Andra dagen i Boston

Nu ar vi antligen har. Igar var det regn hela dagen men idag ar det otroligt varmt och skont. Resan over gick bra forutom att det blev problem med bada planen som vi reste med. Pyret var fantastiskt duktig och nar vi kom fram till Boston var klockan egentligen 00.30 pa natten. Sedan holl hon sig vaken till 04.30 svensk tid vilket var fantastikt for nu har hon redan kommit in i USA tiden. Forsta dagen som sagt regnade det och vi gick nagra kvarter for att ata frukost pa ett cafe. Jissus vad mycket gott det fanns. Det gick att valja pa allt fran macaroni and chees till smaskiga bakverk. Pyret och hennes kusin som ar nagra ar aldre fick var sin kaka av forestandaren for han tyckte att de var sa sota.

Idag har vi akt tunnelbana till Boston Common Park. Det var folk overallt och vadret har varit helt underbart. Vi gick till en jattestor lekplats som hade massor med stora statyer som var gjorda som grodor. Pyret var jattefortjust i dem. Till lunch fick Pyret falafel som hon slafsade i sig utan problem. Nu ligger lilla gumman och sover middag. Pa mandag sticker vi ivag till outleten som ligger ca 45 min harifran. Igar var vi pa mallet och kopte en matstol som hanger pa bordet for endast 6 $. Inte illa. Annars kan jag inte saga att det ar speciellt billigt har. Jag hoppas att det ar lite battre pa outleten.

Grodor pa lekplatsenGrodor pa lekplatsen
Grodor pa lekplatsenGrodor pa lekplatsen
Grodor pa lekplatsen

Foton: Privata

Träsaker

Trist väder idag. Regnet öser ner. En jobbarkompis åker till Grekland på söndag och jag har kollat prognoserna några dagar frammåt. Det kommer att vara 28 grader varje dag och aldrig under 21 grader på nätterna. Helt underbart. Attans vad avis jag blir. Visst jag ska ju till Boston men där är det inte alls lika varmt. Min kära kropp vill ha lite VÄRME.

Jag lovade att visa lite fler saker som jag köpte på rean. Det var inga "behöver" saker men jag gav och andra sidan bara 156 kr för allt. Det blev salladsbestick i trä, "plockgafflar" i trä och två jättesöta dekoationshjärtan i trä. Hjärtanen ska få ligga på fönsterbrädan i sovrummet.

Plockgafflar i trä Salladsbestick i trä

Foton: Privata

Klädhängare

Min man brukar inte vara så intresserad av inredning. Om jag satte upp nya gardiner en dag skulle han nog inte märka någon skillnad. För honom är det mer tekniska prylar som är av intresse. Vi kan väl säga att jag shoppar inredning och han shoppar datorer och kameror. Däremot är han intresserad av kläder vilket är kul. Igår gjorde han dock ett undantag (ett litet sådant) och köpte några söta klädhängare. De ska vi ha i sovrummet bakom dörren och hänga våra morgonrockar på. Det blir nog riktigt bra. Dessutom köpte han ett jätteroligt gosedjur till Pyret.

Klädhängare gjorda som kläder

Gosedjur

Foton: Privata

Ljustavlan på plats

Nu börjar fler saker komma upp på sina platser här hemma. Vår "ljustavla" har vi satt upp ovanför sideboardet i köket. Den lyser så fantastikt härligt när den är tänd. Jag lovar att visa en bild på det senare. Efter jobbet gick jag, maken och Pyret till en liten inrednings och prylaffär som ska stänga här på Lidingö. Idag hade de 60% rabatt på allt i butiken. Det fanns faktiskt en hel del Cult Design men jag kände att det inte var någonting jag behövde av deras saker. Speciellt inte ljusstakar för jag har mer än vad jag behöver av diverse varianter (men ingen Cult Design). Lite annat smått och gott blev det dock som jag ska visa i morgon.

Ljustavla

Foto: Privat

Promenad i solen

Idag var jag förberedd på att det skulle regna hela dagen. Pyret börjar klättra på väggarna efter en hel dag hemma men dagen blev inte alls som jag trodde. Tyvärr tycker jag inte att meteorologerna har rätt speciellt ofta och de är nog de enda som kan göra fel på sitt jobb varje dag men ändå ha jobbet kvar. Skämt och sido men idag var jag glad att det inte blev som de trodde. Maken åkte iväg redan 06.40 för att spela golf och jag och Pyret var på lekplatsen 08.00. Det var riktigt varmt och skönt och vi var helt ensamma. En toppenstart på morgonen helt enkelt.

