr vann jag inte någon av de två settlersspelen som vi spelade. Bättre lycka nästa gång.

Foton: Privata

Necessärer från Boomerang

Jaha, då hamnade jag på rean idag igen. Jag hade lovat mig själv att inte gå dit idag men sedan blev det lunch på NK med en föredetta jobbarkompis och hon ville gärna kolla lite och jag var inte sen att hänga på. Många märken på NK har 50% och tro det eller ej men på Boomerang hittade jag någonting som jag letat efter länge. Jakten på två necessärer har nämligen pågått sedan i påskas men jag har inte hittat någonting som jag har varit nöjd med. När vi åkte till USA var min necessär en plastpåse och det är inte speciellt kul. Dessutom är det hopplöst få ordning på sakerna när allt ligger huller om buller i en påse. När jag nu stövlade in på Boomerang idag hittade jag en rosa och en blå necessär. De är stora, har massor med fack och kan även hängas upp med en krok så att man får tillgång till hela innehållet. Sagt och gjort roffade jag åt mig dessa och nu kommer maken och jag att ha fina necessärer när vi ska iväg på semester. Nu är det bara Pyret som måste ha en. Det får bli en lite roligare med mönster på.

Necessärer från Boomerang

Necessärer från Boomerang

Foton: Privata

Älskade Stockholm

Denna fantastiskt soliga dag avslutades med en middag och rosévin på Le Rouge (Melkers krog) tillsammans med mina jobbarkolleger. Jag måste säga att denna restaurang är lite udda. Det är väldigt kitchigt och mycket röd plysch. Helt enkelt lite "porrigt". Vi satt i stora stoppade fotöljer och åt mat ungefär som om du satt i ett lite annorlunda vardagsrum. Efteråt var vi några som tog en promenad utmed skeppsbron och tittade på båtarna från Volvo Ocean Race. Det var så varmt och skönt och jag måste säga att Stockholm är otroligt vackert. Jag förstår verkligen varför turister blir helt begeistrade i denna stad. Nu är jag som sagt hemma igen och sitter med balkongdörrarna öppna och lyssnar på fågelsång och motorbåtarna som åker ut från hamnen. Jag har tagit fram mitt reaköp från igår och undrar vilka byxor som passar till den.

Singoalla blus från Inwear

Foto: Privat

Kudde i badkaret

Om det är någonting jag verkligen älskar så är det att bli ompysslad på ett SPA. Någonting som jag alltid förknippar med ett SPA är en varm och skön bubbelpool. Därför skulle jag gärna vilja ha ett bubbelbadkar med massagemunstycken hemma. Tyvärr är vårt badrum i dagsläget alldeles för litet och jag får nöja mig med ett vanligt badkar. Jag får i stället göra vad jag kan för att få till den där avslappnade känslan hemma. Idag hittade jag någonting som kommer att vara kanon i badet. Det är nämligen en kudde att ha i badkaret. Den är mjuk och inte alls sådär hård som en del plastkuddar är. Själva "örngottet" går att ta av och tvätta i 60 grader. Det sitter även sugkoppar på baksidan av kudden så att den sitter fast i badkaret. Sugkopparna går att ta av innan örngottet tvättas.

Kudde att ha i badkaret. Mjuk med sugproppar

Foto: Privat

Landets mest udda midsommarstång

Ja, vad ska jag säga. Om det fanns en tävling där landets mest originella (ok ni får säga fulaste) midsommarstång skulle utses tror jag att vår skulle bli en vinnare. Men, man tager vad man haver. I detta fall blev det två trädgrenar, en remm och några elkablar.

Landets mest udda midsommarstång

Foto: Privat

Meningen var att vi skulle löva den och sätta dit lite blommor för att kamoflera grunden och göra den till en fin midsommarstång. Vi bröt för lunch och ett antal nubbar senare var det ingen som var sugen på att gå iväg för att fixa material. Däremot tyckte nog barnen att den var ok och vi dansade små grodorna utan problem. Däremot får vi väl höra nästa år (vi har då lovat att ordna en "riktig" midsommarstång) att barnen säger att så där ska inte en stång se ut. De har ju blivit vana med en betydligt mer avskalad variant.

Nog om stången. Trevligt hade vi i alla fall. Det var fint väder enda fram till dess att vi kom tillbaka från vår promenad ner till vattnet på kvällen. Då började det hagla och sedan öste regnet ner fram till midnatt. Inte gjorde det oss någonting då vi satt inne i värmen och umgicks med vänner och blev serverade fantastik mat. Vi träffades även till lunch idag för att äta upp resterna. Tack så mycket värdparet för en mycket trevlig midsommar.

Avkoppling mitt i veckan

För min del finns det inget bättre sätt att koppla av på mitt i veckan än att sjunka ner i ett varmt bad. Jag har nu äntligen börjat läsa boken Twilight. Den är verkligen kanon. Enda problemet är att jag inte hinner med att läsa mer än den tid det tar för mig att åka till och från jobbet vilket är alldeles för kort tid. Därför låg jag extra länge i badet idag så att jag skulle hinna med ett antal sidor. Boken börjar nämligen bli riktigt spännande. Chipsen på bilden brukar inte tillhöra vanligheterna en vardag men idag kännde jag att jag bara måste få i mig lite salta goda chips.

