Semester

Nu är det dags för mig att ta en liten semester från bloggen. Jag ska i två veckor bara umgås med mina nära och kära. Inga måsten utan bara ren och skär semester. Det jobbigaste vi har att göra på dagarna är att bestämma vilken mat vi ska äta och vilka som ska laga den. Jag vill passa på att önska alla mina härliga läsare en riktigt skön och solig sommar.

Blomma

Foto: Privat

Önskelista

Jaha, nu börjar även jag att närma mig 40 sträcket. Och det med stormsteg. Däremot verkar det som om det här med 40 är viktigare för vissa andra än för mig. Gliringarna haglar om att jag blir tant men för mig är det inte någon större skillnad än när jag fyllde 39. Någonting som nära och kära frågar efter är i alla fall en önskelista och jag har knåpat ihop en liten lista till er. Sakerna är listade utan någon speciell ordning. Jag återkommer om jag kommer på fler saker.

Constella ljusstake
Vitriini liten från IITTALA
Tändsticksfodral av Kristina Stark
Display Me från HAY

Margrethe skålar





Tidningsställ i akryl från Åhléns

Mässingstol från Edblad

www.urbanliving.se Constella ljusstake Klong (finns billigare på Butik Grön Lidingö)
www.urbanliving.se Vitriini liten sandfärgad från IITTALA
www.urbanliving.se Askfodral stort från Kristina Stark
www.urbanliving.se Display Me stängd från HAY (22x22x11)
www.bagarenochkocken.se Margretheskålar i svart (ej 2l eller 750ml)
www.ahlens.se Tidningsställ i akryl
www.edbladco.com Mässingstol, förnicklad stor och liten design edblad

San Francisco

Nu har det varit tyst här på bloggen i några dagar då jag inte har haft tillgång till internet i San Francisco samt att vi varit på resande fot under en ganska lång tid. Nu är vi i alla fall tillbaka i Sverige med regn och 12 grader varmt. Jag saknar verkligen vädret i Kalifornien. Mellan 25 till 32 grader och sol. Inga problem med vilket typ av kläder vi vuxna eller barnen ska ha på sig. Endast svala sommarkläder. Här är det däremot långbyxor och jacka som gäller.

De två sista kvällarna spenderade vi i San Francisco. Jag kan lätt säga att det inte alltid blir som man har tänkt sig. Speciellt inte när man har barn. Första dagen bilade vi några timmar ner till stan för att sedan ta in på Hyatt vid Fishermans Wharf. Vi tog en promenad till sjölejonen vid Pier 39 och bokade bord på Rainforest Cafe. Det är ett kanonställe för barn där vi hade tänkt att äta middag. På nedre botten kan man titta på fiskar i stora akvarium och köpa en massa roliga saker för barn. På övre plan kan man sitta och äta i en uppbyggd regnskog med akvarium och det finns även stora djur på väggarna och i taken. Barnen får roliga muggar med figurer i och sugrör. Toppen tänkte vi för Pyrets skull. När det väl var dags att gå dit blev hon livrädd då det hängde en gigantisk orm i taket som rörde sig (givetvis inte en äkta). Hon var verkligen hysterisk och vägrade att gå in. Vi fick helt enkelt avboka och gå till en annan restaurang. Jag och Pyret passade sedan på att bada i poolen på hotellet och bada i den supervarma jacuzzin.

Sjölejonen vid Pier 39 i San Francisco

Dag två började med att maken och lillebror tog en promenad i ett folktomt San Francisco klockan 05.30 då lillebror vaknade. Sedan tog vi en tur med spårvagnen till Chinatown och efter det gick vi till de italienska kvarteren och åt frukost. Pyret ville absolut gå till det stora akvariumet vid Pier 39 och vi köpte biljetter och skulle gå in. Då såg hon en stor haj hängades i taket och fick totalt spel för andra dagen i rad. Det slutade med att vi fick pengarna tillbaka och hon skrek hela vägen hem till hotellet. På kvällen valde vi att gå bort från den centrala delen av Fishemans Wharf och alla läskigheter som Pyret uttryckte det. Vi hamnad på en restaurang som heter Blue Mermaid som var mycket trevligt. Där satt vi en lång stund innan vi gick över gatan och ner mot stranden. Där spran Pyret och jag omkring i vattenbrynet. Därefter gick vi upp till Ghirardellis för att stoppa i oss några av deras fantastiska glassar. Dag två var riktigt bra och vi hann göra det mesta som vi planerat.

