Pyret ska bli storasyster

Som ni säkert har märkt är det inte så många inlägg på bloggen nu för tiden. Orsaken till det är att jag är gravid och mår så illa att jag helt enkelt inte kan sätta mig framför datorn och koncentrera mig på att göra inlägg. Just nu är det jobba, ta hand om Pyret och gå och lägga mig runt 20.00 tiden som gäller. Dock har jag nu kommit in i vecka 12 och jag hoppas innerligt att detta illamående kommer att ge med sig snart. Så snart jag känner att krafterna kommer tillbaka blir det fler inlägg det lovar jag.


Pyret läser leksakskatalogen

I veckan kom den årliga leksakskatalogen hem i brevlådan från den lokala leksaksaffären. Pyret lade beslag på den omedelbart och satt och bläddrade frenetiskt. Inte ens byta blöjor fick jag göra utan att tidningen skulle läsas under själva bytet. Vad kan jag säga. Hon vet vad hon vill. Undra vad tomten kommer med till Pyret i jul?

Pyret läser leksakskatalogen under blöjbytet

Bild: Privat


Årets första julbord

Nu är årets första julbord uppätet. Det var familjen E som bjöd på julbord när vi firade att herren i huset fyllde år. Det blev massor med smask som julskinka, köttbullar, prinskorv, inlagd sill, ägg med majonäs och räkor, potatisgratäng och massa andra godsaker. Pyrets favorit var äggen med majonäs men räkorna spottade hon ut. Nu blir det nog inget mer julbord förrän på julafton men det är lagom tycker jag. Annar är det risk att man hinner tröttna innan julen faktiskt är här på riktigt.

Julbord hos Familjen EJulbord hos Familjen E

Julbord hos Familjen E

Foton: Privata

Adventskalender

Åh, jag kommer ihåg hur det var när jag var liten och det var dags att öppna första presenten i adventskalendern. Ibland kunde jag inte somna snabbt nog för att det skulle bli morgon ingen och jag fick öppna min present. Mamma broderade en jättefin adventskalender till mig och nu är det dags för Pyret att få den. Däremot undrar jag om hon kanske är lite för liten för den. Det är nog jag som tycker att det är mer roligt än vad hon tycker. Hon förstår ju inte ännu allt detta med jul, tomten och julklappar. Jag ska i alla fall gå ner i källaren och rota fram kalendern och se om jag kanske ska sätta upp den i hennes rum. Jag är riktigt barnslig när det gäller julen och jag är alltid den som klämmer på julklapparna under granen för att försöka lista ut vad som finns inuti. Tänk om jag kunde få en adventskalender med små paket på som jag får öppna varje morgon. Det vore grejer det. Ja, ja, drömma kan jag alltid göra.

Adventskalender

Bild: pandurohobby.se


Spegeln är inköpt

Jag skrev för ett tag sedan att jag har varit ett reamonster igen. Det jag lyckades köpa denna gång var en spegel att ha ovanför skänken i hallen. Tidigare har jag berättat om spegeln för cirka 2500 kr från SIA där det endast gick att köpa de som hängde på väggen i affären. Jag var hos syrran med Pyret för ett tag sedan och vi var på en möbelaffär som ska stänga och de reade ut allt för 50%. Där fyndade jag denna spegel som gick på 599 kr. Som hittat. Däremot är den mörkbrun och jag vill ha den svart. Det hade jag tänkt att fixa genom att betsa den svart. Vi får se vilket årtionde det kommer att ske.

Oval spegel till hallen

Foto: Privat

Armband från Busfia

Jaha, då börjar julen och julklappar närma sig med stormsteg. Jag kan inte förstå vart dagarna, veckorna och månaderna tar vägen. Det känns som om det går fortare ju äldre jag blir. Nu gäller det alltså att börja fundera på vad jag vill ha i julklapp. Jag har sett jättefina smycken från ett företag som heter Busfia och butiken ligger här på Lidingö. Jag har tipsat maken om att ett armband med en ärtlänk och två runda berlocker skulle bli så fint på min lilla handled. Det roliga med dessa berlocker är att man kan få avtryck av sina barns händer eller fötter. Eller varför inte en bild av barnet teckning. Jättekul tycker jag som gärna skulle vilja ha ett avtryck av Pyrets hand på ena berlocken och sedan någonting skrivet av min man på den andra.

Smycken från Busfia Smycken från Busfia

Bilder: www.busfia.se

RSS 2.0