Att ha haft närkontakt med en älg

 
Idag har det varit mulen men vi har sluppit regnet. Nu på kvällen har det börjat spricka upp och vi får hålla tummarna för att det blir bra väder i morgon. Semestern börjar lida mot sitt slut och vi vill gärna avsluta med sol. Enligt väderprognosen kommer vi att få runt 28 grader hemma på lördag och det ser jag verkligen fram emot. Då blir det nog till att åka och bada med barnen.
 
 
Då vi kommer att plocka upp båten i morgon lade vi ut löjnätet för sista gången idag och nu är killarna ute och fiskar. Hoppas att de får några fiskar var så att all är nöjda och glada.
 
 
Jag var ute på en löprunda på förmiddagen och fokuserade blicken i marken hela tiden för att se så att jag inte klev på en orm. I ögonvrån såg jag någonting brunt när jag sprang och blev lite halvnojig då det hos mamma och pappa finns en hel del björn. När jag tittade åt sidan såg jag rakt i ögonen på en mycket stor älg som stod knappt tio meter ifrån mig. Vi glodde på varandra och jag ökade på stegen en aning. Tur att den inte hade världens störta krona för då hade jag blivit riktigt skraj och trott att den skulle jaga mig. Det var lite humor när jag sedan sprang ut på den lite större skogsvägen och det kom en Range Rover körandes med nummerplåten ÄLG 1. Några minuter senare kom en BMW jeep körandes med nummerskylten GNU 1. Då började jag skratta lite för mig själv då jag i alla fall var säker på att jag inte skulle möta en gnu under dagens pass.
 
 

En tappad tand

 
Igår var det en händelserik dag för båda tjejerna här i huset. Dottern i familjen S tappade sin första tand igår och i natt kom tandfen och lämnade pengar i vattenglaset. Mina små var väldigt imponerade då ingen av dem tappat någon tand ännu. Det var många frågor om hur tandfen ser ut och hur hon egentligen kom in i huset för att lämna pengarna.
 
Pyret lärde sig att vissla igår vilket var det sista hon gjorde innan hon somnade och det första hon gjorde idag när hon vaknade.

Reashopping hos Isa Couture och Oii

Idag vräker regnet ner och jag och fru S har surfat runt på datorn för att titta lite på rean. Som vanligt blir det mest saker till barnen men jag lyckades faktiskt hitta några fina saker till mig själv.
 
Inne hos Isa Couture (som har vansinnigt fina saker) köpte jag en Marple Scarf Purple från Stylesnob, en Stella Poncho Blue från Ester Elenora och en Fima Tee Leo Brown Black från Second Female. Den sista kommer att bli så snygg tillsammans med ett par tighta svarta byxor. Det finns egentligen hur mycket fint som helst på rean men jag måste hejda mig lite.
 
Eget kollage med bilder från www.isacouture.com
 
Till barnen blev det lite smått och gott från Oii som jag tycker har en riktigt bra rea denna gång.
 
 
 

 
 
 

Att fiska

Idag har vi haft ytterligare en fantastiskt solig dag. Morgonen började med en kraftig dimma över vattnet men lättade snabbt och sedan har vi haft klarblå himmel.
 
 
 
Både båten och kanoten sjösattes idag och Lillebror som älskar att vara på sjön tog en tur med mig i kanoten och en i båten med maken. Då kontrollerade han de löjnät som vi lagt ut för att använda löjorna till bete senare under kvällen.
 
 
Papporna och barnen rodde nämligen ut för att meta. Pyret och hennes kompis fick en gädda (som släpptes tillbaka då den var lite liten) och sonen i den andra familjen fick två abborrar. Även maken fick fisk men stackars Lillebror fick ingenting. Vi har lovat honom att det kommer att bli minst en fisketur till innan vi åker härifrån och jag håller tummarna för att han kommer att få någonting nästa gång.
 
 
Jag tog även en löparrunda under dagen och träffade tyvärr på två kopparormar och en huggorm som jag nästan klev på. Att jag har ormfobi är ett understatement och jag tycker verkligen att de är vidriga. Jag vet att kopparormen egentligen är en ödla men det hjälper inte då den ser ut som en liten orm. Jag ser inte fram emot nästa runda och plocka blåbär i skogen vet jag inte om jag vågar efter mina ormupplevelser idag.