Räkcoktail på Blue Marmaid i San Francisco

Fish and chips på Blue Marmaid i San Francisco

Stranden vid Fishermans Wharf i San Francisco

Ghirarldelli i San Francisco

Glass på Ghirardelli i San Francisco

Dag tre var det min tur att gå upp i ottan med lillebror. Jag tog med mig kameran och gick i alla backar (en riktigt träningsrunda) fram till Lombard Street och där finns amerikas crookedest street. Helt otroligt att se olika turistattraktioner så här tidigt på morgonen för det var bara jag och sopgubbarna vakna. Vi tog sedan backarna ner igen till parken vid Ghirardellis för att gå ut på den långa piren där både Alcatraz och Golden Gate bron syns toppenbra. Då hade joggarna i alla fall vaknat till liv och jag fick lite sällskap på min promenad. När vi kom tillbaka åt vi alla en supersmarrig frukost på Hollywood Cafe med stekta ägg, skinka och massor av färsk frukt. Tyvärr hade vi inte så mycket tid över efter det då det var dags att ta sig ut till flygplatsen för att flyga hem.

amerikas crookedest street Lombard Street San Francisco

Alcatraz San Francisco

Golden Gate bron San Francisco

San Francisco sky line

Foton: Privata


Lyxvillan

Jag lovade att jag skulle visa lite bilder på den härliga villan som vi bor i. Tyvärr har jag inte så bra bilder att visa då jag har tagit dem nu på natten i samband med att vi håller på att städa och packa inför vår resa till San Francisco i morgon. En nyn husvakt tar över och vi måste säga hej då till vårt härliga semesterhus som vi haft de senaste tre veckorna.

Vi var även och hämtade vår hyrbil idag. Vi valde en mindre modell än förra gången men när vi väl hämtade ut den blev det tydligen en större än förra gången. Detta är en 8:a sitsig GMC ACADIA med en riktigt grym motor. Det lustiga är att vi bokade två barnstolar och när vi skulle hämta bilen var inte någon hos Avis auktoriserad att montera in dem i bilen. Enligt lag måste personen som sätter in dem vara just auktoriserad. Rådet vi fick var att åka till brandstationen för att få hjälp. Hur svårt kan det vara att skicka sin Avispersonal på en 20 minuters kurs för att lära sig detta? Tur att maken är van vid barnstolar och fixade detta själv.

GMC hyrbil

På bilderna från huset ser ni en av tre uteplatser och på just denna brukar vi inta vår frukost. I det stora badrummet kan ni se duschen som har totalt fem duschmunstycken. Det skulle utan problem gå att få in tio personer där samtidigt om man nu skulle vilja det. Spegeln i badrummet är gigantisk och säkert runt 3 x 1,5 meter. Jag kan inte förstå hur de ens fick in den genom dörren. Köket är också en av mina favoriter. Vem skulle inte vilja ha stora granitbänkar? Jag skulle inte direkt neka mig hes. En anna rolig sak är att alla hus här har automatiska garagedörrar. Här i området har dessutom nästan alla hus en stor port och en liten. Den lilla är för golfbilen. Nu är klockan 00.15 och det är dags för en dusch för att sedan krypa till sängs. I morgon måste vi upp tidigt för att fixa det sista och sedan köra de 2 timmarna till San Francisco.