Avkoppling i badet

Foto: Privat

Köp snygga märkessolglasögon

För er som bor i Stockholmsområdet kan jag tipsa om att det är utförsäljing av en massa solglasögon i Värtan. De har märken som RayBan, Burberry, Prada, Oakley, D&G, Versace, Chanel, DKNY och BVLGARI. De har öppet i dag (redan för sent) och i morgon 17/6 mellan 16.00 till 19.00. Jag har själv inte varit där men maken var där idag och köpte ett par fina RayBan för 500 kr. Inga glasögon kostar mer än 1000 kr. Passa på att fynda! Adressen är Hangövägen 19, Hus 1, plan 6.
Maken ska dit i morgon igen för han är sugen på ett par till. Jag tror att ett par från Prada ligger på önskelistan.

Märkes solglasögon

Foto: Privat

BRIO - en nostalgitripp

Var hemma hos svärmor på middag igår när hon började plocka fram gamla leksaker till Pyret. De är saker som min man och hans syster lekte med när de var små. Det fanns massor med BRIOleksaker som jag själv kommer ihåg sedan jag var liten. De har de karakteristiska färgerna grönt, gult och rött som de hade på 70-talet. Nu har Pyret fått låna dem och hon blev alldeles till sig när hon fick leka med så många leksaker på en gång. Här kommer ett litet urval.

BRIO på 70-talet

Foto: Privat

Spegel till hallen

Jag har länge funderat på att byta ut tygtavlan ovanför den svarta skänken i hallen. Det skulle passa suveränt bra med en spegel ovanför och jag vill gärna ha en svart. Jag har nu hittat en stor och maffig spegel på Sia som skulle passa. Priset som är 2255 kr kanske är lite mycket men den är verkligen stilren och kommer att hålla stilmässigt i många år. Hoppas bara att kvalitén är lika bra. Det är dags att flörta med maken så att han också är med på köpet.

Sedan är det bara till att försöka få till någonting snyggt ovanpå skänken. Hur jag än försöker blir det inte bra. Det kommer sluta med att jag går in i en inredningsaffär som har en snygg uppställning och sedan köper jag allt för att ställa det precis likadant på min egen skänk.

Oval svart spegel från Sia

Foto: www.sia-homefashion.com

Bröllopsdag

Idag var det 4 år sedan jag och min man gifte oss. Tror ni att jag kom ihåg det? Givetvis inte. Det var min man som påpekade det när jag kom hem från jobbet idag. Han har gett upp för länge sedan med att försöka få mig att komma ihåg och han har även tröttnat på att ge mig presenter på alla dessa dagar då han aldrig får någonting själv. Jag kan inte klandra honom men idag gick vi i alla fall till affären för att fira med jordgubbar, grädde och en god chokladkaka. Det blev Lindts nya med blåbär. Sedan satt vi och smaskade men Pyret åt upp de flesta jordgubbarna. Det är verkligen det bästa hon vet.

Jordgubbar och grädde

Foto: Privat

 

Handväska

Är det fler än jag som panikshoppar när ni bestämt er för att ha en shoppingdag och sedan inte hittar någonting att köpa? För mig är det alltid så. Det är sällan jag bestämmer mig för en shoppingdag men när så är fallet kan jag bara inte komma hem tomhänt. Förr i tiden kom jag då hem med helt värdelösa saker bara för att. Nu är jag bättre och ibland händer det att jag helt enkelt får vara utan. Nu hade jag laddat stort inför resan till USA men det blev inte så mycket handlat till mig sjäv. Samma dag som jag skulle åka hem tog jag en sista sväng i köpcentret i jakt på någonting bra. Jag hittade ett antal Kitchen Aid för 299 dollar (som hemma kostar 4995 kr). Det är verkligen hur billigt som helst men helt omöjligt att frakta hem. Däremot fick jag tag på en skjortklänning i svart med puffärmar. Den var supersnygg och nedsatt från 189 dollar till 69. Jag har faktiskt länge letat efter en liknande så det var lite av ett fynd. Sedan gav jag mig hän till att utöka min samling av handväskor. Jag är inte den som köper märkesväskor (har en Hugo Boss men det är allt) men jag älskar verkligen att ha olika väskor till olika typer av kläder. Jag har tidigare inte haft någon riktigt ljus väska och för tillfället har jag ofta på mig mina vita loafers och då passar det ju utmärkt med en vit väska i läder.

Handväska i vitt läder

Handväska i vitt läder

Foton: Privata

Smaskig mat

Jag måste bara visa lite av all den goda mat som vi fått under dessa två dagar då vi har firat. Det känns som om vi inte har gjort någonting annat än ätit de sista dagarna men då jag älskar god mat kan jag inte säga att jag klagar. Visst det har även blivit en hel del slafsig mat som pizza och munkar under semestern men det är nästan ett måste när jag är i USA. Det är ju bara för en kort stund så det gör inte så mycket.