Senare på dagen var hela familjen ute på en promenad i solen och det blev totalt tre lekplatsbesök för Pyret under dagen. Jag behöver nog inte säga att vi har haft en mycket glad unge idag. Hennes middag (hon tryckte i sig 10 plättar) intog hon med mig och maken på balkongen. Åh, jag vill verkligen inte jobba i morgon när jag vet att dagarna kan vara lika fantastiska som idag. Däremot åker vi till Boston nästa vecka och det är inte fy skam.

Här kommer några fina blomsterbilder från vår promenad.

Körsbärsblom

Körsbärsblom

Foton: Privata

Snygg klocka för en billig penning

Jag har lite dille på bokstäver och siffror i metall. Det finns nu en klocka på Jysk som jag tycker ser riktigt bra ut. Att betala  399 kr tycker jag är helt ok. Siffrorna sätter man själv där man vill ha dem vilket gör att det kan bli en liten eller en stor klocka. Själv tycker jag det är lite trist med alla inbyggda klockor som tex finns på spisen, micron, dvd:n och en massa andra ställen. De har på något sätt gjort att en snygg klocka på väggen mer är som en dekoration än ett sätt att ta reda på vad klockan är.

Väggklocka med utstickande siffror i aluminium
Fotot: Jysk.se

Shopping!!!!!

Nu börjar resan till Boston närma sig. Vi ska hälsa på släkt, umgås och göra stan. Just nu kunde det inte bli bättre då dollarn går ner och temperaturen i Boston går upp. I helgen ska det bli 32 grader! Inte illa. Däremot inser jag att resan dit inte kommer att bli någon picknick med tanke på att Pyret ska med. Hon är inte direkt en tjej som sitter still och därför inser jag att hon kommer kuta omkring på planet till de andra resenärernas förtret. Ja, ja det kommer nog att gå bra. Väl framme kommer vi att umgås med släkten och äta en massa god mat. Jag har dessutom hittat ett riktigt bra Outlet Mall (Wrentham Village Premium Outlet). Det är inte mindre än 170 affärer med märken som Burberry, Converse, Karen Millen, Hugo Boss, Polo Ralph Lauren, Timberland, Kenneth Cole och Yankee Candle. Tänk en hel affär med bara Yankee Candle. Attans vad jag kommer att få övervikt på planet hem. Det gäller att åka dit med en tom resväska.

Yankee Candle
Foto: amorina.se

Vårtecken

Alla har vi våra olika vårtecken som vi väntar med spänning på varje år. Några av mina vårtecken är nog lite annorlunda mot många andras men så är jag lite småknasig ibland också. Ett vårtecken som jag nog delar med många andra är att jag längtar till dess att tussilagon står gul i vägkanterna. Ett annat riktigt tecken är att gatorna sopas fria från sand. Några lite udda vårtecken men som jag längtar efter varje år är att datumparkeringen tas bort. Det är så jäklans trist och stressigt att flytta bilen så att den står på rätt gator här i närheten. Tyvärr har vi missat någon gång och det resulterade förstås i böter. Mitt sista vårtecken är att golfbanan öppnar. Och enligt mina vårtecken är det nu VÅR! Datumskylten togs ner idag och allt annat har redan infallit. Min vår är lite sen i år med tanke på att det snart är sommar.

Vårtecken

Foto: Privat

RAW Comedy Cruise

När maken fyllde år fick han en kryssning till Åbo i present. Det var inte vilken kryssning som helst. Båten var nämligen abonnerad av Mårten Andersson som bjudit in sveriges främsta komiker. Dessutom hade han bjudit in några personer från USA, Canada, Norge och England. För min del som varken tycker om Finlandsfärjor eller "stand up" känndes det lite sådär att åka med men vad gör jag inte för att maken ska bli glad.

Ett annat kompispar var också med och vi började fredagskvällen med att äta en god middag på båten (Pyret var hos Moster). Under hela kvällen fram till runt 00.00 var det full fart på flera scener där komikerna avlöste varandra. Jag måste säga att kvalitén varierade något. Trots att detta inte riktigt är min grej skrattade jag så att tårarna rann ett antal gånger. Dagen efter tog vi det lugnt och shoppade lite på tax free. Från 13.00 satt vi bänkade inför nya uppträdanden och denna gång körde alla komikerna ett uppträdande i mellan 10-15 minuter och detta fortsatte fram till runt 16.30. Det var mycket bättre än kvällen innan trots (eller kanske tack vare) att de flesta av dem var riktigt bakis. Den enda som faktiskt inte imponerade på mig var Petra Mede som körde en massa trista skämt om Anna Book. Däremot var Johan Glans fantastiskt rolig. De kommer att köra en till resa i oktober och jag måste säga att jag rekommenderar detta varmt.