Hur i Kalifornien

Hur i Kalifornien

Hur i Kalifornien

Hur i Kalifornien

Hur i Kalifornien

Hur i Kalifornien

Foton: Privata

bareMinerals

Jag fick ett tips av min svägerska att märket bareMinerals ska vara kanon för att få en fin och "osminkad" finish i ansiktet men ändå trolla bort fläckar och rynkor. Då jag inom en alldeles för kort tid fyller 40 år är det nog dags att försöka göra någonting åt de små blessyren som börjar dyka upp. Generellt sminkar jag mig inte. Det ska vara lite mascara möjligtvis och är det fest lyxar jag till det med lite ögonskugga. I vanliga fall går jag och färgar ögonfransar och ögonbryn och det får sedan räcka. Puder och flytande fondation är det värsta jag vet. Jag har faktiskt sett lite reklam gällande bareMinerals och det verkar vara så ruskigt enkelt samtidigt som det blir ett jättefint resultat. Därför köpte jag på mig ett "get stated kit" när jag gick förbi deras affär för några dagar sedan. Jag betalade 423 kr och tyckte nog att det var ganska dyrt. Det var enda till dess att jag tittade på vad dessa kostar hemma i sverige. Bara min fondation på 8g kostar runt 425 kr hemma. Sedan fick jag med en mineral veil som nästan kostar lika mycket. Dessutom ingick det även en bronzer, tre borstar, shampoo till borstarna och en DVD om hur man ska gå till väga. Utan att ta i kan jag säga att jag gjorde ett riktigt klipp. Jag har inte provat dem ännu men ska göra det under dagen. Jag återkommer med resultatet.

bareMinerals

bareMinerals

Foton: Privata

Lake Tahoe - Heavenly Village

Vi packade ihop oss tidigt i morse och begav oss mot Lake Tahoe. Tyvärr hade vi knappt en dag där och därför fick vi fokusera på en liten del av allt fint som finns att se. Vi valde att åka till Heavenly Village. Där finns en linbana som går upp på berget och väl uppe ser man ut över stora delar av Lake Tahoe och bergen. Det är ett stopp på väg upp där utsikten är fenomenal. Uppe på toppstationen var det massor med snö och Pyret tyckte att det var lite svårt att gå. Det fanns möjlighet att göra "tubing" men vi hade tyvärr inte tid. Det är när man åker ner för en backe av snö sittande i en gigantisk "badring".

Staden Heavenly Village var supermysig. Vi gick även ner till stranden och tittade. Det är en härlig känsla att sitta på en varm sandstrand med vattnet intill samtidigt som man ser berg täckta med snö.

Lake Tahoe Heavenly Village gondola linbana

Lake Tahoe Heavenly Village gondola linbana

Lake Tahoe Heavenly Village gondola linbana tubing

Lake Tahoe Heavenly Village gondola linbana badstrand

Foton: Privata



Lillebror 1 år

Idag fyller vår lilla kille 1 år. Det känns som om han är äldre men det har nog att göra med att han började gå redan när han var 10 månader. Pyret fick bestämma vad vi skulle göra på lillebrors födelsedag och först blev det bad i Folsom Lake och sedan åkte vi till fiskodlingen för att mata fiskar. Jag gjorde inte någon egen tårta idag då jag inte har mina saker som behövs. Istället köpte vi en chokladtårta som lillebror fick sätta tänderna i (eller rättare sagt händerna i då han inte har en enda tand ännu). Han var överlycklig när han fick gegga ner sig och skrattade med hela ansiktet. Efter tårtätandet blev det totalsanering både av honom själv och omgivningen.

lillebror fyller 1 år och äter chokladtårta

lillebror fyller 1 år och äter chokladtårta

Foton: Privata

iPad 2

Nu är maken en riktigt happy camper. Han har i några dagar försökt få tag på en iPad 2 vilket inte har varit det enklaste. Visst det finns några med 3G men det ville inte maken ha. Orsaken till att det är brist på dessa är tydligen att vissa komponenter gjordes (sa de i alla fall i butiken) i fabriker i Japan som förstördes av jordbävningen och tsunamin. Det som bl.a. är bra med tvåan är att den har kamera. Nu kan vi skypa med vår iPad. Vi är bortbjudna på middag på torsdag och då värdparet inte har barn och inte pratar svenska kommer Pyret att tycka att det är ganska tråkigt. Vi ska ladda "paddan" med filmer så att hon kan titta på dem på kvällen. Dessutom kommer det att vara kanon för henne att ha den på flyget hem. Vem tror ni sitter och leker med den nu? Jodå, ni gissade rätt. Det är maken.

iPad 2

Foto: Privat

Granite Bay Beach

Nu kan vi verkligen snacka om Sunny California. Det är riktigt varmt och vi kan inte vara ute hela dagarna utan att riskera att få solsting. Lillebror vägrar dricka (han har aldrig varit duktig på det) vilket inte är så kul men vi matar honom med vattenmelon, frukt och annat som innehåller en massa vätska.

