Friidrott för Pyret

 
När jag och mina kollegor på jobbet pratar om vilka aktiviteter våra barn håller på med inser jag att mina barn verkligen ligger i lä jämfört med de andra. Å andra sidan undrar jag om det är så himla bra att ha fem olika aktiviteter i veckan när barnet inte är mer än sju år.
 
Pyret har tidigare hållit på med gymastik, dans och balett men hon har inte riktigt fastnat för någon av sakerna. Problemet är att hon vill vara bäst på det hon gör och hon är tyvärr väldigt självkritisk. Balettläraren tyckte hon var jätteduktig men Pyret tyckte precis tvärt om och valde därför att sluta.
 
Då hon har mycket spring i benen och dessutom är väldigt snabb har vi nu fått henne att börja med friidrott varje lördag. Tyvärr är det samma sak denna gång och när hon förra veckan förlorade en stafett sprang hon upp på läktaren och surade.
 
Är det någonsom har några bra tips på hur det går att vända det hela till att hon faktiskt ska tycka att det är kul? Självklart är det bra att ha en vinnarskalle men det hjälper ju inte om det hindrar henne från att ens vara med.
 
På bilden ovan syns hennes träningskläder som hon har på friidrotten och mjukisbyxorna från Zara är en favorit då de är smala i modellen och passar Pyret perfekt. Gymnastikskorna köpte jag på Barnskospecialistens rea i januari.

Bokrea

 
På lunchen igår tog jag en tur till Åhléns för att titta på deras bokrea. Tyvärr tyckte jag att den var ganska tråkig men jag köpte två böcker till barnen. Själv är jag nästan galet besatt av kokböcker men alla som jag tittade i var ganska tråkiga och jag kände att jag faktiskt hade liknande hemma och därför blev det inte något köp.
 
Sedan gick jag vidare till Akademiebokhandeln där det var så mycket folk att det knappt gick att ta sig fram. Däremot hade de otroligt många böcker på rea och där köpte jag "Wallenberg ett familjeimperium" av Gunnar Wetterberg som nu ligger på mitt sängbord.
 
På kvällen köpte jag även tre biografier på CDON och idag har jag gjort en ny beställning hos CDON på "Den stumma flickan" av Hans Rosenfeldt och även en bok som jag länge velat ha nämligen "Såser" av Tommy Myllymäki.
 
Nu har jag ett antal böcker som jag kan läsa i sängen innan det är dags att sova om kvällarna. Mysigt mysigt.

Östasiatiska museet

 
Igår var maken, barnen och svärmor iväg till Östasiatiska museet. Hela familjen tycker att museum på vintern är toppen och barnen lär sig nya saker varenda gång. Tidigare har vi haft årskort på Tekniska museet och Pyrets favorit är Naturhistoriska museet.
 
Då Stockholm är fyllt med museum tyckte jag att vi denna helg skulle prova något nytt. När vi väl skulle iväg kunde jag tyvärr inte följa med då jag låg hemma i soffan med en redig förkylning.
 
 
Nu under sportlovet har Östasiatiska museet familjevisningar där besökarna får lära sig mer om det kinesiska nyåret och dess årsdjur. Pyret var aningen missnöjd över att vara född i grisens år och tyckte att det borde finnas en påfågel istället.
 
 
Efter visningen gick de till ateljé Draken där de fick göra sina årsdjur i lera (nåja, ingen av barnen gjorde sina egna årsdjur då de helst ville vara födda något annat år). Kul i alla fall att barnen fick lära sig lite nytt och när de kom hem kastade sig Pyret över sina pennor och ritade en teckning av en geisha och en drake.
 
 

Ranunkler

 
Jag har två favoritblommor och det är solrosen och ranunkel. På förmiddagen igår tog jag och Lillebror en liten promenad till blomsteraffären för att köpa en bukett ranunkler. Tyvärr fanns det bara två vilket gjorde att vi köpte en annan bukett men sedan köpte vi med oss en ranukel som vi satte i vasen från H&M.
 
 
 
Det var lite vårfeeling i luften men tyvärr försvann det ganska snabbt då det på kvällen började snöa. Så ruskigt onödigt med snö då det bara blir geggigt och blött.

Mellomys

 
Maken har blivit en riktig mellokille. Fråga mig inte hur det kommit sig då han aldrig har varit intreserad av det tidigare men nu har han sett alla deltävlingar och är med och röstar.
 
