ALESSI firar jul

ALESSI gör alltid en massa roliga produkter. Jag hade inte en aning om att de gjorde julprydnader förrän jag fick se dessa. Hur fina som helst. Min favvis är den fina julkrubban. Min familj är inte ett dugg religiös men varje jul när jag var liten kom julkrubban fram. Den var min favorit och jag tyckte om att titta på de fina figurerna och djuren. Jag kan väl säga att ALESSIs variant är betydligt modernare men helt i min smak.

Jättesöta julprydnader från ALESSIJättesöta julprydnader från ALESSI

Jättesöta julprydnader från ALESSIJättesöta julprydnader från ALESSI


Bilder: www.homecompany.se

eva solo minimonter

Jag är en stor fan av eva solos produkter. Några av deras saker har hittat hem till mig men jag skulle gärna fögylla mitt hem med ytterligare några prylar. En av dem är deras minimonter. Det värsta jag vet är att ha småsaker ståendes framme som bara samlar damm. Samtidigt kan det vara fint att ha någon speciell sak framme och då skulle denna minimonter passa perfekt. Det blir en fin inramning samtidigt som den är lätt att damma av. Jag har redan lämnat ifrån mig min önskelista men börjar inse att den egentligen skulle kunna bli hur lång som helst.

eva solo minimonter

Bild: www.evasolo.com

Pepparkakshuset är färdigt

Nu har Pyret tyvärr åkt på en ordentlig ögoninfektion och då det är smittsamt har vi inte kunnat fullfölja våra planer idag. Vi skulle ha åkt till kompisar för att julpyssla men fick tyvärr ringa och säga att vi fick stanna hemma. Vi passade istället på att fixa vårt pepparkakshus. Pyret var inte så intresserad av att sätta ihop det men när det väl blev dags för att piffa med lite godis och kristyr var hon med på noterna. Hon var riktigt duktig och gjorde en sida av huset i rosa kristyr och med smarties. Resten av huset fick jag dekorera då hon ville gå och bada efter det att hon kladdat ner sig. Vi blev alla nöjda med huset och nu står det på vår tvbänk och ser allmänt smarrig ut. Jag tror däremot inte att vi kommera att äta upp det efter jul för det känns som om det kommer att komma en hel del damm på det med tanke på att det är nästan en månad som det ska stå framme.

Färdig piffat pepparkakshus

Färdig piffat pepparkakshus

Färdig piffat pepparkakshus

Färdig piffat pepparkakshus

Färdig piffat pepparkakshus

Foton: Privata

Luciakrona från Oskar & Ellen

Här hemma sjungs det julsånger för full hals. Det är Pyret som står för sången och hon tränar inför luciafirandet på dagis. Jag frågade om hon ville vara lucia, tomte eller pepparkaksgubbe och svaret blev inte allt för överraskande att hon vill vara lucia. Lucialinnet är inhandlat på tradera. Det röda bandet shoppades på Vi och sedan återstod bara luciakronan. Då hon är ganska liten för sin ålder insåg jag att en vanlig krona skulle trilla ner och lägga sig runt halsen. Då kom jag på att jag sett jättefina kronor i tyg från oskar&ellen. Jag skickade maken att köpa en igår och den passar perfekt. Det är resår i kronan och den kommer nog även att passa nästa år. Pyret går omkring med kronan här hemma och håller ihop händerna när hon sjunger sankta lucia, det har hon lärt sig på dagis.

Idag är hon tyvärr sjuk men vi har då hunnit skriva ett brev till tomten. Det är lustigt vad barn är pigga trots att de är skjuka. Pyret har 38,8 graders feber men leker här hemma som om det vore en vanlig dag.