En dag full av aktiviteter

 
Vi vaknade till en fantastiskt morgon och solen gassade vilket gav 23 grader i skuggan redan vid 9.30 tiden. Trots värmen hade vi bokat in en tur till närmsta "större" by för att köpa mat och gå på marknad. Barnen fick träffa tuppar, kalvar, mata får och rida på hästar. Det var första gången Pyret och Lillebror red och de tyckte att det var toppen.
 
 
 
 
Väl hemma igen körde killarna vattenkrig och fru S och jag flydde sedan fältet för att plocka smultron, hallon och blåbär som barnen fick till dessert.
 
 
Efter middagen blev det springtävling runt huset och Lillebror satte på sig sin stålmannen t-shirt med avtagbar cape. Han såg så söt ut där han sprang runt i sina converse med capen fladdrande efter sig.
 
 

Härlig sommardag

 
I morse kom familjen S hit från Sverige för att umgås med oss under vår sista semestervecka. De har firat semester här hela fem gånger och det känns helt rätt att avsluta vår tid i huset med dem. De hade med sig en flaska Moët & Chandon som vi ska dricka tillsammans istället för gravöl.
 
 
Solen har gassat från en klarblå himmel och vi har bara slappat på klipporna hela dagen. Det blev frukost, lunch och middag utomhus idag och Lillebror ville absolut äta sin frukostmacka vid vattnet istället för vid bordet.
 
Maken och jag fick även tid till en löptur på eftermiddagen men det var nästan lite väl varmt. Vi får hoppas att morgondagen bjuder på samma härliga väder.

Bengtskär

 
Igår gjorde vi utflykten som vi tänkt göra långt innan barnen föddes. Då det är sista gången vi är här i finska skärgården var det nu eller aldrig som gällde. Vi packade ihop oss tidigt för att bege oss till den jättefina kuststaden Hangö.
 
 
Där hoppade vi sedan på en båt för att åka 1 1/2 timme ut på havet och målet för dagen var Bengtskär. På ditvägen blev vi bjudna på laxsoppa och jag insåg att barnen skulle säga blä vilket de givetvis gjorde. När de sedan smakade tyckte båda att det var jättegott. Lillebror åt upp spadet och laxen medan Pyret åt potatisen och laxen.
 
 
Väl framme vid fyren som stod klar 1906 blev vi guidade på svenska och sedan gick vi upp för de 252 trappstegen för att slutligen klättrade på stegar för att nå toppen av fyrtornet 52 meter över havet. Väl nere igen gick vi till caféet för att fika och sedan skuttade vi runt på klipporna i solskenet. Tyvärr är Pyret som en bergsget och är snabb som sjutton utan att för den delen ha träningen som en bergsget har. Därför blev jag inte heller speciellt förvånad över att det var just mitt barn som fick bada med kläderna på idag. Hon räddades av en anställd på båten vi åkte med men som rutinerade föräldrar (till en dotter som är en korsning mellan en bergsget och Lotta på bråkmakargatan) hade vi givetvis med oss extrakläder till henne. Det var inte riktigt så dramatiskt som det låter men vi kan ju alltid hoppas på att hon har lärt sig någonting från dagens bad.
 
 
 
När vi på vägen hem frågade barnen vad som varit roligast under dagen svarade Lillebror att gå upp i tornet var bäst men Pyret tyckte det bästa var att hon fick bada (med kläderna på).
 
 
 
 
 

O.P.I Glitzerland nagellack

 
Jag har på senare tid varit väldigt dålig på att ta hand om mina naglar. Om jag inte har nagellack på dem hela tiden skivar de sig och går sönder. På båten över till Finland köpte jag nagellacket Glitzerland från O.P.I som jag insåg skulle matcha mina lite snyggare sandaler från Clarks som jag köpte i USA för några år sedan.
 
 
Barnen blev väldigt förtjusta i färgen och ville genast ha sina naglar målade. Då Pyret redan hade lila naglar och Lillebror blå väntade jag till i går då jag tog bort det gamla och lekte nagelsalong efter middagen. Barnen blev mycket nöjda och även jag fick fina och glittriga naglar.
 
