Semester i Jämtland

Egentligen blev det nog en konstig rubrik med tanke på att jag är mammaledig och dessutom kan jag tala om att det inte känns som semester när jag nu har åkt upp till mina föräldrar med barnen medan mannen är kvar hemma.

Jag gruvade mig lite över flygresan hit med tanke på att lillebror endast är 10 veckor gammal men Pyret visste jag skulle klara det galant då hon är en van flygresenär. Allt gick jättebra på Arlanda till dess vi skulle gå på planet då lillebror bestämde sig för att spela ut hela sitt register. Alla tittade på mig när jag kom farandes med en ursinnig och skrikande bebis. Sedan skulle jag samtidigt försöka koncentrera mig på att sätta på Pyret bältet, ta fram alla saker som hon skulle ha under flygningen, sätta fast lillebror i mitt bälte och samtidigt försökte jag lugna ner honom vilket tyvärr inte gick. Ingen i hela planet hörde vad piloten sa när han presenterade sig och berättade om flygningen och ingen hörde heller vad som sades gällande säkerhetsföreskrifterna. Dessutom tampades jag med att stänga av min nya mobiltelefon (har ingen aning om hur den stängs av). När vi började taxa ut kännde jag att jag var alldeles svettig i pannan och plötsligt slutade lillebror att skrika. Halvt desperat försökte jag få bort batteriet på telefonen men inte heller det lyckades. Helt plötsligt blev telefonen svart och jag kännde att jag på något mirakulöst sätt stängt av den men lyckan blev tyvärr kortvarig. När vi precis lyfter börjar nämligen min telefon att ringa. Om jag skulle kunna sjunka genom golvet av pinsamhet skulle jag garanterat ha gjort det just då. Telefonen hade fått liv igen och var tydligen inte avstängd. Jag bad faktiskt en flygvärdinna om hjälp senare men både hon och jag kunde då konstatera att telefonen var död. Tyvärr kunde jag inte heller sätta igång den när vi landat. Suck och stön. Varför kan den inte helt enkelt fungera som min vanliga SonyEricsson mobil? Jag ska i alla fall läsa på hur man gör till dess jag åker hem igen.

När jag nu äntligen har kommit hit är det full rulle hela dagarna. Jag håller dessutom på att potträna Pyret så det blir många akututryckningar till pottan. Tiden delas mellan Pyret och lillebror och jag tycker nästan alltid att det är någon som skriker eller behöver hälp. Vi har hunnit göra mycket roligt också som att plocka hallon och vinbär, gunga, bada bastu i en gammal vedeldad sådan, ta upp nät med båten och en massa annat. Vi får se vad resten av veckan har att bjuda på.

Rödavinbär

Foto: Min pappa

Casa Cabana

Jag har hittat ett jättecoolt lekhus till Pyret. Det är gjort av 100% returpapper och det går att måla precis som man vill, jag kommer nog att behålla det vitt som det är från början. Huset är 70x70x105 vilket är bra då Pyrets rum inte direkt är världens största. Huset har en dörr, sju fönster och en massa hål som hon kan titta ut igenom. Priset är inte heller helt fel nämligen 113 kr. Jag har sett liknande hus tidigare men de har kostat flera tusen kronor. Det finns även ett kartonghus som heter Magic Castle men jag tror tyvärr att det blir för stort i hennes rum. Annars hade det varit perfekt med tanke på att hon helt har gått in för allt vad prinsessor heter.

Jättecoolt kartonghus Casa Cabana i 100% återvunnet returpapperJättecoolt kartonghus Casa Cabana i 100% återvunnet returpapper

Bilder: www.barnvanligt.nu


Paradisverkstan

Jag har kommit på att det är riktigt bra att fylla år mitt i sommaren. Visst, det är trist att de flesta är på semester vilket gör att det inte blir något stort kalas men det bästa är att presenterna poppar in ända fram till hösten. Igår var svärfar här på middag och jag fick en jättefin ljushållare från Paradisverkstan i födelsedagspresent. Färgen passar perfekt till min stora skål från Mateus. Dessutom har jag nästan bestämt vilket soffbord det blir i vardagsrummet (hoppas att maken håller med mig) och det gröna skulle göra sig kanonbra mot den vita skivan.

