TV-bänk i vardagsrummet

Äntligen börjar det bli lite ordning i vardagsrummet. Vi har flyttat tv:n från ena kortsidan till den andra. På den väggen har vi tidigare haft lite högre skåp från IKEA men nu vill vi ha lite luftigare och byggde en tv-bänk med skåp från IKEAs serie Bestå. Vi har inte bestämt oss för vilken typ av täckskiva vi vill ha men det lutar åt att köpa en måttbeställd glasskiva och sedan lägga en diskret tapet under. Jag tror att det kan bli ganska bra. Nu ska lite sladdar döljas under skåpen och även sladden ner från tv:n ska fixas till. Tyvärr har maken satt tv:n för högt på väggen men den får sitta så för tillfället. Om den ska sänkas kommer troligtvis borrhålen för upphängningen synas och då måste vi spackla och måla om vilket jag inte har tid med för tillfället.

Tv-bänk av skåp från IKEA

Foto: Privat

Pepsodent anti-age tandkräm

Jag börjar undra om min man börjar få en för tidig 40-års kris. Han har anmält sig till Lidingöloppet som är 3 mil och nu senast när han var och handlade köpte han anti-age tandkräm. Om jag ska vara ärlig visste jag inte ens att det fanns. Den ska tydligen hjälpa till att motverka 5 ålderstecken. Usch, jag vill inte ens veta vad dessa 5 saker är. För min egen del känner jag mig inte äldre än 30 år (trots att det var länge sedan jag passerade 30-års sträcket) men jag måste säga att jag inte har någonting emot att bli äldre. Det är naturens gång och det är ingenting jag kan göra någonting åt. Det är bara att gilla läget och jag längtar till den dagen jag blir pensionär. Hoppas att jag och familjen då har hälsan i behåll så att vi kan resa och göra en massa andra saker tillsammans. Det är ju faktiskt då vi kommer att ha tid till det.

Pepsodent anti-age tandkräm

Foto: Privat

Lila lampor från Ilva

Då Pyret vill ha massor av rosa och lila i sitt rum ha jag varit på jakt efter en lila lampa till hennes bord. Där sitter hon och lägger pärlplattor och pussel medan jag kan se henne när jag lagar mat i köket. Nu har jag äntligen hittat den perfekta lampan hos Ilva. De har också en matchande lampa som skulle fungera över sängen men vi har redan köpt en rosa blommlampa från Ikea och den har vi redan satt upp.

Lila bordslampa från Ilva
Sänglampa i lila från Ilva
Bilder. www.ilva.se

Matta till Pyret från Babushka

Jag har letat efter en matta till Pyrets rum under en längre tid. Jag vill att den ska vara lite speciell och gärna korthårig då hon ska kunna sitta på den och leka. Nu dök det upp en matta från Babushka på Campadre för halva priset och då slog jag till. Mattan är 73x120cm vilket kommer att bli toppenbra. Hon brukar leka med babushka dockor både hos mormor och morfar och hos sin farfar så mattan kommer nog att passa henne bra.

Matta från Babushka
Bild: www.campadre.com

Modernt kakfat

Det verkar vara jättepoppis med gamla tvåvånings kakfat i porslin. Sådana som mormor och farmor hade när det kom gäster på besök. Jag är inte speciellt förtjust i de gamla faten men på EM möbler hittade jag en i en lite modernare tappning och kunde inte motstå att köpa den. Om lillebror är lite lugn idag (brukar skrika för det mesta på dagarna) kanske jag hinner laga lite hallongrottor och smycka kakfatet med. Det är ju trots allt fredagsmys ikväll. Pyret har beställt melon, passionsfrukt och glass till ikväll. En hallongrotta kan hon nog också få i sig men hon är mest intresserad av sylten i mitten.