Igår bjöd jag över en kompis på middag och på kvällen laddade vi upp med bubbel, snacks, vitt vin och tittade på melodifestivalen. Vi blev en aning förvånade när ISA gick till final istället för Kristin som vi själva hejade på. Det blev dock en ganska tidig kväll då jag började känna mig riktigt förkyld vilket idag gör att jag ligger hemma i soffan medan resten av familjen är på museum.

Resornas år

 
Oj vad många resor det kommer att bli för min del under första halvåret i år. Vi började året med en skidresa till Romme tätt följd av en jobbresa för mig till London.
 
 
I april tar vi flyget till mamma och pappa för att fira påsk och strax efter det ska jag iväg med tjejkompisarna till Spanien. Där ska vi bara slappa i flera dagar, äta god mat och förhoppningsvis lapa lite sol.
 
 
Maken sticker iväg till Skottland i maj och i juni tar vi med stora delar av familjen för att fira vår 10-årig bröllopsdag i Österrike (det var där vi gifte oss). Där ska vi njuta av naturen och göra en hel del dagsturer i bergen.
 
Åh vad mycket kul vi kommer att uppleva. Längtar.

Första semlan

 
Jag trodde att vi skulle klara vabruari bra men icke. I fredags fick jag hämta Lillebror på dagis då han blivit dålig (fick i helgen 40 graders feber) och nu har Pyret kräkts. 
 
Det är jag som har varit hemma första vab dagen och vi har mest tagit det lugnt. Lillebror och jag har spelat spel och Pyret har som vanligt ritat. Jag gjorde även fröknäcke som barnen har smaskat på under dagen. Nu känns Pyret ganska bra men det måste fortfarande gå 48 timmar innan hon får gå tillbaka till skolan.
 
Efter sängläggningen passade jag och maken på att smaka årets första semla. Jag håller även på att läsa bok nummer fyra i Denise Rudbergs serie om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff. Boken Mellan fyra ögon är väldigt lättläst men ändå bra och jag gillar verkligen hennes sätt att beskriva människorna och deras liv.
 

Vikta pappershjärtan

 
Vi brukar ha två skärmfria dagar i veckan då vi hittar på någonting annat att göra. Igår var det inte en sådan dag men barnen ville ändå pyssla istället för att se på film och då bestämde vi oss för att vika hjärtan i olika färger.
 
 
Meningen är att det ska bli girlanger men sätta ihop dem får vi göra en annan dag. Pyret orkade med att vika ett hjärta och sedan fick jag fortsätta samtidigt som Lillebror vek en loppa och Pyret börjde rita.

Så här kan du göra ditt hjärta:
 
Ta fram en A4 sida (gärna färgad).
 
 
Ta en stor tallrik och lägg på pappret. Rita runt kanten och klipp ut.
 
 
Vik långsidan som ett dragspel.
 
 
Vik på mitten och limma ihop på insidan.
 
 
 

Beauty Club Pop up Shop

Jag måste tipsa om en pop up shop (Beauty Club) där det går att köpa skönhetsprodukter till riktigt bra priser. Jag klickade hem krämer från Carita till 50% rabatt och det blev även några saker från Molton Brown.

Union Jack

 
På vägen hem från London passade jag på att köpa en present på Harrods åt maken. Det blev ett par nya manschettknappar från Simon Carter gjorda i onyx och pärlemor. Riktigt stilrena och snygga måste jag säga.
 
 

Marc de Champagne tryfflar från Fortnum & Mason

 
På Heathrow passade jag på att köpa tryfflar från Fortnum & Mason. Det är ett extra plus att de inte bara är goda utan att de även kommer förpackade i riktigt fina boxar. Det blev en stor ask med Marc de Champagne och en liten ask med Strawberry.
 
 
 
 

Ett bud från SF

 
För ett tag sedan skrev jag om Pyrets kalas som skulle hållas på bion men som inte alls blev så då SF strulade till det och glömde bort oss. Där stod vi 21 barn och vuxna ute i kylan och väntade på att någon skulle komma och öppna bion vilket de inte gjorde.
 
 
Nu har chefen från SF hört av sig och bett tusen gånger om ursäkt och erbjudit oss kompensation. Trots det är jag fortfarande arg då min dotters första kalas för sin skolklass gick åt fanders. Visst, vi såg till att alla barn snabbt kom hem till oss istället men det blev inte alls som önskat.
 
