Wilton - I like

En kompis till mig är kanonduktig på allt när det gäller att baka. Hennes tårtor är fantastiska och hennes cupcakes går inte av för hackor. Nu till julen gjorde hon världens smarrigaste praliner som smakar som Bounty. Jag försöker lära mig så mycket det går av henne men jag tror inte riktigt att jag har någon större fallenhet för detta men det är roligt att försöka. Dessutom saknar jag en hel del av tålamodet vilket behövs speciellt när tårtor och cupcakes ska garneras. När Pyret snart fyller 3år har jag lovat att göra en Hello Kitty tårta. Om jag ska erkänna tror jag att jag har tagit mig vatten över huvudet men min kompis har lovat att vi ska göra en tårta tillsammans för att träna innan det är dags på riktigt.

När då USA tomten undrade vad jag önskade mig i julklapp sa jag att jag behöver allt för göra fina bakverk. Jag måste ha varit riktigt snäll i år för julklappen blev ett spritsset, muffinsformar i silikon, muffinsformar som ser ut som en blomma, 12 färger för att färga sugarpaste, utstickare för att kunna göra fina dekorationer i sugarpaste samt massor med strössel. Redan på juldagen gjorde jag kladdkakemuffins med chokladtopping. Min nya tyll var kanon. Nästan allt som jag fick kommer från Wilton och när vi åker över till USA i sommar kan jag lova att det kommer att shoppas saker till kommande kreationer.

Baktillbehör från Wilton. Sprits, muffinsformar, strössel och utstickare.

Kladdkakemuffins med chokladtopping

Foton: Privata



Julfixet är snart klart

Vi började julfixet bra i år då vi redan i slutet av november byggde ihop vårt pepparkakshus. Tredje advent var det sedan lussefirande hemma hos oss med goda vänner. Då bjöds det på lussekrans, kladdkakemuffins med topping och lite annat gott. Sedan föll allt ihop som ett korthus, bildligt talat. Pepparkakshuset började rasa samman och jag försökte till och med laga det med en limpistol. Inget hjälpte och nu är hela huset kaputt. Någon dag senare insjuknade barnen med hosta och kräkningar därtill. Själv har jag inte varit utanför dörren på en vecka på grund av sjuka barn och en egen krånglande hals.

Jag försökte uppbringa lite energi igår och tog med mig Pyret in i köket för att göra ischoklad. Det kan tyckas vara den enklaste sak i världen men just nu verkar ingenting vara enkelt. Receptet som jag fick av pappa (inte hans fel att det gick åt skogen) fungerade INTE. På slutet skulle nämligen ett ägg vispas och sedan tillsättas den avsvalnande chokladsmeten. Här gick någonting riktigt fel och det blev en stor chokladgegga som inte på något sätt gick att få ner i de små formarna. Jag hällde istället ut smeten på en tallrik och den var jättegod men långt ifrån någon ischoklad.

Idag kom en kompis och hennes två barn över och då fick jag hjälp med att i alla fall göra Rocky Road och nu på kvällen fixade jag en ny omgång ischoklad utan ägg. En annan historia är granen. Hos försäljaren hittade vi en riktig Piff och Puff gran som var hur yvig och fin som helst. I alla fall när vi såg den på kvällen och i skenet av en dunkel belysning. Priset var normalt 500kr men enligt försäljaren hade den hamnat bredvid de billigare granarna för 350kr och därför skulle vi få den för det priset. Redan här borde vi ha anat ugglor i mossen. När vi väl tog ut den ur "strumpan" hemma isåg vi att den hade en svår släng av SKOLIOS. Jissus vad krokig stammen var. Vi fick ta fram sågen för att försöka såga av en del av stammen i sidled för att över huvud taget kunna sätta ner den i julgransfoten. Efter mycket fixande och sågande ser den hyfsat ok ut och vi har kamoflerat själva stammen med en hel del julgranspynt. Den är som sagt i alla fall riktigt yvig och luktar ordentligt av julgran.

Nu har maken fixat te och det blir julklappsinslagning samt julgodisätande den närmsta timmen.

GOD JUL på er alla!

Brinnande julljus Julbocken under granen

Julgranskulor i granen

Raserat pepparkakshus

Rocky Road hemgjort godis

Hemmagjord ischoklad

Foton: Privata

Ordningen snart återställd

Vår iMAC är fortfarande på reparation. I dagsläget har de lagt ner 3000kr på att hitta felet och nu visar det sig att det inte kommer att gå på försäkringen. SUCK! Det betyder att det kommer att kosta några tusenlappar till att få den i ordning. Jag säger bara en sak. Aldrig mera MAC. Det är inte första gången som vi har en MAC som gått sönder efter 3 år och med tanke på vad den kostar jämfört med en "vanlig" dator är det inte värt det. Nu sitter jag med en ny ASUS bärbar i knät och ska bekanta mig med den och sedan lovar jag att jag är tillbaka med inlägg precis som vanligt. Det har varit riktigt konstigt att vara utan en dator i flera dagar. Snacka om att jag och många med mig är beroende av detta. Då menar jag inte bara att surfa utan att kunna kolla saldot på internetbanken, kolla upp telefonnummer och adresser till alla julkort och en massa annat. Vad skulle vi göra utan internet?