Idag åkte vi iväg till Granite Bay Beach som ligger vid Folsom Lake. Egentligen ska det inte kallas sjö då det är en gigantisk vattenreservoar. Fina sandstränder bjöds vi på och som ni ser var det inte många som hade hittat hit idag. Jag stör mig lite på att det ska kosta pengar att ta sig in i parker och till stränder. Visst, det man får för pengarna är badvakter, toaletter och picknickbord.

Vi tyckter i alla fall att det har varit en kanondag. Pyret bosatte sig i vattnet med hink, spade och vattenkanna. Lillebror var inte riktigt förtjust i sanden och lämnade inte handduken som han satt på. Det blev picknick till lunch med frukt, pizza, pasta och kalkonbollar (som köttbullar men gjorda på kalkon).

Granite Bay Beach vid Folsom Lake

Granite Bay Beach vid Folsom Lake

Granite Bay Beach vid Folsom Lake

Foton: Privata

Fiskodling och skallerormar

Det är lustigt vilka annorlunda saker vi i familjen gör på vår semester mot vad vi skulle göra om vi vore hemma. Idag besökte vi en fiskodling vilket är garanterat annorlunda. Det första vi såg när vi kom fram var en skylt som varnade för skallerormar. För mig som är livrädd för ormar vara det inte en bra start. Efter det höll jag mig bara till gångstigarna och vägrade att sätta ens en lite tå utanför.

På fiskodlingen (de föder upp regnbågsforeller) köpte vi mat till fiskarna som Pyret sedan fick ge dem. Hon tyckte att det var riktigt kul. De blev som galna när de fick mat och kastade sig upp mot vattenytan. Efter ett tag kom en bil åkande som spurtade ut mat och det såg för ett tag ut som om det kokade i vattnet när alla fiskar skulle äta. Överlevnadsgraden från ägg till fisk var 75% och det fanns fiskar som bara var några veckor gamla upp till dem som var runt två år. När fisken blir stor sätts den ut i olika sjöar och floder.

Nu ligger båda barnen och tar en eftermiddagslur och när de vaknar ska vi åka till poolen och ta ett dopp.

Varning för skallerormar

Fiskodling

Fiskodling

Fiskodling

Foton: Privata

Lyxhustru

I morse slog det mig att jag nu under två veckor lever livet som en lyxhustru. Jag bor i en fantastisk lyxvilla precis vid golfbanan, shoppar på dagarna, leker med barnen och badar i poolen. Vad mer kan man begära? Nu på förmiddagen har jag städat på nedervåningen vilket kanske inte en lyxhustru gör. Men jag måste säga att om jag bodde i ett hus som detta skulle jag gärna städa men inte putsa fönster. Det är mängder av fönster och de flesta går från golv till tak och några sitter högst upp i hallen och vardagsrummet där takhöjden är runt 8 meter. De flesta som bor här verkar ha både en städerska och trädgårdsmästare. Det lustiga är att detta hus kostar lika mycket att köpa som vår lägenhet från 40-talet. Helt sjukt om jag tänker efter. Jag ska berätta lite mer om huset i ett annat inlägg för det är verkligen jättefint.

Här kommer några bilder på det vi shoppade igår. De rosa och blå Converse är till dig och din familj E. Hoppas du tycker att de är ok. Tyvärr fanns det inte så mycket på Polo Ralph Lauren vilket var en besvikelse. De två gymnastikskorna till Lillebror och Pyret från Reebok köpte jag för 30 dollar. Inte illa. Maken köpte ett par Crocs för 10 dollar och Pyret fick ett par rosa. Jag har själv aldrig använt Crocs. Jag vet inte riktigt när det skulle passa. Jag tar hellre mina sandaler som jag köpte på Clarks.