Kompensationen från SF var att antingen betala ett nytt kalas (nej tack) eller att ge oss en mängd fribiljetter vilket vi nappade på. Idag när jag var hemma med en sjuk Lillebror ringer telefonen och det är chefen som vill skicka över biljetter och lite godis. Det skulle komma ett bud med lite saker och hon undrade om jag var hemma.
 
Senare på eftermiddagen kom ett bud med en present som var mycket uppskattat av Pyret. Jag måste i alla fall säga att det var en snäll gest av SF.

Ett dygn i London

 
Eller lite mer blev det men inte mycket. Vi tog snabbtåget in till Paddington och sedan en taxi till andra sidan stan då vi dagen efter skulle iväg till Dockland där det var möten hela dagen till dess vi skulle åka iväg hem på kvällen. Vår taxichaufför var hur rolig som helst och guidade oss genom hela London och på vägen till hotellet såg vi faktiskt de flesta av Londons turistattraktioner. Det är inte klokt att det tar flera timmar att ta sig från flygplatsen till hotellet men taxituren var i alla fall rolig.
 
 
 
På kvällen tog vi oss in till Picadilly Circus och jag hade lite tid till att slinka in på Hamleys. Det är ett måste när jag är i London och det är så kul att hitta roliga saker till barnen. Sedan gick vi till Cinatown där vi åt middag på restaurangen New World Chinese. Jag kan inte säga att inredningen var någon höjdare men maten var så god. Först fick vi vårrullar som var helt fantastiska. Jag skulle kunna äta en hel tallrik bara med dem och sedan fick vi in Pekinganka som vi lade i tunna pannkakor och toppade med gurka, hoisinssås och purjolök. Åh så gott. Sedan fick vi in ytterligare fyra rätter innan vi betalade och nästan rullade ut.
 
 
Det är sällan tid för shopping på jobbresor så det blev till att köpa lite på flygplatsen. Någonting till maken blev det från Harrods och lite härliga praliner från Fortnum & Mason. Det har i alla fall varit en rolig resa då jag har haft ett väldigt bra resesällskap.

Mot London


Nu på kvällen har jag börjat packa inför resan till London i morgon. Jag ska dit för att jobba men kommer hem redan på natten mot torsdag. 

Det är inte jättekul att göra en så kort resa men jag måste säga att jag ser fram emot att äta hotellfrukost och en god middag på kvällen. Tyvärr blir det nog inte tid för någon shopping (förutom på flygplatsen) men det är ok med tanke på att jag bara reser med handbagage och inte har så mycket plats.

Till resan har jag packat ner en ny pocketbok och jag får passa på att läsa nu när jag får lite tid för mig själv.

Vilket kaos!

 
Då vi bor i lägenhet valde vi att leja bort Pyrets kalas till biografen här på ön. Förra året hade vi nämligen 16 barn här hemma på kalas och det var nog lite mer än vad vi kunde hantera (någon klippte sönder alla Pyrets barbiekläder).
 
Tack och lov att vi inte skulle ha det här hemma med tanke på att det är superstökigt efter att vi precis kommit hem från Romme. Vi fick snabba oss i morse då Lillebror inte alls var sugen på att lämna sin säng och resterna av frukostservisen var kvar när vi gick ut genom dörren.
 
För att verkligen kolla att allt var ok inför idag var maken nere på biografen igår och beställde vad som skulle ätas och drickas under filmen. De skulle släppa in oss 9.30 i morse men när vi kom var det helt mörkt i lokalen. När sedan gästerna började komma (21 finklädda barn) runt 9.45 hade fortfarande ingen kommit. Jag började ana oråd men kundservice gick inte att nå förrän klockan 11. När klockan var 10 och ingen kommit gav vi upp, samlade ihop alla frusna barn och såg till att alla fick skjuts hem till oss.
 
Där fick vi improvisera och slänga ut kuddar och madrasser på vardagsrumsgolvet och sätta igång Bamse och tjuvstaden. Sedan poppades popcorn, fixades saft och godispåsarna åkte fram. Jag kan lätt säga att jag var mäkta ilsken på SF som satt oss i den sitsen. Nåja det gick bra men det var inte alls såhär vi hade tänkt att spendera vår söndag. För att inte tala om alla popcorn som vi har över hela lägenheten.
 
Det ska bli intressant att höra vad chefen för biografen har att säga när hon ringer på måndag. Det är inte ok att låta 21 barn stå och frysa och sedan inte få gå på kalas. Nu står verkligen inte SF högt i kurs hos mig.

