Lillebror har kommit

Nu har lillebror äntligen kommit. Han gick några dagar över tiden men när han väl ville ut gick det undan. Från det att vi kom in till BB tog det 23 minuter och sedan var han ute. Vi fick ligga på sjukhuset några dagar men nu är vi hemma igen och det känns toppen. Jag har tidigare tyckt att Pyret med sina 2,5 år är liten men nu känns det som om hon skulle vara en riktigt stor flicka jämfört med lillebror. Han är inte heller direkt en liten kille med tanke på att han vägde 3930 gram men jämfört med honom känns Pyret så "vuxen". Nu ser jag fram emot att vara mammaledig ända fram till september nästa år. Jippppppiiiii!!!!

Lillebror

Foto: Privat

Vaggan är hämtad

Igår var maken och Pyret hos svärmor och hämtade lillebrors vagga. Den byggdes för många år sedan av makens moster och om jag inte är helt ute och cyklar har maken sovit i den när han var liten. Innan Pyret föddes klädde svärmor om den och nu har den ett fint tyg med en massa djur på. Innan vi gick till dagis i morse klättrade Pyret upp i vaggan med sin kudde och täcke och låg där och tittade på tv. Nu är det bara lillebror som saknas men han verkar fortfarande inte så sugen på att komma ut. Pyret hytter med fingret åt magen och säger att -Nu lillebror måste du komma ut och bygga klossar med mig. Hon längtar efter lillebror men jag tror att när han väl kommer tycker hon inte att han är lika rolig som hon föreställt sig. Vi får se vad hon tycker.

Hemmagjord barnvagga med fint tyg med djur på

Foto: Privat


Kopia på Howard fåtölj

Maken och jag har skrivit en lång lista på allt som ska fixas och köpas in här hemma. Det är mycket och därför försöker jag leta billiga produkter men som ändå ser ut som vi vill och som förhoppningsvis även ska ha bra hållbarhet. Vi har en stor soffa som ska flyttas från Pyrets blivande rum ut i vardagsrummet (där har vi idag en 3 sits och en 2 sits soffa i vitt från IKEA som ska bort). Nu vill vi ha två fåtöljer som matchar den mörkgråa soffan. Tyvärr är det inte billigt med bra fåtöljer men jag har nu hittat två Howard kopior som jag tycker har ett bra pris. Vi ska givetvis prova båda exemplaren innan vi eventuellt bestämmer oss för att köpa dem. Pris på fåtöljen nedan är 3295 kr och finns på Furniturebox. Den andra finns på TheHome och kostar 3695 kr.

Billig kopia på Howardfåtölj
Bild: Furniturebox.se

Fondvägg i Pyrets rum

Snart är det dags för oss att börja fixa Pyrets nya rum. Jag väntar bara på att mamma och pappa ska komma ner med släpet för att ta med sig en del saker till huset i Norrland så att vi kan flytta ut saker från Pyrets kommande rum ut till vardagsrummet. Då hon är galen i lila och rosa funderar jag på att göra en fondvägg i rummet. Resten kommer att gå mycket i vitt och därför tänkte jag att denna färgsprakande tapet skulle passa bra på en av väggarna. Jag vill inte ha det för puttinuttigt och barnaktigt och därför tror jag att denna tapet faktiskt skulle kunna funka. Visst, det är väldigt vågat för att vara mig men man måste ju chansa lite ibland.

Härligt rosa och lila tapet till Pyrets rum

Bild: inreda.com

Matta till balkongen

Igår var jag inne i stan och fixade lite ärenden. Det känns som om det är sista shoppingturen på egen hand innan lillebror kommer. Det är beräknad födsel på söndag och jag börjar bli lite otymplig minst sagt. Det tar på krafterna att gå på stan och åka kommunalt. Igår var jag på jakt efter en matta från Indiska som jag sett i en inredningstidning. Givetvis visade det sig att just den mattan har varit jättepoppis och därför fick jag leta på flera ställen innan jag så småningom hittade det sista exemplaret i Fältöversten. Ibland ska man ha tur. Sedan släpade jag hem den och den passar finfint på balkong. Mattan är av plast och är enkel att spola av om den blir smutsig. Dessvärre har jag inte planterat blommorna ännu och det finns även lite annat att fixa till innan balkongen är klar.

Kanonfin plastmatta från Indiska

Kanonfin plastmatta från Indiska

Foton: Privata

RSS 2.0