RAW Comedy Cruise

RAW Comedy Cruise

Foton: Privata

Små skor

Jag tycker att många småskaliga saker är söta. Det är allt från hundvalpar, bebisar till miniatyrer av designmöbler. Någonting som jag tycker är urgulligt är Pyrets skor. Hon har mellan 18 och 19 i storlek och jag kan säga att skorna är riktigt små. Hon brukar ofta spring omkring med sina skor här hemma och visar gärna upp dem för alla som kommer hem till oss och hälsar på. Här kommer ett litet urval ur hennes skosamling. Som den reagalning jag är kan jag säga att jag inte har köpt ett par av dessa skor för ordnarie pris. Det är verkligen hur dyrt som helst att  köpa barnskor. Minst lika dyrt som till vuxna. Att köpa på tradera är också en hit. När barnen är små slits skor inte så mycket och för en billig penning kan man verkligen göra riktiga fynd.

Pyrets små barnskor

Foto: Privat

Glasburkar från Rosendahl

I julas visade jag några bilder på de fina glasburkarna från Rosendahl som jag fick av mamma och pappa. De har inte plockats upp ur sina kartonger förrän nu. Det beror på att vi har hållit på att göra om köket men nu har vi ett fint sideboard som vi kan ha dem på. Problemet är bara att jag vill ha massor med fina och färglada saker i dem och därför har jag insett att jag skulle vilja ha minst en till. Då min födelsedag börjar närma sig vet jag i alla fall vad jag ska önska mig.

Glasburkar från Rosendahl

Foto: Privat

Sideboard från IKEA

Äntligen är sideboardet klart. Jag det är väl i och för sig en sanning med modifikation. Själva skåpen är monterade och hopsatta men vi har inte någon bänkskiva ännu. Det beror inte på att vi inte vet hur bänkskivan ska se ut utan det beror på att det är så dyrt att beställa en måttbeställd från IKEA. Det kommer nämligen att bli en ekskiva. Visst vi skulle kunna välja en skiva från något annat ställe men problemet är att resten av köket har bänkskivor från IKEA. De är helt kantiga istället för rundade som många andra är och de är betydligt tjockare än de vanliga. När jag alltid har ett dilemma ringer jag till pappa. Det finns verkligen ingenting som han inte kan fixa. Sagt och gjort, han har lovat att komma förbi i sommar (de bor långt ifrån mig) och ta med sig sin specialsåg. Det betyder att vi kan beställa en vanlig som pappa sågar till. Hur bra som helst.

Sideboard från IKEA

Foto: Privat

Tråkiga soptunnor

Är det fler än jag som tycker att de stora gröna soptunnorna är så himlans tråkiga. Det är ju inte så att de smälter in i omgivningen vilket säkert var lite av tanken när det gjordes gröna. Varför inte piffa upp dem med ett självhäftande vinylöverdrag. Otroligt mycket snyggare än tidigare om jag får säga vad jag tycker. Risken är kanske att sopgubbarna inte ser tunnan om den står i närheten av rosenbuskar och liknande. Min favvis är den med clematisen.

Piffa upp soptunnan med blommönster

Foton: Eget collage med bilder från 1prylbutik.se

Tips om tävling


Är det fler än jag som gillar häftiga smycken. Denna namnbricka skulle jag gärna vilja vinna. Tycker att det är extra snyggt med hjärtat som sitter längst upp till vänster. Det är drömmar av silver som lottar ut en namnbricka med valfri text. Det finns även ett tröstpris för den som kommer 2:a. Tävlingen pågår till den 15 maj.

Vinn fina smycken


Foto: drommaravsilver.blogspot.com

Sommargodis

Nu har ännu ett tillbehör till Ahlgrens bilar dykt upp. Om bilen ska med på semestern vad behöver vi då? Jo en liten husvagn. Det är nämligen det som är sommarens nya tillbehör. Smaken är fruktig och färgerna är rosa, gult och grönt.