Luciakrona från oskar&ellen

Brev till tomten

Foton: Privata

Min önskelista till tomten 2010

Sil-Pil kavel med siliconSlev från Le Creuset

Affischen MjölkTändsticksfodral av Kristina Stark
Margrethe skålar Mateus ostronskål

Sil-Pin silikonkavel www.bagarenochkocken.se
Le Creuset liten slev www.bagarenochkocken.se
Offsettryck Mjölk av Mikael Reuter www.urbanliving.se
Tändsticksask av Kristina Stark www.urbanliving.se
Rosti Margretheskålar www.bagarenochkocken.se
Mateus ostronskål liten www.lannamobler.se


Annorlunda adventljusstake A BRIGHTER FUTURE från Creatables

Jag är förtjust i stilrena saker och denna "adventljusstake" A BRIGHTER FUTURE från Creatables skulle lätt kunna bli en favorit. Dem är gjord av spillmaterial från industrin. Varje siffra kläms på själva stearinljusshållaren på aluminiumdelen och den är så smal att de sedan går att sätta ner ljuset i en ljushållare för den som vill. Sedan gäller det att ställa dem vid en vägg så att siluetten syns på väggen. Magiskt!

Adventljusstaken A BRIGHTER FURURE från Creatables. Av spillmaterial från industrin.

Bild: www.creatables.se

Mjölkallergi - Mitt nya mjölkfria liv

Det är inte riktigt så illa som det låter men det är tillräckligt illa. Troligtvis är det så att lillebror är mjölkallergiker. Vi ska till barnläkaren för att kolla läget men jag har sedan i fredags behövt ha en helt mjölkfri kost med tanke på att jag ammar. Det är lättare sagt är gjort kan jag tala om då det är mjölk i väldigt många saker. Kakor och bullar innehåller oftast vanligt smör vilket jag inte får äta. Mejeriprodukter är förbjudet om det inte är så att de är gjorda på sojabönor, havre eller ris. Jag som älskar ost får nöja mig med andra saker på mackan. Chips fungerar inte heller om det är smaker med ost eller sourcreme. Jag hoppas innerligt att lillebror inte är mjölkallergiker för det skulle vara urtrist för honom och ganska utmanande för mig som mamma när det kommer till att hålla koll på vad han får äta och inte äta. Ni får hålla tummarna för att det inte är det som är problemet. Å andra sidan vill jag att de ska komma fram till varför han har så väldigt ont i magen och har svårta att sova och skriker så mycket.

Jag har hittat en helt fantastisk sida på nätet om just mjölkallergi. Det är www.mjolkfri.com. Det känns som rena rama himmelriket att läsa på deras sida om olika tillverkare och vad de erbjuder dem som är allergiska mot mjölk. Frödinges kladdkaka, brownies och flertalet pajer går att äta. I kyldisken finns det vanlijsås gjord på havre som blir bra till pajerna. Sorbet går bra att äta och bland annat Ingman (Tofuline) har massor med olika typer av glassar att välja på. De har även färskostar i olika smaker. Nu känns det mycket bättre och nu vet jag att även jag kan få lite dessert ibland. Nu gäller det bara att hitta dessa produkter ute i affärerna.

Utvalda mejeriprodukter för dem med mjölkallergi

Foto: Privat


Tomten

Nu är det hög tid att börja fixa saker inför julen. Då vi är hemma i år är det en hel del som ska göras och dessutom kan vi göra sånt som vi inte gör när vi annars alltid är borta på julen. Det ska bli helt underbart att ha en fin och doftande julgran hemma som vi kan tända varje dag när vi vaknar. Jag har även köpt ett pepparkakshus som Pyret ska få hjälpa till att sätta ihop och dekorera. Sist jag gjorde det var hemma hos mig när syrrans barn var små och det var verkligen länge sedan. Det ska bli kul att få pyssla tillsammans och pynta här hemma. Pyret har en helt annan koll på julen och tomten i år än vad hon hade förra året.

I år har Pyret och jag bestämt att vi ska skriva ett brev till Tomten. Hon säger att hon ska önska sig en läkarväska för att kunna hjälpa mig, maken och lillebror när vi blir sjuka. Hon vill även tala om för tomen hur snäll hon är mot lillebror vilket hon verkligen är. Alla som skriver till tomten ska tydligen få svar. Här är tomtens adress:

Tomten
173 00 Tomteboda

Pepparkakshus i byggsats

Foto: Privat

Creatables

Snyggaste tidningsstället i stan? Jag har precis fått upp ögonen för Creatables som består av ett gäng formgivare som gör snygga saker av spillmaterial från industrin. Min absoluta favorit är deras tidningsställ OLD NEWS. Den är gjord av spill från tillverkningen av tennisbanor. Den finns i fyra färger och jag tror att den gröna skulle passa bäst i vårt vardagsrum.