Converse

Reebok gymnastikskor

Crocs

Ralph Lauren

Ralph Lauren

Foton: Privata

Hello Kitty linsbehållare

Idag har det verkligen varit "heavy shopping". Jissus vad vi har sprungit runt på den nya outleten (den har 120 affärer). Det var verkligen den sista stora shoppingturen för barnen börjar få nog. Jag kan verkligen förstå dem. Det går bra med lillebror men Pyret är mer vild än tam i affärerna. Tack och lov finns det några minilekplatser utanför några av affärerna. Då får vi ta ett stopp så att hon kan leka av sig lite. Idag hittade vi en Sanrio affär (de äger Hello Kitty). Pyret blev alldeles salig när vi gick in i affären och hon sprang omkring och tittade och pekade på allt. Hon hade fått pengar av morfar innan vi åkte som hon kunde handla med men det enda hon ville ha var två halsband. Det fanns massor av fint men jag tror att hon blev så överväldigad att hon inte visste varken ut eller in. Jag köpte mig faktiskt också en liten söt sak. Nämligen en linsbehållare med Hello Kitty på. Så söt!

Vi köpte en massa andra saker på outleten men jag visar mer i morgon.

Hello Kitty linsbehållare

Hello Kitty linsbehållare

Hello Kitty linsbehållare

Foton: Privata

Bröllopsdag

Vi startade tidigt imorse med att åka till The Folsom City Zoo Sanctuary. Alla djur har kommit till djurparken då de av någon anledning inte klarat sig i deras naturliga omgivningar. Pyret ville snabbt gå igenom och titta på alla djur för hon längtade mest efter att få åka det lilla tåget. Det är ett miniånglok som drar några söta små vagnar. Efter en liten åktur gick vi till en kanonbra lekplats som låg utanför djurparken. Den var verkligen toppen men då det var 30 grader i skuggan stod vi inte ut hur länge som helst utan begav oss efter en stund hemmåt.

Folsom City Zoo Sanctuary

Folsom City Zoo Sanctuary

Folsom City Zoo Sanctuary

Folsom City Zoo Sanctuary

Väl hemma blev det lunch och sedan tog vi golfbilen till poolen. Det var riktigt skönt att få svalka sig efter en dag ute i solen. Både Pyret och lillebror trivdes som fiskar i vattnet. Pyret är fortfarande lite smårädd när hon inte bottnar trots att vi håller i henne och hon har både armpuffar och badring. Lillebror däremot älskar sin badring och sparkar med benen så att han får vatten i ansiktet.

För att fira vår bröllopsdag åkte vi till Sizzler för att äta middag. Det är långt ifrån någon romantisk middag på tu man hand som vi brukade ha förr i tiden innan barnen kom men vi sa att detta är "as good as it gets". I alla fall till dess barnen har blivit lite större eller när vi skaffar barnvakt vilket är lite svårt nu när svägerskan och hennes familj har åkt hem till sverige för att hälsa på. Gott var det i alla fall. Det  är helt sjukt vad billigt det går att äta här i USA om man går på en restaurang som inte är av den finare sorten. Sizzler har en fantastisk salladsbuffé där det även ingår dessert. Allt detta kostar 10 dollar men man kan även välja menyer för 10 dollar och då ingår även salladsbordet. Jag beställde friterade scampi med bakadpotatis och salladsbordet för 10 dollar. Pyret och jag beställde även var sin jordubbsmilkshake och det var den godaste milkshake jag drukit i hela mitt liv. SMASK! När vi gick därifrån var jag så mätt att jag nästan trodde att jag skulle kräkas.

Middag på Sizzler´s

Foton: Privata



Sandaler från Clarks

Ännu mer shopping. Det enda jag faktiskt har köpt till mig själv tidigare var min DKNY Cozy. Idag var det dags att försöka hitta någonting till mig. Någonting som jag lärt mig på senare år att att inte köpa kläder bara för att det är rea. Nu är jag mycket mer kräsen och köper bara någonting som jag verkligen vill ha eller behöver. Jag har länge letat eftert ett par fina och sköna sandaler. När jag klev in i Clarksaffären på outleten idag hittade jag äntligen vad jag ville ha. Sandalerna kostade 45 dollar men var hur sköna som helst och gjorda i mjukt skinn. De fanns i fem färger och jag kunde inte riktigt välja så jag bestämde mig för två av dem. Dessa kommer helt klart att bli mina sommarfavvisar.