Modernt kakfat från EM

Foto: Privat

Det som göms i snö kommer fram i tö

Så skulle jag nog kunna beskriva min ordning av mina skor här hemma. Jag har massor med fina skor men ingenstans att ha dem. Vissa ligger inslängda längst ner i garderoben och andra finns på diverse andra ställen. Rätt var det är dyker några upp som jag helt och hållet har glömt bort. Så var det med mina epadrillos från MEXX som jag köpte för ett eller några år sedan (kommer inte riktigt ihåg). Maken rotade runt efter någonting för några dagar sedan men hittade istället mina skor. De är verkligen jättefina och de fick sitta på mina fötter när jag och lillebror besökte mitt jobb på en fika i torsdags. Om jag hade utrymme skulle jag fixa ett helt ställ i en garderob för skor och då skulle det bli mycket lättare att se vad jag har för skor och då skulle jag även komma ihåg att använda dem.

MEXX espadrillos

MEXX espadrillos

MEXX espadrillos

Foton: Privata

Fulsnygg Lacoste

Jag håller på att leta efter ett par nya vinterskor. Mina Bally kängor gav upp förra vintern efter 15 års bekantskap. Nu tänkte jag att jag skulle prova någonting annat. Jag beställde ett par Sorel på nätet men de fungerade inte alls. Passade helt enkelt inte min fot. Jag surfade runt lite på Brandos och hittade ett par från Lacoste. Någonting får mig att tycka att de är riktigt snygga men samtidigt tycker jag att det är en riktigt ful stövel. Hur kan det vara möjligt? Visst, det är nog inte den varmaste varianten jag kan få tag på men som ett komplement skulle den kanske funka. Om jag bara kan komma på om den är ful eller snygg.

Lacoste vintestövel som är högklackadLacoste vintestövel som är högklackad

Lacoste vintestövel som är högklackad

Bilder: www.brandos.se

Fåtöljerna är beställda!

Äntligen har vi hittat fåtöljerna som vi vill ha i vardagsrummet. Det blev ingen av dem som vi egentligen suktade efter utan en annan som heter Roma och den finns att köpa på Stalands möbler. Visst den är inte lika snygg som vissa andra men den är gudomlig att sitta i. Mjuk och skön och dessutom kan man luta sig bakåt med lite kraft och då faller ryggen lite bakåt. Jag kan verkligen se min man somna i den när vi sitter och tittar på tv. Vi slog till och köpte två men det är tyvärr sex till åtta veckors väntetid. Åh, jag vill ha dem nu.

Roma skinnfåtölj


Bild: www.stalands.se

Choice vardagsrumsbord

Jag kan tyvärr inte säga att det går framåt på vardagsrumsfronten utan nästan bakåt. Det är fortfarande en soffa samt köksstolar som gäller. Fåtöljen som vi vill provsitta finns inte i butik och därför har det helt enkelt inte blivit några fåtöljer. Däremot är det så att jag troligtvis har hittat det vardagsrumsbord som vi vill ha. Den heter Choice och kommer från EM. Priset är under 2000 kr vilket jag tycker är riktigt bra. Med tanke på att soffan är mörkt grå och fåtöljerna kommer att vara i svart skinn vill jag ha ett ljust bord. Jag är så trött på ek och är nu inne på att skaffa ett vitt bord. Sedan skulle jag gärna vilja ha en svart och vit kohud som matta. Tyvärr vet jag inte hur den är att tvätta med tanke på att vi har två barn som garanterat kommer att kladda ner den.

Choice vardagsrumsbord
Bild: www.em.com


Fjärrkontrollernas drömhem

Nu har vi kommit hem från vår "semester" i Jämtland. Det var jättemysigt men även tufft då jag ensam hade två barn (fick även hjälp av mamma och pappa). Det kändes som om någon av barnen skrek för det mesta och Pyret blev supermammig och skulle konstant klänga på mig och sitta i knät. Det bästa var att vara utomhus så mycket som möjligt för då hade hon annat att fokusera på. Det har även fortsatt nu när jag har lämnat henne på dagis men det kommer snart att gå över.

När maken nu varit ensam hemma har han roat sig med att koppla in diverse hi-fi prylar här hemma. Jissus vad mycket prylar vi har och sladdar. Jag blir fullkomligt galen av alla sladdar som ligger huller om buller. För att inte tala om alla fjärrkontroller. Hur många kan man egentligen behöva? Nu är det en hel vetenskap att bara sätta igång tv:n och få igång ljudet.

Fjärrkontroller

Foto: Privat

RSS 2.0