OLD NEWS tidningställ gjort av spill från tillverkning av tennisbanor. Görs av Creatable

OLD NEWS tidningställ gjort av spill från tillverkning av tennisbanor. Görs av Creatable

Bilder: www.creatables.se

Picknick i solen

Idag var det fortsatt kallt men soligt. Vi stoppade in hela familjen i bilen och åkte bort till en lekplats en bit härifrån. Pyret sprang runt och lekte med oss medan lillebror sov i vagnen. Efter en stund tog vi en picknick i parken bestående av frukt och den obligatoriska varma chokladen. Sedan tog vi oss hemmåt för att göra det tråkiga helggörat. Nämligen att städa och åka och veckohandla.

Picknick i parken med clementiner och varm choklad

Foto: Privat


Alla helgons dag

Idag har det varit en kall men solig och fin dag här på Lidingö. Maken och Pyret köpte med sig frukost från Gateau som vi sedan satt hemma och smaskade i oss i lugn och ro. Senare på dagen åkte vi till kyrkogården för att sätta ljus på en grav och sedan satte vi även några ljus i minneslunden. Hela veckan har Pyret pratat mycket om döden och det blev en hel del förklarande för henne när vi var på kyrkogården idag. Hon frågar hela tiden och vi försöker svara och förklara så bra det går. Hon gick förbi en grav där en bebis var begravd och detta frågade hon mycket om. Den var utsmyckad med massor med blommor, änglar och andra fina saker. Usch, jag tycker det är hemskt att se gravar där barn ligger. Det känns så vansinnigt sorgligt att livet tagit slut innan det ens har börjat.

Efter vår tripp till kyrkogården var vi lite frusna och åkte hem och gjorde varm choklad med vispad grädde och marshmallows. SMASK.

Varm choklad med vispad grädde och marshmallows

Foto: Privat

Firefly

Maken har köpt en röd Firefly till köket. För några dagar sedan hade jag inte en aning om vad en Firefly var men å andra sidan är jag inte så intresserad av teknikprylar. Bara allt fungerar är jag nöjd men det är maken som får bestämma vad vi ska köpa. En Firefly är en högtalare till en IPod. Denna är tyvärr lite för stor för min smak men den fungerar och är i en riktigt snygg röd färg. Pyret och jag stod och dansade till Robbie Williams idag när vi lagade middag och varje dag när vi kommer hem vill hon att vi ska lyssna på musik.

Jag hade hoppats att jag skulle kunna visa lite fler bilder från köket med alla lampor på plats men det är ju som det är med hantverkare. Elektrikern var här i tisdags och skulle lämna en offert samma eftermiddag. Tror ni att han har hört av sig? NEJ. Självklart inte. Han sa att han skulle kunna göra jobbet i går eller idag men det är ju lite småsvårt då han inte ens har hört av sig. Då maken ringde idag ursäktade elektrikern sig med att han inte hade fått ett pris på dimmern som vi vill ha. Är det så svårt att bara lyfta på luren och säga det? Det ska bli spännande att se när han hör av sig nästa gång. Förhoppningsvis kommer vi att få ljus i köket till jul.

En röd Fireant högtalare för IPod

Foto: Privat

Miss K har flyttat in

Jag är verkligen otroligt nöjd med vår Miss K lampa från Flos som nu har hittat sin plats på skänken i köket. På lampsladden finns en inbyggd dimmer vilket gör att det alltid går att få till en lämplig ljusstyrka. Idag var även elektikern här och tittade på vad övrigt i lampväg vi vill ha gjort i köket. Om offerten som han kommer att ge är ok har vi förhoppningsvis bra belysning i hela köket inom kort.


Lampa Miss K från Flos transparent

Foton: Privata

RSS 2.0