Sandaler från Clarks i mjukt skinn med skinnblomma

Sandaler från Clarks i mjukt skinn med skinnblomma

Foton: Privata

Sol i parken

Äntligen är solen här! Vi började dagen med en ordentlig tur till Safeway där vi köpte mat för kommande vecka. Det blev bland annat massor av frukt. Inte illa när 10 mangos kostar 65 kronor.

Vi packade ihop oss själva, en massa frukt, grillad kyckling och gav oss iväg till en park i närheten. Jag blev lite förvånad när det kostade 10 dollar för att komma in i parken men för det fick vi en tur i fin park med rena toaletter, tennisbanor där alla fick spela, lekpark, sandstrand med badvakter och massor av bänkar där vi kunde äta vår matsäck. Hela parken var full med kanadagäss vilket kanske inte är världens roligaste. Jissus vad de skiter. På vissa ställen var det en riktig hinderbanan för att ta sig förbi alla högar. Pyret avslutade parkvistelsen med att gå ut i vattnet med kläderna på. Hon är rolig hon.

Sol i parken

Färsk frukt i parken

Kanadagäss bebisar i parken

Pyret var så duktig när vi flög hit och jag har lovat henne att hon ska få en stor glass för det. Vi tog därför en sväng till Baskin Robbins efter middagen. När vi kom hem var Pyret så trött att hon ville gå och lägga sig utan att vare sig dricka välling eller se på tv. Nu sitter jag och maken i soffan och ser på basket på tv. Maken med en öl i handen och jag med en pina colada. I morgon blir det nya äventyr.

Glass på Baskin Robbins

Foton: Privata

Skechers

Idag när vi vaknade insåg vi att det skulle regna idag igen. Det är riktigt tröttsamt för det är inte kul att vara ute med barnen när det ösregnar en hel dag. Jag åkte med svägerskan och hennes familj till mallet igen för att köpa några till saker. Det blev några presenter till Pyrets bästis B. Det är galet billigt på de flesta barnklädesaffärer där en topp kostar runt 8 dollar och ett par shorts runt 6 dollar. Det är verkligen REA överallt.

Hemma har Pyret förälskat sig i ett par Skechers. Tyvärr var de verkligen svindyra för att vara ett par barnskor och hon gallskrek när vi gick från affären utan att köpa dem. Här hittade vi en Skechersbutik och nu fick hon ett par för 28 dollar. De till och med blinkar när hon går. Jag kan lätt säga att hon ÄLSKAR sina nya skor. På OshKosh sålde de ut en massa skor för 9.99 dollar. Det blev två par till Pyret. Ett par i jeanstyg med söta skinnblommor på och ett par rosa ballerinaskor med en gigantisk rosa "diamant" fram. Det är i alla fall vad Pyret säger. Att hon har ett par skor med rosa diamanter.

Nu ska i alla fall vädret bli bättre. De kommande 10 dagarna ska det vara 0% risk för nederbörd. HURRA! Dessutom ska temperaturen ligga runt 27 grader om några dagar. Det ska bli så fantastiskt skönt.

Skor från Skechers som blinkar när du går

Söta skor i jeanstyg med skinnblommor från OshKosch

Foton: Privata

DKNY Cozy

Idag tog jag och min svägerska en sväng till outletmallet. Tyvärr fick vi en kortare shoppingdag än vi planerat men vi kommer att åka tillbaka om några dagar. Jag köpte en del fina saker åt Pyret på OshKosh B´gosh där det var mellan 50% till 70% rabatt. Nästan gratis med andra ord. Nästa gång vi åker och shoppar igen ska jag gå in på Converse, NIKE, Clarks och Calvin Klein. DKNY har precis öppnat en affär på outletmallet och de hade lite promotions med riktigt bra priser. Svägerskan fastnade för deras Cozy som hon sett reklam för. Jag hade ingen aning om vad det var men butiksbiträdet sålde in den ganska hårt. Det är som en lång cardigan gjord av silke, cashmere och bomull. Den går sedan att knyta på inte mindre än 12 olika sätt. Jag köpte en ljusblå och svägerskan en turkos. Priset är normalt 175 dollar på outleten men då det var ett öppningserbjudande köpte vi dem för 60 dollar styck. En riktigt nice deal. Vi köpte även var sin ganska stor ring (går även med ett lite mindre armband) som används för att göra vissa knytvarianter. Det känns som om detta plagg är perfekt att ha på flygresan hem.