 

Löpning med appen Get Running

 
När jag började ta mina första stapplande löpsteg för sju veckor sedan kunde jag inte drömma om att jag skulle klara av att springa i 25 minuter utan att stanna. Otroligt nog gjorde jag det i söndags och idag gick jag ut för att köra ytterligare en gång och denna gång var det riktigt skönt. Jag hade mer att ge och känner att jag helt klart kommer att klara nästa steg vilket är 28 minuter. Det finns hopp med andra ord och det var en bra investering att köpa appen Get Running för 22 kronor.
 
När jag sedan skulle stretcha stod jag på klipporna och tittade ut över vattnet. Härligt, härligt.
 
I morgon väntar ett litet äventyr som vi planerat att göra i över tio år men aldrig kommit oss för att göra. Nu tar vi med barnen och beger oss långt ut på havet. Hoppas att det inte blåser för mycket och att solen vill skina på oss. Jag återkommer med bilder från målet av vår resa.

Finska skärgården

 
I lördags tog vi båten från Stockholm till Åbo för att sedan fortsätta med bilen ut i finska skärgården. Tyvärr är det med sorg i hjärtat som vi spenderar våra sista sommardagar i stugan vid vattnet då det ska säljas. Vi passar på att njuta så mycket vi kan och försöker att göra alla favoritsaker en sista gång.
 
 
 
Barnen har lekt på sandstranden varje dag och Lillebror har blivit en riktigt badkille. Idag var vi inne i Ekenäs för att besöka caféet Vi-Box en sista gång och vi köpte med oss wienermunkar som vi tog med oss hem och smaskade upp tillsammans med svärmor som för övrigt åker hem idag.
 
Annars blir det grillning, ritande med gatukritor på klipporna, blåsa såpbubblor, sitta och njuta i solen, bastubad och dopp i havet. Maken och jag har även hunnit med att springa en runda tillsammans och för min del är det dags i morgon igen.
 
 

Hemfärd

 
Idag har vi plockat undan bl.a. studsmatta och gungställning då vi flyger hem till Stockholm i morgon. Barnen har precis gått och lagt sig men Lillebror ligger fortfarande och sjunger för sig själv och det kommer nog att vara två trötta barn som vi ska väcka tidigt i morgon bitti. Vi har i och för sig några timmar i bil till flygplatsen och de kommer nog sova en del av tiden.
 
 
Lillebror och jag tog en tur till stranden idag för att kasta stenar vilket är en favoritsysselsättning och igår åkte vi båt. Vi var nämligen bjudna på födelsedagsfika och då är det smart att ta båten över viken till fikat istället för att gå hela vägen med barnen. Det uppskattades både från barnen och värdparet som sa att vi var första gästerna som kommit sjövägen.

Födelsedag

 
Jag har helt glömt att berätta att jag fyllt år under tiden vi har varit här i Jämtland. Dagen började med frukost på sängen. Egentligen ska jag väl säga smask på sängen då det var kladdkaka med grädde och te i våra fina Lexington koppar som vi fick av vänner som besökte oss förra sommaren.
 
 
Dagen spenderade vi i solen och jag fick även in en löparrunda. Middagen åt vi hos mina föräldrar och till efterrätt fick jag en av mina favvisar nämligen friterad camembert. Mamma hade också gjort en jättegod jordgubbstårta.
 
 
Av syrran med familj fick jag olika bakprylar som jag kommer att få när vi kommer hem (det är lite svårt att ta med stora saker på flyget). Mina föräldrar gav mig en bok och en burk för kakao från Derrière La Porte/Dixie som jag önskat mig under en längre tid och nu är den äntligen min.

Hjortron

 
Idag har vi haft regnskurar till och från men just när vi beslöt oss för att åka upp och titta på de gigantiska vindkraftverken var det uppehåll. De är byggda runt myrar och vi började titta runt lite för att se om vi kunde hitta några hjortron. I början hittade vi bara kart men efter ett tag hittade vi också fina mogna hjortron.
 
 
Det var tyvärr någon eller några som varit där innan oss och plockat de flesta mogna men när vi flyttade runt från ställe till ställe fick vi med oss ganska många hem som vi senare åt tillsammans med vispad grädde.
 
 

Att plocka snäckor

 
Lillebror är helt tokig i sniglar och snäckor. Det är nog någonting som han har ärvt från mig då jag i samma ålder samlade sniglar i en dockvagn som jag hade utanför ytterdörren. Varje morgon hade alla sniglar rymt och då var det bara till att börja samla ihop dem igen.
 
