Soliga dagar

 
Sedan vi kom hit har vi haft soligt och fint men även kallt. I natt ska det tydligen bli -5 grader vilket gör att det lägger sig ett lager is på delar av sjön. Igår tog vi en promenad och gick förbi grannens brygga där barnen plockade upp den ena isbiten större än den andra.
 
 
Sedan slängde de ut dem på isen och de åkte splittrades i tusen bitar och for iväg över isen. Vi har också får som går och betar utanför husknuten. De är riktigt söta och kommer fram föratt kika på oss och de tycker om att bli klappade.
 
 
Nu visar väderprognosen att det är snö på väg i morgon och jag och pappa ska åka in till stan för att hämta ett paket. Det är min nya leksak som har kommit. Visar mer lite senare.
 
 
 

Lingondaquiri

 
Ikväll har vi haft en mycket trevlig halloween middag tillsammans med mina föräldrar och grannen. Till fördrink bjöd vi på en lingondaquiri vilket passar perfekt här uppe i Jämtland. Dessutom är den mörkt röd vilket passar vårt halloween tema. Jag stoppade i sugrör med skelett som jag köpt på Flying Tiger.
 
Receptet nedan är för 1 person.
 
Frysta lingon
is
1 dl lingonjuice
2 cl tranbärsjuice
2 cl färsk citronjuice
2 cl sockerlag
4 cl ljus rom
krossad is
 
Välj ett whiskyglas eller champagneglas. Häll i lite frysta lingon. Häll alla ingredienser i en shaker och skaka om. Fyll upp glaset.

Inför Halloween

 
Nu är det äntligen höstlov och igår åkte vi upp till Jämtland. Idag har vi haft 0 gradigt och soligt väder. Hela familjen var ute på en uppfriskande promenad efter lunch och vi var rosiga om kinderna allihopa när vi kom hem.
 
 
Innan vi åkte hit köpte jag lite halloween saker på Lagerhaus och Flying Tiger. Barnen kommer att få varsin pumpapåser i morgon med halloween tröjor från H&M, lysande tatueringar som jag köpte på H&M förra året, godis och diadem med spindlar på.
 
 
Vi firar alltid halloween den 31:a oktober men när jag bjöd in mina föräldrar och grannen till middag tog jag fel på dag och därför firar vi halloween redan i morgon.
 
 

Denise Rudberg - På sex meters djup

 
Ni är säkert många som har läst Denise Rudbergs böcker om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff och henne kollegor. För er som inte har gjort det kan jag tipsa om böckerna som finns i en serie om sex stycken.
 
Böckernas handling rör sig i Sveriges överklass men det är inte så trevligt som man kan tro. Ganska snart inträffar ett mord eller två och det är upp till Marianne, Torsten och Augustin att lösa dem. Jag hade med mig den senaste boken som heter På sex meters djup när vi var på Kos. Böckerna är väldigt lättlästa och med tanke på att det inte går att koppla av helt och fullt på semestern när barnen hela tiden behöver passas vid vattnet och behöver hjälp med det ena och det andra är den här typen av bok perfekt.
 
Det går att läsa några sidor för att sedan lägga undan den i några timmar eller någon dag och sedan är det bara att köra på igen. Ett tips är att börja läsa om Marianne på höstlovet.
 
Kom just på att jag måste ordna en ny bok då semestern börjar om två veckor.

Veckans recept - Korvpanna med vitlök och timjan

 
Det är inte ofta hela familjen kan enas om att en maträtt är god men den här korvpannan faller faktiskt oss alla i smaken. Jag brukar steka korven på hög värme för att den ska bli lite krispig men det gäller att se upp så att den inte bränns.
 
För att få lite mer sting går det bra att tillsätta några droppar tabasco.
 
Korvpanna med vitlök och timjan, 4 portioner
 
ca 550 g falukorv
3 vitlöksklyftor
några kvistar färsk timjan
2 dl svarta oliver (gärna med kärnor för smakens skull)
svartpeppar
salt
ca 2 msk olja
 
Dela falukorven på längden och skär den i tunna skivor. Skär vitlöken i tunna skivor. Häll olja i en stekpanna, lägg i vitlöken och bryn den lätt. Tillsätt korven och låt den få en brynt yta. Lägg i timjankvistarna och fräs med i pannan. Tillsätt oliverna. Salta och peppra.
 
 
Barnen vill gärna ha kokt potatis till men maken och jag väljer hellre en frittata med broccoli och blomkål. Eller varför inte lite gott lantbröd som doppas i pannan.

Bästa överlacket

 
Förra veckan tipsade en av mina jobbarkompisar mig om ett överlack (Seche Vive) som hon tycker är helt suveränt. Jag har tidigare testat ett antal märken men tycker inte riktigt att någon av dem har hållit vad de lovat.
 
Den här däremot är hur bra som helst. Naglarna blir glansiga och riktigt hårda och nu har det gått fyra dagar sedan jag målade dem och de är lika fina som när de var nymålade.
 
Lacket är lite tjockare än vad jag är van vid men det flyter ut fint: Enda nackdelen är att det luktar ganska mycket när lacket appliceras vilket i sig inte är ett stort problem men det är den enda nackdelen jag kan komma på.
 
 

Höstdukning

 
I lördags hade vi kompisar över på middag och jag passade på att göra en höstdukning. Den mörkgrå duken köpte jag på Hemtex precis innan då jag insåg att vi inte hade en duk som var tillräckligt stor när vi drog ut köksbordet till maxlängd.
 
 
För att piffa upp på bordet och för att få lite höstkänsla köpte jag orangea blommor som jag satte i tre små glasvaser. Pyret och jag gick också ut i skogen för att plocka blad, nypon och rönnbär för att få det riktigt höstfint.
 
 
Lite tända ljus i lyktor från Tine k home blev pricken över iet.

Skeppsholmen och Kastellholmen

 
Just nu när det är mörkt ute och regnet smattrar mot vardagsrumsfönstret tycker jag inte att hösten är någonting att ha. Annat var det i lördags när jag och Pyret åkte till Moderna Museet på Skeppshomen.
 
 
 
Hon går en kurs där och under de två timmarna hon är där roar jag mig på egen hand. I lördags gick jag runt på Skeppsholmen och Kastellholmen och njöt av den friska något kyliga luften och solen som värmde gott.
 
 
 
Det blev en timmes promenad, en tur inne på Moderna Museet och en fika på Café Blom. En mycket trevlig start på lördagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0