DKNY Cozy lång cardigan som går att knyta på 12 olika sätt.

DKNY Cozy lång cardigan som går att knyta på 12 olika sätt.

DKNY Cozy lång cardigan som går att knyta på 12 olika sätt.

DKNY Cozy lång cardigan som går att knyta på 12 olika sätt.

Foton: Privata


Sunny California - not

Det är lite humor att vi har packat för en varm semester här i Kalifornien men igår var det riktigt kallt. Maken ska spela golftävling i tre dagar och igår hade de ett övningsvarv med regn, åska och hagel. I ren panik gick han och köpte de enda regnbyxor som fanns i golfshopen. Inte billigt precis men välbehövligt. Vi har inte suttit ute på verandan ännu på grund av vädret men jag hoppas att det blir mycket av den varan framöver. Från verandan är det ca 30 meter fram till greenkanten på hål 16. Riktigt nice att sitta och titta på golfarna när de spelar. Vissa kommer lite väl nära då de landar med bollen precis vid muren till altanen.

Igår kom den största hagelstorm jag någonsin sett. Det varade nästan i 10 min och delar av golfbanan blev alldeles vit. Barnen tyckte att det var jättekul och sträckte ut händerna utanför altantaket för att fånga haglet i handen.

Idag ser vi i alla fall solen då och då mellan molenen och det är runt 19 grader. Killarna har herrmiddag på golfklubben ikväll och vi tjejer ska med barnen till Chili´s och äta.

Hagelstorm i Kalifornien

Hagelstorm i Kalifornien

Bilder: Privata


Framme i USA

Nu är vi här i Kalifornien. Resan var lång men det gick bra. Jag måste säga att KLM var riktigt bra att flyga med. Resan från Amsterdam tog 11 timmar och personalen på planet var verkligen toppen. Vi fick platserna precis bakom väggen mot 1:a klass. Det kallas för Economy Comfort och kostar normalt lite mer men då vi skulle kunna hänga upp lillebrors "bassinet" (en liten sovkorg som hängs på väggen) fick vi platserna ändå. Benutrymmet fram till väggen var säkert 70cm och på golvet kunde Pyret sova och vi kunde verkligen sträcka på benen. Någonting roligt som jag såg när vi taxade ut från Schipol var att på dataskärmen som visas i kabinen gick det att se hur högt över havet vi var. När det stod -10 meter undrade jag om mätaren var trasig. Sedan kom jag på att hela Holland i stort sett ligger under havsnivå. Inte konstigt då att mätaren visade på -10 meter. När jag sedan tittade på raderna i planet såg jag att det inte fanns någon rad nummer 13. Jag har aldrig tänkt på det tidigare men någon är uppenbarligen lite vidskeplig.

Som sagt allt gick kanon till dess vi kom till flygplatsen i San Francisco. Som vanligt tog det en himlans tid att gå igenom passkontrollen. Det gjorde inte saken lättare av att vi bar på två supertrötta barn som då varit igång i 20 timmar. När vi sedan skulle hämta bagaget visade det sig att ett bagage av sex var borta. Det var bara att ställa sig i kön tiil förlorat baggage och efter en timme hade vi gjort en anmälan. Sedan var det strul med barnstolarna hos Avis. Fyra timmar efter att vi lämnat flygplanet kunde vi lämna själva flygplatsen. SUCK! Sedan åkte vi raka spåret till svägerskan och hennes familj och jag kan tala om att det blev en tidig kväll för oss sverigeresenärer.

Tyvärr har vädret inte visat sig från den ljusa sidan men vi hoppas att det ska ändra sig. Vi ska ju trots allt vara här i några veckor. Det sköna är att vi kommer att ha några boende hos oss medan vi är borta och det känns skönt att veta att några ser till att allt är bra där hemma.

Allt är verkligen BIG IN AMERICA. Kolla bara hyrbilen som vi hämtade ut. Den har sju sittplatser.

Ford Explorer hyrbil

Bild: Privat



RSS 2.0