 
I veckan tog vi i alla fall en tur ner till vår lilla sandstrand för att leta snäckor. Det kryllar inte av dem som det gör vid fritidshuset i finska skärgården men båda barnen hittade ett antal var. De plockade även fina stenar som fick följa med hem. Det är synd att det bara är 15 grader i vattnet då stranden är jättefin och vattnet kristallklart. Ett dopp skulle sitta bra men nu är det förenat med köldskador, i alla fall för en badkruka som mig.
 
 
 
 
 
 
 

Nyttigt och saftigt matbröd

 
Idag har det regnat som bara den och då är det bra med lite inomhusaktiviteter. Maken och min pappa kapade och satte dit de sista taklisterna och jag bakade matbröd. Vi får nämligen besök av några kompisar och deras barn i morgon och de ska stanna några dagar. Då tänkte jag att det kan vara gott med lite nyttigt frukostbröd. Receptet hittar ni här.
 
 
När jag bakade använde jag för första gången mammas Kitchen Aid som hon donerat till stugan då hon tyckte att den var för liten för att göra stora bulldegar i. Jag har en egen hemma och är van att använda den men den här är lite extra söt då den är rosa.
 
 
 
 

Poolbad

 
Idag har vi haft den varmaste dagen hitintills. På förmiddagen packade vi bilen och begav oss till utomhusbadet med tre pooler, två rutschkanor som slutar i vattnet, stora gräsytor och en lekplats. Barnen hade hur kul som helst och Lillebror var som vanligt helt galen i vattnet. Det är härligt att komma hem efter en hel dag i solen och huden är alldeles solvarm och luktar sommar.
 
 
På bilden ovan ser ni en swimcoach. Det var den jag köpte på Röda Korsets butik för 15 kr. På nätet kostar den 345 kr vilket gör min till ett riktigt kap. Den passar Lillebror perfekt och var toppen idag när han kastade sig ut i rutschkanan.
 
På vägen hem stannade vi vid Dundermarknaden där Lillebror och Pyret fick köpa var sin biljett för att ta sig an en åkattraktion. Pyret fegade dock ur och ville helt plötsligt inte åka någonting. Hon frågade om hon kunde få tillbaka pengarna men det gick tyvärr inte. Istället gjorde de ett undantag och hon fick lösa in biljetten mot ett lila gosedjur som ser ut som en delfin. Jackpot för hennes del helt klart.
 
Lillebror som älskar allt som är utöver det vanliga valde att gå lös i en hoppborg som var riktigt hög. Han fick klättra i ett nät för att komma upp och sedan fick han åka ner. Han tyckte det var toppen och åkte både framåt och bakåt när han skulle ner.
 
 
 
 

Studsmatta

 
Idag har vi haft ännu en solig dag men mycket blåst. Killarna (maken, min pappa och Lillebror) åkte iväg med släpet på förmiddagen för att köpa tak- och golvlister. Det är lite kvar av renoveringen som vi började på förra sommaren och nu ska vardagsrummet och tv-rummet bli klart. Vi ska även kakla ovanför diskbänken i köket men efter det får det vara tillräckligt med fixande för den här semestern. Visst ja, jag har ju även två stora bunkar med falu rödfärg som ska målas på lilla gäststugan. Det får bli mitt uppdrag under de närmsta dagarna.
 
 
Jag, mamma och Pyret gick loss på studsmattan för att få upp skyddsnätet så att barnen änligen kan börja studsa. Precis när killarna kom hem var vi klara och det var två glada barn som fick utlopp för all engergi när de studsade runt.
 
 
Vi tog även en sväng till bonden som bor granne för att se när han gjorde höbalar med en mackapär som han hade satt fast efter traktorn. I flera dagar har det doftat nyslaget hö på ängarna utanför vårt hus och det är en av de bästa dofterna som finns.
 
 

Virkade småkakor

 
När vi skulle hem från Jätten Jorm igår stannade vi i "stan" för att handla mat. Vi parkerade utanför Röda Korsets butik och när vi skulle åka fick jag syn på några fina kakor i skyltfönstret. För det första köper jag gärna någonting där för att kunna göra ett bidrag och för det andra är allt så ruskigt billigt.
 