Ahlgrens husvagnar

Foto: Privat

Barnfri lördagkväll

Vad länge sedan jag och maken gjorde någonting utan Pyret. Vi vill ju ha med henne jämt men inbland är det skönt att få lite tid för varandra. Därför tog svämor hand om pyret igår. Hon hade laddat upp med plättar och färska jordgubbar vilket Pyret för tillfället har som favorit när det gäller mat. Dessutom har hon köpt golfklubbor i plast som pyret skpringer omkring med i vardagsrummet. Med andra ord, jag vet att Pyret har haft en kanondag hos sin farmor.

Maken och jag passade på att träffa ett kompispar som också hade ordnat barnvakt för kvällen. Vi började med att gå och se filmen Wolverine. Herre min skapare vilken kropp Hugh Jackman har. Filmen var i alla fall bra och det var intressant att få reda på en del saker som jag inte har förstått i de andra X men filmerna. Efter filmen gick vi till Friday´s. Där blev det smarriga drinkar och en massa flottig mat. Mmmmm, så gott. Nu har maken åkt för att hämta Pyret och jag ska städa här hemma. Enligt SMHI skulle det var kanonväder idag men nu regnar det och då känns det helt ok att stanna inne och städa.

Drinkar och god mat på Friday´s

Foto: Privat

Märkeshårprodukter till lågt pris

Idag fick jag hem min beställning från HQhair. Jag måste bara få tipsa om denna sida. De har både hårprodukter, hudvårdsprodukter och en massa andra saker. Priset för de hårprodukter jag använder är ungefär hälften mot i Sverige eller ännu mindre. Vi brukar vara några som går ihop och gör en stor beställning och sedan splittar vi på fraktkostnaden. Nu hoppas jag på många fina hårdagar med mina nya produkter.

Hårprodukter

Foto: Privat

Lampjakt

Vi håller fortfarande på att leta efter en snygg och lite annorlunda lampa till vardagsrummet. Vad sägs om denna? Jag funderar däremot på om jag kommer att tröttna på att ha en lampa som ser ut som en gigantisk snöflinga. Hur kul som helst på vintern men det kanske inte är så kul på sommaren. Jag måste fundera lite och samtidigt leta vidare.

Lampa till vardagsrummet

Foto: Privat

Det var så trist igår när ComHem fick problem. Jag missade både Ugly Betty och Desperate Housewives. Mina jobbarkollegor blev däremot jätteglada då de fick hallongrottor som jag bakade då jag varken kunde se på tv, prata i telefon eller komma in på datorn. Så är det när man har samma leverantör för alla dessa prylar.

En Bumling i köket

Det är riktigt poppis med Bumlingar i köken nuförtiden. Jag kommer ihåg en brun som vi hade hemma i köket när jag var liten på 70-talet. Under en middag med tända ljus började ringrastret som sitter på undersitan av lampan att smälta. När jag var riktigt liten kommer jag ihåg att det var jättekul att trycka på knappen som sitter ovanpå lampan för att variera ljusstyrkan. Jag blev riktigt förvånad när jag insåg att det faktiskt hänger en vit ganska ny Bumling i vårt fritidshus. Den fick min farmor av kommunen för några år sedan då hon hade lite dålig syn och behövde en bra ljuskälla.

Bumling

Foto: Privat

Valborg

Vi firade valborgsmässoafton hos våra kompisar R och D inne i stan. De hade fixat en kanonmiddag. Vi fick kött som kommer från Cha-rolais rasen på Gotland. Kanonfint kött. Till det blev det råstekt potatis och en sallad av avocado, halloumi, grönsallad och annat smaskigt. Till dessert blev det massor av smaskiga franska ostar. Pyret lekte med deras lilla kattunge. När Pyret sprang omkring i sin klänning kastade sig katten på klänningens fåll och busade som sjutton. Senare på kvällen gick vi ut för att Pyret skulle få sin sin första valborgsmässobrasa men den var tyvärr inställd.  Stockholms Stad hade tydligen ställt in en massa brasor innen i stan på grund av att det var för torrt. Trist, men hon får titta på en nästa år.

Valborgsmiddag

Valborgsmiddag

Foton: Privata

Balkongfröjd

Vilket underbart väder. Igår tog vi en sväng till Barkarby och smet in på Plantagen för att köpa lite grönt till balkongen. Vår balkong är tyvärr lite i minsta laget men några väldoftande blommor går det nog att knöla in. De fick bli en kruka med citrontimjan och körvel. En annan med oregano och sedan en större kruka med kattmynta och någon annan rosa blomma. När jag hade satt ut alla växter fick jag en glimt av en vårpigg humla som satte sig på fasaden.

Blommor på balkongen

Foton: Privata

RSS 2.0