Datorn är kaputt

Sorry att jag inte har gjort något inlägg på länge men vår iMAC är trasig. Det skulle ta 5 dagar för reparatören innan han ens kunde titta på den och sedan kommer det säkert ta lika lång tid innan de kan fixa den.Tack och lov går inte garantin ut förrän i januari vilket gör att vi slipper betala kalaset själva. Under tiden har jag tyvärr inte någon annan dator men återkommer med nya inlägg så fort datorn är tillbaka. Tack E för att jag fick snylta på din burk för att göra detta inlägg.

Personal Shopper på Åhléns

I söndags var det dags för mig att ta hjälp av en personal shopper för att få en början på en ny garderob. Jag hade laddat länge inför detta möte och för att få ihop lite kläder ansåg dem att jag skulle shoppa för minst 5000 kr vilket var helt ok då jag efter två graviditeter inte har mycket snyggt i garderoben längre. Det  kan tyckas att 5000 kr är mycket pengar men jag lägger utan problem dessa pengar på kläder varje år utan att få någonting som passar ihop och det slutar med att jag i alla fall inte har någonting att ta på mig. Varför då inte gå till någon som kan få ihop några utstyrslar för dessa pengar.

Jag var på Åhléns i Stockholm och det var en riktigt mysig om ombonad miljö jag blev invisad till när jag skulle träffa min personal shopper. Det var som en liten lounge där jag kunde läsa magasin och fika. Vi var fyra personer på plats och vi fick alla en personal shopper var. Det ställdes en hel del frågor till mig gällande vilken stil jag gillar, armlängder som jag föredrar, färger jag föredrar m.m Sedan fick jag vänta en timmer medan min personal shopper gick runt i varuhuset och tog fram en massa kläder till mig. Efter detta gick vi in i ett provrum där hon visade mig vad hon hade plockat ihop. Tyvärr måste jag säga att jag blev mäkta besviken. Jag hade sagt att jag ville ha stilrena figurnära kläder och helst med lite färg. Klädesplaggen som hon hade tagit fram var inte min stil. Det var mycket "oversize" som bara hängde på mig. Det mesta var 3/4 armlängd vilket jag hade talat om att jag inte tycker om. Inte många rätt med andra ord. Det kändes som om hon inte alls hade lyssnat på vad jag sagt utan försökte få mig att se ut precis som hon gjorde.

Min personal shopper gick iväg en sväng till men det blev inte mycket bättre den här gången heller. Hon plockade dessutom bara fram svindyra alternativ trots att det finns massor med olika märken på varuhuset. Det slutade med att jag köpte en kavaj från Esprit och en hysteriskt dyr kofta i merinoull från Dagmar. Koftan tror jag däremot kommer att bli en riktig klassiker i min garderob och då kan den vara värd lite pengar. Det blir till att på egen hand försökta få till en bra garderob och nu ser jag fram emot mellandagsrean.

Kofta i merinoull från Dagmar

Foto: Privat



MAZE INTERNATIONAL

I fredags hade jag och barnen en heldag med svärmor. På morgonen snöade det som bara den och jag tänkte att det skulle vara kul för Pyret att åka lite pulka i någon bra backe. Jag ringde till svärmor på förmiddagen och hon kom och hämtade oss med sin bil.

Tidigare i veckan såg jag att Outletbutiken hade några nya utställare men det skulle mest vara kläder vad jag förstod och jag kommer att få nog av klädshopping på söndag (jag berättar mer senare). När jag idag fick se bilder från butikens blogg såg jag att MAZE skulle sälja ut saker och dessutom såg jag att de hade F-Shelf hyllan och även deras fina barnkrokar. Tyvärr har jag inte någon bil på dagarna och jag såg inte fram emot att åka dit med buss och sedan gå med två barn och barnvagn när snön formligen öser ner. Svärmor skjutsade oss dit och de väntade ute i bilen när jag kastade mig in för att se om jag kunde fynda. Ut kom jag med två F-Shelfs hyllor för ynka 750kr när det normalt går på över 3000kr. Tyvärr hade de inte några vita men i och med att det är massivt trä kommer jag att slipa dem och sedan måla dem vita. Vi kommer att ha dem som sängbord och det är verkligen på tiden då vi levt utan i tre år. Jag fick även tag på krokarna The Ark nämligen Whaley och Car + Caravan. Pyret kommer att få ha dem bakom dörren till att hänga diverse saker på. Det fanns även massor av annat fint men jag hade inte tid att gå runt och titta.

Efter Outletbutiken åkte vi till Elfvik där vi åt lunch. Sedan blev det pulkaåkande och middag hos Svärmor. Vi tittade även på På Spåret. Börjar jag bli gammal eller? Jag tycker faktiskt att det är riktigt bra.

MAZE the ark krokar i stål. Bil samt husvagn och en val.

MAZE vägghylla f-shelf

Bilder: Privata

Designern Anna Boye

Maken träffade designern Anna Boye i helgen när han skulle ordna en julklapp till mig. Det visar sig nämligen att hon huserar med Busfia här på ön och jag hade aldrig hört talas om henne tidigare. Hon designar kort, brickor, underlägg och planscher. Jag kan nog lova att det även kommer andra saker från henne i framtiden. Motiven är som gjorda för barn och jag bara måste lägga vantarna på hennes ABC plansch som jag tycker är helt underbar. Den skulle passa perfekt i Pyrets rum. Det kanske blir en likadan till lillebror också. Jag ska även köpa hennes KALAS kort för att skicka ut som inbjudningar till Pyrets födelsedagskalas. Fler fina saker finns på www.annaboye.se

Gulligt inbjudningskort med apa gjord av Anna Boye Ge bort kort av Anna Boye

ABC plansch av Anna Boye
Bilder: www.millamix.se



RSS 2.0