 
Småkakorna som jag fick syn på är virkade och verkligen jättefina. Jag köpte sju stycken för ynka 65 kronor. Barnen har redan börjat leka med dem och det kommer att bjudas på kakor här ett bra tag framöver.
 
Jag fick även med mig en annan bra sak hem som jag letat efter på nätet men tyckt att den är lite väl dyr. Nu blev den min för 15 kronor. Jag ska visa en bild senare.

Jätten Jorm

 
Idag har vi haft riktigt fint väder här uppe men otroligt blåsigt. Syrran säger att hon alltid för med sig dåligt väder på semestern och jag är nästan benägen att hålla med henne. Vädret har inte varit toppen sedan vi kom hit och när syrran med familj åkte hem i morse sken solen upp och det har varit fint resten av dagen.
 
Hoppas bara att det dåliga vädret inte följer med henne under hela semestern utan att de får fint väder på Gotland dit de snart är på väg.
 
 
Förr oss gick turen till Jätten Jorm idag. Han finns som animerad figur i filmen Dunderklumpen från 1974 men står även som staty i Strömsund. Efter att vi hälsat på honom lekte vi en stund på lekplatsen som ligger bredvid för att sedan avsluta med våfflor till lunch och var sin glass på Café Tomten nere vid vattnet. Lite kasta macka i sjön blev det också vilket är obligatoriskt när vi åker dit.
 
 
 
Ikväll har jag, mamma och två andra personer haft ett eget café här i byn där vi hade över 70 betalande gäster. Inte illa. Nu är jag helt slut och kommer garanterat att somna ovaggad ikväll.

Regn och åter regn

 
Idag regnade det när vi vaknade och var 13 grader varmt (eller varmt vet jag inte som jag ska kalla det). Maken eldade i vedspisen när vi åt frukost så att vi kunde tina upp. Inte blev det bättre av att jag fick ett sms från en kompis som rapporterade om att det var tokvarmt i Stockolm men sånt är livet.
 
När det ändå regnade passade jag på att baka sju kladdkakor. Om jag ska vara ärlig vill jag inte se några fler kladdkakor under hela semestern men jag måste det redan i morgon då jag och mamma tillsammans med två andra ska ha ett fik här i byn. Förra året när vi gjorde samma sak hade vi 80 betalande besökare och det är därför jag gjort så många kakor. Vi får hoppas att det räcker.
 
 
När jag bakade passade maken och barnen på att pyssla med Lillebors present som han fick när han fyllde år. Pyret gjorde en båt och Lillebror en rymdraket. Idag kom även nätet till studsmattan så snart kan det även studsas på dagarna.

Rabarberpaj med knäcktäcke

 
Igår fick jag för mig att jag skulle baka rabarberpaj. Jag hittade en förvuxen samling rabarber på tomten som var så igenvuxen att pappa fick ta fram en pryl som såg ut som en korsning mellan en röjsåg och en trimmer för att göra en väg fram till plantan. Några små stjälkar hittade jag under de gigantiska bladen och sedan fick det bli en rabarberpaj med knäcktäcke som serverades med vaniljsås.
 
Det var min syster som tipsade om receptet och jag måste säga att det blev riktigt gott
 
Här kommer receptet:
 
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 4/5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen
 
Sätt ugnen på 150°C och blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
 
Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
 
 
 
 

Att röka fisk

 
Idag har min pappa och svåger gett sig på att röka abborre och sik. För många år sedan gjorde pappa en rök som vi tyvärr använder allt för sällan men idag var det alltså dags. Siken hade nog behövt lite högre värme och blev därför lite blöt men aborren blev fantastisk. Jag är inte den som i vanliga fall gillar fisk men just rökt abborre som smakar salt är en riktig favorit.
 
 
Efter middagen idag ska vi till bybastun (en gammal hederlig vedeldad variant) vilket verkligen kan behövas efter all rök som vi fått på oss idag.

Till Jämtland

 
I morse steg vi upp tidigt för att resa till mina föräldrar i Jämtland. När vi kom fram på eftermiddagen sken solen och jag måste säga att det är en bra start på semestern.
 
 
Min syster med familj är också här och stannar några dagar till innan det är dags för dem att åka hem. Det ska bli mysigt att hinna umgås ordentligt och bara ta dagen som den kommer.