Buffé mat Buffé mat
Buffé mat Buffé mat

Sista dagen i Boston passade vi på att gå till The Cheesecake Factory för att äta brunch. Jag beställde in French Toast med äggröra, bacon och skinka. Himmelskt gott. Till dessert blev det givetvis en cheesecake. De har så många varianter att jag blev alldeles mållös. Tyvärr går det bara att få i sig en bit (om ens det) för de är verkligen gigantiska.

The Cheesecake Factory

The Cheesecake Factory The Cheesecake Factory
The Cheesecake Factory The Cheesecake Factory

Foton: Privata

Massor med firande

Nu ar det firande i dagarna tva for min svagerska som har tagit examen har i Boston. Hon har tagit tva masters pa tva ar. Hon ar sa otroligt duktig sa det ar inte sant. Dessutom har hon familj med barn och da ar det riktigt strongt att plugga heltid under tva ar. Forsta dagen borjade vi med en brunch uppe pa ett hustak med utsikt over stora delar av stan. Det var ruskigt varmt och jag brande mig som vanligt. Senare traffades alla pa universitetet och det var en massa tal. Det ar ganska haftigt att av ca 200 studerande finns 51 lander representerade. Kvallen avslutade vi uppe pa 50:e vaningen i en av skyskraporna mitt inne i Boston. Dar serverades en fantastisk buffe och gratis vin och drinkar. Inte helt fel att se ut over hela stan, ata och dricka gott samtidigt som solen borjade ga ner over stan. Till dessert blev det chokladdoppade jordgubbar och chokladmousse tarta. I morgon blir det nya tag med mer festande. God natt fran mig.


Boston fran ovan Boston fran ovan
Boston fran ovan Boston fran ovan

Foton: Privata

Waffles och "svenska" pannkakor

Annu en dag i USA. Vadret skulle vara samre idag men det har varit helt ok. Det blev en dag i shoppingcentret. Jag och min svagerska hade bokat tid for pedikyr och manikyr. Det var sa skont att bli ompysslad i en hel timme. Dessutom hade de fantastiska fatoljer som vi satt i under tiden och gav oss massage pa ryggen. Helt underbart. Dessutom kostade det endast 36 $ for hela kittet. Inte illa. Det har som sagt inte blivit mycket shoppande for min del men idag lyckades jag hitta tva par jeans som satt som en smack.

Senare pa kvallen blev det waffles och "svenska" pannkakor till middag. Till vafflorna hade vi massor med lonnsirap och supersota jordgubbar. Barnen at som galningar. Det paminde mig om att det ar dags att bjuda pa brunch nar vi kommer hem. Och visst ar det en Kitchen Aid som syns i bakgrunden. Hade de inte varit sa tunga hade jag kopt en har och tagit med mig hem for jag onskar mig verkligen en sadan.

Waffles och  Waffles och
Waffles och  Waffles och

Foton: Privata

Ralph Lauren och Yankee Candle

Har i USA ar det fortfarande toppen. Vadret ar bra och vi har haft runt 25 grader varje dag. Haromdagen var vi pa Newbury Street dar alla fashionabla affarer finns. Vi stannade pa Boston Pizza for att ata lunch. I baset bakom oss satte sig skadisen David Spade. Nu kan jag alltsa lagga en ny "Jag motte Lassie" till min lista. Vi tog aven en promenad runt floden i Boston och det ar sa fint och gront.

Igar blev det shopping for hela slanten. Vi skaffade en hyrbil (den storsta stadsjeep jag nagonsin suttit i) och akte ivag till en outlet som ligger runt 45 min harifran. Jag, maken, min svagerska och Pyet var pa plats nar de oppnade klockan 10.00. Jag borde ha lart mig av alla shoppingturer som jag har gjort men jag var lite for ostrukturerad den har gangen. Jag gick omkring med min lapp for att forsoka hitta saker som kompisar bett mig kopa. Nar det var klart hade jag inte speciellt mycket tid for att hitta nagonting till mig sjalv och darfor blev det tyvarr inte sa mycket kopt. Dessvarre galler det att hitta de saker som ar billiga for mycket kostar annars som hemma. Vi akte darifran klockan 18.00 nar de stangde.

Jag kopte pa mig flera smarriga Yankee Candle dofter (Juicy Watermelon, Pinapple Citrus, Black Rasberry, French Vanilla och Honeydew Melon). Det var verkligen ruskigt billigt men jag vagade inte kopa mer for att riskera att aka pa overvikt pa planet. Det blev dessutom en hel del barnklader kopta pa Ralph Lauren. Snacka om att det var som att ga in i en stor godisaffar. Jag skulle ha kunnat kopt allt som fanns.

E, den bla klanningen ar till din lilla tjej.

Shoppingpasar fran Wrentham Premium Outlet Yankee Candle
Yankee Candle Klanningar fran Ralph Lauren

Foton: Privata

RSS 2.0