ColdZyme

 
Efter att ha pratat länge med en kompis i telefonen igår började jag känna att jag hade ont i halsen. Först tänkte jag att det kom sig av att vi pratat så länge men senare på kvällen gjorde det så ont att jag inte kunde svälja.
 
Jag plockade fram min ColdZyme som har hjälpt mig ett antal gånger och varje gång jag vaknade under natten sprutade jag lite i halsen. Det fungerar verkligen och nu känns det mycket bättre. Tyvärr är det inte bara halsen som spökar. Jag har fått blåsor i näsan vilket inte är speciellt kul då jag även är snuvig. Inte helt kul att snyta sig med andra ord.
 
Nu gäller det att kurera sig då vi ska på middag ikväll och i morgon ska Pyret ha kalas för sina klasskompisar. Inte läge att vara sjuk med andra ord.

Sista dagen i Romme

 
Precis som förra året kom solen inte fram förrän under sista dagen. Det är verkligen otroligt fint när solen skiner och det är ett stort plus att vi nästan har varit ensamma i backarna. Det vill säga om vi åker på norra och södra delen (vilket jag föredrar) då det idag kom 40 bussar med ungdomar men alla åker utmed huvudliften så det är inga problem.
 
 
För första gången känner jag att vi verkligen kan åka skidor tillsamman som en familj. Barnen har idag åkt gröna, blåa och även röda backar vilket gör att vi kan åka utmed topparna hela dagarna och har knappt befunnit oss nere i dalen. Pyret tycker att det är jättekul att åka skidor och när vi har sett henne tillsammans med sin skidskola är det alltid hon som åker först (hon tävlar alltid). Nu räcker det tydligen inte heller med att bara åka då hon samtidigt ska klappa händer, göra dansmoves och vicka på rumpan. Lillebror är lite lugnare på den fronten men kastar sig gladeligen ut för alla backar men maken åker i närheten för att kunna fånga upp honom om det går för fort eller om han missar att svänga.
 
 
Jag anar att det kommer att bli ännu roligare nästa år för tillbaka till Romme lär vi garanterat att åka.
 
 
 
 
 
 
 
 

Våffelstugan


Efter skidskolan idag tog vi sittliften upp till toppen. Där körde vi några åk på nordsidan för att sedan ta liften Nord Express upp till Snöberget för att äta våfflor i nya Våffelstugan. 



Maken och jag köpte våfflan Lyx med löjrom, creme fraiche, rödlök och räkor. Mycket smaskigt kan jag säga. Perfekt för Lillebror att de också har mjölkfria våfflor. Mätta och belåtna tog vi oss sedan bort till Juniorparken. 


Där finns det olika hopp och en mängd boxar och rails. Tjejerna gav sig på boxarna och när även Lillebror på fyra år skulle göra det samma vågade jag inte titta. Det gick hur bra som helst och i morgon vill barnen vara i parken igen. 




Nu blir det snart skattjakt och middag. På kvällarna ser vi knappt skymten av barnen då det här på Skilodgen finns ett stort barnrum och dessutom visas det två filmer per kväll. 




Romme Alpin


Vilken härlig skiddag vi har haft idag. Vi kom hit efter lunch igår och åkte några åk i barnbacken för att barnen skulle få känna på inför skidskolan idag. 



Under tiden skidskolan pågick tog jag och maken oss ner för de backar som är för svåra för barnen. När barnen var klara åkte vi alla (vi och en familj vi är här med) upp till toppen med sittliften. Väldigt bra gjort av barnen som är tre, fyra och just nyblivna sju år att åka hela vägen ner. Sedan gick det inte att stoppa dem. 


Barnbackarna verkar tydligen helt uteslutna och barnen ska hela tiden upp till toppen. Där drar tjejerna (sju år) iväg från oss föräldrar. Lillebror var jätteduktig och åkte den störta delen av backen helt själv.

Han kommer nog tycka att skidskolan är tråkig i morgon då han går i skidlek tillsammans med de riktigt små barnen. Nåja, han får ösa på i de större backarna med oss senare i morgon eftermiddag.

Nu ligger jag och Lillebror i sängen och äter snask. Maken är på gymet och Pyret i lekrummet. 

Nya kuddar från H&M

 
Nu kör jag på rosa och grått i soffan. Det är toppen att köpa kuddfodral på H&M då många av dem kostar 49.90 kr och då tycker jag (och plånboken) att det är ok att byta stil mellan varven.
 
 

RSS 2.0