Nytt på balkongen

 
 
Snacka om att det är rea överallt nu för tiden. Och visst är det så att det är massor med saker jag verkligen behöver. Eller nej, det är det nog egentligen inte men jag hittar konstigt nog en massa bra ha saker i alla fall.
 
 
 
Idag blev det en sväng in på Zara för att köpa fina kläder till barnen på rea och sedan styrde jag stegen mot Hemtex. Där hittade jag sittdynor till balkongen för 49 kr styck. De vi haft tidigare har blivit solblekta och ser inte längre så trevliga ut. Nu har det också börjat blomma på balkongen vilket är riktigt fint. Smultronen som vi sådde har däremot inte ens blommat och det kommer nog ta lite tid innan vi kan smaska i oss dem.
 
På måndag är det SEMESTER. Det ska bli så sanslöst skönt att få ta det lugnt några veckor och bara umgås med nära och kära.

Stress, stress, stress

 
Jag känner att jag börjar bli en riktig gnällkärring och det kanske inte är så konstigt med tanke på att jag under de tre senaste dagarna jobbat över 13 timmar per dag. Det betyder mycket sena kvällar vilket leder till betydligt mindre sömn än vanligt. Dessutom har min njure bestämt sig för att inte vara så sammarbetsvillig. Den har skött sig ett bra tag men nu är det tydligen dags igen.
 
I tisdags passade jag i alla fall på att springa på lunchen och jag måste säga att jag är lyckligt lottad som har nära till många fina löparstråk i Stockholm. Under löpturen i veckan sprang jag utmed vattnet med Gröna Lund som utsikt. Inte illa.
 
På luncherna försöker jag annars göra en massa ärenden som jag inte hinner med efter jobbet då allt är stängt redan när jag lämnar jobbet på kvällen. Nästa vecka blir det nämligen stort firande hos mamma och pappa med tanke på att vi är sex personer i familjen som fyller år mellan slutet av maj till augusti. Det är med andra ord en hel del presenter som ska inhandlas. Bara att stressa vidare.

Menu Norm Bath


Bild: www.menu-design-shop.de
 
Idag har arbetspasset varat i mer än 13 timmar och det är tyvärr minst tre likadana dagar kvar denna vecka. Däremot har nedräkningen börjat och det är fyra dagar kvar till SEMESTER. Det ska bli så otroligt skönt.
 
Barnen fick igår reda på att vi har fått låna en jättestor studsmatta av min syster som ska sättas upp vid sommarstället i Jämtland. Därför har jag idag shoppat loss på ett skyddsnät till den för 2 000 kr. Inte gratis direkt men nödvändigt när jag har två hoppgalna barn. Jag antar att studsmattan kommer bli en av sommarens höjdpunkter.
 
Nu är det verkligen hög tid att få klart det sista i badrummet och vi behöver en pedalhink att ställa på golvet. Jag har länge varit sugen på en från Vipp men tycker att de är lite för mycket retro. Nu har jag istället fallit för serien Norm Bath från Menu. Lite modernare men ändå enkla och snygga. Vi får se vilken av dem som får flytta in.
 
 

Cake pops korsat med chokladbollar

 
Jag har tidigare skrivit om att vi åt chokladbollar doppade i vit choklad och strössel hemma hos Hemma på ön. Igår och idag har vi varit bortbjudna till dagisföräldrar på middag respektive lunch och då gjorde jag just chokladbollar som ser ut som cake pops. Jag slog sedan in dem i cellofanpåsar och knöt ett band runt pinnen och jag kan säga att det blev mycket uppskattat.
 
 
Själva utsmyckningen av dem går att variera i all oändlighet men dessa hade lila pinnar och lila/rosa strössel.
 
Nu när vi varit bortbjudna under två dagar och suttit i två olika trädgårdar har jag börjat längta efter hus. Jag behöver inte någon gigantisk tomt utan det räcker med ett trädäck för att äta/fika på och sedan en liten grämatta för barnen att leka på. Häromdagen körde vi kubb innan och efter middagen och igår hoppade barnen studsmatta. Tyvärr går detta att göra under ungefär 3 eller 4 månader och under resten av året längtar jag inte efter att ha hus. Dyra elräkningar och skotta snö är inte direkt det roligaste som finns.

RSS 2.0