Lördags frukost och pinjemun

Idag är det en konstig dag. Solen skiner och regnet öser ner om vartannat. Pyret och jag har i alla fall hunnit en liten sväng till parken mellan regnstunderna. Maken är sjuk och ligger till sängs. Pyret och jag tog en ordentlig frukost i morse och vi brukar även göra smoothie men i morse orkade jag helt enkelt inte.

Mycket beror på att vi har fått pinjemun och allt smakar som en gammal avslagen öl. Smaken sitter tyvärr i även om jag inte äter någonting och det är en fantastisk bantningskur men jag behöver tvärt om äta på mig lite då bebben är beräknad om två veckor och då gäller det att vara förberedd och ha bunkrat med energi. Jag hade ingen aning om vad pinjemun var förrän för några dagar sedan. Jag hade nämligen börjat få en besk smak i munnen och trodde att de hade att göra med att jag äter anitbiotika. I torsdags gjorde jag fikabröd till jobbet då fredagen var min sista dag men jag tyckte att kakorna smakade konstigt. Jag förklarade för maken när han kom hem och han sa att han hade samma problem. Jag började då söka på nätet och där står det ganska mycket om fenomenet pinjemun. Detta är någonting som man kan bli drabbad av om man har ätit pesto eller rena pinjenötter. Jag hade någa dagar tidigare gjort en pasta pesto med rostade pinjenötter på toppen. Symtomen kom inte förrän två dagar efter men det är tydligen ganska vanligt. Tyvärr kan det hålla i sig upp till två veckor vilket inte är så kul. En sak som är klar är att det inte blir några mer pinjenötter i den här familjen.

Lördagsfrukost

Foto: Privat

Jordgubbssnoppare

Det finns många små onödiga prylar här i världen och jag har nog tyvärr många av dessa. För ett antal år sedan fick jag en jordgubbssnoppare av min syster och den har legat i kökslådan fram till nu. Det är nämligen så att Pyret älskar jordgubbar och kan lätt sätta i sig en kartong själv. Det blir alltså en hel del snoppandes av jordgubbar. Inga problem att göra det för hand har jag tyckt men det tar både tid och blir riktigt kletigt. Hurra för min jorgubbssnoppare måste jag då säga. Jag får börja rota runt i lådorna efter någonting annat onödigt som faktiskt kan vara användbart att ha.

Jordgubbssnoppare

Foto: Privat

Ruskväder

Där fick jag för att jag skrev att sommaren har kommit. Igår var det ett riktigt ruskväder. Regnigt och blåsigt som attans. Vi passade då på att åka till handelsträdgården för att köpa blommor (bara lila enligt Pyrets önskemål) och lite kryddor att ha på balkongen. När vi kom hem var vi så frusna att vi drack lite varm choklad med vispgrädde. Idag är vädret betydligt bättre väder och Pyrets dagis är stängt idag. Vi får se vad vi hittar på men plantering av växterna står på listan.

Varm choklad med vispad grädde

Blommor och kryddor att ha på balkongen

Foton: Privata

Sniglar

Vårt lilla Pyre har blivit som besatt av sniglar. Bakom vår lägenhet finns en park med en lekplats, en damm med några änder, skog och en massa berg att klättra i. Man skulle kunna tro att hon älskar att leka på lekplatsen men så fort vi kommer dit springer hon upp i skogen och letar efter sniglar. Det slutar med att hon plockar på sig flera stycken. Därför blev jag inte förvånad i morse när maken och Pyret gick till Gateau för att köpa frukost och kom hem med en liten snigel. Det fick ligga i en burk på köksbordet medan vi åt frukost. Sedan gick vi ut och lade den i en rabatt.

Under dagen har vi fixat en massa måsten men samtidigt försökt njuta av solen och värmen. Vi började med en fika utomhus på ett café inne i stan med kompisar som tyvärr kommer att flytta utomlands på måndag. Sedan åkte vi iväg och köpte en bilbarnstol som lillebror ska få. De har en bra deal på en affär i stan där man får tillbaka halva priset efter 9 mån vilket är kanon. Efter det åkte vi till mitt jobb för att hämta lite saker (jobbar bara mellan 4-5 dagar till). Det var bla en bilstol till Pyret som jag köpt av en jobbarkompis och som farmor ska ha i sin bil. Pyret var rolig och sa att hon skulle till mammas jobb och gå på möten och äta godis. Senare blev det en sovstund för henne följt av lek i parken och en middag på balkongen. Det är helt underbart att sitta ute och äta. Hurra för att sommaren har kommit. Hoppas bara att den stannar.

Pyret samlar på sniglar

Foto: Privat

shopping inför sommaren

Den här veckan har varit kass och jag har varit hemma tisdag till fredag. Nu äter jag antibiotika igen och jag hoppas att jag snart kommer att känna mig bättre. Förra veckan passade jag på att shoppa lite till pyret inför sommaren. Lila är favoritfärgen men jag försöker få henne att ta på någonting annat också men det blir under starka protester. Tunikan som är längst upp på bilden med det lila broderied har hon haft flera dagar på rad och hon blev tokig när jag tillslut talade om att vi måste tvätta den och att hon då inte kunde ha den på sig. Både tunikan och kjolen var på rea vilket är lite konstigt med tanke på att det är sommarkläder. Visst, det är säkert förra årets modell men det gör mig ingenting.

Jag hittade även ett gammalt presentkort på Stadium som jag fick för länge sedan och nu passade jag på att köpa mig ett par vita skinnskor från Nike. Hur sköna som helst. Kanske inte lättast i världen att ta på sig med tanke på att min stora mage hindrar mig att böja mig ner.

Sommarkläder från Lindex till Pyret

Vita skinnsneakers från Nike

Vita skinnsneakers från Nike

Foton: Privata

RSS 2.0