Grön ljusstake från Paradisverkstan

Foto: Privat


Fåtöljer i skinn

Vi hade mer eller mindre redan bestämt oss för att vi skulle köpa två Howardfåtöljer till vardagsrummet då jag kände att de kanske inte passade ihop med vår betydligt modernare soffa. Jag frågade en kompis som är bra på inredning och hon tyckte att Howardfåtöljen skulle se lite stor ut och inte riktigt passa. Jag håller med henne helt och hållet och nu är vi på jakt efter fåtöljer i svart skinn. Tyvärr är det många som bara är snygga att titta på men inte sköna att sitta i. Fåtöljerna som vi köper kommer att vi att använda bla när vi tittar på tv och då måste de även vara sköna att sitta i. Just för tillfället har vi två alternativ som vi ska iväg och provsitta. Den första heter Wilmer och finns på EM och den andra heter Boss och finns på Svenska Hem. Håll tummarna för att någon av dem passar oss i smaken för det är inte trivsamt i långa loppet att behöva sitta på köksstolar i vardagsrummet.

Wilmer skinnfåtölj från EM möblerSkinnfåtöljen Boss från Svenska Hem
Bilder: Fåtölj Wilmer från www.em.com samt fåtöljen Boss från www.svenskahem.se
Pyrets nya rum

Nu har gästrummet blivit Pyrets nya rum. Det är långt ifrån inrett ordentligt (det behövs färger) men det är i alla fall en början. Väggarna är ganska nymålade men strax innan semestern satt vi i köket och hörde att Pyret höll på med någonting på väggen i hennes rum. Ingenting förvånar oss längre och den här gången hade hon gjort en massa märken och repat två väggar i hennes nya rum. När hon fick skäll för detta tittade hon på min man och sa - Vi ska ju ändå måla om. Snacka om att vi har en kaxig 2,5 åring hemma. Tyvärr är det bara en vägg som ska tapetseras och den andra får vi helt enkelt måla om.

Garderoben och bordet/bänken är från IKEAs nya serie Stuva. Jag tycker jättemycket om dem och det går att få i massor av olika kombinationer. Nu ska vi se till att få in färger i rummet och Pyret har bestämt att det ska bli mycket lila. Dessutom ska vi fixa en sängstomme som har lådor under så att vi kan få plats med alla saker som idag ligger kvar i hennes gamla rum. Det är ok att använda det gamla rummet som lekrum ett tag men sedan kommer det att bli lillebrors rum.

Pyrets nya rum med inredning från IKEA. Bland annat Expedit hylla och Stuva garderob och bord/bänk

Pyrets nya rum med inredning från IKEA. Bland annat Expedit hylla och Stuva garderob och bord/bänk

Pyrets nya rum med inredning från IKEA. Bland annat Expedit hylla och Stuva garderob och bord/bänk

Foton: Privata

Borta bra men hemma bäst

Nu är vi hemma igen efter några veckors semester på sommarstället i finska skärgården. Det har varit full fart och barnen har badat varje dag. Vi verkar även ha haft bättre väder än stockholmsområdet. Det regnade dock ofta på nätterna men på morgonen var det fint väder igen. Vårt hus ligger bara några meter från vattnet och är ett paradis för barn (vuxna också). Svärmor har jobbat med att fixa en betydligt större sandstrand än vad vi har haft förut och det är ett under att barnen inte har utvecklat simhud mellan tårna under dessa veckor. Med fyra barn på ett litet utrymme fick vi hitta på lite saker att lugna ner dem när de var alldeles för uppspelta eller när de badat i evigheter och blivit kalla. Ibland blev det sprinterlopp 10 varv runt huset eller till att lägga lite pärlplatta. Lite filmtittande blev det också. Det första Pyret frågade när vi kom till landet var - Var är tv:n? Nu är det åter till varadagen och jag börjar få lite panik när jag inser att hösten börjar närma sig.


Badkläder på en lina

Marimekko glas

Pärlplatta

Foton: Privata
RSS 2.0